Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Nekem ami fontos lenne az a két képen létszik, hogy mi kellene bejelölni.
Leszedtem az Angol változatot beállítottam és minden rendben megy, de mikor magyarra teszem nem lesz jó. Lehetséges, hogy Angol programot kell használni, hogy jó legyen .
Az a koordináta pont alapból ott van a bal felső sarokban.
Ha nyomsz egy jobb egér gombot és ott koordináta pont klikk pozició, akkor az egérhez ugrik
Az a baj, hogy az a koordinátapont nem ugyan az!
Mert amikor csinálsz egy nyáktervet és CNC-vel szeretnéd fúrni, amit te mondasz koordinátapontnak az nem lesz rajta a nyákterven és a gép nem tud mihez pozicionálni. Röviden ennyi!
Fúrni excellon-ból szokás, az tartalmazza a 0 poziciót
a Fúrófájlt erre találták ki A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
A feltett képen német nyelvü a program!
A furatleíró fájl "bázispontja" nem a bal-felső, hanem a bal-alsó sarokban van alapból. Valóban be lehet a general settings-ben állítani, hogy ez a bázispont a kezelő által megadott [0;0] ponttal legyen azonos, de ezt javaslom alaposan átgondolni.
A bal-alsó saroknak van egy olyan tulajdonsága, ami egyetlen másik pontnak sincs, ezért szinte kötelező itt hagyni a koordináta kezdőpontját. Ugyanis így lehet elérni (és csak így lehet), hogy bárhol is legyen a furat, annak mindenképpen pozitív szám adja a koordinátáit. Ez azért jó, mert nem kell az előjelet is kezelnie a fúrót vezérlő programnak. Tehát gyakorlatilag átállítás helyett, a panelterv szerinti kontúr bal-alsó sarkát kell a beállított panelméret bal-alsó sarkába mozgatni, és máris lehet a furatfájlt generálni.
Sziasztok !
Lenne néhány kérdésem . Ha tényleg ennyibe kerül megvenném a progit .Régebben a protelt használtam , ez jobban használható ? Használta már valaki a protelt ? Ezt a fájlformátumot elfogadja a nyákgyártók többsége ? Mennyire elterjedt ez a program ? Köszi
Írásod szerint a Protelt és a Sprint Layoutot is használtad már, tehát Neked van összehasonlítási alapod. Mellesleg ajánlom a Sprint Layoutot, vedd meg, jó kis program. Bármilyen alkatrész megszerkeszthetsz egyszerűen ha nincs meg.
Nem csak az egyiket használtam ...A Protel-t .
Azért kérdeztem , hogy van -e valakinek összehasonlítása.
Kedves Alkotó !
Bele-bele olvasgattam a fórumba , próbálom megtudni a program jellegzetességeit. Olvastam , hogy az alkatrészek mozgatásánál nem viszi a vonalakat az alkatrész . Ez igaz ? A korábbinál is így volt? Ez elég kellemetlen . A vasalható megoldáshoz a PDF rajzolat kell , és valóban a 6.0 val nem működik ? Nekem PDF creator van . azzal jó?
Nem vagy kellően alapos a "bele-bele olvasgatásban".
- Az 5.0 verzió, valóban nem rögzíti a vezetősávokat a forrszemekhez, azok mozgatása közben. A 6.0 azonban már lehetőséget ad erre. Javaslom elolvasni a leírásom első változatát, amit innen lehet elérni (idő közben már több változás is történt, amik miatt megkérem Vicsyst az aktualizálásra). A leírásban kitérek a mozgatáskori "sávrögzülés" hatására. - A vasaláshoz nem PDF rajzolat kell, hanem egy megfelelő hordozóra nyomtatott, alaktrészoldal felőli nézetben lévő rézoldali kép. Ezt a program alapból tudja. Akkor kerül a képbe a PDF, ha valahová el akarod vinni a nyomtatás miatt. - A legelső változatok valamelyikében nem működött jól a PDFCreator (6.0), de nagyon gyorsan javították, és már hosszú ideje kifogástalan.
Kedves Alkotó !
Jelentem az első anyag amit elolvastam a Te használati leírásod , majdan utána találtam meg a fórumot.Ekkor került képbe a program . Szóval akkor a 6.0 verziót fogom megvásárolni holnap. Van a magyar forgalmazónál. Valóban elfogadható áron. Elolvasom a többit is ..
Kedves Topiklakók!
Alkotó fórumtársunk kérésére, a Sprint Layout 6-hoz készített leírása elérhető a topik fejlécében, használjátok egészséggel. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
Sziasztok!
Monitort cseréltem, és nagyon zavar a 16:9-es képarányon a körök fekvő ovál látványa.Eddig egy régi 4:3 képű monitort használtam. Van erre valami megoldás? Üdv.kila
Szia!
Van megoldás! Állítsd a monitort natív (legnagyobb) felbontásba. Így nem csak alakhű lesz a megjelenés, de élesebb is lesz a kép.
Szia!
Köszi, ez volt a megoldás, tegnap óta küzdök és egyre jobban utáltam ezt a monitort.Most már szeretem. Még egyszer köszi, és bocs az off-ért. Üdv.kila
Sziasztok,
Lehet volt már, de van lehetőség a teleföld használatakor csíkozásra? Arra gondolok, hogy ne kitöltse az egész területet, hanem vonalakból rakja ki. (Protel99 így csinálja)
Nincs, csak, ha terület/zone -t választasz. De az nem teleföld.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy hogyan oldható meg sprint layout-al az ,hogy a képen látható dolgok vizszintesen megcserélődjenek de a csőbekötések maradjanak? Nem tudom sikerült -e rendesen elmagyarázni. Tehát szeretnék egy erősítőt és ha megépítem akkor a kis csöveknek kellene belül lenniük de ha megfordítom vertical tükrözéssel a csövek bekötései is fordulnak. Megoldható valahogyan vagy megint meg kell csinálni csak fordítva?
Nem sikerült elmagyarázni, amit feltettél attól még misztikusabb, hogy mit szeretnél
Megfordítani ,de úgy hogy a bekötések ne tükröződjenek
ha egy alkatrészt megfordítasz akkor az egészben megfordul.
Ez amit feltettél ráadásul nem is alkatrész mert minden eleme külön van. Tehát mit akarsz velük tenni, más rétegre tenni fordítás nélkül ? Kék legyen a zöld helyett ?
Ezt szeretném ebből ez lett.
De így megfordul a cső bekötése azt szeretném ,hogy felül legyen a kicsi és ne forduljon át a forrasztási és beültetési oldalda
Szóval minden forduljon csak a cső maradjon...
Azt nem lehet
Azt hol lehet kiválasztani ,hogy egy forr pont kötődjön a GND területhez?
Kijelölöd a kívánt pontot (csak azt), és az "elkerülő távolságot" beállítod nullára (alul, középtájon).
És így hogyan oldható meg?
Azaz a 3 hozzá kötődő vonallal?Bővebben: Link
Szia!
Alul a rétegkapcsolóktól jobbra található a GND terület ki-be kapcsoló. Ezt kapcsold be, majd a kérdéses forr.pontra nyomsz egy jobb egérgombot. Válaszd a Tulajdonságok-at, majd pipáld ki a Thermal-PAD -et. Ha egy alkatrész egyik lábáról van szó, akkor először is csoportot kell bontani, és úgy elvégezni a fentebb leírtakat.
Köszönöm sokat segített.Csak ,mert tervezni kell egy TTL kapcsolást ahol nem 1 Ic van.
És nem akartam GND sávokkal teletűzdelni az egész nyákot és így könnyebb csak leviszem GND területre |
Bejelentkezés
Hirdetés |