Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van nekem egy kiskutyám,és vettem egy ultrahangos kullancsriasztót neki. A gond az,hogy a cimbora kutyi egy kicsit megrágta játék közben . A kérdés az lenne,hogy a piros körrel jelölt alkatrészt mivel tudnám pótolni. Gondolom ez a hangszórója. Előre is köszönöm
Gondolom ez egy passzív piezó, valami hasonló mint ez, Bővebben: Link
Szerencsére viszonylag filléres tétel. Azon gondolkozom, hogy javítás után hogyan fogod leelenőrzni a működését?
Parancsoljál: szlovén apróhirdetés
Hello!
Tud valaki online boltot ahol kaphatók 100-? W teljesítményű 12 voltos elektromotorok?
Valakinek esetleg van otthon 4db 2n3442 vagy ehhez hasonló tranzisztor ami jó? Quadba kéne,mert tegnap egy zárlat során ezek mentek ki. Viszont szilveszterre meg működnie kéne... Fontos lenne. Bp. és környékére érte megyek.
Üdv az érdekelne hol lehet kapni mcp73831 ic ? esetleg ha van valakinek Baranyában elfekvő...
Kézi fúró-csavarozó (aminek tönkrement a 12V-os akkutelepe?)
Sajnalom,hogy totoltetek keresemet,majd egy ne,et forum biztosan pozitiv valaszt ad.
Nem tudja valaki, hogy gödöllőn merre tudok teflontalpat venni? Vagy esetleg van e valakinek elfekvőbe aki gödöllői?
Igen próbáltam, a számtekboltba is voltam, azt mondták nem tartanak mert sok fajta van. Kimondottan nekem nem feltétlen kell, hogy kivágott legyen, elég ha valamekkora ívbe van.
Nem Gödöllő, de hátha tudnak segíteni teflon fólia ragasztható
Idézet: „Edzett (ragasztható) teflon fólia fontos tudnivaló a teflonról, hogy gyakorlatilag nem létezik olyan ragasztó amellyel satbil kötést lehetne létesíteni önmaga vagy más anyag között, agresszív vegyi kezelés nélkül. Az edzett fólíákat gyárilag előkezelték, igy a ragasztás már nem okoz problémát. Vastagságok:0,5 - 1,0 mm. Öntapadós teflon fólia Tekercs szélességek 10 - 1000 mm-ig Névleges vastagségok: 0,08 - 0,5 mm-ig Egyedi méretek csak az öntapadós típusból rendelhetők.”
Köszi! Felhívom őket, hogy milyen méretbe lehet rendelni. Remélem lehet kérni olyan 10X10cmes darabot is
vicsys: Igen egérre kell, de nem a szokott kialakított helyre, akarom tenni. Ill oda is mert elkopott és az a szivacsos réteg ami van alatta nem csúszik úgy. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
Kedves Mindenki!
Vadászok egy 50k-s lineáris potméterre, amelynek 4mm-es a tengelye. Egy régebbi keverőerősítőbe kellene, ezért volna különösen fontos a tengely mérete. Szépen kérem, ha valaki tud valahol ilyet, segítsen. (Ha még gomb is akadna rá, az már maga lenne a Menyország... ) Előre is köszönöm.
Szia
Mondjad konkrétan milyen kell, én teflonokkal foglalkozom.... Üdv,Csupasz
Üdv!
Hol találok LOW ESR kondikat amik inkább átmérőben vastagak sem mint magasak? 680µF/400V-ra lenne szükségem és 4700µF/200V ?
Ez jó cucc: Rubycon 330µF/450V, ebből 2-3 párhuzamosan jó lesz a primer oldalra, csak ki kell számolni, hogy a ripple current mennyi, nehogy szétfűtse őket.
A 4700µF/200V-ot biztosan több kisebb értékűből kell összeraknod, mert ilyen méretekből elég kicsi a választék (mondjuk kb. alig kapni). Olyan 470-680-820-1000µF-osokat érdemes keresgélni. Egyébként hivatalosan "low-ESR" típusú kondikat ekkora feszültségtűréssel kb. sehol nem kapsz, azoknak kell örülni, ami van. A ripple current a méretezési paraméter, annak kell kényelmesen beleférni.
Értem, amúgy max 32mm magas fér el még kényelmesen, (talán a 35mm is de akkor doboztető hozzá ér).
Akkor itt a kistestvére: 220µF/450V
Sajnos ha elkezded korlátozni a magasságot, akkor a kapacitásból is csak egyre kisebbeket fogsz találni...
Hi Gabó!
A teflonos problémádhoz szeretnék egy -saját tapasztalaton alapuló- gondolatébresztőt küldeni. Először azt hittem, hogy valamiféle teflonos lábost szeretnél felújítani. Csak most esett le a tantusz, hogy egérrel kapcsolatos a gond. Szóval, az asztalom bútorlapból van és az egér talpa egy idő után annyi szöszt, port, szedett össze, hogy akadozott. Kis töprengés után rájöttem, hogy olyan talpra van szükség, amelyik stabil és minél kisebb felületen érintkezik az asztal felületével. A megoldásom az volt, hogy kisméretű műanyag tipnik hegyét tapétavágó késsel levágtam, és így kaptam 3 db. műanyag kúpot. Ezt pillanat ragasztóval felragasztottam az egér talpára. Kis kézügyesség kellett ugyan hozzá, -magasság beállítás- de nekem bevált. Most lényegesen kevesebb szöszt, port szed össze, és lassabban, mint az eredeti talp, és könnyen tisztítható.
Köszi a választ macera2. Nekem textil egérpad van, amin szöszt nem szer össze ugyan, de ellenben kopik a talp. Sokat szoktam játszani neten, (COD2) és már elkopott az egér teflon talpa. Így meg azon a szivacson amire ragasztva van nem csúszik. A régebbi egerem alja majdnem az egész be volt vonva, és olyan profin csúszott, hogy isteni volt. Na azzal lehetett az észt osztani. Na ilyenre akarom ezt is megcsinálni, de már Csupasz kollégával megbeszéltem, és küld nekem ilyen darabokat.
Azért van textíl egérlapom, mert nagy felbontásra téve az egér ugrál a sima asztallapon.
Nekem a sokéves tapasztalatom, hogy az egér az asztallap + A4-es papír kombinációt szereti a legjobban, mindenféle furmányos egérlap helyett. Persze a papír néha elhasználódik, és akkor az ember elővesz egy másikat
Azt elfelejtettem az előbb megemlíteni, hogy optikai egerem van. A súrlódás zéró, a felbontással meg semmi gondom.
Sziasztok!
CCFL csöveket monitorban lehet esetleg Budapesten valahol kapni? Vagy bármi más helyen? Köszi
Egy elektromos kályhához keresek egy
FUER DBG 2-5W 230V AC 50Hz 10RPM motort. Hol lelet ilyet beszerezni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |