Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Illetve lehet-e gond az ,hogy az egyik FET-nél SF18-at alkalmaztam a másiknál pedig 1N4007-et?Jelent valamit ez az eltérés?
Szia. Skori weblapján van alkatrészvizsgálatról leirás. Az 1N4007 nem lessz jó az SF18 helyett mert az utóbbi gyorsdióda mig az 1N4007 nem.
![]()
Fogkefe helyett jó lesz a WC kefe is? Kicsit mások a paraméterei, de kefe mindkettő.
![]() Magyarul: az IRF730 nem jó bele. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
Helló! Megépítettem egy SSTC-t de nem működik már sok dolgot próbáltam, átnéztem a nyákot többször is, de nem találtam semmit.Segítséget szeretnék.Mellékletben a kapcsolási rajz és a nyákterv.A kapcsolást itt találtam.
Fölteszek pár adatot segítségként.
Először 20 volttal próbálkoztam, nagyobbal feszültséggel még nem.Lehet ez a gond? Áramot még nem mértem, de az 1 amper alatt lehet. Lehet az a probléma, hogy én irfp460-t használok? A C7-re nem találtam 15 µF-os kondit, ezért két 6.8µF-at használok. A C1 az majd a végleges trafó után lesz kötve (63V;4700uF),de a próbánál is a táp után volt kötve. D1-nek MUR860-at használtam(600V;8A). A többi alkatrész a kapcsolás szerint van. Minden segítségért előre is köszi.
Próbáltad valamelyik primert megfordítani, vagy növeld a menetszámot. C7hez jó a motor indító kondi is.
Próbáld növelni a tápfeszt.
Sziasztok éppen most tekercselem azt a bizonyos 15/30 as magot a mini Teslához, kérdésem a következő lenne, h fen van a 30 menet a következő menetet hogyan kezdjem el azonosan az elsővel vagy ellentétesen?
Köszönöm
Szia használj UF4007 et az egy az egyben mint SF18 és csak 9ft.
Ha jól emlékszem fordítottam 180fokot rajra és ugyanúgy kezdtem el mint az elsőt. Ha nem indul elsőre cseréld fel ez L1-t, és L2-t, mert könnyebb mint az újra tekercselés.
Hali!
Sikerült életrekelteni a 24V-os mini teslát. Már csak L4-C4 hiányzik. Valaki tudna segíteni ennek a körnek a méretezésében? Mit kell tapasztalnom ha helyesek a méretek? ![]()
Sziasztok!Van egy hiba az oldalon fent levő Skori-féle 12V-os minitesla nyáktervében.
Csatolom a fent levő tervet,bejelöltem rajta a hibát.
Én is javítottam
Hali, Skori honlapján van online számoló amivel meg tudod határozni a rezonancia frekvenciát és az L4-C4 hez szükséges adatokat. Itt: Link
Oké Köszi
![]() És am az induktivitásnak mekkora áramot kell bírnia mert amit a boltba lehet kapni azok csak pár száz mA-t bírnak...
Hestore -on vannak komolyabb teljesítményűek is
Gu50 VTTc-nél mik az ajánlott secunder tekercs adatok?
Skori 24V-os kapcsolási rajzán és alkatrészlistáján az alábbi szerepel az L4-C4 pároshoz:
C4: 7-15 nF 100V nem kerámia (értékét kísérletileg meghatározni) L4: 30-50 uH 2A, (értékét kísérletileg meghatározni) L4-C4 kör rezonancia frekvenciájának meg kell egyeznie az L2 (Tesla szekunder) rezonancia frekvenciájával. Tehát ilyen alkatrészek kellenek neked! Tipp: a Skori féle rezonancia frekvencia számolóval kiszámolod a frekvenciát majd beszerzel egy (vagy több) félét is pl. induktivitásból és kondiból is. Felhasználva a Thomson-képletet kiszámolod, hogy milyen párosítással sikerül elérni a legjobban a kívánt rezonancia frekvenciát. Így egy stabilabb rendszert kapsz, valamint "vastagabb" szikrákat. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Helló!Kipróbáltam a kapcsolást 54 V-al, de semmi.Az áramfelvétel 1.15A. Az ic 7-es lábán 14 V-ot mértem.Fetnek ugyanúgy irfp450-et használtam G=0.286V D=54V S=0.63V.Aki tud kérem segítsen.
A kapcsolást itt találtam.
Az ic kb. 16V-nál kapcsol be, és 10V-nál kapcsol ki, ezt a hiszerézist használja szaggatásnak, neked ott a 7-es láb körül valami hibádzik, mert az ic kikapcsolva kb 0.3mA-t eszik, a 15k-n keresztül fel kéne töltődnie 18V-ig (jó zénert raktál oda?)
Igen szerintem jót mivel 18 voltos, dehétfőn úgy is megyek vásárolni veszek pár zénert és kicserélem. C2-nek 2.2 µF-ból csak 63 voltosom van, nem pedig 100.Ez gond?
Ha kiveszem az ic-t akkor 18 voltot mérek, de ha vissza teszem akkor leesik 14 voltra.
Mi lenne ha mondjuk 18 voltos helyett 22 voltost használnék mind a két helyen?
Átütne a FET gate-je. Mérd meg a 8-as lábon a feszültséget (5V-nak kell ott lennie), illetve nézd át, hogy a bekötés, alkatrészértékek rendbenvannak, ha azok jók, de az 5V nincs meg akkor kuka az IC.
Hali!
Megint gond van a teslával :@ Gyönyörüen működött mikor egyszer csak megállt. Ha összeérintem az ic 2-3-as lábát akkor 1-1 szikra megjelenik. Az ic új! A tápja rendben van.(11,9V) Viszont a 3-as lábon 10v van. :/
Miben fog változni ezzel az alakítással teslánk?
Sziasztok
Egy újabb műhely mélyi sufniszökevény,izzítás előtti pillanatok
Kicseréltem az ic-t, kicseréltem a diódákat, megnéztem az alkatrészeket és még így sem működött.A nyákon nincs érintkezés gond, ha bekapcsolom csak kattog, ha állítom a potit akkor változik a kattogás frekije is.Most irfp250-t használtam fél perc alatt tönkre ment.32 volton kipróbáltam úgy, hogy nem volt rajta a primer az ic-n továbbra sincs 16 volt a 8-as lábon még feszültség sincs. A főpróbánál 54 volton sem csinált semmit.Kezdem feladni ezt a harcot.
Sziasztok!
Az éjszaka folyamán készen lettem Gu50 VTTC-mel. kB 3-4 cm-es szikrákat produkál. A Flyback -10 menet A secunder pedig 1000 menet. Így megfelelő ez az arány? Hogyan kaphatok nagyobb szikrát?
Igényes munka, jól néz ki! A működéséről is leszenek képek?
Szia igen majd teszek, már elsőre is szépen ment, de így hogy kibalanszíroztam a C4,L4 el, így már tekintéses a hangja, meg a szikra hossz is.
De igazából még mindig nem tudtam a maximumot ki venni belőle mert a tápom 2 amperen kifekszik, most rendeltem 4db 15000uf kondit, ha majd ezeket is beépítettem készítek képeket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |