Fórum témák
» Több friss téma |
Megnéztem,de ugyan az mint múltkor, letesz 9 csigát,és kész.Amiket írtál azt én is megcsináltam pár napja.Amikor run scriptet nyomok,akkor egy üres ablak jelenik meg.
Gondolom itt kéne látszani a script-eknek,de üres. Én láttam egyszer script fájlt,de az úgy működött,hogy meghíváskor lehetett paraméterezni.Vagy a vbscript fájlt kell nekem szerkesztgetni?
Szerintem kihagytál egy lépést. A DXP>Run Script ablakban azok a szkriptek látszódnak, amelyek meg vannak épp nyitva. A spirálos futtatásához először nyisd meg a SpiralTrack.PrjScr fájlt (1. kép). Ezután vagy létrehozol egy üres .PcbDoc-ot, vagy megnyitsz egy meglévő .PcbDoc fájlt (vagy a SpiralTest.PcbDoc-ot is használhatod). Majd megnyitva a PCB fájlt, a PCB Editorból futtatod a szkriptet (DXP > Run Script), 2. kép). Ez a szkript is paraméterezhető, ahogy a képen is látszik, beállítható a huzalok vastagsága, távolsága, a körök száma, stb.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2013
Biztos én rontom el,ugyanúgy csinálom,de nem működik.Ma is kipróbáltam,de a script ablak
üres. 2004dxp-t használok.
A dxp2004 lesz a gond. Ezek a szkriptek Altium Designer-hez készültek. Minimum 6-os vagy 8-as verzió szükséges a futtatásukhoz.
Allmaystro: Valószínűleg nem a win7-tel lesz a gond, hanem a patcheléssel, de ebben sajnos nem tudok segíteni.
Talán neked van valami ötleted erre, ezért újra megkérdezném tőled:
Idézet: „Valaki esetleg próbált már impedanciára méretezett antennát tervezni altiumban? Konkrétan, ha panel antennát szeretnék használni, akkor lehet találni méretezéshez valami mankót? ” köszi előre is, ![]()
Szerintem, mikor elindul a program, az üdvözlő képernyőn megjelenik egy aktivációs panel, ott kell valamelyiket kiválasztani, már nem emlékszek pontosan, de nálam is valahogy így volt és most megy win7-en is xp-n is
![]()
Helló!
Ha sikerült feltenni és be is patchelted akkor ha megnyitod a programot első induláskor azt az oldalt hozza be ahol a licence fájlt kell megadni. Ezen az oldalon rányomsz arra, hogy standalone licence vagy hasonló és itt kell hozzáadni a patch mellett lévő fájlt. Ha ezt az oldalt nem hozza be akkor a bal felső sarokba a File fül mellett lévő ikonra kattintva megtalálod. Üdv Petjaa
Sajnos ebben nincs tapasztalatom. Ha utána olvasol, biztos találsz megoldást, hogyan kell méretezni az antennát. Ha szeretnéd egy szkripttel megvalósítani a paraméterezést és a "megrajzolást", szívesen segítek. Keress meg e-mailben ezzel kapcsolatban!
Sikerült csigát rajzolni.Az volt a baj,amit mondtál,verzió hiba.
Köszönöm:Lóri
Sziasztok! Altium 10-es verzióba PCB-nél hogy tudom beállítani pontosan a nyák nagyságát?
Vagy a másik kérdésem hogy kör alakú nyákot vagy speciális alakzatot mondjuk egy teszt kártya esetén hogy valósítok meg?
Szia!
A panel méretét legegyszerűbben úgy tudod megadni, ha egy Mechanical rétegen rajzolsz pl. egy tetszőleges méretű téglalapot egyszerűen Place » Line segítségével (1.kép). Ezután a párhuzamos élekre elhelyezel egy Dimension objektumot, mellyel mérni tudsz, majd a kívánt méretűre húzod a téglalap méretét. (Place » Dimension » Linear parancs, 2. kép). Kijelölöd a most már helyes méretű téglalapot alkotó vonalakat (3.kép). A Design » Board Shape » Define ed objects paranccsal a panel alakját a kijelölt elemekre formálod. (4.kép) Ha nem sikerül a kívánt méretre "húzni" a téglalapot, akkor az Edit » Origin » Set paranccsal állítsd a középpontot a téglalap bal alsó sarkába és állítsd át a Grid beállításokat megfelelő méretűre. Körnél ugyanez a helyzet, de ott az objektumtulajdonságoknál meg tudod adni a sugarat, és a kört kijelölve futtatod a Define ed objects parancsot. Üdv
Köszönöm szépen! Nagyon korrekt válasz!
Hello
Nagyon szépen köszöünöm a segitségeteket matheattila, Petjaa igy már müködik. Tisztelettel.
Még egy kérdés amit az előbb elfelejtettem leírni. Azt hol tudom állítani hogy az alkatrész jelölések és a hosszmérték meg ilyenek európai szabvány legyen?
A hosszmértékeket a PCB Editor-ban a Design » Board Options ablakban állíthatod át a Measurement Unit résznél. SCH Editor-ban a főbeállításoknál kell módosítani a DXP » Preferences » Schematic » Default Units részen.
Alkatrészeknél más a helyzet, ott a teljesen más alkatrészt kell használnod, ha pl. európai szabványú ellenállásokat akarsz. Pl. a Miscellaneous Devices könytárban a Res1 helyett a Res2-t. Van mód utólagos cserére, de ennek szigorú feltétele az, hogy az alkatrészlábaknak ugyanazon a helyen kell lenniük mindkét alkatrésznél. Több alkatrész cseréjéhez használható a List vagy az Inspector panel, ott kell módosítani a Design Item ID paramétert, a kívánt alkatrész nevére.
ÁÁ megvan köszi! Nem is figyeltem hogy a Res2 európai jelöléssel van
![]()
Bocsi közbe megint megakadtam, sorry a fárasztásért
![]()
Legegyszerűbb, ha lehelyezed az alkatrészt egy kapcsolási rajzra, majd másolás/beillesztéssel átteszed az SchLib-be (ugyanúgy a PcbLib-re is igaz). Vagy megnyitod külön az .Intlib alkatrészkönyvtárat, amikor kérdezi az Extract Sources-t választod és közvetlen a könyvtárból másolod ki az alkatrészt.
Sorkapocshoz az alábbi alkatrészt találtam, lehet módosítanod kell aszerint, hogy milyen méretűt találsz.
Köszi! Így is próbálkoztam vele de én a rajzfelületre akartam beilleszteni de oda nem engedi valamiért. Rájövök így lassan a dolgokra ahogy szenvedek vele de közben újabb kérdések is felmerülnek
![]()
Azért, mert amiket letöltöttél könyvtárak, azok régi könyvtárak és még tartalmaznak egy ún. PCB3D modellt is. Ha megnyitsz egy új, frissített könyvtárat, akkor az alkatrészek már csak footprintet (plusz esetleg szimulációs és IBIS modellt) tartalmaznak. Ez azért van, mert 3D-s megjelenést már közvetlen a footprint tartalmazza.
Ez a PCB3D modell régi Altium-ban volt használatos, amikor még csak 3D-s nézegető volt, nem valós 3D-s szerkesztő! Ha szeretnéd, hogy így nézzenek ki az alkatrészek 2 dolgot tehetsz: - Szétnézel a 3dcontentcentral.com oldalon, onnan le tudsz tölteni STEP fájlban modelleket, amiket hozzá tudod rendelni az alkatrész footprintjéhez. - A meglévő könyvtárt módosítod (vagy létrehozol magadnak egy újat) és a sima 3D-s téglatest tetejére egy képet illesztesz (ld. képen). Plusz módosítod a téglatest színét, de azt nem csináltam meg, hogy látszódjon a tetején külön a kép.
Jártam már ezen az oldalon. Készítek egy saját alkatrészkönyvtárat és szerettem volna ha lenne minden alkatrésznek normális 3D modellje is. TO-220as tokozáshoz letöltöttem az összes létező STEP fájlt de egy se volt méretarányos.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Nekem ez jónak tűnik: Bővebben: Link
El tudod küldeni annak az alkatrésznek az adatlapját, amelyikhez keresed pontosan a STEP modellt?
BD289 és 78XX 79XX feszstab. De a tokozása ugyan az mind a háromnak.
Kedves HTEurep!
Melyik verziótól van a valós 3D szerkesztő? Üdv, és köszi
Szia! A Summer 09 verzió már biztos tudta. Egy kis kedvcsináló
Én is nagyon csípem, egy másik megoldás, kedvcsinálóként..................
![]()
Ezt sikerült összehozni.
röntgen: jól néz ki ![]()
Igazából azért kérdeztem mert én is foglalkoztam már 3D-s megjelenítéssel, de ha kimentettem képbe nagyon leromlott a felbontás. Pedig a Summer 09-et használom.
Ezek szerint én baltáztam el valamit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |