Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Színes LCD + PIC

Témaindító: pici, idő: Feb 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 46
(#) watt válasza potyo hozzászólására (») Júl 7, 2012 /

Igen, ez csak az érintő rész. Bővebben: Link
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Júl 7, 2012 /

Továbbgondova, egy ellenálláslétra is megtenné... ?
(#) watt válasza pici hozzászólására (») Júl 7, 2012 /

Pici! Kérlek írj néhány típus számot, ami 480*272-es ledes hátteres és digitális! Köszi!
A net tele van analog panelekkel, 6-7ezerért, végül is jó lenne valahogy ezt is megoldani, mert olcsó lenne...
(#) watt hozzászólása Júl 7, 2012 /

Ez szerintetek milyen? Bővebben: Link
Adatlap: Bővebben: Link
(#) mrbird válasza watt hozzászólására (») Júl 7, 2012 /

A meghajtása TTL-RGB (digitális), de neked kell egy csomó külső feszt generálnod hozzá, meg ott van az a gamma állító ellenállás sor.... nem szimpi.
(#) pici válasza watt hozzászólására (») Júl 7, 2012 /

Watt
Ha jobban megnézed amit emlitettem (PDF oldal) akkor látod, hogy egyszer a White a H szint másik ütemben meg a Blank, közte dummy time és mindenféle fura dolog... kuka

480x272 felbontású LCDt lehet kapni jófajtákat.
Ha eljössz érte, adok egy 4,3" ilyen "egyszerű" TFT-t touch-os

Nagyobbak közül ami végül nálam a pálmát viszi az a TY700TFT800480 7" 800x480
Elég beszédes a típusszáma
Hozzá SSD1963-at használok.
Orvosi gépekbe megy bele, közzel 100 már elkészült a világ több tájára el lett adva.(india,thaiföld,usa,olaszok,uk,singapore,holland...)
Néhány touch eltört, főleg szállítás során, de azt is lehet kapni sokfajtát.

Lehet hajtani ezeket PIC24-el, de nem érdemes. PIC + RAM annyi mint a vezérlő és akkor a fejlesztési idő/szívás nem kifizetödő.

Mekkora LCD kell neked?

(képen egy sima 8bites atmega128 van direktbe hajtja az 5" LCD-t) Pár éves, nem szép, de megy

Nekem 7"-os kéne 480x272 elég lenne, de 800x480 is jó...
Kérlek írd meg, ha tudsz egy TY700TFT800480-at adni, mennyibe kerülne a SSD1963-al együtt! (kéne egy csati is... Köszi!

Innen szoktuk rendelni.
Nem mondom hogy a legolcsóbb, de korrekt a szállító, és a cucc is.
7" TFT : $89
SSD1963 : $7
Ezekhez már nem elég a normál touch vezérlő Pl TS2064, hacsak nem szoftveresen meg tudod oldani a 4point kalibrációt.
Ezért használok hozzá AR1020.. microchip cuccot, de elég szar a termék, de az egyetlen amivel pontos lehet a touch

(#) Peppe válasza pici hozzászólására (») Júl 7, 2012 /

Ebből van itthon 1db 7"
Ebből 2db van most itthon
5"

És mind a kettő 4,3" lábkompatibilis

Köszönöm az infót! Kicsit húzós, de lehet, nincs más megoldás ha nem akarok szenvedni.
A linkelt ajánlatod jó lenne kaputelefonhoz, meg videó kijelzőnek autóba, de PIC-re szintén nincs interfésze, ha jól látom.
(#) watt válasza Peppe hozzászólására (») Júl 7, 2012 /

Szia Peppe! Ez árban is jól néz ki, köszi!

Igen, új projectbe én is ezeket tenném
Persze fontos a darabszám, mert ha 20 fölött tervez az ember, akkor ebay nem mindig jó út. Lesz-e még?
(#) watt válasza pici hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Egyetértek! Az ebay nem biztosítás, van mikor 1db-ra sem!
(#) Krisszes hozzászólása Aug 6, 2012 /

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a KS0066U lcd vezérlő megegyezik a HD44780 vezérlővel?
(#) pici válasza Krisszes hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Itt azt írja igen.
(#) Krisszes válasza pici hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Köszönöm a segítséget.
(#) nemgyuri válasza Krisszes hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Szia!
Az inicializálási időzítésekben van különbség!
(nemrég szívtam vele, a HD...nek hosszabb időkre van szüksége, esetenként 2-3x hosszabb mint a katalógus adatai szerint kellene)
(#) _vl_ válasza nemgyuri hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Ezt annyival színezném, hogy ezekből a vezérlőkből van n különböző variáns, és még pontosan ugyanannak a kijelzőnek a különböző revíziói is kicsit más időzítéseket igényelhetnek. Érdemes bőven ráhagyni a katalógusban szereplő értékekre.
(#) nemgyuri válasza _vl_ hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Pontosan így van.
(#) pixels válasza nemgyuri hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Vagy be kell kötni az R/W lábat is és statust lekérdezgetni. Ezzel a módszerrel nekem szépen működnek a kijelzőim, nem kell időzítésekkel foglalkozni. Ráadásul, amíg az LCD elvégzi a dolgát, a mikrovezérlő tud mással foglalkozni a várakozás helyett.
(#) _vl_ válasza pixels hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Ez mondjuk nálam is evidens, mivel nem hiszek a "várjunk pár ms-ot minden karakter után" c. hozzáállásban. Viszont az init fázisban még nincs státuszolvasás, ott bőven rá kell hagyni, és akkor nincs gond.
(#) helektro válasza watt hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

VGA bemenet van a TFT kijelzőn, vagy csak kompozit bement van rajta?
(#) helektro válasza nemgyuri hozzászólására (») Aug 8, 2012 /

Érdekes amit írtok.

Én a chipcad-től szoktam karakteres lcd-t venni (általában 4x20-ast), és nekem a tapsztalatom, hogy kisebb időzítéssel is vígan mennek. Ezért én a katalógusban (eredeti? hitachi-s doksiban lévő) meghatározott késleltetést állítom be, és eddig még egyikkel sem volt gond.
(#) sirály12 hozzászólása Szept 8, 2012 /

Valaki használt már ssd1289-es vezérlőjű kijelzőt pic32mx-el?
Egyszerűen nem boldogulok vele.

Akármelyik demót próbálom, az eredmény semmi! Fekete kép. Nem is inicializálja. Nem értem mi lehet a baj.
16-bit-es PMP-t használok + persze bekötve az RS,WR,RD,CS,RESET.
Nem tud valaki egy működő demót?

Előre is kösz.
(#) sirály12 válasza sirály12 hozzászólására (») Szept 11, 2012 /

Közben megoldódott a dolog, egy régebbi átírt verziót sikerült szereznem, amiben ez a vezérlő helyes használata megoldott. Kicsit még szenvednem kell ugyan vele, de már legalább képet sikerült a kijelzőre csalogatni, ez legalább egy kis sikerélmény.

Most majd a touch vezérlő ic-vel fogok bajlódni, mert természetesen az sincs benne.
(#) DonCarlos válasza sirály12 hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Hello!

Meg van még a kijelzőt inicializáló kód? Én egy atmega128-cal szeretném járatni (BASCOM nyelven) de egyszerűen nem inicializál...
(#) sirály12 válasza DonCarlos hozzászólására (») Jan 1, 2013 /

Szia!

Én egy előre megírt kódot használtam. Ezt: Bővebben: Link
Itt az oldal alján lévő tömörített állományt töltöttem le, ezen belül a Graphics Object Layer Demo-t használtam fel, ebben annyit kellett módosítanom, hogy HardvareProfile.h fájlban átírtam a HX8347D vezérlő típusát SSD1289-re, és persze a portokat a projektemhez igazítottam. Így egyből indult a kijelző.
(#) balulau hozzászólása Feb 7, 2013 /

Sziasztok!

Van pár színes kijelzöm, és egy Onetouch telefonból kimentettet szeretnék életrekelteni.
TD-T350T2G708-6 van ráírva , és 40 pólosú minicsatlakozó jön ki belöle.
Ennyit találok róla :
TFT link
Ennek a csatinak a kiosztását nem tudom.
Illetve nem tudjátok véletlenül hogy milyen vezérlö van rajta?

Köszi
Bali
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2013
(#) watt hozzászólása Feb 11, 2013 /

Használt valaki PIC32MX-et TFT meghajtására? A DMA használatán gondolkodom a párhuzamos porttal. Életképes lenne?
Következő: »»   30 / 46
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem