Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   879 / 1385
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Nem gondolom én ezt tudom , mert már ezen túl vagyok.
A színes nyomtató először minden szint feltesz a hordozó szalagra , vagy hengerre kinek milyen a nyomtatója , és ez azt eredményezi , hogy ahol piros , és kék is van ott mind a két szín szerepelni fog egymáson .Lehet nem ilyen látványosan , mert a kék sötétsége miatt takarni fogja a pirosat , de attól még a piros ott lesz alatta.Én direkt megfigyeltem egy szétszedett nyomtatót működés közben , és láttam , hogyan dolgozik.Ezek után próbáltam azt amiket leírtam, és úgy is volt ahogy láttam.

Temela : ne legyenek kételyeid a vonalvastagságot illetően kicsit , ha keresgélsz a képek között találsz olyat amin meglepődve tapasztalhatod azt , amiben kételkedel.
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Értem, és milyen színű lett a nyomtatás a papíron ?
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Ha megnézed a képet , amit legutoljára feltettem , akkor a baloldalon lévő fentről a második ..És ezt nem úgy kell nézni , hogy mivel ez kb se kék , se nem piros , hanem olyan lilás , akkor olyat kever a gép .Nem először mindkét szint felviszi a hengerre , és amikor a fuser hengeren átmegy , akkor olvassza össze a két szint , és lesz belőle ez a lilás szín.De egyébként a két réteg áramkör miatt kétszer is szerepel a hengeren a rajz.Azért nem nagyon érdemes kettő , vagy max három rétegnél többet csinálni , mert akkor olyan sűrű lesz , vagy vastag a nyomtatás , hogy esetleg finom rajzolatnál , vagy nagyon vékony vonalaknál vastagíthat.A fedéssel nem is lenne gond , csak a felhordott por mennyiség ,ami sok lehet több rétegnél már.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
jó ötlet !
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Én sem gondoltam , csak egy ilyen színes gép felélesztésénél láttam hogyan dolgozik , és akkor gondoltam egyet mi lenne ha.És tettem egy próbát , és pontosan azt csinálja ahogy elképzeltem.
A csak fekete nyomtatónál mivel egy szín dolgozik ez szerintem nem megoldható.
Egyébként csinálok egy szösszenetnyi videót majd , hogy látható legyen hogy a színek , hogyan is kerülnek külön külön a hengerre , de a papírra meg mégis egymásra.Érdekes látvány lesz , és akkor talán jobban meg is érthető majd.most egy kis időre tipli este kb leszek.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) HERC válasza Temela hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Üdv!

Mondjuk eddig én csak a feketét használtam nyákmarásra de ami itt megy téma szerintem
az nyugodtan kivitelezhető.
(#) eyess hozzászólása Jan 13, 2013 /
 
Itt lenne amiről beszéltem nézzétek meg.Először a sárga majd a sárga a pirossal együtt , majd a sárga , piros a kékkel együtt , és végül a fekete is csatlakozik.Ebből a színekből keveredik ki végül is a végén az az árnyalat, ami éppen a monitoron van , de e színek egymáson vannak , és így kerülnek a papír , vagy fóliára.Tehát egy azon helyen több szín ezzel, azt hiszem megoldódott a maszk nyomtatás 2 , vagy több réteg egymásra nyomtatása pontosan.
Azt nézzétek el , hogy a papírt a végén kézzel húzom ki , mert a papír rollereket le kellett venni a fedéllel együtt , hogy lássátok a lényeget.Egy opto kaput így is át kellett verni , hogy ne érzékelje a fedél hiányát.
Ez a nyomtató egy halálra ítélt gép volt kicsit rendbe hoztam, tisztítás ,festék port utántöltés, toner hack stb , és elég szépen nyomtat , hogy megmaradjon a kezeim közt.Jó helye lesz.
Elemezzétek a videót , és elmélkedjetek.
Egy lépéssel megint előrébb jutottunk talán.Bővebben: Link
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Már csak egy dolgot kell megoldani, a szerkesztőben tudni kell a rétegeket egymásra másolni.
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Az előző oldalon láthatod.Egyébként gondolom láttad , akkor a videót , és mi a véleményed ?
Nem rossz dolog ugye ?Szerintem használható ötlet , és aki kreatív az talán még további folyamatokat is kitalál .
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Néztem igen, jó a megoldás, de hogyan duplikálod a sprint layout feletti szerkesztőkben a rétegeket ? Eagleben pl megpróbáltam, ott nem nagyon lehet. színes nyomtatás van, de tegyük fel a 16. réteget nem tudod(nekem legalább is nem sikerült) duplikálnom egy rétegre sem. Mondjuk ez valahol érthető is. Kérdés a szerkesztők közül van-e ami támogatja ezt.
(#) blasz hozzászólása Jan 13, 2013 /
 
Sziasztok milyen papírt kell vennem a vasalásos megoldáshoz?Nem színes laser nyomtatom van,sose csináltam még kiszeretném próbálni a nyákkészitést
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Azt nem úgy kell.Leírom akkor eagle ban a kapcsolási rajz szerkesztőben vegyél fel mondjuk egy ic csinálj pár vezető vonalat csak azért , hogy lásd , hogy működik.Azután menj át a panelszerkesztésre generálj egy nyák rajzot.Ekkor meg lesz az egyik nyák rajz mondjuk piros színben.Utána visszamész a kapcsolási rajz tervezőbe kijelölöd az egész rajzot az ic , és azt a néhány vonalat , akkor a menüből , vagy jobb egérgomb , és válaszd a kettőzést , és máris megjelenik még egy ugyanolyan áramkör a panelszerkesztőben.Természetesen le generálod ennek is a nyákrajzát ugyancsak piros színben , utána csak át kell a vonalakat színezni mondjuk kékkel , de lehet hupi lila is mindegy.És utána kijelölöd azt a nyákrajzot amit ráakarsz helyezni a másikra , és válaszd a move csoportot , és már rá is teheted , és immár két szín lesz egymáson.Lesz egy két gumi vonal a + , és a - ezeket tüntesd el a menüből kapcsold ki , hogy csak a lényeges vezető sávok legyenek meg ami kell . És már is meg van a két színű nyákrajz egymáson hát ennyi , remélem tudtál követni.Lehet örülni
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) eyess válasza blasz hozzászólására (») Jan 13, 2013 1 /
 
Ha rám hallgatsz olvass vissza sokat informálódj sok felesleges kudarctól kíméled meg magad .Miden le van írva én is meg más is leírtuk sokszor , és ha annak ellenére sem megy , akkor szívesen segítünk.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) blasz válasza eyess hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Köszönöm folyamatosan ezt teszem
(#) niedziela válasza eyess hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Ez max csak ahogy írod 1 IC meg pár vonal esetében működőképes, de egy valós rajz esetén többe kerül a leves mint a hús, ha 2x kell routolni.
Másik,hogy ha kettőzöd a rajzot az akkor is ugyan azon a rétegen marad mint az első, tehát az átszínezése hogyan történik ? Windows Paint ?
(#) bbb válasza Temela hozzászólására (») Jan 13, 2013 /
 
Temela!

A vonalvastagságot illetően ne legyenek kételyeid, szép vékony vonalakat is át lehet vinni vasalóval. Persze amikor elfogy az ember türelme, akkor lehetnek benne nem túl szép részek is, de ekkora méretnél házilag ez szerintem bőven belefér

_1107370.JPG
    
(#) eyess válasza niedziela hozzászólására (») Jan 13, 2013 1 /
 
Működik bonyolultabb rajzoknál is a routolás miért kerül többe , de ez lehet gépfüggő , most ebbe ne menjünk bele.
Az átszínezést is az eagle ban csináltam igen azon a rétegen marad , de két szín lesz egymáson amit a nyomtató másképp értelmez , és kinyomja kékben is , és pirosban is egymásra., mert mivel mind a két szín meg van jelenítve.

bbb : 4cm az nem méret A4 teljes fedésben az már igen.Egyébként ezek a vonalak nem is olyan vékonyak ettől lehet még lejjebb is menni.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2013
(#) eyess válasza eyess hozzászólására (») Jan 13, 2013 1 /
 
Niedziela : Nézd csak , csak most annyi a különbség , hogy nem tettem egymásra.A lehetőségek tárháza széles.

2.PNG
    
(#) Temela válasza bbb hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Szia!

Hát, erre a nyákra azért nem forrasztanék alkatrészt... , van zárlat gyanús rész is...
Szerintem ilyet még kézzel is tudnál akár rajzolni. Nem kritika, csak észrevétel. Természetesen látom a vonalvastagságot. 10x10 cm-es és 6x7 cm-es nyákkal próbálkoztam, amikor feladtam. A kisebb nyák sűrű vonalazású volt (hegesztő inverter vezérlés miniben) és néhol felvált a rajzolat. Több nekifutás után adtam fel. Nem állítom, hogy mindent jól csináltam, de meguntam a számtalan újra nyomtatást, a vasaló fűtést, az áztatgatást újra tisztítást. Természetesen csak konica nyomtatóval próbálkoztam (nekem ez van)lehet kellett volna mással is. Még laminálóval is kínlódtam. Sok időt elfecséreltem. A P20-al meg elsőre rendben volt minden. Nem tartom én sem olcsónak, de az egyedi gyártogatás egy-egy panelért sosem olcsó. Korábban írtam, hogy pl. a levilágítót mikrosütő dobozba építettem, 4db uv cső, energiatakarékos izzó gyújtó elektronikájával. Tettem bele egy főzőlapot szárítás gyanánt.
(#) Szpisti válasza Temela hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Pontosan erről van szó!
Aki ráér otthon játszogatni kísérletezgetni, az csak vasaljon meg lézerlamináljom.
Akinek meg jön a megrendelés hogy holnapra kell a cucc, 25 perc alatt elsőre megoldja P20-al.
Punktum
(#) kaqkk válasza Szpisti hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Nekem a 25 percbe még az is belefér hogy gyalog elbattyogok a kész nyákkal a postára ! Ennyit e ne jelent a dry ! De ne kezdjük újra hogy melyik a jobb melyik a gyorsabb, midenki azt dícséri ami neki bevált és PUNKTUM
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) nagym6 válasza Szpisti hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Az tény, hogy a P20 módszer biztos, és szívatásmentes. Nekem az. Csak macerás.
A lézer-laminálós jóval egyszerűbb lenne, csak megfelelő lézernyomtató kell hozzá, megfelelő tintaanyaggal, ami csak akkor derülne ki, hogy jó-e, amikor már megvettem.
Lehet, hogy a 3. lenne jó. Itt meg ez a baj.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) eyess válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
A 3. az mi is lenne?
Én azt tudnám talán ki igazítás képen leírni , hogy én mindegyik módszert csináltam már, de ha nincsenek betartva az adott technikához tartozó ki kísérletezett , vagy előírt folyamatok , akkor teljesen mindegy milyen technikával legyen csinálva a nyák el lesz rontva.
Bebizonyosodott már az is , hogy nem nyomtató , és papírfüggő PL a laminálás , vagy vasalás sőt, ha minden jól megy a P20 , vagy dry , vagy fotózáshoz megfelelő fólia készítése sem lesz már többé elérhetetlen sok mindenki számára. Hogy ne keljen csak azért különféle más mellékes megoldáshoz folyamodni, egy kinyomtatott rajzon , hogy az használható legyen levilágításhoz.És a minőség pedig garantált legyen .
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) nagym6 válasza eyess hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
A 3. alatt azt értem, hogy esetleg 3 különféle lézernyomtatót is kellene venni, mire egy jó lenne. Mert csak vétel után lehet kipróbálni.
Amivel én próbáltam, -Konica- a sima fénymásoló papírra normálisan nyomtat.
De már matt műnyomópapírnál nem megy át minden festék, fényesebb papírokra -sok félét próbáltam- pedig gyatra a nyomtatás. Többen írták itt a fórumban, hogy bármi fényes papírra is tökéletes.
Ennek csak a nyomtató, vagy tintája, vagy mindkettő lehet az oka szerintem. Köszi.
A P20-nál nincs ilyen, hogy csak ez a nyomtató, csak az a lamináló, stb., csak a technikára kell odafigyelni.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) kameleon2 válasza eyess hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Nekem Samsung lézer van, az utántöltő tasak 20.000 oldalhoz 4000 Ft Tökéletesen működik, csak nem szeretem a vasalásos technikát, mert sokáig tart a cnc-hez képest. Fúrni meg úgyis kellene.
(#) eyess válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Ilyen hibáknál amiket felsoroltál a géppel lehet valami , vagy csak beállítási problémára gyanakszok.
Ugyanis a nyomtató ennyire nem tesz különbségek , hogy egyik fajta papírra tökéletes a másikra már nem.
A P20 nál is kell nyomtatni maszk ott is kell,és a jó minőség a levilágítás miatt.Ha kezeim közzé kerülne az a nyomtató szerintem csodákra lenne képes .Olyan lézernyomtatóval még nem találkoztam amit ne lehetne kicsit jobbá tenni mint amilyen.

Kameleon : A CNC hez képest sokáig tart a vasalás?? Hát nem tudom szerintem nem egészen így van , és hát a minőség sem ugyan az..A CNC és nyák készítés kinézetre nekem olyan darabos , és egy síkú .
(#) gordonfreemN válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
CNC-vel mi a minimum vezetősávszélesség, amit meg tudsz ejteni?
(#) nagym6 válasza eyess hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Lézernyomtató jobbá tételen hardveres beavatkozásra gondolsz?
Mert programból mindent próbáltam. Vagy más féle tintaport ?
Nem tapad át az összes tinta a hengerről a papírra. Hiányos az ábra.
Ami a hengeren marad, maszálja a papírt.
Normál papírnál nincs maszálás, jó a nyomtatás.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) eyess válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 14, 2013 /
 
Ha maszatolás van a papíron az gép hiba .Gondolom hozzá való por van benne.Az éllehúzó szilikon gumi kopott .De most nem fogom ezt elemezni ennek a topiknak nem ez a lényege.

Simpi : Meg már úgy is unja bár ő biztos több ezer nyomtató belvilágán túl van , és tapasztalatból ír . Mivel én csak kísérletezgetek , csak azt tudom leírni amit én észreveszek , illetve tapasztalok.Ja tényleg ha unod , mert te már mindent tudsz , akkor nem kell ezt olvasnod ilyen egyszerű. De ne fossz meg mást esetleg attól , hogy informáltabb legyen néhány dologban.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2013
(#) Moderátor hozzászólása Jan 14, 2013
 
Ugye, nem kell többször figyelmeztetni senkit, hogy a felesleges szájtépés, vita nem vezet eredményre?
Következő: »»   879 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem