Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Végre elkészültem 2*25Wattos csöves PP erősítőmmel.A hálózati toroidon,és a dobozom kívül minden saját készítés.Az előfokban EF80,a fázisfordítóban ECC85,végcsőként pedig 2db PL504 üzemel stabilizált rácsfeszültséggel,pentódás módban.Az erősítő átköthető triódás módba,ekkor a kimenőteljesítmény 15 W körüli,illetve az ultralineár kivezetések is megvannak a kimenőtrafókon.
Hálózati trafónak 250 VA-es toroidot használtam. Az erősítő nagyon dögösen szól a HS280-as Orion hangfalaimon. üdv.
Szép munka! Azért engedd meg, hogy megegyezzem, hogy az a próbanyák nem illik a képbe!
Egyébként szép a huzalozás és az elrendezés. Tiszta, szép a beültetés is. Gratulálok!
szia!
nagyon szép a PL 504-esek helyett használható PL 500-as is?
Nagyon szép, rendezett.
Gratulálok hozzá
Hallod, ez nagyon dúrva lett. Gratulálok hozzá! Csak így tovább!
Nagyon király lett
Nagyon szép minden belül
Kedves Doncso! A rajzot tisztelettel megköszönöm, hálás vagyok érte. üdv. muzsikus52
tényleg jó én egy kicsit másként építettem ef86 ecc83 pl500-al Plachtowich féle táp külön van
Nagyon szép!
Azokat a fali villany szerelvényeket igazán hozzá igazíthatnád a designhez!
Hi
nagyon tetszik, jól mutat a polírozott aluminium fedél + a csövek harmóniája, főleg, ha egy- egy kék led megvilágítja alulrólőket
szóval megépíthető PL500-al is
esetleg nincs vkinek szügsége 3 db PL500-asra
Bár nem építés, de majdnem, amennyi alkatrészt kicseréltem. Ez egy kapcsoló üzemű táp 5V 3A, kellett benne cserélni két tranyót, ellenállást, kondikat. Szivtam vele már hetek óta, 5V megvolt, de csak kb fél amperig.
Aztán kicseréltem a 220µF os kondit is, pedig nem is látszott rajta hogy rossz lenne, de ettől megjavult. Ha meg már működik, akkor tuningoltam rajta picit, primer oldali kondi 33µF->47uF, zűrők 1000µF->2200, a tranyó is kapott egy nagyobb hűtőlemezt, és persze nem a full zárt kis fekete muanyag dobozban fog üzemelni. Próbáltam, 4A is megvan neki most simán, remélem bírni fogja. Közzéteszem a rajzát, meg a szimulációs modeljét, úgyis nagyon mennek most a kapcs üzemű dolgok.
Ejha! Még ilyen szines nyák-kapcs rajzot még nem láttam, de nagyon tetszik .
Szerintem a rajz elkészitése, több időbe kerűlt mint maga a táp javitása, vagy nem?
nagyon szivesen, nincs mit
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat.
PL504 helyett jó a PL500 is,ugyanaz a bekötése,különbség az anóddisszipációban van,ez PL504-nél 16W,PL500-nál 12W.Először én is PL500-zal építettem meg,de aztán PL504-et tudtam szerezni,így az lett a végleges verzióban. Egyébként ez is Plachtovics féle erősítő,kis módosítással,illetve nem kimondott HF csövekkel megépítve. Lalipityu a Tied hogy szól? üdv.
így könnyebb volt megérteni a kapcsolást, hogy mi - merre. Amúgy szkennerrel fényképeztem, és photoshoppal szineztem. Még valami rögzítést kell kitalálnom neki, mert a muanyag dobozba csak be volt rakva, de én jobb szeretnem felcsavarozni majd. Pláne mert fém doboz lesz
Elkészültem a nyák levilágítómmal. A famunka nem lett a legjobb, de elsö alkalommal dolgoztam préselt lemezzel. Az időórát guberáltam, a drótok szikikónikusak, bírják a hőt. Fotók...
Nagyon profi! Csak gratulálni lehet hozzá
A kukucska ablak meg tényleg jó ötlet, mintha atomerőműben néznénk a radioaktiv rudakat
Higanygőz. Állítálag 125W körül Búra nélkül fojtóval kaptam... eprom törlőként szolgált
Pedig nem látszik, hogy először dolgoztál préselt fával.
Itt vanak a kepek az alimentatorol,es a jelgeneratorul is. .Ha nem ert valaki valamiy nyugodtan irhat. ,
Üdv.Lenne egy kérdésem.Csatolok egy képet amin pirossal bekarikáztam két kivezérlésjelző műszert.Ha valakinek van ilyenje vagy tudja hol tudnék venni szépen kérem írjon.Ja és csatlok egy kivezérlésjelző kapcsirajzot is.Véleményeket várok rólla...
Aukciós portálokon nézz körül. Én vaterán láttam nemrég ilyeneket.
Bigclockom
|
Bejelentkezés
Hirdetés |