Fórum témák
» Több friss téma |
Például erre gondoltam. Ebből lehetne csinálni brikettálógépet. Kicsi, egyszerű és szerintem könnyen beszerezhető és már "félkész" szóval 1 gonddal kevesebb. Link
Jól gondoltad. pont egy társából készült el. Csak a présházat kell hozzá gyártani azt már mehet is a gyártás. amit én találtam 37 cm a hossza mire képes elnyúlni és 4T nyomóerővel bir. bár ennél kevesebb is megteszi talán az 1 T is elég.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Hát az az igazság, hogy nem hinném sima mezei fűrészpor gyártásához elegendő akár min1T nyomóerő. Mert amit a tag bemutat a videójában az nem más mint papírmasé, azt igazából összegyúrod szinte kézzel-marokkal... attól össze áll és megtartja a formáját, nem egy nagy vasziszdasz. De ahhoz, hogy megfelelően kiszáradjon márpedig a jó égéshez nem lehet megengedett a sok hézag amiben főleg ha vízbázisú préselés száradáskor roncsolni fogja a víz útja, vagy pedig bennt reked és lassítja az égést. Megfelelő én pedig szerintem a fűrészpor az egyik legtisztább és legideálisabb energiaforrás amit 95% hatásfokkal korom és hamu lerakódás mentesen el tudsz tüzelni. Jó nagy nyomóerővel még a csont száraznak hitt fából is annyi víz kijön, ha össze daráljuk majd prés alá tesszük pl 80-100T erővel és ezt koncentráljuk 60Cm magasról egészen 6 centiig, hogy a fa atomjai roncsolódnak és kénytelek lesznek egymáshoz illeszkedni (mint a gyúrma), és ki esik a gépből egy olyan erős és nagy energiasűrűséget meghaladó brikett mint a szikla. Égni fog vagy 3-4 óráig és 18000kJ/kg !
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy honnan lehet beszerezni hasonló hidraulikus rendszert? Gondolom az 5 -10 tonna nem elég. Eddig ilyet találtam relatíve jó áron. Vagy esetleg lehet-e valami kötő anyagot használni?
Svájcból vagy Németországból. Itthon használtan kb 2-3 millió egy brikettálógép. Az 5-10 Tonna bohóckodásra, kísérletezgetésre vagy a meglévő kisgép "naggyá alakításához" megfelelő.
Ragasztóanyaggal össze áll persze. De akkor meg már hol éri meg azzal is időzni, beszerezni, megvenni, kifröcsög-szeddössze stb gyártani? Mellesleg a ragasztó anyag 10 Tonnával fog ugyan úgy nekisúrolódni a présszerszámhoz is. Nem hogy nemfogod tudni kiszedni, de ha odasúrolódik és sikerül pillanatokon belül a szélének megszáradnia ami érintkezett a présszerszámmal, akkor csak flexszel lehet majd kivágni a gépből a brikettet. Ha netán meg mégis nem ragadt-tapadt a présfejbe a brikettmaszlag akkor meg fennál a törés veszélye és mint a nápolyi szana szét fog morzsolódni és diribdarabba esik majd szét. Minden 5-ik brikett talán óvatosan kiszedve egybe marad, de akkor meg úgy kell rá vigyázni, mint a hímestojásra. Hosszadalmas munka egy normális brikettprésgép összeállítása. De én a hidraulikus rönkhasítót ajánlom kezdésnek mindenképp, és az a séma alapján kell felépíteni. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Igazad van a fűrészporhoz tényleg kevés. sajnos kapkodtam és hibáztam. Nem írtam oda hogy papírra gondolok. De ha jól emlékszem akkor akinek írtam az is papírt akar préselni.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Sziasztok! Uj vagyok meg itt, es van egy eleg nagy problemam. Tavaly vettem egy hazilag keszitet hidraulikus brikettalo gepet. Sajnos nem ment ugy ahogy en elvartam es gyengenek talaltam maga a felepiteset is. Mivel eleg nagy nyomasal dolgozik (felmegy 300 bar fole), szejel is lokte rogziteseket. Attdolgoztattam az egesz gepet, megerositettuk, most viszont az a problemam hogy beleszorul a brikett, ill nagyokat lo mikor a dugatyu elore nyomja es ami kiis jon belole egyaltalan nem al ossze. Jelzem foleg fenyo forgacsbol dolgozom. Ha van valakinek egy jo otlete szivesen meghalgatom.
Koszonom.
A fűrészporos brikettázót nem lehet megoldani pneumatikával a hidraulika helyett?
Tegyél fel fotókat, mert így nem látszik mi a hiba.
Kepek hidraulikus brikettalo
Milyen alakú brikettet tud a géped formálni? Ez az egyik legfontosabb dolog készítés szempontját tekintve.
Itt találtam új 50t munkahengert Bővebben: Link De vaterán is érdemes nézelődni.
Amúgy én is tőlük vettem mindent. Elég korrektek az áraik. Jó igaz kínából importálják, hát reméljük, hogy valóban el is bírják ezek a csövek, csatlakozók az üzemi nyomást <700 bar! Én vettem hozzá még 50Tás pneumatikus pumpát is, picit lassúnak tűnik, de majd kipróbálom kompival is, aztán meglátom milyen tempbóban halad a gyártás : )>
48 mm attmeroju hengeralaku
Szia,mekkora teljesítménye van a szerkentyűdnek?Kilogramm per órára gondolok.
Nos nem vagyok profi de lenne egy olyan tippem. Lehet levegős mivel a levegő össze nyomható és amikor már nem tudja jobban össze nyomni, elindul a dugatjuk és a levegő ismét kitágul és előre löki. És lenne egy olyan kérdésem hogy nyomás kapcsoló kapcsolja ki a berendezést vagy kézzel történik ? Mármint előre beállított értéknél nem nyomja jobban össze, vagy csak úgy szemlátomást? Ha nyomás kapcsolós érdemes megnézni tényleg akkor kapcsol-e amikor kell? illetve ha van rá esetleg lehetőség valahogy megmérni mekkora erőt fejt ki a gép?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Sziasztok
Valaki fűtött már brikettel?Mik a tapasztalatai,pl a sima kemény fához képest?
Saját gyártásúval még nem, de vásárolttal már igen. Fűtőértékre olyan mint a száraz keményfa, de parazsa nincs és a hamu kicsit többnek tűnt.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Hogy olvasom mit írtok teljesen fölcsigázott a dolog hogy össze kéne állítani egyet.
Ahogy látom szinte mindenem meg van hozzá,csak félek hogy nem működne a masina.A présrendszere hogyan működik?Minek préseli neki a cuccot?Ezt még nem láttam sehol,senki nem mutatja meg teljesen.
ez engem is érdekelne elképzeléseim vannak már csak össze kell rakni .DE szerintem valami olyannak amit le lehet zárni és utána kinyitni hogy ki lehessen szedni a brikettet. Bár elég erősnek kell lenie.
Egy ismerősöm mondta hogy ő 15 mázsa pellettel kifűt egy családi házat egy télen.Hááát én egy kicsit kételkedek benne.
kb 40-60 kg/ora
Az nem is olyan rossz ha működne a szerkezet.Amikor vetted utána azért tudtad használni?
Azt a nagy nyomást ki kell bírni minden alkatrésznek hosszútávon is.Valahogyan meg kellene oldani az előtömörítést is.Az a baj hogy még élőben nem is láttam.Akkor lenne róla elképzelésem.A neten amit láttam nem igazán kigobozható hogy le van e zárva,vagy csak szűkítve van.De gondolom a vége a szerszám rész biztosan valami speciális anyagbol van gyártva(saválló)
Ez azért ház függő. Van olyan ház amiben fűteni sem kell passzívháznak hívják. Van olyan is ahol a nagyszobát sem fűtené ki. Nekem körülbelül egy-másfél hónapra volna elég.
De ezt a brikettálót is csak akkor érdemes csinálni,illetve használni,ha szinte ingyen hozzájutsz a fűrészporhoz vagy a forgácshoz.
Ez így van. Asztalosok előnyben.
Milyen vastag a munkahenger főtestének átmérője (körülbelül is elég saccolni) valamint érdekelne a kinyomószárnak az átmérője is, és az is milyen hosszú utat tesz meg koppanástól, koppanásig üresben?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |