Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Állati rendesek vagytok köszi szépen
Én egy sztereó cuccosra gondoltam 8Ω-os hangszórókkal... Isten ments de ha egy kapcsrajzzal megdobnátok nagyon hálás lennék.
Olyan 35W-os lehet most.
+/-45V az OK, de csereld le a biztonsag kedveert a BC547-eket a bemeneti resznel BC182B-kre vagy BC546B-kre. Igy majd 120W-os lesz 4 Ohm-on es 80W-os 8 Ohm-on. En kuldtem +/-55V-rol is, igaz teljesen mas tranyokeszlettel. 200W RMS megvolt 4 Ohmon. APX-100-as trafojat hasznaltam.
35 W lehet, csak most??? Pffff
Hát akkor gyorasan megyek és áttekercseltetema trafómat, mert van egy bivaj, 250 VA-es hiperszilem! És akkor már lesz mit a tejbe aprítania!!!
És neked is köszönöm a részletes választ.
Dzsoni ilyenre gondoltam, mint ami a Linken van (#136293) de ha +-40V-ot szeretnék akkor mekkora elkókat, trafót tegyek a 4700µF-es elkók és a 25V-os trafó helyett?
Senki?
Van itthon jónéhány 10.000µF 16V-os elkóm... Az jó lenne-e hozzá, ha igen hány db?
Üdv!
Ha neked 40V kell akkor 2×27VAC trafó kell! Azok a 10000ľF 16V-os elkó -k nem jók a volt számuk miatt!
Nagyon köszönöm.
Akkor hány V-os elkó kell beléje?
Hát én 63V -sat tennék bele, de csak azért, mert én (majdnem) mindenhova akkorát teszek.
Oké, nagyon köszönöm.
Szevasztok,
Sixtek oldalan ugy emlexem fentvannak a tapegyseg alkatreszertekei. De azert leirom en mit ajanlok: Monohoz (egy csatorna): 100-150W-os trafo 2*28V-os szekunderrel (terhelt ertek a 2*28V, uresjaratban ez kb. 2*30V), tapagenkent 10.000µF (vagy 2*4700uF) 50V-os (vagy 63V-os) elkok, es 10A/200V-os diodahid Sztereohoz (ket csatorna): 200-300W-os trafo szinten 2*28V-os (terhelt) szekunderrel, tapagenkent 2db 10.000µF (vagy 4db 4700uF) 50/63V-os elko, es 25A-es diodahid Remelkem igy mar minden tiszta es tudtam segiteni! Jo epitgetest, udv!
ha olyan nagyon sok 16 voltos kondid van, akkor köss sorba kettőt, és akkor már 32voltot is elbírják, vagy 3-at, akkor 48voltot, esetleg 4-et, akkor pedig 64voltot is lazán!
Tegnap egy teszkószacskónyit kaptam, egy DVD lejátszójavításért egy barátomtól, kiderült egy befőttesgumi megoldotta a problémát a gyári ki volt nyúlva ami a tálcát tolja ki/be.
Így jó lesz-e? (csatoltam) Má' megint nyákkészítés tudom, de sztem ide tartozik
Sztem így csináld (kondikat sorosan összeadódik a feszültségtűrésük).
Csatoltam, és ha minden igaz sorba is kötöttem...
itt valami nagyon nem jó!
ha jól látod, az én rajzomon a kondik negatív lába egy felé néz (lefelé)! a tied pedig a föld felé néz! és a kondik után pedig a földbe vezeted mindkét tápágat! Hát megnézném, hogy mekkorát robban és füstöl ez a nyák, mikor bedugod a konnektorba Viszont pozitívum, hogy most tényleg sorba vannak kötve Terezd újra! szerk:nem lehet a kondit elfordítani 90fokkal? úgy sokkal egyszerűbb és átláthatóbb lenne a nyák.
Kellenek 220Ohm/5W-os ellenallasok a kondikkal parhuzamosan, igy nem lesz jo vege!
Ja es parhuzamosan is kellenek meg kondik, vagyis osszesen 18db kell! Amit te rajzoltal be az csak 3300µF-ot ad, de nekunk 10.000µF kell! Ezt ugy ered el ha harom darabot parhuzamosan kotsz, es ezt a harmat pedig "egymasrateszed" 3-szor. A feszultsegoszto ellenallasok ekkor is kellenek majd! Ja es a trafot meg a diodahidat torold sztem a nyakrol, ugyis 10-szer nagyobbak a valosagban! Ja es tul vekonyak a vezetosavok, ne felejtsd el hogy 10A-nel nagyobb csucsaramok is rohangalnak ott!
Húú, na ezt most nem értem
Egy kutyafuttás kapcsrajzot tudsz mutatni? Ez nekem már nagyon magas... az első mondat oké, a második null, a harmadik is oké, utána semmi
A kondik huzalozasa MINDENKEPPEN ilyen legyen!
A kekkel jelolt pottyokhoz kell bekotni a 270 Ohm 5W-os huzalellenallasokat, pl. a panel alatt hogy ne futsek a kondikat.
Ahogy elképzelem a kész tápot olyasmi lehet mint egy tűzijáték rakéta indító kütyülék...
Csatoltam, a trafó és az erősítőre kimenet csak szimbólikus, majd simán kábellel kötöm rá a kész verziót. Az ellenállásokat kábellel a "csomópontokhoz" köthetem? Annyira nem szeretném a panel alá tenni.
Háát ez nagyon pöpec!
Amúgy épp akartam mondani, csak megelőztetek, hogy soros kondiknál az eredő-kapacitás a egyes kapacitások reciprokösszege lesz :yes: Ha párhuzamosan kötötd, akkor pedig összeadódnak, pont fordítva, mint az ellenállásoknál. De amúgy jó néz majd ki. Fotót is kérünk, ha elkészül!!!
Jo ez a rajz, de ne csak a foldfolia hanem a +/- vezetosav is 5mm-es szelessegu legyen ugy, ahogy az en rajzomon is szerepel.
Az ellenallasokat vegulis bekotheted kabelekkel is... De a kabelek mindenkeppen a csomopontokba erkezzenek! Osszesen 6db ellenallas kell majd. Az ellenallasok erteke nem kritikus, lehet 220 Ohm vagy 270 Ohm. Magasabb ertekkel nem lesz hatekony a feszultsegelosztas, alacsonyabbal pedig tul magas lenne a disszipacio az ellenallason. Az fontos hogy 5W-os keramiaba agyazott huzalellenallasok legyenek. Fotot az en is mondom hogy kerunk mert varhatoan eleg zoral lesz a vegeredmen
Oké, képeket 80%-ra igérek
Hát szerintem sem lesz semmi Hogy kössem be a 6 db 220R 5W-os ellenállást?, egyik vége a "csomópontokhoz", de a másik?
Nem szóltam, csa már nem lehet a hsz-t módosítani, pedig jó lenne. Minden csomóponthoz 2 ellenállás vége jut... Valahogy így (csatoltam, szimbólikus)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |