Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Nem is ajánlom neked azt, csak az elv miatt rajzoltam be!! A 100M erősen körültekintést igényelne már, kerülendő! A 10M se kicsi, de az még elmegy. Szerintem ennél többre nincs is szükséged ott. Ha mégis hasonlót tapasztalnál, akkor gondolkozz el, mi az amit nem korrigáltál ehhez a megnövekedett erősítéshez..., szerintem ott lesz az eltérés...
Az erősítését visszavettem. Nem kellett nekem 2000 körüli erősítés. A 400 körüli bőven elég volt. A probléma az volt, hogy terhelte az integrátort.
Milyen értékeket tettél be? Átszámoltad ahhoz az erősítéshez a kondenzátorokat is? Rajz??
Átszámoltam a netes kalkulátorral. De attól a bemeneti impedancia ugyanaz maradt, csak az erősítés változott.
ÖntősablonA tapasztalatok azt mutatják, hogyha az ember igyekszik jobb gépet csinálni, akkor az adó tekercsbe bele kell tenni az anyagot, illetve rezet. Ez főként a négyszögjeles gépre igaz, de a szinuszosnál is van jelentősége. Ez miatt a régi öntősablonom néha szűknek bizonyul. Most a probléma meg lett oldva, van egy ugyanolyan, de kicsit vaskosabb öntősablonom. A sablonért köszönet zitzaki fórumtársnak, aki leprogramozta és legyártotta CNC gépén nekem a sablont.Ha nem döglött be a gyantám, akkor a napokban loccsantok egy fejet vele.
Nem döglött be a gyanta. Kiloháltam egy fejet sirbedevir fórumtársnak a Nexus gépéhez. A fej még semmilyen megmunkálást nem kapott, csak olyan, ahogyan a sablonból kivettem. Sajnos, negatívumként meg kell említeni, hogy 650 gramm a fej. De mivel a Nexus-ban olyan vastag adó tekercs van, mint egy szafaládé, azt nem lehet másba önteni, mint egy robusztusabb sablonba.
A régi sablonban csak 450-470 gramm körüliek voltak a fejek.
Szép letisztult forma!
Már csak a kiegyenlítés miatt kell szurkoljak, nehogy elhúzza a kötő gyanta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |