Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia!
TO-226 toknak néz ki... Ha az, akkor jól van beültetve. ICSP csatlakozó kiosztásam, a BS250 felé van az 1.láb: 1 - MCLR / Vpp, 2 - Vdd, 3 - Vss, 4 - PGD, 5 - PGC, 6 - AUX
Sziasztok!
Megépítettem a cikkek közt lévő Pickit 2 klónt. Ezúton is köszönet Hp41C-nek a publikálásért! Kérdezném, hogy R39-et hova kell beültetni? Maradt még egy hely, ezt pirossal karikáztam be a nyákterven. Oda kellene? Továbbá a sárgával megjelölt furatok is üresen maradtak, ezek mire valók? Mérési tesztpontok lennének? Ha igen, mik? Köszönöm a válaszokat és további kellemes ünnepeket kívánok!
A bolti vásárlás szerint TO92
Az a fénykép alapján tuti nem TO92
A BS250-rl van szó
Hogy az jól van -e beforrasztva? A szöveg kifele néz rajta
Szia!
Egy mérés mindent eldönt. Van egy ellenállásmérőd? Jó nagy méréshatárban (2k .. 20k) mérj ellenállást a két szélső láb között. Az a Drain, amelyikre a + mérővezeték csatlakozik, ha a műszer a kisebb ellenállást mutatja (a védődióda dióda nyitva). A mérőáram max 1mA legyen. Idézet: „Kérdezném, hogy R39-et hova kell beültetni?” Vicsys már megválaszolta. R38, R39 csak akkor kell, ha Q8 illetve Q7 Mos FET - pl. BS170. Ha tranzisztort (BC547) használsz, akkor nem kell beültetni. A piros karika R39 helyét jelzi. Idézet: „Továbbá a sárgával megjelölt furatok is üresen maradtak, ezek mire valók? Mérési tesztpontok lennének? Ha igen, mik?” Tesztpontok. Egy tüske, vagy hurok alakban meghajlított vastagabb alkartészláb (a két vég férjen bele a furatba), amire biztonságosan rá lehet fogatni a multiméter vagy oszcilloszkóp mérővezetését. El is hagyható... A föld az USB csatlakozó házáről is levehető.
Köszi mindkettőtöknek! Ha lehet megkérdezném még meik pont mi, (természetesen a körbemenő GND egyéretelmű). Neked egyszerűbb lenne a képen beírni mint nekem kisilabizálni mi micsoda. Köszi!
Szia! A watt féle klónnak meg van e valakinek a nyák lap terve .lay formátumba, ha igen kérem küldje el. Köszi!
Ma" tuningoltam" fel Szilva féle klónomat : a feteket bc- tranyókra cseréltem 547-557 . De valamiért az égető feszültség alacsony , a tekercset cseréltem 980 mikrohenri körüli került bele ,és így is csak 11,2v Mi lehet a probléma ?
Sprint Layout-ba átrajzolt változatot én nem találtam végleges formában a topicban, illetve #pcroland által készítettet igen, de abban vannak még hibák: Bővebben: Link
Találtam egy Hp41C által SL-ben újrarajzolt változatot is, de azt meg csak .jpg formátumban, .lay kiterjesztésűt nem: Bővebben: Link Ha esetleg valaki tudna linkelni egy végleges, hibáktól mentes (FET lezáró ellenállásokkal, stb. kiegészített) Sprint Layout-os változatot, azt én is megköszönném, mert szeretném én is elkészíteni ezt a klónt. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
A tekercs cseréjével megoldódott minden gond ! 12v égető és kereken 5v vdd -t ír a troubleshot menüben Kb1,5 millihenri az induktivitás .
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
... Most már (végre) a Programming executive is beleprogramozódott a dsPIC33EP64GP502 -be...
Sziasztok!
Sehogy sem tudom működésre bírni a RIPE_11a_000040.hex -et egy dsPIC33EP64GP502 -ben. - Beprogramozódik, visszaolvasható, elindtható. - A Sanity Check (SCHECK) parancs lefuttatható és a megadott választ adja, - A Verizió lekérdező parancs (QVER) parancs lefuttatható és a megadott választ adja. A probléma a READP paranccsal van: Az alábbi parancsot a 24F programming executive kezeléséből vettem:
A parancs összeállítása jó, a válasz első 2 szavát a KONST._READ_BYTE sorok kiolvasnák és eldobnák. A 32 utasítás 96 byte -ját kellene kapnom válasznak. Egy törölt kontrollernél (minden utasítás 0xffffff) azonban kétféle eredményt kapok: Az első szó 0x4C00, aztán az első utasítást kapom, máskor rögtön az első utasítást kapom. Nem jövök rá, mit csinálok rosszul... A várakozás idejét próbáltam már állítani - nincs javulás... Ha kikerülöm a Programming executive -ot, akkor a törölt kontroller tényleg törölt. A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2013
A probléma még mindig megvan. Ha a Executive válaszát is beírom az UpLoad Buffer -be, akkor vizsgálni tudom az értéküket. A megoldás az, hogy addig olvasok, amíg a válasz utolsó byte -ját ki nem olvastam. 32 utasítás olvasása esetén 0x32 -nek, azaz bitfordítva 0x4C -nek, kell lennie. Ezután kilépek a script -ből, törlöm az UpLoad Buffer -t. Majd egy másik script -tel kiolvasom a 96 byte -ot a UpLoad Buffer -be. Ez működik. Csak azt tudnám hol keletkezik néha egy felesleges byte...
A trükköt még kétszer eljátszva, működik a kiolvasás és az ellenőrzés is. A törlés megoldható aegy scripttel.. Már csak programozni kellene...
Sziasztok! 12F629-es PIC-ből kitöröltem egy laza mozdulattal az oszcillátorát. A Baji elektronikától van egy PIC égetőm, Pickit2 klónként kell használni. Vissza tudom ezzel olvasni, hogy mi lehetett az oszcillátora? IC-Proggal programozom.
Sziasztok! Építettem egy watt féle klónt és a vpp részével van gondom.
Az összes teszt lefut az ellenőrzésnél de ha a vpp-t mérem műszerrel akkor 4V körüli értéket mérek csak. Az MCLR ki be kapcsolható 0 és 4V. A Pickit szoftvere viszont rendben találja és12.1V-ot mér. Az PK2V023200.hex van beletöltve a 2550-be. Az elején csináltam egy hibát mert a chipcad-ben mcp6001RT-vettem el is füstölt. Kicseréltem ugyan úgy RT-és van benne de a tápját átkötöttem (egy vágás csak meg egy medzag). Sajnos mindenhol RT-és van csak. A panelom hiba szerintem nincs kétszer átnéztem és ki is mértem. Mi lehet a gond ?
Nézd meg a visszacsatoló ellenállásokat, mert gyanús, hogy nem jó értékűek! (R7, R8, R31)
Azt is nézd meg, hogy az osztó tényleg osztó-e, azaz testre megy-e a két sorba kötött ellenállás és nincs-e szakadás a körben. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
Szia!
Milyen panelterv alapján készült a panel? Volt egy verzió PcRoland -tól, amiben a kontroller RC1 lábáa és az R16 - R30 közös pontja közül hiányzott egy kis vezetékdarab.
Megvan hogy e fene vinné el. Az osztó jó volt csak a nyomógomb helyére smd-t raktam és valahogy a beforrasztáskor sikerült a a két oldal közti átkötést megszüntetni. Így a tranyok fele nem ment GND-re csak lógott a levegőbe. Hogy a teszt többi része mitől volt jó arról lövésem sincs de most teljesen jól működik.Köszi!
Szia!
A pic kezdőknek topikban keresgélj, ott leírtam mi volt a megoldás erre a problémára!
Végre - valahára megy a programozása is...
Elismerésem! Tudod a kérdéseidről eszembe jutott egy mondás, amit a 4x4-es terepjárókra szoktak mondani, hogy arra jók, hogy olyan helyen akadj el vele, ahol már más nem jár! Nagyon bele kéne ásni, hogy egyáltalán megértsem mit is kérdezel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |