Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Sziasztok, nincs valamelyikőtöknek eladó 12f683-ja? Szinte semelyik elektrós netes boltban nincs ahol lenne ott meg nincs raktáron. Kérem akinek van az jelezze ne tartsa magában
Szia!
Nekik van dip tokos...
Sziasztok. Lenne egy kérdésem, hogy a PIC(16F887) miért így íródik fel ahogy a mellékelt képen látható. WATT PIC BURN 1.11b verziót használom. Válaszokat előre is köszönöm.
Szia watt! Melyik a legújabb mert én a WPB égető oldalon a 3 oldalon járok.
jó lett most már egyezik köszönöm szépen watt!! örök hála
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2012
Sziasztok,
köszönöm mindenki segítségét, sikerült végül a WLPT_Vpp_mini segítségével a 16C745-t (most már többet is ) felprogramozni. ... és működik is . Egy dell notebookról végeztem.. azon volt még párhuzamos port. Nem aksiról hanem tápegységről ment biztos ami biztos. Egy bolti párhuzamos kábelt használtam ami kb 1.5m hosszú. ICProg-ot használtam. Ami érdekes hogy az ellenőrzés (verification) minden alkalommal azt "mondta" nem sikerült... de valójában igen. Ez nem tudom miért van de ez a jobbik eset. Üdv, Gacserus.
Szia!
Ha a kódvédelem aktív a hex állományban, a konfiguráció beprogramozása előtti ellenőrzés sikeres, a konfiguráció beprogramozása utáni ellenőrzés már sikertelen. A kódvédett kontroller program memóriájának minden szavából 0 olvasható ki...
Sziasztok megépítettem a WLPT_vpp_mini égetőt eleinte működőt (írtam is vele PIC16F887) de az egyik napról a másikra nem ismeri fel a PIC-et. Bele teszem a picet és fel akarom ismertetni de nem ismeri fel és nem változtattam semmin se az égetőn se a programot nem cseréltem semmit. Mi lehet a gond. Kérlek titeket segítsetek.
A VSS-re van kötve és pont ebben a pillanatban fel ismerte szuper lassú pipálva és 64 sebességgel. de előtte meg 10 sebességgel ment minden.
Nem tudom, elállítottad véletlenül a csúszkát, vagy határon volt. Tedd 20-ra, illetve keresd meg hol stabil.
Ja bocs ez az üres pic mindjárt meg nézem amit fel van programozva hogy fel ismeri e.
Azt is látja de üresnek írja ez mért lehet pedig tudom, hogy azon van program!!? Segítség.
most jelenleg oda raktam 20-ra és itt próbálok tesztelni most jelenleg flash olvasás megy.
be olvasta a flash-t és egyezik amit rá égetem. most per pillanat minden rendben és műxik. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2012
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy 18f4550 picet, és oshon programozóval próbáltam programozni, azonban csak az első bitet tudta átírni. Ez a probléma már korábban is előjött 16f628a -val, azért mert túl hosszúak voltak a vezetékek, de a vezeték kiiktatása után működött, azonban ez nem működik az 18f4550-val. Valakinek van valami tippje hogyan tudnám megoldani ezt a problémát? Előre is kösz.
Sziasztok!
Elkészültem a watt féle WLPT Vpp mini v4 programozóval. Ugró deszkának szántam a PicKit2 18f2550 felprogramozásához, de mielőtt nekiálltam volna annak kipróbáltam (volna) egy 12f629-es PICen. A neten találtam egy 1 LED-es villogtató kódot, azt akartam próba képpen beégetni. Végig mentem az élesztés folyamatán Égető áramkörök élesztése leírás alapján. Beállítottam a nyomtató portot BIOSban normálra, a programban is a portját Minden értéket végig mértem és a leírásnak megfelelőek. watt WPB_F18_F16_F12_v1.32b verziójú programjával ellenőriztem a PGD és a PGC vonalakat is. Rendben működnek. Ennek ellenére a program nem ismeri fel a PICet. Próbáltam lassabb módban is (1500-as értéken is), de hiába. 10k-s ellenállás van a PIC 1-es (Vdd) és 4-es (MCLR/Vpp) lába között. Mit ronthattam el? Mellékelem a nyáktervet, hátha ott rontottam el valamit (bár kétlem). Itt pedig kép róla: Bővebben: Link Üdv Laslie A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
Én is egy OSHON paralel égetőt készítettem, WinPic800 progit használok hozzá, a 16F690
programozására is jó.
Szia! Vedd le a PIC-et az égetőről. Kapcsold be a Vpp és a Vdd kapcsolókat. A PGD vonalat csekkold, miközben a ACK vezetéket mérd meg, hogy milyen feszültségek vannak rajta. A program is kijelzi, hogy milyen állípotot érzélkel, ezt is írd meg.
Szia!
Megmértem a feszültségeket az IC 6-os lábán. Kikapcsolt PGD esetén az ACK értéke 0,17V, bekapcsolt esetén 5,12 V.
Ez alapján minden rendben van az áramköröddel, az ACK szintjét érzékeli a program.
A PIC-et hogyan kötötted rá az ICSP vezetékekre? 100n-s kondi van a táp lábán? Van rajta stabil táp IC (áramkörön belül programozod?) vagy adapterben próbálod, ami nem rendelkezik saját táppal? Ha ez utóbbi, akkor az MCLR-t nem a Vdd-re kell húzni, hanem a Vss-re 10k-val! Ha ez megvan, akkor a VLPT mini pipát tedd be, úgy próbáld a felismertetést újra. A PGM lábat biztonság kedvéért tedd le 1k-val Vss-re.
Nem áramkörben programozok, hanem bradboard-ban. Raktam 100n-s kondit (eddig nem volt), és áttettem a 10k-s ellenállást is az MCLR lábon a Vdd-ről a Vss-re.
De így sem megy. Lehet kifogtam egy rossz PIC-et? Vagy én nyírtam ki a próbálgatásokkal?
A kondi hogyan van a táp lábakon? Azt a hosszú összekötőt nem lehetne rövidíteni? Vagy inkább hosszabb lábú kondit használni?
Az odavezető programozó kábelek milyen hosszúak? Kevesebb kéne legyen, mint 10cm! A próbapanel nem a legideálisabb nagyfrekvenciásan, de azért talán mennie kéne... Lassítsd le még jobban a sebességet, vedd ki a 10x-es pipát is. Ha csak kapcsolgattad a Vdd, Vpp-t, ettől nem mehet tönkre a PIC! Most öszeraktam a minit, 12F675-el probálom, a program kezeli, jól. Nekem 100-as sebességen már ment. A két PIC között csak az az eltérés, hogy ebben van ADC. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
A szürke kábelszalagra gondolsz? Rövidebbre vághatom, ha ez segít.
Kipróbáltam úgy is, hogy a kondit közvetleneül a Vdd és a Vss lábra tettem, összekötő vezeték nélkül. Úgy is, hogy a programban 500-ra felemeltem az értéket, sőt még Szuper lassú módban is, meg be kapcsoltam a WLPT_mini használattát is, de egyik esetben sem ismerte fel.
Arra gondolok, ami az égetőtől a panelre vezet a PIC lábaihoz(ICSP). Az LPT porttól egy UTP kábelt használok, kb 50cm, semmi extra. Szalagkábel is jó. Neked miyen hosszú a PC-től a csatlakozás a panelig?
Esetleg tegyél fel egy képet a paneltervről(lay-t nem tudom megnyitni). A WLPT kapcsolót mindig be kell kapcsolni, ha minivel égetsz... Nézd át mégegyszer, hogy jó helyre mennek-e a vezetékek! A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2013
Isten vagy!
Rövidebbre vágtam az égető és a PIC közötti vezetéket (ezzel egy időben megnöveltem az LPT port és az égető közöttit) és egyből felismerte a PIC-et a program. Ezer köszönet mégegyszer. |
Bejelentkezés
Hirdetés |