Fórum témák
» Több friss téma |
Itt a magyar nyelvű.
A ventillátor ennél a típusnál állandó fordulaton működik.
Szia! Igen, beindul a keringető szivattyú. Akkor tílt le, mikor gyújt az égéstér. A kazánvíz nyomása is rendben van.
Akkor próbáld meg első körben fordítva bedugni a konektorba a kazán dugvilláját. Ha ez nem oldja meg a problémát akkor a lángőr elektródát kell megtisztítani a lerakódásoktól csiszoló vászonnal (csak óvatosan!).
A fűtési rendszerben vannak légtelenítők, ezek nálunk ki vannak nyitva. Itt elmehet a nyomás?
Javítson ki aki naponta csinálja, de nekem olyan emlékem van, hogy ott több voltnak kéne lenni...
Többnek bizony. Olyan tizen-valahány lehet a teteje.
És lehet, hogy a gyújtóegység 1-2 pontját le kéne venni és így a panelon mérni kimenő feszültséget. Bár én nem vagyok elektroműszerész...... És hogy legyen fűtés, azért meg kéne próbálni a minimumállító csavart kitekerni olyan 6 milibárig, ha engedi a szelep. Így kétpontos lenne a szabályzás, de fűtene.
Ez az első fűtési szezonom ebben a házban. A fűtési szezon kezdetén még nem nézegettem, azonban december elején egyszer véletlenül láttam, hogy felmodulált, majd pár nap múlva észrevettem, hogy nem úgy fűt, ekkor vettem észre, hogy nem emeli fel a lángot, azóta próbálkozom vele és tanulmányozom ezt a témát. Kösz ezt az anyagot ez már megvan, plusz van egy anyag ami az üzembehelyezői beállítási lehetőségeket is tartalmazza, az angol nyelvűn egyébként a régebbi kazán van, az enyém a digitális kijelzős.
Az, hogy a feszültségnek mennyinek kellene lenni, fogalmam sincs én sem vagyok elektroműszerész, csak azt tudom, hogy változnia kell. Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget is.
Szia
Közben keresgettem én is infókat, bizony a PWM feszültségnek 12Voltnak kelleme lennie 100% modulációnál. A tekercsen áramot lehet mérni, 100% PWM=35mA tekercs áram, 0% PWM=14mA-t lehet mérni ha jó a gyújtásvezérlő és a szelep tekercs. Elvileg 12Voltal max lángra lehet vezérelni a szelepet. A PWM 1-2 csatlakozó láb optocsatolóra megy, csak polaritáshelyesen működik. Külső PWM jelet nehezebb előállítani mert az 50Hz hálózati frekvenciára kellene szinkronizálni.
Kösz!
Ma sajnos nem érek rá próbálkozni vele, de holnap megint ránézek és megmérem a jel erősség értékét is, azután majd meglátom. Nagyon bízom benne, hogy nem kell benne panelt cserélni, mert az horror lenne. Viszont az jó lenne, ha külső jellel lehetne a gázszelepet valahogyan stimulálni, legalább kiderülne az jó-e, ha jól értettem 12 volt 35mA 50Hz-es jellel lehetne megpróbálni?
Kedves VIM!
Újra nagyon köszönöm a segítőkészségedet! Küldök egy képet. Ezen van jobb oldalon egy négyszögletes piros bigyó, ez a kazán feltöltő csapja. Nem ezt használjuk, mert van beépítve kívülre egy golyóscsap, amivel könnyebben hozzáférhető a feltöltés. Ha ezt a piros négyszögletes bigyót kinyitom, akkor jön meleg víz,de erre a szerelő azt mondta, hogy a rendszer meleg vizet engedi át, nem a HMV_. Tehát nem ez a probléma. Ezen a képen látni azt a műanyag kapcsolót, amiről írsz. Ezt sem volt hajlandó megnézni a szerelő,megkocogtatta, szerinte ez jó. Mondtam neki, akkor alatta a víznél a szűrő? Á, azzal nincs gond! -szerinte. Szerinted? Akkor most a kép alapján mit szedjek szét, és mit cseréljek ki? Isten bizony, most már megcsinálom magam!
Nem jól értetted, a 12 dc-vel tudod stimulálni a gyújtót 100%-ra. A 35mA a tekercs árama amit árammérővel kellene mérni a szelep tekercsével sorba kötött műszerrel. Egyszerűbb a láng figyelése, a teljes teljesítményt úgy is látni lehet.
Drága Edith!
Még mindíg nem oldódott meg a probléma? Egy valami szúrja a szemem ezen a fotón, mégpedig a bal oldali átfolyás szabályozó, mert ebben a helyzetben lezárja a készülékbe bemenő hidegvizet.
Sziasztok! Gázszerelö vagyok én is,sok mindennel megbirkozok,de ez a kálvária kifogott még rajtam is! Hátha tud valaki hozzászolni Jukers euroline hozzáértöként! Kéményes,kombi,még a ledes 7 éves a kis drága! Elsö hiba:60fokos led,és a bekapcs. villog.Reset gomb benyomom-piezo gyujt-láng elindul-2mp. mulva tilt. Érzékelök takaritás,kimérésre rendben vannak,vizkötlenités,kerinetö sziv. is rendben megy,erösen-majd reset gomb,indul a drága! ...Másnap reggel telefonom csörög,hogy betiltott. 60fokos villog a bekapcs.gombbal együtt. Reset gomb,gyujt a piezo,de nem lobban a láng. Megütögetem a mágnesszelepét,reset gomb,belobbangat,de elalszik.Harmadszorra ütögetésre elindult! Az elsö hibánál mc höérzékelöre gyanakodtam,de a második hibánál gáz mágnesszelep hiba. Most én vagyok a hülye hogy nem birom kisilabizálni 4szerre sem,vagy több sebböl vérzik a készülék??? Hozzászolásotokat elére is köszönöm! Zoli
Tisztelet a szakiknak!Van szerencsém egy Beretta Smart Kombi turbós kazánnal szenvedni.A probléma röviden begyjutásnál indul a ventilátor, szivattyú, szikra kb 2sec nem indul reset köv szikra max 1sec-köv szikra csak egy árva szikra. gázszelep mindig kinyit. Külső forrásról begyújt, működik amíg a termosztát ki nem kapcsol.
A vezérlőpanelt át kellene nézni. "Rossz" forrasztások okoznak ilyen jellegű össze-vissza működést. Csak azért gondolok erre mert a leírásod alapján több időszakos hiba is van a kazánba.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
Szia Balázs! Közben kérdezősködtem a hibáról és azt mondta az Edit, hogy most már egyáltalán nem jön a víz a meleg oldali kifolyónál. Mutatom ezt az újabb típusú kapcsolót, mert a régiről nincs képi infó de ebben is lennie kell szűrő egységnek, mert csak úgy működik kifogástalanul az áramlás kapcsoló. Ha függőleges helyzetbe el lehetne zárni az értelmetlen volna ha egyszer a vízhozamot hivatott szabályozni. Ha ez az állása volna a legkisebb vízhozamú állás (amiben ezidáig használták) akkor érthető is volna a keresztmetszeti szűkülésbe való lerakódás a szűrőnél. Ha más irányból nyitott a meleg víz útja, érdekes módon rendesen jön a víz, pedig az is a bitermikuson megy keresztül. Most nem minőségi (hideg-meleg), hanem mennyiségi (nem folyik) a probléma.
Üdv! Ismerem a hibát , mivel én többször is jártam így. A becsapós a dologban ,hogy simán lecseréli az ember a panelt , és akkor derül ki ,hogy a gázszelep tekercse kaka. Vagy menetzárlatos . és kinyírta a panelt . Keress priviben próbálok segíteni !
Szia Vim!
Most direkt megnéztem a csap helyzetét. Mondjuk amin néztem ott nem zárt le teljesen, de vízszintes helyzetben nagyobb az átfolyás mint a képen látható helyzetben. Most abba nem megyek bele, hogy kikerüli e a feltöltő csap köre a hőcserélőt, mert arról nem bizonyosodtam meg, de ha akár egy vízszerelő megbontja tisztán látható minden. Már rég készen kellene lenni, és 99%, hogy nem is alkatrészcserés ha a HMV bemenőig eljut a nyomás rendesen. Ezért Sajnálom Edithet, mert szerintem egyszerű a probléma, csak meg kell találni.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Ma megoldódott a probléma, kiszedtem a vezérlőpanelt és láttam rajta egy részt ahol megbarnult az alaplap. Elvittem egy ismerős elektroműszerészhez, aki írd és mond 60 Ft anyagköltségből és 1500 Ft munkaköltségből ( borravalóval 2000) kicserélt két ellenállást és átforrasztott egy-két relét, mert már sérültek voltak a forrasztások. Jelenleg (lekopogom) tökéletesen működik a kazán, bár még csak fűtésre próbáltam. Mellékelek pár fotót is a javításról.
Szia! Szóval szemmel látható volt a hiba, még szerencse. Az alkatrész csere az már nem olyan könnyű de az a fő, hogy sikerült a kettő 470ohmos ellenállást pótolni. Szépen ki voltak melegedve.
Hát igen nehéz szülés volt, de nem mindegy hogy az ember megússza 2000-ből, vagy panelcserével 30-50e-ből.
Sziasztok.
Lenne egy kis problémám mégpedig hogy a beretta smart 24 c.s.i kazánombol elmegy a nyomás. Olvastam hogy a tágulási tartály lesz a ludas és szeretném "felpumpálni" de nem tudom hol kell ebben szeretnék segitséget kérni. Készitetem pár képet is a kazánrol. Az utolso képen ott van egy szelephez hasonlo dolog én arra tippeltem de szeretném kikérni véleményetek. Elöre is köszönöm mindenkinek.
Szervusz!
A kiegyenlítő tartály a kazán fal felőli oldalán az a lapos kerek doboz, aminek csak az alja látszik. Azon keress szelepet. István
Szia!
Ami a képen van az az automata légtelenítő, akkor kell kinyitni a szelepsapkát, ha csörög a kazánodba a víz.Ugyanilyen szelep van a kazán tetején motorszelepes pumpával tudod felpumpálni.
Kész - ennyi az egész!
Gratula a kitartásodért!
Állj fel egy létrára. A kazán hátulján az a szürke kerek a tágulási tartály. A legtetején van a szelep. Olyan, mint a gépkocsié. Engedd le a nyomást a rendszerről és pumpáld fel 1,2 bárra. A vízrendszert töltsd fel 1,2-1,5 bárra.
Szia! A tartály elhelyezkedése a képen látható (ahol "toro" is mondta). A feltöltést pedig a leírtak szerint kellene megcsinálni. Az ábra csak szemléltető, hogy tudd, mit is csinálsz.
Szia Imi!
"Csodálatosan" kizöldült a hőcserélő! Gondolom, milyen tiszták lehetnek a lamellák (is). A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Nem kapcsol a szobatermosztátod vagy "nyári" állásban van a fűtésforgatógomb.
Üdv!
Vásároltunk egy lakást amiben egy saunier duval isotwin 24kw kazán működik. A fűtésével minden rendben van, viszont a meleg víz ellátással problémák adódtak. A lényeg, amikor kinyitom a meleg vizes csapot elmegy a nyomás és egy idő után elhűl a víz, langyos marad. A szerelő már 2 alkalommal szétszedte, kitakarította. A hőcserélő ki lett savazva, az érzékelők működnek, s mégse jó. Mit lehetne tenni? Tisztelettel:Zoltán |
Bejelentkezés
Hirdetés |