Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   68 / 270
(#) Yowie válasza mateatek hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Szemem már nekem sem jó, 15 éve még szabad szemmel forrasztottam a nagyobbakat....most meg van egy szódásüveg szemüvegem hozzá valamelyik nagyitól.

A nyákot borítékba, és beültetem
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013

azt nem értem ezzel a multitonnal, hogy az expi egyértelműen szétválasztja az aranyat ezüstöt, míg a goldmaxnál a közepes ötvözetű aranyat elválasztja az ezüsttől, de a dúsat nem...igaz ez nem nagy gáz, mert aranyrögben nem dúskálunk itthon.
(#) mateatek válasza Yowie hozzászólására (») Jan 28, 2013 /

Először legyen jó a gép hagyományos alkatrészekkel. A vas csatornát nem egyszerű jól elkészíteni. A fázistolóknak nagyon precíznek kell lennie, és főleg a vas csatornánál. Ott a hagyományos R-C plusz komparátor elemek nem igazán jók. Most próbálok helyette mást beleapplikálni.

Amit láttam az jónak tűnt. A végtelenségig nem lehet finomítani, írtam régen, hopgy az expit is átverik nagyon régi, korrodált vasdarabok. Inkább jöjjön pár vasdarab, mint elmaradjon valami jó
(#) wolf92 hozzászólása Jan 30, 2013 /

Hellótok!
A segítségeteket szeretném kérni hogy a képen látható detektor kapcsolási rajzot,a kép alapján hogyan tudnám felerősíteni? A gép 10 centiig érzékel és felszerelném erősíteni hogy legalább 40-50 centiig érzékeljen valaki valami ötlet?

a kapcsolási rajz :

http://elektro.zolee.hu/upload/12380090761734.jpg
(#) motyo válasza mateatek hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Üdv!
Elkészült a panel, akár csak én, alkatrészekre vár!
A fejről kéne kérdezzelek! Nincs valami kép miközben készült?
A két tekercs rx-tx egymás alá, egymásba? Nincs valami skicc róla?
Köszi
(#) mateatek válasza motyo hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

A fej ugye két tekercsből áll. A tekercseket közel D betű alakra formázva kell elkészíteni. Ezek egymásra, kissé lapolva vannak elhelyezve. Gyakorlatilag ez egy spéci transzformátor, csak a primer tekercshez képest a szekunder tekercs úgy van elhelyezve, hogy fémmentes helyen nem indukálódik feszültség benne, az erővonalak kioltják egymást. Ezt a "kinullázott" pozíciót kell megtalálni. Ez elég kényes feladat, ezen (és még sok máson) múlik a fej sikere. A vevőerősítő kimenetére csatlakoztatni kell a szkópot, és a tekercseket egymáson úgy igazgatni, hogy a szkópon mért szinusz csúcstól-csúcsig mért feszültsége a lehető legkisebb legyen. Ez nálam az SMW-n 5-10 század volt körül van, úgy, hogy a vevőerősítő erősítése kétszerese, mint a kapcsoláson van.
Ez a pozíció olyannyira kényes, hogy a nem megfelelő műgyanta zsugorodása rendesen el tudja rontani a kikeményedett fejet.
Valahol van képem fejkészítésről, megkeresem és beillesztem a fórumba.

Találtam képet! Akkor 28cm átmérő pontosan mit takar? A kört amiből a "D"alakot formálnunk kell, vagy a két egymásra csúsztatott "D" lefedett részét?

Többnyire, ha egy fejre azt mondják, hogy 28 centis, akkor az a fej átmérőjét jelenti, tehát az iménti ábrán a két D-ből kialakított kör átmérőjét.
(#) Eticsiga válasza mateatek hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Nekem is volna még pár kérdésem ehhez. Kondikból fólia kell? A fejhez milyen átmérőjű huzal kell? potikból mindnek jó a trimmer vagy valamelyikhez forószálas kell?
(#) mateatek válasza Eticsiga hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

A táphidegítőkön kívül lehetőleg mind fólia legyen. Persze a kis kapacitásúakból valószínűleg csak kerámia beszerezhető, de lehetőleg mind fólia legyen.
A potikból a Geb, a Disc, a Sense, és a Volume lehetőleg tengelyes. A Geb még esetleg lehet beültetett, mert ha nem cserélgeted a fejeket, csak eggyel használod, akkor azt nem kell tekergetni.
A huzalnál az adó 0.4 körüli, a vevő 0.2 körüli.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
(#) Eticsiga válasza mateatek hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Köszi

Ez a kép egy régebbi módszert mutat, amikor sablonba öntöttem. A forgácslapba mart sablon ki van kenve formaleválasztóval, az aljába bele van ültetve a fül, és bele van téve egy adag üvegszál. Ez után kerül bele a tekercs és még a többi üvegszál, és a gyanta.
Mostanság másként csinálom, vákuum formázott műanyagba öntöm. 5-8 oldallal visszanézel, akkor láthatod mind a sablon, mind a kész fej fotóját.

sablon.jpg

Vagány ez a vákuumos forma! Megnéztem! Gratula!
(#) mateatek válasza wolf92 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Mekkora tárgyat szeretnél vele 40-50 centiről érzékelni?
Amúgy nem tartom valószínűnek, hogy ez a művelet sikerüljön, hacsak nem aknafedlap esetében.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2013
(#) mateatek válasza mateatek hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Jobban meggondolva még aknafedlap esetében s hatalmas túlzás ennél a kapcsolásnál a 40 centi.
(#) Yowie válasza wolf92 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Ez valami pinpointer, a vas magába zárja a teret, így arra való, hogy közeli tárgyakat érzékeljen
(#) wolf92 válasza Yowie hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

köszi Yowie! azt hittem hogy ez egy rendes kapcsolási rajz akkor másik után kell néznem.... :/ nem tudnál ajánlani egy normálisat mert én gyengén fogalmazva hülye vagyok ehhez
(#) motyo válasza mateatek hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Szerintem ez jó lesz!
De te vagy a szaki!
(#) mateatek válasza motyo hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

A képen nem látszik tökéletesen, hogy ez milyen kábel. Így kapásból ez KN7.
Az erek árnyékolása itt nem független egymástól, hanem közös.
Az USB-nél jobb, de ha külön lennének az árnyékolások, az lenne az igazi.
(#) Eticsiga válasza wolf92 hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

kezdésnek szerintem az equinox elég jó (bár én nem vagyok annyira otthon a témában)
(#) Yowie válasza Eticsiga hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Ez equinoxnál nagyon picit nehezebb, mert nincs úgy dokumentálva, a surf, az nagyságrendekkel használhatóbb, érzékenységben is jobb, rról meg nem is beszélve, hogy gyakorlatilag soha nem kell állítgatni a megépítés után, ellentétben az equinoxxal, ami percenként elmászik.
A surf egy 5x5cm-es fémlapot már érez 40-50cm-ről, 1eurot 25-28 cm-ről, de ez a gép mindent jelez, vasat alut, stb..
(#) Yowie válasza motyo hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Ez mihez kell? Fejkábelnek? használj inkább svhs-t szerelve lehet kapni már csak, az külön árnyékolt kör keresztmetszetű, jó a hama, tescóban párszáz forint
(#) mateatek válasza Yowie hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Az én gépemen JVC KV-U1013 van. Jó anyag.
(#) motyo válasza Yowie hozzászólására (») Feb 1, 2013 /

Fejkábelnek gondoltam... oké, köszi majd meg nézem!
(#) iZsolti hozzászólása Feb 1, 2013 /

Helló!
Tudom a képről nem derül nagyon ki, de szerintetek melyikkel járok jobban, nagyon kezdő vagyok a fémkeresésben.

Fémkereső
(#) mateatek válasza iZsolti hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

A Surf PI-vel jobban jársz.
(#) Yowie válasza mateatek hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Abban több ér is van? Én sokáig kerestem olyat, ami koax tulajdonságú, de két ér és kerek a külseje, de nem találtam, próbáltam egy senkor svhs-t, de abban van egy + árnyékolás, attól kiakadt a gép.
(#) mateatek válasza Yowie hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

Ebben gyakorlatilag van 5 koax, meg néhány vékony ér, majd az egész körül egy árnyékoló harisnya.
4 koaxot használok ebből, a többi nem használt dolog a külső árnyékolással van összekötve.
(#) motyo válasza mateatek hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=140508
Itt jól össze van foglalva a készítés. Azért van mire oda figyelni!
Következő: »»   68 / 270
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem