Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
És akkor konkrétan mit ajánlanál? De szeretném, ha olyat mondanál, amit te a saját füleddel hallottál, hogy jó.
Egyébként nem véletlen nem akarom, hogy legyen külön mélyláda. Ahhoz, ahogy te is írtad, kell plusz egy erősítő plusz egy crossover, ami költségnövekedést okoz. A másik dolog, hogy minél kompaktabb lenne, annál jobb, mert sokat lesz cipelve. Megjegyzem, hogy eddig egy egyedi építésű hangládával tartották a bulikat, amikben SAL hangszórók voltak, és azt is mindenki dicsérte (mondjuk szerintem borzasztóan rossz magas és közép hangjai voltak). Szóval ennél csak jobb lehet. Tudom, hogy a jó cucc nem olcsó! Én is halottam már RCF, JBL, stb... hangrendszereket, óriási, és tökéletes hangzással, de ezekre egyrészt nincs pénzem sem, másrészt teljesen felesleges is lenne, mert itt a legtöbb embernek csak az kell, hogy üvöltsön a zene, meg üssön a mély, a többi nekik nem fontos.
Széles sávút nem tudok ajánlani ,mindig is a minimum 2 utas aktív híve voltam, vagyok.
Nekem ilyen cuccom van:topok , mélyek és a végfokok. Ha az kell hogy üssön a mély nem fogod megúszni mély láda és végfok nélkül.
Az a baj, hogy ez nem férne be az autómba. Volt régebben 2 mélyládám, 60x60x74cm méretűek, na azok sem fértek be. Nemhogy mindkettő, még egyik sem. Nem véletlen erőltetem, hogy csak 2 hangláda legyen. Ha nem találok olyat, amihez nem kell mélyláda, akkor inkább nem lesz semmi, mert nem tudnám cipelni. Ahogy korábban is írtam nem arra kell gondolni, hogy hatalmas termekben, meg kültéren hangosítanék vele. Csak kisebb termekbe legyen jó. Azokban a hangládákban, amikkel ezelőtt hangosítottak ilyenek voltak mélynek: Link
És már ezekkel olyan mély volt a teremben, amivel mindenki meg volt elégedve. Ezért mondom, hogy nem kell nagy dolgokra gondolni. Eddig akármennyi szaküzletben voltam, mindenki mondta, hogy "Vegyél RCF-et", "Vegyél Cervin-Vega-t" stb. és hiába mondom nekik, hogy nem akarok, mert felesleges, úgysem lesz kihasználva a minősége, egyre csak ezeket erőltetik. Tudom, hogy melyik márkák a jók, melyikek szólnak szépen, de megfelel egy középkategóriás, esetleg egy alsó-középkategória is. Még régen, mikor annyira nem érdekelt a dolog, voltam egy buliban, ahol a DJ csak 2 hangládát hozott, feltette állványra, és olyan mélyei voltak, hogy nyomta a mellkasom. Sajnos nem néztem meg milyen típusú volt, az biztos, hogy aktív, de egy olyanra érdemes lenne beruházni (és még az ének is érthető volt). A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
Akkor azt áruld még el, hogy miután megmutattad a "végső megoldást" új árán 9.000 jó magyar forintért, akkor tulajdonképpen még milyen kérdésed maradt? Ha ez neked megfelel, vegyél ilyet, és örüljél neki. Vagy azt várod, hogy valaki mutat még ennél is olcsóbb hangszórót?
Igaza van bajtaig-nak. Jobban jársz ha van egy plussz szub-od. Amit te magad is megépíthetsz erősítőstül mindenestül. Legfeljebb veszel egy tetőcsomagtartót a kocsidra , vagy rakatsz vonóhorgot.
Van olyan eset amikor azt hiszed mennyire nyom a mély , meg üti a mellkasod és közben egy kis doboz szól akkor biztos lehetsz benne hogy az kb 70Hz es kiemelés. Az összes pici házimozi ilyen , jól becsapnak vele. A 70 Hz-től mozog minden a házban... 40 - 43 Hz legyen a cél. (40-150 Hz -ig) Nem muszáj újnak lennie , úgyis használttá válik. Bővebben: Link Linkelj ide mielőtt vennél valamit. Idézet: „Az a baj, hogy ez nem férne be az autómba.” Ez "kifogás", a szükség nagy úr. (Aki meg ezzel akar foglalkozni, hát... kell hozzá géppark is.) Az egyik alap kiépítésem: 2db 80*80*60cm (saját építésű) mély, 2db REFLEX R150 (régi széria) top, plusz egy rack láda, benne 2db végfok, aktív kroszi, dual DJ CD és egy keverőpult. Plusz egy-két kisebb fény (Laser, corallo, strobi ...) No mindezeket, (amikor összetört a nagy kocsim) kénytelen voltam a kispolszkival vinni. (Azóta még nagyobb kocsim lett, a nagyobb helyett. Arra már fér technika bőven.) Osztálybulit, pincebulit, házibulit... pl. én simán kihangosítom a két R150-essel. Én ezt ajánlom Neked. Van benne mély bőven! A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
Ennél azért jóval jobbat szeretnék szerezni. Ráadásul nem építeni akarok, hanem készet vásárolni. És egy szóval sem mondtam, hogy nekem megfelel! Nem azt várom, hogy ennél olcsóbbat ajánljatok, hisz akkor nem írtam volna azt az árat, amit írtam.
Azt vártam, hogy talán valaki használt már olyat, amihez nem kell külön mély, és megosztja velem, hogy az milyen típusú volt.
Persze, hogy jobban járnék, tudom. De nem fogok emiatt vonóhorgot, vagy tetőcsomagtartót rakatni a kocsira. Legtöbb esetben "batyus bálokat" tartanék vele, amiből nekem semmi hasznom nem származik. Az hogy mi LENNE a jó, az egy dolog. Ahogy korábban is írtam, felesleges sokat fektetnem bele.
Azt, hogy azt a mélyet hogy érték el, nem tudom, de nem arról volt szó, hogy rezget minden, hanem éreztem a nyomását. Persze természetesen lehetett 70Hz-es kiemelés, lényeg, hogy az emberek meg voltak vele elégedve. Én sem gondolkodom feltétlen újban.
Persze, hogy kifogás, de elég jó! Felesleges új járművet vennem, ha nekem ebből szinte semmi sem fog befolyni. Ahogy írtam már, nekem csak kisebb bulikhoz kéne cucc, esetleg néhány kisebb rendezvény megnyitóhoz. Nem akarok falunapokat, koncerteket, stb. hangosítani. Nem is lenne ilyenre időm. Nem azért csinálom, hogy pénzhez jussak, hanem azért, mert már csináltam, élveztem, és most borzasztóan hiányzik.
Te vagy első, aki végre tud ajánlani valami konkrét típust. Mindenképp utánajárok, hogy merre lehetne ilyet meghallgatni, mielőtt vásárolok. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Szívesen! Mondanám, hogy nálam, de a távolság... Egyébként ezek azok, a felsők, értelem szerint. Látszik, hogy szép nagy mély hangszóró van benne.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
Sziasztok
Megpróbálom röviden leírni a problémát. Van egy végfok Crest cpx2600 A, B oldal hidalható. A oldal szépen szól nem lehet bele kötni viszont a B oldal magas érzékeny azaz torzítva szól Variálgattam másik oldalra át kötve, de nem a hangfal a ludas sőt újabb másik hangfallal is próbáltam, bemenő jel fordítás is volt hátha de nem. És most jön a lényeg amikor hídba kötöm tisztán szól kivéve amikor a keverő mono jelet küld a végfoknak (ez a fázisfordításra is visszavezethető, vagy mono jelből is képes 180 fokkal jelet tolni? ) ha a sztereó jelet kapja nincs gond. És még ugye ezen van Crossover (magas és mély vágás) az A oldalon csak a magas vágás történik meg a mélyet nem képes vágni. B oldalon meg egyik sem működik és ráadásul mikor kapcsolom a vágást koppanás hallatszik , A oldalon váltásnál nincs koppanás.Vonalba kötésnél csak a B oldal hibázik a mély illetve normál jelet nem adja ki (ez egy kimeneten van kapcsolóval variálható) Minden ötletet szívesen várok köszönöm A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Crossover-t kiiktatva megnéztem a végfok A és B oldala tisztán szól szóval kizárásos alapon a crossover a hibás.
A B oldalhoz tartozó műveleti erősítőket cseréld ki. Különösen gyanús amelyiknek egyenfeszültség van a kimenetén, amitől a kattanás is keletkezik.
Sziasztok!
Azzal a kéréssel fordulok hozzátok, hogy tudnátok nekem olyan végfokokat mutatni, ami kb 2x200W leadására képes, jó minőségben és talán még olcsó is ? Természetesen használtan venném. Előre is köszönöm! Üdv.B
Szia! 2x180W. Ugyan ez megtalálható T.AMP E-400 és egyéb néven is.
Hmm, nem ismerem a Reloop márkát. Jó ?
Köszi.B
Kommersz kategória, de eddig megbízhatónak találtam.
Sziasztok.
Egy kis segítséget ill véleményt szeretnék kéni tőletek a Behringer cx 2310 és a 3400-ról. Valakinek volt e már ilyen hangváltója milyen volt hogy teljesített stb. Előre is köszi!
Hali!
Hol lehet itt a fórumon a az ilyen jellegű hirdetésekre rá találni? Engem is érdekelne a keresztváltó.
Sziasztok! A VoiceKraft LK-618-10 hangsugárzóban van állványhüvely?
andras99
Akkor lécci mondj már valamit róluk melyiknek mi az előnye vagy épp a hátránya vagy hibák,melyik éri meg jobban a pénzét ilyesmit. Köszi.
Semmi különös, azt tudják amit a használatijában leírnak, hosszú használat után lehetnek a panelcsatik és a nyomógombok kehesek. Nálam még nem volt ilyen hiba!
Sziasztok, volna egy kérdésem hozzátok, mégpedig az hogy-nem rég voltunk Diszkót csinálni egy haverommal Nyíracsádon egy művelődési házba, és egy elég furcsa dolgot vettem észre!. Először a két mély ládámat próbáltuk ki hogy hogyan szolnak (be kereteztem pirossal a mély ládákat), a mély ládáim fent voltak a színpadon, a crossoveren 100Hz-et állítottam be, és mikor fel nyomtam a hangerőt csak az egyik mély láda szolt, mert a másikból ki volt lazulva bemeneti csatlakozó, na de nem ez a lényeg hanem az hogy mikor csak az egyik mély láda ment jóval nagyobb basszust ereztünk, mint mikor a kettő szolt együtt, azt akarom kérdezni hogy mitől lehet ez a jelenség hogy egy mély ládával nagyobb basszust ereztünk, mint kettővel, már nem egyszer tapasztaltam ezt a jelenséget csak nem tudom mi okozza?!. Aki tudja erre a választ az kérem mondja el nekem! Köszönöm!
Szia!
Olvasd el!
Köszönöm szépen, sokat segítettél! Elég érdekes dolgokat írnak ott le
Kioltották egymást. Egyiknek fázis kellett volna fordítani, ha a vezérlőn nem tudsz akkor cseréld fel a hangszóró +-
|
Bejelentkezés
Hirdetés |