Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hú ebben van annyi tranzisztor mint egy boltban,de biztos nem gerjed...
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Pedig postával a két fetes csomag 11.000Ft, olcsóbban nem lehet kihozni
Ez egy nagyon jó példa az értékek összevetésére. És valóban egy ígéretes kapcsolás, már hallottam szólni.
Csak a 8 végtranyó csatornánként kb. 8e Ft, a többi apróság, és a panel még 5e. hűtőborda 5e, táppufferek (ha soványan számolok) 3e, ami 21e Ft. Ebből kettő kell, ami már 42e. Trafó minimum 20e (ez is soványan méretezve), és még szó se volt dobozról, ventilátorról és védelemről, csatlakozókól, huzalokról, és a munkáról. Alaphangon is 80e körül lesz a vége. Ennyiért már készeket lehet kapni. Azért írom ezeket, mert azt vettem ki a kérdező soraiból. hogy nem az építés kihívásával akar megbírkózni, és az ennek kapcsán felmerült gondok megoldását kieszelni, hanem szükség van hangosításhoz egy erősítőre. Ilyenkor a vásárlás a bevált megoldás.
Sziasztok! Legyetek már szívesek átnézni ezt a rajzot,hogy működőképes-e.Köszönöm.
Üdv!
Kaptam egy erősítőt, ami döglött volt. Pár leszakadt vezeték visszaforrasztása után már szól a fél oldala. Mikor haveromhoz került, akkor is csak fél oldala szólt. Egyik oldal normálisan szól, a másik csak megfeszíti a membránt és kész. Az erősítő elég próbalámpát kötöttem a biztonság kedvéért. Házilag készített cucc, szóval konkrét típust nem tudok. Bd 250c és bd249c található benne, egy nagy bordára csavarozva, ez lehet a végfok Tranyó. 10 perc fél hangerőn járatás után, egy kisebb borda egy tranyóval a meleg csak, semmi más. Mekkora trafó lehet a képről, vagy milyen lehet a végfok? Baja lenne, ha csak a fél oldalát bekötve használnám? Csak egy mélyládát hajtanék róla. kép kép kép kép kép kép
Ez eszembe sem jutott. Tehát minden marad a régi, csak a végfokpanelok újulnának meg. Így más a helyzet.
Hű de retek! Már bocs!
Véleményem szerint lehet hogy egyszerűbb, és a mélnyomódra nézve sokkal biztonságosabb lenne, ha inkább építenél egy újat! A kivitelezést elnézve azt is csodálom, hogy eddig még nem gyulladt ki! Szerintem nézz szét itt a fórumon, találsz sok szép kapcsolást!
Szia! A TDA7294 14. láb és a tranzisztoros kimenet közé pár ohm-os ellenállást szoktak tenni, hogy csillapítsák a keresztezési torzítást.
Léteznek direkt végfok meghajtó (Driver) IC-k azokkal sokkal kellemesebb együtt élni, de egy diszkrét elemekből épített VAS is jobb a TDA-nál (olcsóbb is).
Nyugodtan szidd, én is már 2 napot görnyedtem felette, mert akárhol hozzáérek elengedi a forrasztás.
Nem egy nagy mélynyomót hajtana, csak a vidi erősítő mellé kellene kiegészítésnek. Újat szaktudás hiányában nem építek, mert szinte semmim sincs hozzá és nyákot sem tudok készíteni.
Nézd meg, hogy a hibás oldal tranyói nem-e mentek át drótba, vagy a vezérlőjelet, hogy honnan megy rá az egyenfesz.
Simán használhatod csak az 1ik oldalát, de akkor javaslom, hogy kösd le a hibás oldal tápját.
Tranyót hogy mérek ki? Egy olcsóbb kategóriás multiméter áll rendelkezésre.
Érdemes meg építeni ezt a kapcsolást?
Az nem baj, csak diódamérő legyen rajta )
ITT egy kis segítség
Én ajánlanék neked kapcsolást,de mindenem tőled van,a TDA ic meg .....tudod a véleményem
Az van rajta, kiforrasztom és akkor a melyik lábai között mit kell mérnem? mert ilyen NPN és hasonló szavakat én nem értek
A trafó mekkora lehet az erősítőben? 150w?
A plusz mérő pálcát tedd a NPN tranyó bal szélső lábra,a negativ pálcát először a középső lábhoz érincsd ott kb 7xx ómot kell mérned és utána a tranyó jobb szélső lábához,és ott is kb ennyit kell mérned.Az PNP tranyónál annyi változik,hogy a negativ pálca megy a bal szélső lábhoz,és a pozitivval mérsz.Remélem érthetően irtam le.
Igen tudom.
Akkor a bal szélső és a többi láb között kell 7**ohmot mérnem. A polaritás lényegtelen, mert digitális műszer. Vezetéketek leforrasszam, vagy maradhatnak?
Csak annyi a lényeg,hogy a PNP-tranyónál a negativ pálca megy a bal szélső lábhoz,az az a bázishoz,az NPN tranyónál pedig a pozitiv pálca megy a bal szélső lábhoz az az a bázishoz.Vannak tranyók amelyiknél a jobb szélső láb a bázis,pl.bd137,138,139,140,stb.
Okés, Bd 250c és bd249c található benne.
A TDA7294 +/-40V-ban korlátozott tápjával nem nagyon tudsz hangoskodni. Valami extrém alacsony impedanciát szeretnél meghajtani?
Ez csak külsőleg hasonlít, de ebben már látok fantáziát.
Lényegébe csak unalom űzőnek szeretnék valami egyszerű,de nyúzható végfokot össze hozni.
Jól néz ki,csak ennek az ic-nek az ára nekem nem igazán tetszik.
Így már értelek Erről tudom, hogy működőképes.
Szia, azért kiváncsi lennék a kapcsolások tárházára nálad.
szabadalmi tár
Ide írd be értelemszerűen a keresőbe, hogy Pataki Gábor és azt, hogy komplementer. Ki fogja dobni a szabadalmat.
Ha mégyszer azt mondja valaki hogy kupi van a végembe,ez után,
ehhez képest nálam minta kábelvezetés van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |