Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, ez csak az érintő rész. Bővebben: Link
Továbbgondova, egy ellenálláslétra is megtenné... ?
Pici! Kérlek írj néhány típus számot, ami 480*272-es ledes hátteres és digitális! Köszi!
![]() A net tele van analog panelekkel, 6-7ezerért, végül is jó lenne valahogy ezt is megoldani, mert olcsó lenne...
A meghajtása TTL-RGB (digitális), de neked kell egy csomó külső feszt generálnod hozzá, meg ott van az a gamma állító ellenállás sor.... nem szimpi.
Watt
Ha jobban megnézed amit emlitettem (PDF oldal) akkor látod, hogy egyszer a White a H szint másik ütemben meg a Blank, közte dummy time és mindenféle fura dolog... kuka 480x272 felbontású LCDt lehet kapni jófajtákat. Ha eljössz érte, adok egy 4,3" ilyen "egyszerű" TFT-t touch-os Nagyobbak közül ami végül nálam a pálmát viszi az a TY700TFT800480 7" 800x480 Elég beszédes a típusszáma ![]() Hozzá SSD1963-at használok. Orvosi gépekbe megy bele, közzel 100 már elkészült a világ több tájára el lett adva.(india,thaiföld,usa,olaszok,uk,singapore,holland...) Néhány touch eltört, főleg szállítás során, de azt is lehet kapni sokfajtát. Lehet hajtani ezeket PIC24-el, de nem érdemes. PIC + RAM annyi mint a vezérlő és akkor a fejlesztési idő/szívás nem kifizetödő. Mekkora LCD kell neked? (képen egy sima 8bites atmega128 van direktbe hajtja az 5" LCD-t) Pár éves, nem szép, de megy ![]()
Nekem 7"-os kéne 480x272 elég lenne, de 800x480 is jó...
Kérlek írd meg, ha tudsz egy TY700TFT800480-at adni, mennyibe kerülne a SSD1963-al együtt! (kéne egy csati is... ![]()
Innen szoktuk rendelni.
Nem mondom hogy a legolcsóbb, de korrekt a szállító, és a cucc is. 7" TFT : $89 SSD1963 : $7 Ezekhez már nem elég a normál touch vezérlő Pl TS2064, hacsak nem szoftveresen meg tudod oldani a 4point kalibrációt. Ezért használok hozzá AR1020.. microchip ![]()
Köszönöm az infót! Kicsit húzós, de lehet, nincs más megoldás ha nem akarok szenvedni.
A linkelt ajánlatod jó lenne kaputelefonhoz, meg videó kijelzőnek autóba, de PIC-re szintén nincs interfésze, ha jól látom.
Igen, új projectbe én is ezeket tenném
![]() Persze fontos a darabszám, mert ha 20 fölött tervez az ember, akkor ebay nem mindig jó út. Lesz-e még?
Egyetértek! Az ebay nem biztosítás, van mikor 1db-ra sem!
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a KS0066U lcd vezérlő megegyezik a HD44780 vezérlővel?
Szia!
Az inicializálási időzítésekben van különbség! (nemrég szívtam vele, a HD...nek hosszabb időkre van szüksége, esetenként 2-3x hosszabb mint a katalógus adatai szerint kellene)
Ezt annyival színezném, hogy ezekből a vezérlőkből van n különböző variáns, és még pontosan ugyanannak a kijelzőnek a különböző revíziói is kicsit más időzítéseket igényelhetnek. Érdemes bőven ráhagyni a katalógusban szereplő értékekre.
Vagy be kell kötni az R/W lábat is és statust lekérdezgetni. Ezzel a módszerrel nekem szépen működnek a kijelzőim, nem kell időzítésekkel foglalkozni. Ráadásul, amíg az LCD elvégzi a dolgát, a mikrovezérlő tud mással foglalkozni a várakozás helyett.
Ez mondjuk nálam is evidens, mivel nem hiszek a "várjunk pár ms-ot minden karakter után" c. hozzáállásban. Viszont az init fázisban még nincs státuszolvasás, ott bőven rá kell hagyni, és akkor nincs gond.
VGA bemenet van a TFT kijelzőn, vagy csak kompozit bement van rajta?
Érdekes amit írtok.
Én a chipcad-től szoktam karakteres lcd-t venni (általában 4x20-ast), és nekem a tapsztalatom, hogy kisebb időzítéssel is vígan mennek. Ezért én a katalógusban (eredeti? hitachi-s doksiban lévő) meghatározott késleltetést állítom be, és eddig még egyikkel sem volt gond.
Valaki használt már ssd1289-es vezérlőjű kijelzőt pic32mx-el?
Egyszerűen nem boldogulok vele. Akármelyik demót próbálom, az eredmény semmi! Fekete kép. Nem is inicializálja. Nem értem mi lehet a baj. 16-bit-es PMP-t használok + persze bekötve az RS,WR,RD,CS,RESET. Nem tud valaki egy működő demót? Előre is kösz.
Közben megoldódott a dolog, egy régebbi átírt verziót sikerült szereznem, amiben ez a vezérlő helyes használata megoldott. Kicsit még szenvednem kell ugyan vele, de már legalább képet sikerült a kijelzőre csalogatni, ez legalább egy kis sikerélmény.
Most majd a touch vezérlő ic-vel fogok bajlódni, mert természetesen az sincs benne. ![]()
Hello!
Meg van még a kijelzőt inicializáló kód? Én egy atmega128-cal szeretném járatni (BASCOM nyelven) de egyszerűen nem inicializál...
Szia!
Én egy előre megírt kódot használtam. Ezt: Bővebben: Link Itt az oldal alján lévő tömörített állományt töltöttem le, ezen belül a Graphics Object Layer Demo-t használtam fel, ebben annyit kellett módosítanom, hogy HardvareProfile.h fájlban átírtam a HX8347D vezérlő típusát SSD1289-re, és persze a portokat a projektemhez igazítottam. Így egyből indult a kijelző.
Sziasztok!
Van pár színes kijelzöm, és egy Onetouch telefonból kimentettet szeretnék életrekelteni. TD-T350T2G708-6 van ráírva , és 40 pólosú minicsatlakozó jön ki belöle. Ennyit találok róla : TFT link Ennek a csatinak a kiosztását nem tudom. Illetve nem tudjátok véletlenül hogy milyen vezérlö van rajta? Köszi Bali A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
Használt valaki PIC32MX-et TFT meghajtására? A DMA használatán gondolkodom a párhuzamos porttal. Életképes lenne?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |