Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Terheletlenül mértem a feszeket, szóval ez lehet pont beáll 5V-ra terhelve.Majd rá mérek a következő projektnél .
Sziasztok!
Már párszor megépítettem ezt a programozót, gyári kapcsolás szerint. Ismét meg szeretném építeni, annyi különbséggel hogy külső tápról is használható legyen és külső táp esetén nagyobb áramot is kitudjon préselni magából (alkatrész cserékkel). Ehhez kapcsolódik a kérdésem. Menyire szabályzott a VDD_TARGET? Mert ha épp írok egy programot, PK2 szolgáltatja a tápot. Miközben fútt a program és bekapcsol valami nagyobb fogyasztót. A megnövekedett fogyasztásra rátudd szabályozni? Vagy csak a bekapcsolás pillanatában állítja a tápfeszültséget? Bízok benne hogy már valaki ezt megmérte, vagy tud róla valami információt. Ha nem akkor amint időm engedi megmérem. Előre is köszönöm A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
Mekkora áramot akarsz, hogy külső tápban gondolkodsz? Az USB illegálisan, de tud akár 1-2A-t is... A PK2 szerintem 200mA-nál nem tud többet, legalább is az én klónom.
Ha már külső tápot akarsz, azt kösd rá az áramkörödre... A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
Sziasztok!
Ennél a pickit 2 klónnál Ha a c7 330nF helyett 33nF -os fóliát teszek, az okozhat valamiféle hibát? Sajnos 33-ast vettem 330 helyett a lomexből, de itt debrecenben sajnos nem kaptam RM5-ös méretűt(wimákat vettem)
Sajnos nem fog működni. Ide amúgy is inkább 470nF ajánlott, de a 330 is jó. Ha van 1µF kerámia, az is jó.
Értem.
Az övében: Bővebben: Link 1k63 van, ami ha jól tudom 100nF, nem? Akkor ez sem fog működni? (15j100 felíratú fóliám van(szürke) az mekkora értékű?Meg egy 1k100, Jó lehet?) A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
A gyakorlat azt mutatja, hogy zavarokat okozhat az USB működésben, ha 330nF-nál kisebben használsz ott.
15J az 15pf. az 1k az 1nF. A 100 az 100V. Elvileg... Bővebben: Link
Idézet: „1k63 van, ami ha jól tudom 100nF, nem?” Az igazából nem 1k63, hanem .1k63... és az a pont a mikrofarad szerinti érték tizedespontja, azaz az érték 0.1µF (ami valóban 100nF, és itt valóban kevéske), a K betű a tűrését jelzi (10%), a 63 pedig feszültségét. Nem hiszem el, hogy Debrecenben ne lehetne 330nF/470nF/680nF/1µF kapacitású kerámia vagy fóliakondit venni...
Szia!
Ezekre a helyekre nem jó a fóliakondenzátor. Az előnyeit (pontos érték, időálló, kevésbé hőfokfüggő) itt nem használjuk ki, a hátránya viszont hibához vezethet. Ide alacsony ESR értékkel rendelkező kerámia esetleg tantál kondenzátor kell. Ha mást nem lehet kapni, 5 db SMD 100nF kerámia kondenzátor egymásra forrasztva... A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
Rendben köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Akkor holnap 1µF-os kerámiával kezdek. "Nem hiszem el, hogy Debrecenben ne lehetne 330nF/470nF/680nF/1µF kapacitású kerámia vagy fóliakondit venni..." Biztosan lehet kapni, de ahová én ma eljutottam, ott nem volt ilyen fólia kondi. (kossuth u.) Kerámia biztosan van, de eddig nem tudtam, hogy oda az is jó. Viszont, ezek szerint az összes többi fóliámat is cseréljem ki benne kerámiára? (gondolom igen, de biztos ami biztos megkérdezem.)
Sziasztok!
Végre meglettek a BS170 FET-ek összeraktam . A PC felismerte de a program nem , amit rámegyek az prograozó keresése fülre a TOOLS menüpontban lefagy a program.(egy led sem világít rajta.) Első indításánál a gépem elkezdett illesztőt keresni ,de nem talált hozzá. A kapcsolás a Z.Szilvásy féle. 660 uH induktivitással és 320 nF tápszűréssel. Minden más olyan mit a kapcsolás szerinti. Hol lehet a baj?
Szia!
Szerintem nézd meg a Sámsoni úton ( Korondán, ha jól emlékszem a nevére, valahol a sorompó körül van ) ! Steve
Szia, igen ott van valahol egy elektrós bolt, csak nem debreceni vagyok, és az elég messze van. 1db kondiért pedig nem akartam odáig elbuszozgatni.
Sziasztok!
Kicsit átnéztem a panelt és volt egy hajszálrepedés a panelomon. Kijavítottam ,most már nem fagy a program de ezt dobta(Kép) Innen ,hogyan tovább?
Szia! Ilyenkor tedd azt amit ír. A tools menüben válaszd a letöltést. Nem jó neki ami a picben van.
Nekem szokta néha a gyári is csinálni, azt nem tudom miért.
Megcsinálta és ugyan ezt dobta.
Pontosabban ha rámegyek a fülre egy PK2V0230200.hex file jelenik meg. Ezt kell beégetnie a programozónak? Mert ha azt választom ki akkor újra azt dobja ,hogy nincs Op rendszer
Szia!
A nyomógombot állandóan lenyomottnak érzi.
Köszönöm a gyors választ!
Tényleg a nyomógomb volt a ludas. Nem lett kimérve beforrasztáskor és pont rossz oldalával állt. Egy ilyet kaptam frissítés után:
Check communicationra nyomj rá (menüben fenn) és akkor beállítja a tápfeszt a pikhez.
Szia!
A Vpp előállító kört kellene végigmérni... Egyébként olvastad? A hozzászólás módosítva: Jan 11, 2013
Üdv! Már írtam a Ki mit építettbe is, hogy tettél e bele G-S ellenállásokat? Mert mivel nem indult a programozód elsőre, lehet vehetsz is új feteket bele (szegény Hp41C hányszor leírta már)
Pont a Vpp fet az egyik legelhalálozósabb, mert azon van a tekercs. A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Üdv!
elnézést ,hogy nem válaszoltam igen benne van minden most már szépen megy is ma megcsinálom az első égetést egy 16F628-as PIC-en
Már azt gondoltam, hogy közelítek a vége felé, de itt jönnek az újabb kihívások:
12LF1552, 16F753, 18FxxJ94, 18FxxJ99 (Talát valaki már programozási leírást róluk?), 32MZ család (még csak a programozási leírás jelent meg).
1µF-os kerámia nincs.
Helyette 1u-s tantált vettem. A többi fóliát egyelőre nem cserélem ki, majd max ha nem lesz jó a kapcsolat. Köszönöm a segítségeteket!
Máshol azért lehet venni, SMD 1206 -ban a 22µF kerámia is kapható. Minden áramkörhöz (a kontrolleresekhez főleg) kell, érdemes egyszer rendelni 20-30 darabot (100nF, 470nF és 1µF -ből legalább).
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
Igen, nyilván fogok venni valamikor a nem túl távoli jövőben, de most egy kondiért 2000 Ft postát fizetni...
Akkor örülök, használd sokat!
Valami egyszerű kis videót tudnátok ajánlani az égetés menetéről?
Itt a videók közt : bevezetés a picológiába
Ez a 32MZ érdekesnek néz ki. Kíváncsi vagyok, mennyi RAM lesz benne, és milyen lesz a sebessége.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |