Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   156 / 211
(#) Hp41C válasza havranarpi hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Szia!
TO-226 toknak néz ki... Ha az, akkor jól van beültetve.
ICSP csatlakozó kiosztásam, a BS250 felé van az 1.láb:
1 - MCLR / Vpp, 2 - Vdd, 3 - Vss, 4 - PGD, 5 - PGC, 6 - AUX
(#) baloghvl hozzászólása Dec 28, 2012 /

Sziasztok!

Megépítettem a cikkek közt lévő Pickit 2 klónt. Ezúton is köszönet Hp41C-nek a publikálásért!

Kérdezném, hogy R39-et hova kell beültetni? Maradt még egy hely, ezt pirossal karikáztam be a nyákterven. Oda kellene?

Továbbá a sárgával megjelölt furatok is üresen maradtak, ezek mire valók? Mérési tesztpontok lennének? Ha igen, mik?

Köszönöm a válaszokat és további kellemes ünnepeket kívánok!
(#) vicsys válasza baloghvl hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

(#) havranarpi válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

A bolti vásárlás szerint TO92
(#) _vl_ válasza havranarpi hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Az a fénykép alapján tuti nem TO92
(#) havranarpi válasza _vl_ hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

A BS250-rl van szó
Hogy az jól van -e beforrasztva? A szöveg kifele néz rajta
(#) Hp41C válasza havranarpi hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Szia!
Egy mérés mindent eldönt. Van egy ellenállásmérőd? Jó nagy méréshatárban (2k .. 20k) mérj ellenállást a két szélső láb között. Az a Drain, amelyikre a + mérővezeték csatlakozik, ha a műszer a kisebb ellenállást mutatja (a védődióda dióda nyitva). A mérőáram max 1mA legyen.
(#) Hp41C válasza baloghvl hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Idézet:
„Kérdezném, hogy R39-et hova kell beültetni?”

Vicsys már megválaszolta. R38, R39 csak akkor kell, ha Q8 illetve Q7 Mos FET - pl. BS170. Ha tranzisztort (BC547) használsz, akkor nem kell beültetni. A piros karika R39 helyét jelzi.
Idézet:
„Továbbá a sárgával megjelölt furatok is üresen maradtak, ezek mire valók? Mérési tesztpontok lennének? Ha igen, mik?”

Tesztpontok. Egy tüske, vagy hurok alakban meghajlított vastagabb alkartészláb (a két vég férjen bele a furatba), amire biztonságosan rá lehet fogatni a multiméter vagy oszcilloszkóp mérővezetését. El is hagyható... A föld az USB csatlakozó házáről is levehető.
(#) baloghvl válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Köszi mindkettőtöknek! Ha lehet megkérdezném még meik pont mi, (természetesen a körbemenő GND egyéretelmű). Neked egyszerűbb lenne a képen beírni mint nekem kisilabizálni mi micsoda. Köszi!
(#) every hozzászólása Dec 28, 2012 /

Szia! A watt féle klónnak meg van e valakinek a nyák lap terve .lay formátumba, ha igen kérem küldje el. Köszi!
(#) Hp41C válasza every hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Szia!
Berajzoltam...

Pickit2_.PNG

(#) baloghvl válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 28, 2012 /

Köszönöm!
(#) vicsys válasza every hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Keress rá, már többször fel lett rakva.
(#) kaqkk hozzászólása Dec 29, 2012 /

Ma" tuningoltam" fel Szilva féle klónomat : a feteket bc- tranyókra cseréltem 547-557 . De valamiért az égető feszültség alacsony , a tekercset cseréltem 980 mikrohenri körüli került bele ,és így is csak 11,2v Mi lehet a probléma ?
(#) Szárnyas válasza vicsys hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

Sprint Layout-ba átrajzolt változatot én nem találtam végleges formában a topicban, illetve #pcroland által készítettet igen, de abban vannak még hibák: Bővebben: Link
Találtam egy Hp41C által SL-ben újrarajzolt változatot is, de azt meg csak .jpg formátumban, .lay kiterjesztésűt nem: Bővebben: Link
Ha esetleg valaki tudna linkelni egy végleges, hibáktól mentes (FET lezáró ellenállásokkal, stb. kiegészített) Sprint Layout-os változatot, azt én is megköszönném, mert szeretném én is elkészíteni ezt a klónt.

A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

A tekercs cseréjével megoldódott minden gond ! 12v égető és kereken 5v vdd -t ír a troubleshot menüben Kb1,5 millihenri az induktivitás .
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 30, 2012 / 1

... Most már (végre) a Programming executive is beleprogramozódott a dsPIC33EP64GP502 -be...
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Sziasztok!
Sehogy sem tudom működésre bírni a RIPE_11a_000040.hex -et egy dsPIC33EP64GP502 -ben.
- Beprogramozódik, visszaolvasható, elindtható.
- A Sanity Check (SCHECK) parancs lefuttatható és a megadott választ adja,
- A Verizió lekérdező parancs (QVER) parancs lefuttatható és a megadott választ adja.
A probléma a READP paranccsal van:
Az alábbi parancsot a 24F programming executive kezeléséből vettem:
  1. commOffSet = 0;
  2.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST.CLR_UPLOAD_BUFFER;
  3.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST.EXECUTE_SCRIPT;
  4.                 commandArrayp[commOffSet++] = 32;
  5.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._SET_ICSP_PINS;
  6.                 commandArrayp[commOffSet++] = 0x00;                      // PGD is output
  7.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._WRITE_BYTE_LITERAL; //0x20 04
  8.                 commandArrayp[commOffSet++] = 0x04;
  9.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._WRITE_BYTE_LITERAL;
  10.                 commandArrayp[commOffSet++] = 0x20;
  11.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._WRITE_BYTE_LITERAL; // Length N
  12.                 commandArrayp[commOffSet++] = 0x00;
  13.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._WRITE_BYTE_LITERAL;
  14.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST.BitReverseTable[wordsPerLoop];
  15.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._WRITE_BYTE_LITERAL; // address MSW
  16.                 commandArrayp[commOffSet++] = 0x00;
  17.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._WRITE_BYTE_LITERAL;
  18.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST.BitReverseTable[((wordsRead >> 15) & 0xFF)];
  19.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._WRITE_BYTE_LITERAL; // address LSW
  20.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST.BitReverseTable[((wordsRead >> 7) & 0xFF)];
  21.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._WRITE_BYTE_LITERAL;
  22.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST.BitReverseTable[((wordsRead << 1) & 0xFF)];
  23.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._SET_ICSP_PINS;
  24.                 commandArrayp[commOffSet++] = 0x02; // PGD is input
  25.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._DELAY_SHORT;
  26.                 commandArrayp[commOffSet++] = 10;
  27.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._READ_BYTE;         // Read & toss 2 response words
  28.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._READ_BYTE;
  29.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._READ_BYTE;
  30.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._READ_BYTE;
  31.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._READ_BYTE_BUFFER;  // read 32 3-byte words
  32.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._READ_BYTE_BUFFER;
  33.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._READ_BYTE_BUFFER;
  34.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST._LOOP;
  35.                 commandArrayp[commOffSet++] = 3;
  36.                 commandArrayp[commOffSet++] = 31;
  37.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST.UPLOAD_DATA_NOLEN;
  38.                 commandArrayp[commOffSet++] = KONST.UPLOAD_DATA_NOLEN;
  39. //                commandArrayp[1] = (byte)(commOffSet - 5);  // script length
  40.                 for (; commOffSet < 64; commOffSet++)
  41.                 {
  42.                     commandArrayp[commOffSet] = KONST.END_OF_BUFFER;
  43.                 }
  44.                 Pk2.writeUSB(commandArrayp);
  45.  
  46.                 Pk2.GetUpload();
  47.                 Array.Copy(Pk2.Usb_read_array, 1, upload_buffer, 0, KONST.USB_REPORTLENGTH);
  48.                 Pk2.GetUpload();
  49.                 Array.Copy(Pk2.Usb_read_array, 1, upload_buffer, KONST.USB_REPORTLENGTH, KONST.USB_REPORTLENGTH);
  50.                 uploadIndex = 0;

A parancs összeállítása jó, a válasz első 2 szavát a KONST._READ_BYTE sorok kiolvasnák és eldobnák. A 32 utasítás 96 byte -ját kellene kapnom válasznak. Egy törölt kontrollernél (minden utasítás 0xffffff) azonban kétféle eredményt kapok:
Az első szó 0x4C00, aztán az első utasítást kapom, máskor rögtön az első utasítást kapom. Nem jövök rá, mit csinálok rosszul... A várakozás idejét próbáltam már állítani - nincs javulás...
Ha kikerülöm a Programming executive -ot, akkor a törölt kontroller tényleg törölt.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 2, 2013 /

A probléma még mindig megvan. Ha a Executive válaszát is beírom az UpLoad Buffer -be, akkor vizsgálni tudom az értéküket. A megoldás az, hogy addig olvasok, amíg a válasz utolsó byte -ját ki nem olvastam. 32 utasítás olvasása esetén 0x32 -nek, azaz bitfordítva 0x4C -nek, kell lennie. Ezután kilépek a script -ből, törlöm az UpLoad Buffer -t. Majd egy másik script -tel kiolvasom a 96 byte -ot a UpLoad Buffer -be. Ez működik. Csak azt tudnám hol keletkezik néha egy felesleges byte...
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 2, 2013 /

A trükköt még kétszer eljátszva, működik a kiolvasás és az ellenőrzés is. A törlés megoldható aegy scripttel.. Már csak programozni kellene...
(#) treffort hozzászólása Jan 4, 2013 /

Sziasztok! 12F629-es PIC-ből kitöröltem egy laza mozdulattal az oszcillátorát. A Baji elektronikától van egy PIC égetőm, Pickit2 klónként kell használni. Vissza tudom ezzel olvasni, hogy mi lehetett az oszcillátora? IC-Proggal programozom.
(#) tsava hozzászólása Jan 4, 2013 /

Sziasztok! Építettem egy watt féle klónt és a vpp részével van gondom.
Az összes teszt lefut az ellenőrzésnél de ha a vpp-t mérem műszerrel akkor 4V körüli értéket mérek csak. Az MCLR ki be kapcsolható 0 és 4V. A Pickit szoftvere viszont rendben találja és12.1V-ot mér. Az PK2V023200.hex van beletöltve a 2550-be. Az elején csináltam egy hibát mert a chipcad-ben mcp6001RT-vettem el is füstölt. Kicseréltem ugyan úgy RT-és van benne de a tápját átkötöttem (egy vágás csak meg egy medzag). Sajnos mindenhol RT-és van csak.
A panelom hiba szerintem nincs kétszer átnéztem és ki is mértem. Mi lehet a gond ?
(#) watt válasza tsava hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Nézd meg a visszacsatoló ellenállásokat, mert gyanús, hogy nem jó értékűek! (R7, R8, R31)
Azt is nézd meg, hogy az osztó tényleg osztó-e, azaz testre megy-e a két sorba kötött ellenállás és nincs-e szakadás a körben.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
(#) Hp41C válasza tsava hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Szia!
Milyen panelterv alapján készült a panel? Volt egy verzió PcRoland -tól, amiben a kontroller RC1 lábáa és az R16 - R30 közös pontja közül hiányzott egy kis vezetékdarab.
(#) tsava válasza watt hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Megvan hogy e fene vinné el. Az osztó jó volt csak a nyomógomb helyére smd-t raktam és valahogy a beforrasztáskor sikerült a a két oldal közti átkötést megszüntetni. Így a tranyok fele nem ment GND-re csak lógott a levegőbe. Hogy a teszt többi része mitől volt jó arról lövésem sincs de most teljesen jól működik.Köszi!
(#) bbb válasza treffort hozzászólására (») Jan 4, 2013 / 1

Szia!

A pic kezdőknek topikban keresgélj, ott leírtam mi volt a megoldás erre a problémára!
(#) watt válasza tsava hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Örülök, hogy sikerült! Jó égetést!
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Végre - valahára megy a programozása is...
(#) kaqkk válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Van még olyan pic amit nem tudsz égetni ?
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 4, 2013 /

Elismerésem! Tudod a kérdéseidről eszembe jutott egy mondás, amit a 4x4-es terepjárókra szoktak mondani, hogy arra jók, hogy olyan helyen akadj el vele, ahol már más nem jár! Nagyon bele kéne ásni, hogy egyáltalán megértsem mit is kérdezel.
Következő: »»   156 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem