Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlet mindenkinek. A képeket létszíves nézzétek meg,és segítsetek nekem abban,hogy tudjam melyik változat ez? M 1236 iss 10 ez van a panelon..
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Szia!
Mindenesetre az SU169-es sorvégtranyók eléggé szokatlanok ebben a pozícióban.
Magyarra lefordítva?Nem igazán vagyok gyakorlott ebben a kategóriában.
Na ezt a verziót még nem ismerem, kapcsolási rajzot tekintve ugyanaz szinte mindegyik 50v-os quad, ezt a fajtát nem ismerem. István jól mondja, ezek TV-be való sorvég tranyók, nagyfeszre vannak, tv trafó kapcsolgatásra, nem pont hangfrekvenciás erősítőbe, mindenesetre megmosoly ogtam De ha jó hangja van, miért ne.
Nagyon jó hangja van.. főleg mikor égett az ellenállás.. 3éve vettem,most vettem le a szekrényről.. .. nem tudom jó-e.. füstöt már produkált.. többet nem nagyon...
Óriási figura vagy " Nagyon jó hangja van.. főleg mikor égett az ellenállás"
Hiába vagyok nagy figura,ha nem működik.Azt sem tudom,működőképesek-e a panelok.Nem szerettem volna napvilágra hozni,mert tudatlannak érzem magam most. Csináltam már quadot,de azt eladtam.Ez lett,elvileg csak trafó kellett volna hozzá.Tegnap csináltam tápot,és tegnap ki is jött a füst a panelból.. Arra gondolok,hogy gerjed...
Ne viccelj, ez egy hobbi fórum, igazán nincs miért szégyenkezned. A próba során tettél be 20-ohm 5w-os ellenállást a tápágakba? Szkópod esetleg van?
Egy forrasztó,multiméter,és egy ruhásszekrény bontott motyó. Nem raktam be. Szkópom nincs.És azért mertem rákötni élesbe mindent,mert elvileg működőképesen vettem vateráról. Tehát az volt a szöveg,hogy működik,csak trafó kell hozzá.. Árban jó volt,egy szabvány doboz,2db hűtőborda.Kapcsolók,2db venti.. kondik. Szóval ár érték jónak nézett ki,csak pont a lényeg hamupipőke..
Használd a válasz gombot nyugodtan. Úgy egyszerűbb a dolog. Szkóp jó lenne, úgy lehet kimérni a gerjedést. Ha egy izzót teszel a primer körbe az is megvédi a további károsodástól. 24w-os elég. Multival méregettél már? Ha jól látom nincs bekötve a meghajtó tranyó középső lába. Pedig jól néznek ki a panelok. Nem kókány meló.
Idézet: „Ha jól látom nincs bekötve a meghajtó tranyó középső lába.” Be van az kötve csak a csavaron keresztül ! Nekem is volt anno ilyen panelem , nincs ezzel semmi gond csupán ennek a panelnek a gyengesége az SU .... A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
40w izzóm volt,azzal hancúroztam ki az elkokból a feszültséget mikor csináltam a tápot.Nem méregettem még.Alkalmam sem volt méregetni.Hétvégén kiműtöm a panelt,és az asztalon rápróbálok újra.De tudni kellene az elégett ellenállás értékét.. Holnap még tudok vásárolni. Valóban szépek a panelok.De hiába szép,ha nem működik.Kellene egy beültetési rajz hozzá,ill egy kapcsolási rajz.De nem tudom honnan,mivel nem tudom a pontos típusát sem.Egy másik panel is van,de nem akarom szétforrasztani,abban benne van az ellenállás is... De nem vagyok 100% ig biztos a színkódban sem...
Hát mondom, sánta kutya legyek ha az be van kötve, aztán leesett, a zászlón keresztül
Szia! Erre a rajzra hajaz. Úgy nézem a 75 ohm égett el, mellette a tranyó is gyanús. Kiváltó ok az ugyanott lévő huzalellenállás rossz forrasztási érintkezése lehet. Amúgy el van az áramkorlátozó nélkül is (szerintem az ment tönkre) a próbák alatt, ha a felvett áramnak eleve határt szabsz.
Ez így a legkönnyebb. Ez a még nem meghalt oldal..
Látom, de reloop nagyobb szaki mint én, ő okosabbat tud neked mondani.
Valóban 75ohm volt az ami elhamvadt.Átnéztem az oldalt,és találtam hasznos programot.Ellenállás érték számoló.. Az "Alkotós" korszakban még nem voltak ilyen jó dolgok. Reloop megidézlek!
Szerintem ez lesz az. Pioneer kolléga volt kedves feltenni lay-ban.
4. lay A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Köszönöm. Szóval akkor hogyan kezdjem a mókát? Azt már tudom,hogy kell 75ohmos ellenállás.
Doncso köszönöm!
A 0,091 ohm beforrasztását nézd meg, rendesen körülfutja-e az ón? Szükség esetén forraszd újra. A BC560C-vel jelzett tranzisztor bázis-emitter diódáján tekintélyes áram folyt, érdemes a tranzisztort kiforrasztva megvizsgálni.
Ha már kibelezem a dolgot,akkor veszek 4db forrasztható biztosíték foglalatot is. A BC560C bázis emitter diódáján mitől folyhatott tekintélyes áram? Esetleg vegyek tranzisztorokat is? sacc/kb 1000ft az amit beleáldozok holnap.Egyébként van egy marék alkatrészem,ami anno egy bontatlan quad 405 volt.. Tesla to3 is van közöttük.. meg ami kell hozzá.
Szóval érdekelne mitől lehetséges a BC560c hamvadása,ha esetleg az lenne a ludas.Nem szeretném szétforrasztani a nyákot,meg tönkretenni jobban. Ha segít a tranyó csere,inkább kicserélem,mint ki - be forrasztgassam és más broki is legyen.
Akkor ismét a rajz.
Feltételezésem az R36 beforrasztási hibás. Nézd meg milyen áramút marad! (T6, R26) Szerk.: A T6 nem elengedhetetlen része a kapcsolásnak, feladata a negatív félperiódus áramának korlátozása. Nélküle működik az erősítő. Ha a multimétered rendelkezik diódavizsgálóval beültetve is meg tudod valamelyest mérni, amúgy nyugodtan forraszd ki. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Megnézem,és átforrasztom az egész panelt minden forrasztási pontot megnézek.Amennyiben úgy gondolom,hogy jó lenne,akkor rátolom a tápra,és megnézem,hogy mi fog történni.Holnap meg megyek veszek ezt azt,és este leszek.Köszönöm szépen mindenki válaszát,és segítségét.
Szia! A lábkiosztás tekintetében körültekintően járj el.
A Quad a helyettesítésekre nem kényes. A határadatok betartása elegendő: helyettesítés témája. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Köszönöm hogy felhívtad a figyelmem rá. Megnéztem a katalógusban itt az oldalon az említett tranzisztorokat,tapasztaltam a lábkiosztás megváltozását és háromszor fogom átgondolni,hogy valóban helyesen ültetem be. Gyakorlatilag a bc182 kapható,és bármikor beszerezhető számomra a többi alkatrésszel egyetemben. Viszont ami nagy problémám,hogy a jelenlegi műszerdobozba nem fog beleférni a táp,bővebben fogalmazva a toroid trafó.Mindennek van helye,de a trafó nem elhelyezhető,csak abban az esetben,ha egy hűtőbordán helyezem el a 2db végfokot,ami ebben az esetben nem elfogadható a "hőmegfutás" miatt még akkor sem,ha azt 2db ventilátorral támogatom meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |