Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom mi a különbség az Atmega168 és 328-ra készült program között de miért nem a direkt 328-hoz készültet égeted be?! Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Az Atmega 168 as fuse bit beállításai . FF DF 62
A linken lévő kapcsolási rajzon az új verziójú Tranzisztor teszter látható .Ami már tud induktivitást , és kapacitás esr mérést is. Ezen utóbbi két dolog miatt az atmega 168 as tól felfelé lévő ic ket kell alkalmazni .
Nem tudom honnan vetted ezt a beállítást. Lehet hogy működik evvel is, de szerintem ezt kell beállítani:
lfuse:0xf7 hfuse:0xdc efuse:0xf9 Vagy lfuse:0xff hfuse:0xdc efuse:0xf9 Egyébként ezeket a beállításokat tartamazza a Makefile is. Persze ha külső kvarcot használsz. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
A ponyprogot nem javaslom ha még nem ismered. Tud meglepetést okozni. Javaslom az AVR Studio-t. De ez csak az én véleményem.
Ez igaz. De most nem értem hogy jön ez ide.
Bővebben: Link Ez angol.
Kérdezték megmutattam , de amit linkeltél is jó. Apropó úgy tudom te megépítetted ezt az új verziójú tesztert , vagy tévedek? Ha igen , akkor mi igaz abból , hogy már tud a szerkezet 50 v ig mérni , illetve z dióda vizsgálatot is megjelenítve az adott z dióda feszültségét .Nos ??
Ok. Tud mérni. Pár hozzászólással fentébb van egy rajz linkelve. Az a kiegészítés. 2 ellenállás meg egy kondi, meg persze a hozzá való firmware. A zéner dióda vizsgálatot nem próbáltam,de a feszültséget elég korrektül méri.
Hali!
50V méréshez a pc3-ra menő ellenállás osztót meg kell épiteni (pár üzivel feljebb láthatod), és kell még egy "nagyfesz generátort" is épiteni a zéner megtáplálásához. az orosz oldalon láttam, bár én valami chipcad-es MPxxx IC-re gondoltam barkácsolni. A power gomb nyomásáig a pc3-on érkező feszt jelzi ki. Asszem az orosz oldalon volt eagle-val készült sch/brd, én abból gyártattam nyákot, de a fesz osztó és zéner mérő nincs rajta. Melléklek képet, én itt tartok, még valami nyáklapot faragok hozzá, melléklek egy jópofát amit láttam
Ugyan most látom, hogy pipi megelőzött, de ha már itt vagyok ...
Idézet: „Amennyiben a soros szöveg megjelenítésre nincs szükség, úgy az ATmega PIN PC3 külső feszültség mérésére használható. Egy 10:1-s feszültségosztóval 50V-ig mérhetünk és felhasználhatjuk Zener feszültség mérésére. Egy áramkorláttal ellátott max. 50V-s táp kapcsolható 0V-s jellel az ATmega PIN PD7-el, például Zener-diódákat mérni. A képen egy ötlet a megvalósításra. Az alkatrész vizsgáló addig mutatja a külső feszültség értékét, amíg nyomva tartjuk a gombot.” Egyébként kínai fórumozók ötlete volt eredetileg a külső feszmérés. Amiért azonnal egy meglehetős polémia alakult ki a fórumon, hogy mi a fityfenének ez a marhaság. A Zener méréssel aztán sikerült értelmet adni a dolognak. Itt van még egy a szerző által közzétett kép egy 27V-s Zener-el.
Sziasztok, meg szeretném építeni ezt a jóféle kis alkatrész tesztert.
Átolvastam az egész topikot, de rengeteg kacsolást, nyákrajzot, avr programot csatoltatok így nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb. Nem kell bele feszültségmérő! AVR -hez a tudásom majdnem egyenlő a 0-val ) Linkelnétek nekem 1 rendesen működő kapcsolási rajzot és 1 hozzá tartozó nyákrajzot? Illetve melyik AVR-t válasszam amelyik kapható a hestorenál? Programozónak ezt gondoltam: http://electronics-diy.com/avr_programmer.php A programozáshoz még egyáltalán nem értek.. Fel tudom úgy tölteni rá a programot, hogy elkészítem a tesztert és a programozót utána ráforrasztom a megfelelő lábakra? Illetve a program nyelve lehet angol is, magyar is. A lényeg a pontosság lenne. Köszi előre is minden segítséget! A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
Hali!
én ezt építettem meg, itt van eagle fájl: Bővebben: Link rajz egyezik a pár sorral feljebb 1387957 hozzászólással. Ha kell tudok nyákot is adni pár hozzászólással feljebb van fotó ezekkel a soros portos égetőkkel mindig baj volt... inkább párhuzamos portost keress stk200 "kompatibilist", pár ellenállás (vagy még az is elspórolható), avrdude progi ill AVR Burn-O-Mat progi kezeli. Ha Kispest útba esik ingyen besütöm neked.
Üdv!
Sajnos de nem tudom miért nem sikerül megnyitnom Eagleban a Component-Tester_V_5_2_3.zip fájlt. PDF-be megtaláltam (remélem ugyanazt),de estleg feltudná valaki tenni mőködő formában (Eagleben).Nekem most az Eagle 5.7 pro verzió fut.Semmi gondom nem volt eddig vele.
Keresgélés közben itt találtam még egy változatot (igaz kicsit régebbi de) komplett szőrödtül-bőröstül.
Akit érdekel,megnézi: Bővebben: Link
A zip fájl sérült? Próbáld újra letölteni, elsőre nekem sem volt jó. Esetleg magánba írj és elküldöm 1Mbyte. De én másik fájlt linkeltem: Comptester-10.3-SMD.7z
Ha jól emlékszem min. eagle 6-os verzió kell a megnyitáshoz, mert új xml formátumban van A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
Szia!
Amint írtam a "gyári hex" működik. Azért vannak az opciók a makefile -ben, hogy tudjunk választani. Ezért, a választási lehetőség miatt fordítom magamnak. Senki nem fordítja magának a hexet? A fejlesztői oldalról letöltött és AVRStudióba bevitt projecttel nem tudtam működő hex -et fordítani. Denon888 segített. A makefile -ben a sleep -t letiltva működő hexet eredményezett. Kérdés. még továbbra sem tudom, hogy egy üres bemenetet vagy rövidzárat kb. hány secundum alatt mér meg Nektek?
5-8másodperc nálam.
Az üres bemenet a több valamivel.
Hát lassan kezdek kiábrándulni ebből az AVR-ből.Megépitettem a soros portos programátort innen:
http://electronics-diy.com/avr_programmer.php Feltettem a ponyprogot,pl a read program flash-nál device missing or unknow device 24-es hibát ad,de máshol is.Nem látná az ic-t?A com port testet megcsinálja,és kiirja hogy a beállitott port test ok.Kimértem,a 7es és 8as lábak között megvan az 5V,a reset lábon is üresjáratban ott a majdnem 5v. Próbálkoztam az AVR8_Burn-O-Mat_2_1_2,ami nem lássa a soros portot. Feltettem az AVR Studiót (ami egy nagy terjedelmű akármi),de nem azoknak való,akik analfabéták az Atmegokhoz(na meg keveset tudnap a programirás terén). Jelenleg egy Atmeg168-ast szeretnék csupán felprogramozni és nem többet.(későőb majd épitek egy komolyabb AVR programátort azzal a 74hc244 icével),de most csak olyan helyen találtam,ahonnan mást nem tudok rendelni(ami nekem kellene),és drágább lenne 8-szor a postaköltség,mint maga az IC. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
AVR-t a világ legegyszerűbb dolga programozni ! Párhuzamos porti a legegyszerűbb (4 darab ellenállat). De ha nincs párhuzamos port a gépen...
1. Ponyproghoz miért nem az saját programozóját használod? Az talán menni fog. 2. Adtál az AVR-nek 5 voltos tápfeszt?? A hex feltöltése mellet a fuse biteket is be kell írni ! Ezt Ponyval nem egyszerű, felhasználóbarátabb a Studio.
Ha nem akarsz rendelní miért nem építed meg nélküle ezt ?
Lehet hogy a legegyszerűbb az avr-t programozni,de valahogy nekem nem úgy tűnik.
Van PicKit2 klónom,meg Willemem,és azokkal gond nélkül programozom,ki-be olvasom a hexeket,és még nem volt velük gondom,de ez valahogy nem akaródzik. Igen mint ahogy az előző hozzászólásomban irtam is,megvan az 5v táp a 7-8 lábak között,az 1-es lábon a reset kapcsol,és a mosi-miso lábakon is van változás amikor megpróbálok olvastatni a ponyproggal. Van több gépem is(régebbi kiadások),igy mindegyiken van lpt port is.Keresek ilyen csatlakozót és a soros port helyett muszáj lesz megépitenem az lpt portosat.Holnap megpróbálom ezt amit Pety linkelt,és majd jelentkezem. Üdv mindenkinek. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
Nálam ezzel az égetővel egy P3-as gépen fut ez a program : avr-ispv5.6.0
Szia! Nézd meg ezt: http://atnel.pl/mkavrcalculator.html
Sajnos ez csak demó, (csak kevés AVR-t hajlandó kezelni) de ha tetszik, priviben megbeszélhetjük a részleteket.
Sziasztok!
Megépitettem ATm8asom van Pony hoz kérem a fuse beállitást... Köszönöm
eyess!
Ez nekem nem sokat segit.A Pony programba mi marad üresen hova kell a pipa. Én egy bites felhsználo a 71 évemmel csak akarom nem jelenti azt,hogy tudom is..... Üdv.
Akkor elnézést a hexadecimális megjelenítésért .A képem értelem szerűen, ami be van pipálva , és a Pony ban szerepel , azt ott is be kell pipálni , és mehet a programozás .Remélem ez már így jó lesz igaz ?
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Üdv mindenkinek!
Odáig eljutottam,hogy megépitettem a Pety által ajánlott lpt portos avr isp programmert,a ponyproggal kommunikál is,de nem találom hoigy hol kell beállitani a fusebiteket. Na mondok sebaj,leszedtem a netről a szintén Pety által ajánlott avr-ispv5.6.0 progit,feltelepitettem,de ismét baj van a fuses & lock bits oldalt nem tudom beállitani. És akkor még aszt mondják,hogy az avr-t a leg egyszerűbb programozni.A PIC csippet már megettem volna reggelire(ezt már mérgemben mondom,de talán ezzel nem vagyok egyedül). Nem kivánok e kijelentésemmel senkit sem bántani,meg sértegetni,de már kezdek ideges lenni. Segitséééég!!!
Nyugi menni fog , miért nem tudod beállítani a fusebiteket? Az imént tettem fel , de nézd csak .Pony ban PL ezeket kell alkalmazni.
A pony ban a menüben a setup ban van az interface setup ott kell beállítani a portot , és a programozó típusát .Az alatta lévő Calibration ra kattintva pedig a programozót teszteli , ha minden ok , akkor, azt fogja ki írni , hogy calibration ok .Ekkor már mennie kellene.Ha nem ezt írja ki , akkor a programozó mondjuk eszköz nem jó, tehát valami nem jól van elkészítve . A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |