Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Ennek örömére letöltöttem.........de nálam se megy egyenlöre :vigyor1: :boxer:
Na akkor ez lesz a mai megrágnivaló: ![]()
Ja ja, én is így gondoltam.
Mondjuk tökmindegy, mert a két gomb csak az idő beállítására szolgál majd. Szóval kezelem ahogy adja magát, lényegtelen. Van valahol valami ilyen szerű rajzhoz v alami forrás ami nem asm hanem c v valami ? így elsőre elég hosszú lenne asmba megirni meg a multiplex miatt külön bonyodalom vagy nem ? Edga'r
Tény hogy c-ben áttekinthetöbb a progi,
de relativ hogy kinek mi a bonyolultabb. Ahoz meg hogy pontosan tudjam mi ez ahoz vissza kell olvasnom, kis türelem aztán megnézem hogy va-e valami rutinkészlet az arhivumomban.
Hát, pedig ez egy nagyon jó tanuló projekt az asm-hez és a kontrollerhez is. Ha egy ilyet nem tudsz összehozni asm-ben, akkor mondj arról, hogy picekkel foglalkozz...
Csatlakozom potyohoz ezt simán meg lehet asm-ben csinálni, és ragyogo tanulo téma a multiplexeléshez, a timer kezeléshez,és az interrupt kezeléséhez.
Interrupt jelen témában a gombok.
igen, ebben teljesen igazad van, én is ezen filóztam, hogy lehet asmban kéne emiatt. pc asm az rég ment jól, azzal nincs gond, csak a pic azért nagyon más architectura, meg ilyesmi. ami nagyon jól jönne, ha tud valaki valami linket egy olyan oldalra amin valami óra tutorial van amiben a koncepció van leírva, tehát a freki osztás, timer megszakításra ültetés, a multiplex, meg a lábak kezelése ilyesmik, tehát nem csak egy óra forrás mert azt áthekkelni az egy dolog az én rajzomra, én meg megérteni szeretném hogy mit miért hogyan kéne. cében meg persze elég triviális lenne megírni a dolgot ehez képest. szóval, ha van valami jó leírás akkor belinkelhetnétek
![]() Idézet: „Interrupt jelen témában a gombok.” Pont azokat nem célszerű külső megszakításból kezelni a prell miatt. Meg edgaar nemis oda kötötte a gombokat...
Ha birja az email fiokod akkor 1 orán belül telerámolom a 16f628 dolgaival.
![]()
Polingban meg lassu szerintem ,ha folyamatos a lekérdezés.
Na igen nem oda kötötte, de ez config kérdése addig ming nincs kész a nyákterv.
Ha csináltál már ilyet és lassúnak tartod, akkor nemjól csináltad!
Csináltam már ilyet /1 digitális ora volt/ bár igazad van ebben a feladatban nem lassú, mert itt nem kell azért 20 megára menni mert kevés az orajel ideje az azonos ciklusu müveletekhez.
Attol itt valóban nem kell félni.
Na jo összeteszek 1 szép nagy zip filet azokbol amiket a témához fellelek.
Ugy nagyhirtelen ennyit, mert nálam is nagy a rumbli
![]() Jó munkát.
ok, átnézem, megpróbálok emészteni
![]() persze, még bőven módosítható, szívesen veszek véleményeket hogy mi aleg egyszerűbb bekötése a gomboknak etc.. amugy ha sokat akarsz küldeni akkor edgaar29 kukika géméjl dot kom ![]()
Ha az említett két vezetéket átraktad, akkor már nem lehet tovább egyszerűsíteni az áramkört anélkül, hogy a programban az ne okozzon bonyolítást.
Most így van
Ez a lehető legegszerűbb ? Engem kicsit se zavar h lenyomáskor 1 v 0 a gomb, azt majd észbentartom a progi megírása közbe, a lényeg hogy prell mentes legyen, meg hát hogy kapcsolástechnikailag korrekt..
Nézzél fel az oldalamra, ott van példa is. Igaz 18F-re, de ez nem jelent lényegi különbséget!
Ez így már jó. A lekezelésről meg nem kell annyit beszélni, egyértelmű.
A prellmentesítést már bemutattuk, olvastad? (ha jól emlékszem, kocici17 írta az egyik lehetséges módszert)
Sziasztok!
Ha veszek egy pic 16f877-est,akkor én azt ugye nagyon sok mindenre tudom használni? a PIC mikrovez. I részben igy irták. tehát ha veszek egy olyat, azt én ugye többször is ujraprogramozhatom, ls arra használom amire akarom vagyis amilyen progit írok rá? És egy ilyen PIC milyen árban van? üdv: uli
Nagyjából 10000-szer újraprogramozhatod, és a programtól függ, hogy mit csinál (persze pl. erősítőt nem fogsz vele csinálni). Az árakról a www.chipcad.hu oldalon nézelődj, és onnan tudod beszerezni is.
Olvasd végig ezt a témát is elejétől végéig. Tudom, hogy hosszú, de te meg kezdő vagy, és a tanulás az olvasással kezdődik!
oké, kösszike a tanácsot
![]() egyik hozzászuolásban láttam, hogy van ilyen parancs /off toom nem ide tartozik de ki kell próbálno m mit csinál ![]() bocsi ![]() ez az off...
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a picek témájában! Hogyan lehetne megoldani picbasic nyelven az időzítést? Például 1 sec múlva csináljon valamit a pic, de addig is dolgozzon?
Timer megszakítással. De hogy Basicben hogy kell beállítani, azt nemtudom.
Google első találat:
Bővebben: Link "Große Danke": Magyar vagy, magyar fórumon vagy, majd ha németekkel beszélsz, akkor ezt eleresztheted. Amíg magyar oldalon fórumozol, beszélj magyarul.
http://microchip.com
és a datasheet finder mellé beírod a kívánt pic tipusát és mindent megtudsz róla.
Az ICD2 kérdések és válaszokon már feltettem ezt a kérdést, de választ nem kaptam, ezért elnézést a duplázásért hátha van itt olyan aki tudja a választ csak azt a topicot nem nézi.
Lenne egy kérdésem. Laptomomon gyönyörűen megy az mplab az icd2-vel, mert mikor rádugom felismeri az eszközt. A rendes asztali gépemre felraktam az mplab-ot, volt restart, mégis mikor feldugom ugyan azt az eszközt, akkor azt írja, hogy ismeretlen eszköz, nem tudja telepíteni. Leszedtem az mplabot (eltávolítással), reinstall, reboot effekt ugyan az. Mit lehet ilyenkor tenni?
Kész nem értem mi a baja, már ezt is végigcsináltam, ráadásul a complett részt.
http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/51417b.pdf :help: :help: :help: |
Bejelentkezés
Hirdetés |