Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Azért ezt gyorsan kijavítottuk neki...
Sziasztok! Van egy tévénk, ami néha bekapcsolás után elég magas, és elég hangos hangot ad ki. Nem a hangszóróból jön, hiába veszem le a hangerőt, a sípolás változatlan. Bár leginkább minden bekapcsoláskor csinálja, de sosem ugyan olyan hosszú ideig, és van, amikor a magassága is változik. Mi lehet a baja? Amúgy semmi más gond nincs vele, csak elég idegesítő.
Ezt a sorkimenő adja, régen tettek a sorprimerek, és a vasmag közé egy műanyag éket gyárilag.
Nos eredhet onnan, eredhet ha nem ragasztott a ferit vasmag attól, hogy meglazult a kengyele, és így rés keletkezett a két U mag között /gyakori a régieknél / de természetesen a malomkerékre is vonatkozik ugyanez. Ha leírtad volna a típusát, akkor most nem kéne plusz körmölnöm, tehát ha egyben van a sortrafó a nagyfesz tekercsel, /ez a gond, hogy nem tudom így beazanosítani/ akkor sorkimenő, és sorvég meghajtó trafó is lehet. Típus hiányában csak tapogatózok. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
Szia ,rosszul irtam ugy értettem énis hogy a fűggöleges potis ,na ujbol át néztem és a sassi SCT 11b .
A sorfessz 185v a fűggöleges 24v,és a töbi lábazaton is jok mit tudunk csinálni még van valami
A potméterek tekergetésére nem változik a képméret?
Nagyon kicsit ,ha maxra tekerem akkor sem nyitja ki elmarad 7cm lent fent.
Szia kadarist! VIDEOTON TS 3353 TXT Korábban kérdeztem, hogy mivel oldották meg a függőleges eltérítést. Felvilágosítottál, hogy egy bizonyos ESM 740 THYRISTOR. Kicseréltem. Elindult a tv gyönyörű képpel. Egyszer csak elment minden. Amikor bekapcsolom halkan zizzen, de gondolom ezt a PTC ellenállás adja . Amikor kikapcsolom villan egyet a piros led. Elkezdtem vizsgálni, de volt más dolgom és abba kellett hagynom. Addig jutottam, hogy a hálózati kondin 145V mértem.
Mi lehet a baja? Mit mérjek rajta? Előre is köszi a választ.
Este még egyszer megpróbálkozom a dologgal, ha nem megy akkor elviszem szerelőhöz.
Doksit kerestem hozzá de nem találtam semmi használhatót, amit találtam az pedig nem teljesen stimmelt nem igazodtam el rajt. Gyakorlatom igaz nem igen van a tv javításban de hogy valaha is legyen próbálkozni kell, tanácsokat segítséget kérni a tapasztalt szerelők. Köszönom mindenkinek a segítséget!
Kadarist-nak
Szia .. meg tudnád mondani, hogy pl: egy tv dokumentációját a típus azonosító ismeretében hogyan találom meg itt? /tételezzük fel hogy itt fel van töltve,/ és van egy Tv bent aminek esetleg nincs meg a rajza nekem, mert a lexikon címszó alatt .....hát ha ott van akkor jól eldugták, és más fület nem látok. köszi kocos.
Ezzel semmi gond, csak ahhoz hogy tanácsokat adjon az ember nem baj ha tudom, hogy hogyan írjam le neki.....ne sértődj meg érte pl: szájbarágósan, vagy el kell mesélnem, hogy az ellenállás mi,. stb..
Arról nem beszélve, hogy a választott tanuló készülék, nem épen abszolút amatőröknek való. De ha jól emléxem csak tanácsoltam, mit ne..... én naponta javítok ilyeneket, és ugyan ezt lcd-ből, és hidd el sok amatőr "marhasággal " találkozom. A pöttyözést egyébként, az Y-sus panelon tudod trimmerrel állítani, most nincs az orrom előtt a rajza, igy nem tudok pozíciót adni hozzá. Megjegyzem, hogy nyitott tudok lenni és vagyok is ,abba az irányba, hogy ha valaki tanúlni szeretne, akkor szívesen segítek. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
Először is a típushoz tartozó sassziszámot kell megkeresni a gugli segítségével és utána beírod az oldal jobb felső sarkában lévő keresőmezőbe, majd OK. Ha HE-n nincs meg az adott sasszi doksija, akkor keresel a G. segítségével a neten.
A 145 volt a pufferen nagyon kevés. Mérd meg még egyszer.
Még 1 nehéz dolog van ebbe..
Az hogy "tanítani, megmutatni, rávezetni" úgy könnyebb ha ott vagy amellett akinek segítesz. És nem levelezőtagozatban, abban az esetben amikor, pl: egy plazmát, vagy lcd-t javít alap /akár/amatőr gyakorlat nélkül.
Az a szégyen hogyha minden igaz akkor fél év múlva villamosmérnök leszek, és csak ahhoz értek amivel itthon megszenvedtem.
Én már minden potit tekergettem de kép csak akkor jön elő ha 200V körüli feszt adok neki. De most nekiállok a tápot is méregetni nem tűnik olyan bonyolultnak talán lesz valami. Üdv.
Többször megmértem, mert én is keveseltem.
Ok köszi csak gondoltam, hogy a gugli kimaradhat ebből, ha tudom a sassi számát.Jó kipróbálom.
Ez nem ennek a függvénye, mert a villamos ágazat eléggé sokrétű, de ezek szerint ezt te is olyan jól kell hogy tudd , mint én, még akkor is ha én régebben jártam a mü egyetemre.
Holnap újra megmérem. Majd írok, hogy mire jutottam.
Hát egy kicsit más mint a régi megszokott analóg melegkatódos készülékek, /függetlenül attól, hogy csöves, vagy félvezetős a felépítés/
És persze egy kicsit másképp képezi le a képinformációt, látható képpé, mint a hagyományosok.
A kijelzőn van egy tábla,,, az a képernyő cetlije. Azt add meg légyszives és akkor tudom mondani az ajánlott beállítási értékeket. pl: xxxxxxxxxx- YB05 vagy xxxxxxxxx-BA18
tehát ez az utolsó 4 karakter kell hogy azonosítsam.
Szia!
Igaz nem Kadarist vagyok,de megpróbálok segíteni.A sorvégtranzisztort mérd meg(S2000).Ha zárlatos,akkor csinál ilyen hibajelenséget.Ha bezárlatolt,akkor keresd meg a TEA 2029 IC melletti álló trafót,az mellett van egy kis elkó,ami a sorvezérlő jelet csatolja.Azt mérd meg,vagy inkább cseréld ki.Ellenkező esetben az új S2000 is nagyon fog melegedni,és kinyiffan.Mérd meg még az S2000 kollektorában lévő 10en nanós nagyfesz kondit is.Az is szokott vacakolni.A forrasztási hibákat már szerintem neked nem kell bemutatni. Sok sikert! István
Egy képet készítettem remélem erre gondolsz.
Üdv.
Jó holnap délután 2 körül hazajövök, és nekieshetünk.
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Holnap megmérem az említett alkatrészeket. Aztán jelentkezek, hogy mire jutottam. Remélem sikerül életet lehelni bele. Szép estét! Laci
Na úgy látszik korai volt az az öröm. A képe egyszer csak olyan mintha sok piros lenne benne. Elkezdett csökkenni a fényerő majd szépen lassan elment a kép. most bekapcsoláskor van még egy pillanatra de elmegy másodpercek alatt. Megint elhalálozik az az függ ic?
Nem a képcső fűtése szakadozik? Nézd meg, hogy izzik-e a fűtőszál.
Szeretnék olyanokat megkérni, akiknek Samsung Smart LED-es LCD-jük van, hogy nézzék már meg az index.hu oldalt. Nekem, amióta megújult a 2 oldalasra, fagyasztja a TV-t. Nem csak a webböngészőt, hanem kilépni még ki lehet (mivel nem jön be az oldal), de onnantól csak villog a TV-n a LED, nem reagál semmilyen távirányítós parancsra, sőt a kikapcsgombját is hiába nyomom, ki kell húzni a konnektorból... A legfrissebb T-MST10PDEUC-1031.0 firmware van rajta és egy UE40EH5300-ról van szó.
Üdv Inhouse
Üdv. Van ötletetek mitől lehet bekapcsolás után elkezd a kép pirosodni és sötétedni? Kb 2 perc és teljesen sötét lesz. Ha belemegyek a g2 adjustna akkor tökéletes
Nincs meg valakinek esetleg kéznél a service menu beállítás teljes leírása? Valami beállítási gondra gyanakodok. Hiába nyomok neki resetet ali van változás. ks3a sasszi van a gépben. Amiket találtam csak töredékei a pontos beállításoknak. Most cseréltem benne la7845 ic-t mert nem volt kép egyáltalán. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2013
Sziasztok! Olyan problemam lenne egy Thomas 51 tcb 082 tv-vel hogy kikapcsolas utann minden beallitast elfelejt hiaba mentem el
Es hiaba szurok be kabeltv kabelt csak azokat a csatornakat tudom fogni vele amit egy sima antennaval is lehet Vmi otlet valakinek?
Sziasztok,kaptam egy kamionos LCD tv-t és 12vhelyett 24v feszültséget adtak neki,tönkrement benne egy B1203S nevezetű tranzisztor(SMD).Arról szeretnék érdeklődni,hogy milyen NPN tranzisztorral tudnám helyettesíteni.
Attila |
Bejelentkezés
Hirdetés |