Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Olyan kell ami vonalat rajzol, az Acton2K által említtetek közt van olyan is. Fel kell szerelni a tokmány két oldalára, hogy kirajzolja a keresztet. A pont nem jó, mert ha változik a dióda és a tárgy távolsága már máshová fog mutatni, nem tudod a tengely középre szerelni, mert ott van már egy fúró
A mai napon nekem is bővült a műhelyem egy Argon palackkal, így már nem fog meg semmilyen vékony lemez hegesztése
Awi
Szerettem vele hegeszteni... A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
Így ahogy mondod! Ott figyel lenn a műhelybe egy 50L-es palack benne 140BAR-al ~7070L gáz
Nekem mindennapos a melóban, igaz csak heftelgetés, csöveket összeállítani stb... Ma 240A-al csináltam 4Db 25mm-es "kivágást" 8mm-es falvastagságnál, elő kelett fúrni 10mm-es fúróval neki mert amúgy nem csöppent ki.... A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
Nekem a co nagy áramnál /350A/ a fekete pulóveremből arany színűt csinált.
Nagyon oda kell figyelni! Sok sikert a munkádhoz
Bizony, észnél kell lenni, köszönöm szépen, várom már a dolgot
Nem, nem saját építésű, de nem is igazán láttam hogy valaki saját awi gépet épített volna, arra beneveznék én is, de eddig "csak" MMA invertereket láttam...
Én a trafós MMA gépem átépítésén gondolkoztam/gondolkozok, de valószínűleg nem lesz belőle semmi, mert nem akarok annyit rákölteni, amennyibe a szükséges, igen nagy méretű fojtótekercs (+ a többi szükséges cucc) kerülne...
Én nem szeretnék koppintós TIG-el hegeszteni itthon Mert némelyik MMA inverterrel lehet koppintósan AWi-zni. Ma egyébként már dolgoztam is a géppel, külső sarokvarratot húztam 0,8mm-es lemezdoboz éleire. Egész jól sikerült
Na jólvan, aki megteheti, hogy új gyári gépet vesz, HF gyújtással és egyéb nyalánkságokkal...
Új gépet vettem, jót szerettem vonla, de egy picit ráfáztam mert az az Esab gép amit vettem Kínában gyártott típus, de vállalnak rá 2 év garanciát, valami komolyabb gépet kellesz később vennem
Nyilván, ha valakinek tényleg szüksége van egy ilyen gépre - vagy minimum van rá pénze - akkor az vesz egyet. De milyen Esabot vettél és mi vele a baj? Milyen komoly gépet akarsz venni? Mi az ami ebből hiányzik?
Én nagyon nagy hasznát veszem a gépnek itthon, sokat építgetek, és most kiszélesedett a hatásköröm. A gép neve Esab Buddy tig 160, baj nincs vele, csak nem tudok dönteni a vélemények között, van aki azt mondja hogy jó gép, de a cégnél van egy szervizes csávó, ő azt mondja, hogy sorra adják meg magukat. Így nem tudom mit gondoljak, olyan bizonytalan
Neked van vmi ezirányú képesítésed vagy önképzés van?
Én fémiparban tanultam mint gázszerelő, majd fűtésszerelő, előképzésben tanultunk hegesztésről fémmegmunkálásról stbról. A munkahelyemen csőszerelő vagyok (összeállítjuk a vezetékeket, összehefteljük, majd megy a hegesztőknek) ott csöppentem bele az AWi tudományba, kb 7 hónappal ezelőtt, azóta gyarapítom a tudásomat, beszélek erről arról a hegesztőkkel, megmutatják stb, így könnyű tanulni
Sziasztok,van egy kapcsoló kis dobozom,amibe van egy visszajelző lámpa,130v-os izzó van benne!3 csatlakozási pont van rajta és egy ellenállás van benne,van egy rajz is rajta de én nem tudok elmenni rajta.Nem tudom mi az rajta hogy (x1 és x2).Őszintén hülye vagyok elektronika téren.Nem az van hogy 130 ról és 220ról is lehet üzemeltetni?Köszi válaszotokat.Ja és bocsi ha nem idevaló téma.
Ez egy visszajelző lámpa aljzata- Az X1-X2 pontokon van 230VAC megtáplálva egy belső feszültségcsökkentő ellenálláson keresztül a 130V 2W-os jelzőizzó.
Köszi szépen válaszod,tudnál nekem egyet rajzolni hogy hogy kössem be,egy kapcsolón keresztül,egy vill motor üzemelését fogja jelezni!Igy jó?
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Sziasztok!
Tanácsot kérnék olyantól, akinek van tapasztalata proxxon gépekkel. Elhatároztam, hogy veszek egy állványt és egy fúrót, de nem tudom eldönteni, hogy a 220-ast vagy a 12v-ost vegyem. A 12-es mellett szól, hogy az ára a fele a nagynak valamint, hogy képről megítélve sokkal kényelmesebbnek, könnyebben kezelhető formájúnak tűnik mint a nagy. A nagy előnyére egyelőre csak annyit tudok írni, hogy nem kell külön vacakolni a tápegységgel. Szerintetek jobb a 220-as, megéri az árkülönbséget? Csak hobbi célra fogom használni, néha napján, nem lesz nagy terhelésnek kitéve. A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
7 hónap alatt profin kell tudnod AWI -zni ha érdekel / akinek van hozzá érzéke az megtanul vele dolgozni pillanatok alatt , na én meg már 15 éve nyomom !
Nem vagyok még full profi, van még mit gyakorolnom, az a 7 hónap alatt voltak több hetes kihagyások, nem folyamatosan csináltam, a leg nagyobb fejtörést (egyenlőre) a helyszíni hegesztés jelenti, van olyan helyzet hogy nem tudok stabilan megállni i
Nekem van mindkettő. Én a 12V-os változatot használom állandóan, szerintem neked is bőven megfelelő lesz hobbi célra!
Köszi! Akkor azt veszem, az én szívem is inkább ahhoz húzott, csak kíváncsi voltam valakinek a véleményére, akinek már volt is a kezében.
Egy dologra vigyázz a 12V os gép esetén. Csak transzformátoros táppal működik. Valahogy a fordulatszám szabályzónak kell az a 100Hz-es ingadozás, valami alap órajelet vesz le róla. Kapcsoló üzemű táppal, akkuval, nem működik. Szerintem Proxxon csel. Mert oda van irha hogyha nem gyári táppal használod, nem biztos hogy hozza az elvárt működést.
Ügyes húzás!
Nekem nem fordulatszabályzós van, de a csapágya elég gyorsan elhasználódott, és nem olcsó bele.
Ezt azért vitatnám de az tény hogy 7 hónap alatt gyönyörűen megtanulsz hegeszteni kézre eső pozíciókban !!! A többi gyakorlás kérdése !
Egy pár országot már bejártam A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Ez is fontos infó, mert pont atx tápról szerettem volna táplálni, majd szétnézek otthon, hogy milyen trafóim vannak. Így viszont, ha nem találok megfelelő trafót, akkor lehet, hogy mégis a 220-as lesz a nyerő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |