Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Emlékeim szerint a távirányító memorizáló gombjával lehet tárolni a megtalált csatornát. De lehet, hogy a memória gomb megnyomása után a számgombokkal adni kell egy csatornaszámot, ami alá beteszi a megtalált adót. Ez opciós tulajdonság, tehát lehet, hogy elég egy memóriagomb és akkor az előzőleg beállított csatornára tárol, de lehet, hogy kézzel kell adni sorszámot.
Köszi, valami ilyesmi rémlik nekem is, de telefonon távirányítva egy laikusnak elég nehéz elmagyarázni.
A +VSUPPLY feszültség (13V) meg van a tápegység kimenetén és ez el is jut az LL032 sortranzisztor-meghajtó trafóig? A kapott rajz segít!
Na sajnos nekem nincs accuntom ide, és sehol máshol nem találni, de innen lehet leszedni az anyagát.
Bővebben: Link
Szerencsére itt nem kell fizetni a letöltésért.
Köszönöm a rajzot.
Először akkor lecserélem at a 3db elkót a Z-sustain boardon amit találtam. hátha
Én a készülékben nem találok LL032 csak TL032 -t ennek a collektorán 10,5V van a bázison és emiteren 0V
Csináltam két képet a meghajtó trafó ami az 1-es képen középen van? Ez kicsit mintha melegedne. A 2. képen van a TL032 jó helyen keresgélek?
Van ott egy kis vasmagos trafó a TL032 kollektorára kötve, az lesz az LL032. A PDF doksi második oldalán lévő rajz mutatja.
5 kivezetésből 3-on 10,5V van a másik kettő test.
Ha nincs meg a 13V akkor kondi hiba lehet előtte? Azt nem értem, hogy mi csattanhatott benne, annak nyomának kéne lenni nem? Már sötét van nem látom rendesen, de holnap átmérem mégegyszer.
Köszönöm a segítséget Pista.....Nagy varázsló vagy......ezt még nem fedeztem fel.
Na még el is kereszteltelek.......ijet......:::DD Így mellényúlni.....háttttt... A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Ok holnap átrágom magam a rajzon addigra te is lecseréled az elkot, aztán meglátjuk.
Majdnem visszaírtam, hogy szívesen Bécikém, de javítottál
De ugye látod a rajzon ezeket az alkatrészeket, mert anélkül nehéz követni a fonalat. A csattanásos leállás egy nagyon rossz ómen, mert az íváthúzást feltételez. Először is a tápfeszültségeket kell rendezni, ez a legfontosabb. Tehát ha indítani próbálsz, akkor változik az előlapi LED fényereje, villog, vagy mit csinál?
Sajnos semmi sem változott.
Friss indításnál "hibátlan" majd egyszer csak elvörösödik. ):
Már sokszor írtam, hogy ilyenkor kell elővenni a fagyasztósprét.
Na akkor most jön a tápegység.
Sajnos rajzok nagyon nincsenek sem az y-sus sem az x-ről, de ha igaz jól feliratozott a táp. Elsőre fotózd le a tápot, hogy lássam melyik van a 2 típusból benne, úgy rendesen. utána írom majd, hogy kit mérjél, és cserélj. Addig sehova tovább.
Hűtést is próbáltam de nem jutottam vele sokra.
Ha jól veszem ki akkor nem a piros lesz erősebb, hanem a másik 2 szín tűnik el mellőle.
Csa
Megjött a 1032 új szoftver.Ma teszem fel,kíváncsi vagyok miben lesz más.
Gyerekek.....ezt első helyen a 180v os tápnál keressük....az az a tápegységből induljunk ki.
Alapvatően 2 típust használ az lg a készülékekbe, /sonny, és sanken/de nem publikálja a rajzát. A tápokon van két fontos trimmert a VS, és a VA, ezzel lehet beállítani a 180v, és a 12 v-ot. Tehát elsőre meg kell mérni, a tápnál, hogy üzembe meg van-e ez a 2 fontos feszkó, és változik e, és mennyit. Ez után egy szkópon, mert mással nem látható, meg kell nézni, hogy a VS tápon mekkora csúszok ülnek, mert a kéziműszer azt nem jelzi, hogy "nem egyenáram". /ebbe a csúcsokba halnak bele az elkók./ Ezt követően /és nagyon jellemtő/ a tápnál ezen feszültségekhez tartozó elemeket/ elkókat, nem sok van/ melegen ajánlott cserélni, mert piszkosul xarok alaphelyzetből. Ha ez a két létfontosságú fesz a táp felől rendben, akkor jöhet az y-boardon a 70v-ok ellenőrzése, és a raszter feszültség beállítása.. /ehhez rajta vannak a trimerek az y-on/. Elsőre ennyit. folyt.köv. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Igen, az LG PDF-jében nagyon jó leírás van a különféle beállításokról, beleértve a tápegységet is.
hello
a 8177-et csak a legnyilvánvalóbb hiba (zárlat) esetén tudod kimérni. Amúgy szkóp. Jelalakok ki-be
Az LL032-t nem találom a rajzon. Ez az első ilyen készülék amivel próbálkozok eddig csak erősítőket és Junoszt tv ket javítottam de ez egy kicsit más.
Mikor bekapcsolom hallani a lemágnesezőt hogy serceg, utánna hang van de kép nincs a képcsőfűtés nem megy. Egyet csattant és elment a kép a hang maradt. A led nem villog, elalszik mikor bekapcsolom, mint mikor rendesen működik. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Most vettem észre, hogy egy hajszál vékony repedés van a képcső nyakánál, hoszában.
Az létezik, hogy ott húzott ívet valami és elrepesztette az üveget? Akkor kuka?
Igen, lehet, hogy a repedés miatt csattant ki a nagyfeszültség és ez megölt egy-két fontos dolgot.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Köszönöm a rajzot így már könyebb. A TL031-es smd-n nem tudom, hogy melyik láb melyik, de csak az egyik lábon a TL 033 felölin van 10,50V a mádik kettőn 0V
A repedés miatt van érteleme tovább keresni?
Az LL trafó 1-es lábán lévő feszültség lett volna az érdekes, de a repedés miatt nincs értelme tovább keresgetni.
Nagy változást nem várok...pl. külső bill esetén a virtuális letöltése jó lenne..., vagy a böngésző kifagyás orvoslása...kíváncsi vagyok!
Sziasztok!
Van egy 8-10 éves Samsung CW-25M064V képcsöves TV-m, ami újabban a mellékelt képeken is látható hibát produkálja. Bekapcsolás után (s csak akkor) pár percig beugrik a kép a képernyő közepére, olyan, mintha két oldalról összenyomnánk a képet. Vízszintesen nem történik ilyen, csakis a függőleges "összenyomás" látható. Pár perc után - egyelőre - megszűnik a jelenség, s visszaáll normál méretbe. Néha segít rajta, ha kikapcsolom, s ismét visszakapcsolom, úgy kb. az 5-6. próbálgatásra helyrejön, de előfordul, hogy 6-10 percig sem áll helyre. Félek, hogy ez valaminek csak az előjele, de inkább nem várnám meg, amíg végleg tönkremegy a TV-m. Mi lehet a baja, mi a megoldás?? (A TV egy T-Home-os Set-Top-Box-on keresztül kapja a jelet, de sima antenna kábelről is ezt műveli). Előre is köszi.
Na igen.. ahogy most áll a dolog úgy mindenképpen a tápot kell kivesézni, mert gyomortájékon az a gyanum, hogy onnan jön a bibi.
Egyébként nagyon sok olyannal találkozom ahol behervad a táp, és elég hisztis az egész, így érdemes a tápot nagyon megcsinálni. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |