Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok,nekem a vezetekes telefonomban tonkrement a szenmikrofon,azt ne mondjam,hogy hogy az a kerdesem hogy hogy lehetne beepiteni elekret miccet?vagy hogy lehet massal potolni?Koszi
Hogy romlott el? Mi a baja? Lehet hogy el sem romlott?! Vagy babráltad és azért?
Amúgy szerintem lehet kapni ilyet...
Hello megint!
Multkor írtam a mosogép indító kondijárol, és úgyvolt nemvacakolok hanem veszek egyett. Nade nemkaptam sehol Szóval. Itt egy kép. A középső az eredeti ami: 10µF/220V-os. A fehér az 12µF/450V és a nagy szürke 16µF/260V. Szóval ezekközül jó lenne vmiek a cserére?
hi
szerintem ha nagyobbat teszel be akkor leéghet a motor ha te is vásárhelyi vagy, akkor a kutasi úti villamosságiba nézd meg, én ott szoktam ilyen kondenzátorokat venni, és asszem szokott lenni 10µF os. ha nem kérsz számlát akkor az árból -10 % üdv
Ott voltam először és nemvolt nekik
De ha már 2µF-al nagyobb már leéghet?
220V os tolókapumotoroknál szoktam cserélgetni a kondit, ott nem számít + 2, 3 µF arra a félpercre amíg működik, de egy mosógépmotor azért jóval többet üzemel egyhuzamba, szóval nem akarok hülyeséget mondani, inkább várd meg egy szakértő Hsz-át
Itt se számit az a 2uF, nyugodtan beleteheted, nem lesz semmi baj!!!!!!!!!
te pedig jó pénzért ujratekercseled, ha leég
( bocs , de nem bírtam kihagyni )
És ha csak kipróbálnam hogy egyáltalán müködik vele? Akkor csaknem ég le...
Az a baj hogy mar szetszedtem teljesen mert nem is ugy mukodott ahogy kell,es szoval kiszorodott a szenpor
Nem szokott leégni ennyitől egy motor, párat már én is csináltam.
Ha meg leég akkor szívesen újra tekerem de nem fog!!!
Hát jó akkor majd kipróbálom (de elöte is a tápot majd )
Akkor holnap vagy vmikor kipróbálom a 12µF-osat ha más nemmond semmit
A következő kérdés. Vettem kontakt sprét, mert az erősítőn mikor hangot állítotam majd kisazakdt a membrán meg a fülem.Ezzel bekentem és olyan tökéletes lett mintha szír új lenne :yes: És azt kérdezem hogy ez a kontakt sprét még mire lehet vagy szoktátok használni ezenkívül?
Most fejlesztek egy két alkatrészből álló PIC-es dallamcsengőt... Direkt elemre optimalizált low-current üzemmód.
Tudja valaki, hogy egy 4,5V-os laposelemnek mekkora a rövidzárási árama? Kéne számoláshoz
1,5A-es elég neki... De nem messengeren vagy, és nem egy taplófórumon irkálsz, úgyhogy a "cső all" kifejezéseket rakd el nagyon mélyre...
Huh... Látom nem világos. A "cső" kifejezést hanyagold kérlek.
Addig csövezel, amíg warn lesz a vége...
1 fiú 1 vagy több lánynak köszön úgy h szia vagy sziasztok ez alól kivételek a buzik én nem vagyok az sztem ti se úgyhogy haggyatok békén
Csigidi-csá-csumi-csőtésztás-csipkéslepedő-csutka, tesssó!
Mi van, gecc? Lazulgatunk a HE-n, wazze?
és a szüleid nem magyarázták el, hogy ha valami kérdésed van, és segítséget is vársz rá, akkor azt normális stílusban kell előadni?
ezt a hülyeséget, hogy sziával csak a lányoknak köszönünk, hol olvastad? (apukádnak is csővel köszönsz? vagy egy szép kort megélt férfiismerősödnek?) én pl ugyanúgy köszönök sziával egy fiúnak, mint egy lánynak, és ugyanúgy köszönök csáóval egy lánynak, mint egy fiúnak - az aktuális szituáción múlik, hogy mikor kinek hogy. de pl. a hello az a legtöbb nonformális szituban használható... ezen kívül nem tudod, hogy iskolai tanulmányaidban hol tartasz, de legtöbbünk általános 2-3. körnmyékén már rendesen tudta használni a mondatvégi írásjeleket, illetve tudta értelmese tagolni a mondandóját. lehet, hogy ez msnen bejön, hogy a csajoknak bejön, hogy egy kamaszfórumon bejön, hogy te ettől máshol menő vagy, de itt nem - és lehet, hogy aki mondjuk itt adott esetben tud segíteni neked, az bizony nem 15-16 éves, ha egy komplikáltabb, sok tapasztalatot és tudást igénylő kérdésed van, és elég könnyen azt mondja, hogy "Nem, nem segítek, mert egy illemtudatlan tahó vagy"...szerencséd, hogy Topi ilyen rendes. szóval csak normálisan, ennyi a kérés.
Ez így van.
De az ő véleménye szerint, akkor én buzi vagyok, mert ha lemegyek a kocsmába, és több ismerőst találok ott, úgy köszönök általában, hogy sziasztok. És nem úgy, hogy cső all, csősztök, cső mindenki. Érdekes.
Sziasztok!
Vettem egy gépet, és hozzá TV kimenetű videokártyát. S-Videos, és adtak hozzá egy kábelt, ami piros, kék, zöld RCA-vá alakít át. A következők vannak ráírva: Piros : RP Out Zöld : Y out Kék : Pb out Meg tudnátok mondani, hogy ezek közül melyik a video jel?
én veletek ellentétben mindenkinek cső-vel csá-val vagy hellóval köszönök. a mondat végi írásjelekről meg annyit h sztem pont után nagy betűvel kell kezdeni a következő szót...
"mondandóját. lehet, hogy..." mindenkibe bele lehet kötni valahogy ha nagyon akar az ember
Szpr jó estét kívánok! (olvastam az előbbieket )
Én vagyok a legkezdőbb kezdő. Amatőr kérdésem lenne ami számomra nem világos. Mire jó a forrasztóállomás ? Mer'hogy abba a rugótekercses izébe belerekja az ember a pákát addig stimm a többit nem értem?!? Köszi előre is.
Az s-video lesz a tied! Ha jól tudom azt a 3-at hívják "kompozit" kimenetnek és lcd tv-ket szoktak azzal rákötni.Már ha jól tudom.
Szia,
az Y-ból és a Pb-ből én arra gondolok, hogy ez egy komponens video. erről bővebben itt olvashatsz: Bővebben: Link itt tehát nincs külön videó jel - a kép maga a három komponensből (fényesség - Y; kék és fényesség közti különbség - Pb; vörös és fényesség közti különbség - Pr) épül fel. tehát ezt egy átlagos TVre nagy valószínűséggel nem fogod tudni rádugni, bár az újabb (LCD, TFT) tévéken nagy valószínűséggel találsz egy olyan 3 RCA-aljból álló csoportot, hogy "component video". ha ilyen nincs a tv-den, de s-video van, akkor azzal kell rákötni a gépedet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |