Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
Sziasztok !
Pár napja vásároltam, egy komplett riasztó rendszert, de sajnos megakadtam. A központot szeretném összekötni a sziréna egységgel de a rajz alapján nem egyértelmű. A központ Bosch cc408p A sziréna Solo IBS A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
Solo DC+ Riasztó Battery + egy biztivel 3A
S jumpert átteszed "-" -ra Solo ST bemenet Riasztó OUT1 Solo DC- az talán működhet a Riasztó GND -ről vagy a Battery - pontról Solo TAMP kapcsai meg mennek monjuk Zone8 -ra
Hello!
Na végre rendben van a rendszer. A sok kis piros, meg fekete vezetéket, amik jönnek a PIR-ektől, meg innen-onnan, összeraktam egy érvéghüvelybe, összenyomtam és beolvasztottam cinnel. Olyan szinten lógtak a sorkapocsban, hogy ha a központ ajtaját kinyitottam, már be-be csippant a sziréna, mert ugye néhol hozzáért a vezetékköteg, megmozdult és a kontakthibára mindjárt szirénázott. Így már stabil, megmozgattam, már nem nyekereg. Akkut ugye kicseréltem, a sziréna Aux + t biztosítékkal ráraktam a központ akkura. Hagytam pár napot neki, nem élesítettem be, de szerencsére rendben megy. Ma reggel beélesítettem rendben. Viszont valami oknál fogva a GMS modul csak minden második hívásra élesíti be a rendszert. Nem véletlenszerűen, hanem stabilan mindig csak a második hívásra, a második relé húzásra élesít. A relé a kulcsos kapcsoló helyére, az Aux- ra és a Green-re van kötve. Normális így, hogy 2x kell húznia a relének, hogy élesítsem? Ja, az élesítés után a kezelővel állítottam le, nem a GSM-el. Lehet, hogy a kulcsos kapcsoló is úgy működik, hogy az első kapcsolás bekapcsol, a második meg kikapcsol és így a normális?
Impulzust adok. A GSM modulon a legkisebb, 1 másodperces időre van állítva a relé húzás.
A kulcsos kapcsoló GREEN és AUX- és még van ott egy ellenállás is sorba kötve!
![]()
Igen? Majd előszedem a rajzot, nem láttam, vagy nem figyeltem
![]()
nem tudtam fejből, hogy 170 vagy 220ohm, de kösz a segítséget!
"egy érvéghüvelybe, összenyomtam és beolvasztottam cinnel"
gyakorlatilag semmit nem csináltál, csak elfáradtá ![]() Az érvéghüvely a sodrott erű kábelek RUGALMAS összefogására van kitalálva: Csavart meghúzod, kábel igazodik, áram jön megy stb a hüvely is tud minimálisan igazodni és nem lazul ki a csavarkötés. A forrasztás viszont megnyomorodik és úgy marad.
Értem. A hőmérséklet változástól lazulhat ki?
Amúgy ott, ahol a csavar fogja, ott nincs cin, vagy legalábbis nem tömören, tehát elvileg rugalmas maradt a csavarnál. Úgy sem jó? Azóta mondjuk nincs hibám, de nem sok idő telt el még. Előtte meg befűtöttem, ahogy melegedett a radiátor a központ alatt, már nyekergett is ![]()
Hőmérséklet változást értsd:
Lazuló kötés, növekvő ellenállás, melegedés, még nagyobb lazulás... 230V hálózaton gyakoribb a gond, illetve 12V nagy áramú rendszerekben. De mindenféleképpen a rugalmasan szorító kötés a legjobb! Nem rugós, mielőtt valaki kötkedik ![]() A cinnel a gond még, hoy a gyanta a szigetelés alatt idővel megeheti a rezet ![]() Tőlönk nyugatabbra már sok sok éve rugalmas kötés az elfogadott.
Ok, értem.
Ha lenne gyakorlatom, akkor biztos nem jelentett volna gondot annak a sok kis merev drótnak az egy pontba csalogatása és rögzítése. Minden esetre kijelölök magamnak egy periódust, amikor is át fogom nézegetni a kötések stabilitását és figyelem, nehogy idővel kirohadjon a kötésből a gyanta miatt. Köszönöm még egyszer a segítséget!
Sziasztok!
Paradox Sp központhoz lehet-e villanypásztor kötni?Ha igen akkor írjátok már meg hogy kell bekötni,azt akarom ha nem lesz áram a villanypásztorban akkor a központ kijelezze.
urak hülgyek segitséget kérnék
eversprig SA-223 RIASZTÓ BEKÖTÉSÉHEZ köszi
Szétszeded a villanypásztort, és a kisfeszültségű oldal tápellátását egy kis relével figyeled. Ha nincs táp, a relé elenged. A relé kontakt bármire felhasználható.
köszi a gyors választ, csak nem egészen erre gondoltam van rajta 15 sorkapocs , mit hova kössek , egy kissé béna vagyok hozzá, biztossan adtak hozzá anno rajzot de nekem ninncs , bontott darab
sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni hogy hol találok jó és olcsó riasztó boltot Debrecenben?
Olcsó relatív! Viszont jó szerintem van! Attól függ mi kell!
riasztóból paradox,dsc meg még kamaerarendszer debrecenben
Ezeket ott nem tudok! 50 km tőle igen!
Te telepítenéd, vagy telepítő szakembert is keresel?
Sziasztok!
Van nekem egy Paradox Spectra 1728-om és van hozzá egy 10 zónás 1686V kezelőm,ha én bővíteni akarom a központot 15 zónára akkor venne kell-e nagyobb kezelőt?
Nem, muszáj, működni fog de nem fogod látni a 11-15 zónák állapotát.
Van Paradox Spectra 1728-as és Paradok Sp 4000 központom ezt a kettőt összelehet kötni egy db GSM mudullal úgy hogy az egyik a házban van a másik meg a mellékbe van a központ.Lehetséges-e?Ha igen hogyan lehetne ezt megoldani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |