Fórum témák
» Több friss téma |
Megnyitod a Nokia.com oldalt, megkeresed a telefonodat, kiválasztod a megfelelő progit, beírod a telód számát, majd kapsz egy üzenetet a telódra, amit ha elindítasz, beállítódik.
Igen, ez a terv, de sima EMI nem jó, amit még találnék is egy-két bontós alaplapon. Ebben ott van még az Sd kártya szint illesztő (a feszültség miatt). Ill. kellene a pontos típus is, de még az sem egyértelmű.
A másik, h ahogy Te is írtad, elég jó játék az átrakás. Első melegítés a leszedés, második az újragolyózás, harmadik a felrakás. 3x is kaphat hősokkot Próbáltam az átmelegítést is -hátha nem kell leszedni, de attól se lett jobb. Van egy N97mini törött alaplapom (mondván, h sok mindenben hasonlítanak), arról akartam leszedni, de a lábak számában van eltérés. Még nem adom fel, vadászom a hibás alaplapot, ami szóba jöhet.
Milyen program kell nekem?Nokia PC Suite?
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Végig böngésztem. Bocs, ehhez nincs, ilyen progi, a kezelési utasítás azt írja, fordulj a szolgáltatóhoz.
Szia! Szerintem itt betudod állítani. Vodafone Távbeállítás
De ne ezt az oldalt nyisd meg, hanem a Te szolgáltatód honlapját.
Sziasztok,
Kérem, hogy ha valakinek Xperia P telója van, címszavakban írja már le, hogy tudok zenét rátölteni a számítógépemről.Azt mondták nekem, hogy összecsatlakoztatom az adatkábellel, és felad egy kezelőfelületet. Na ezt nem adja fel.Gondolom valamit be kell állítani....De mit? Köszönöm!
Ha rádugod az usb kábelt, akkor valóban meg kellene jelennie egy menünek, ahol választhatsz(tudtommal beállításoktól függetlenül). Az usb kábel tudja tölteni a telefont? Érdemes lenne a kábelt kipróbálni másik telefonon adatátvitelre, ill. a te telefonodat kipróbálni másik tutira működő kábellel.
Szia
A felsö menüsávot (ahol a töltötség jelzö is van) lehuzod és ott van az usb mod kiválasztása.
Valóban nem jó. Én úgy csinálnám ,hogy felveszem a régi filtert letisztítom harisnyával a helyét ólmos ónnal befuttatom visszateszem a RÉGI filtert és RÁNYOMOM golyók fussanak ki alóla.
Kap egy kis fluxot melegítés közben és jó esetben OKÉ egy darabig megint persze a csere újra legjobb... A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2013
Hát ezt még nem próbáltam. Bár ez már forrasztási téma inkább, de talán bocsánatos bűn itt beszélni róla, mivel ezek az apró bga-k leginkább telefonokra jellemzőek. Nekem a para mindig a leszedésnél van. Nem igazán találom el a hőmérsékletet.
Én így szoktam: -nyomok rá sok fluxot -elkezdem melegíteni a forró levegővel, kb. 130-140 fokon az ic-t és kornyezetét -persze előtte kepton szalaggal körbe ragasztom -növelem a hömérsékletet folyamatosan 230 fokig. Sajna nem a legprofibb a hőmérséklet stabilitás. A gond itt van, hogy 230 körül el kellene engednie, de nem szokta. Ha tovább emelem a hőmérsékletet, hajlamos az ic meghalni. A hőmérsékletet multiméterrel mérem, közvetlen az ic fölé ragazstava.
Milyen szerkezettel dolgozol ? Gondolom nem parlagi nagy hőléggel ...az csak ölni szokott. A többi elég jó én pl AOYUE kishőléggel dolgozok apró alkatrészeknél ez 280 és 300 fok között megy ritkán égetni vagy nagy hőkapacitású törött csatlakozóknál lehet 380 fok is . Végfokhoz procihoz stb cucchoz pedig weller dobozos hőlég van . Elég régi darab vigyázok is rá nagyon.
230 fokon elengedi az elég rossz jel az ólommentes ón tuti nem ömlik meg azon a hőfokon, maximum az IC aljáról a pedeket szakítod le vagy fel az alját igaz azt nem mondtad aláfűtéssel dolgozol-e? Azt az IC- ne is próbáld visszatenni. Akkor jó a höfokod amikor a pcb szaga nem jön nem világosodik a panel a forrasztásnál de a környező ellenállások stb lába csillogó ezüst lesz akkor adj egy kis fluxot az ic alá majd csipesszel ÓVATOSAN egyik sarkához érve próbáld meg megmozdítani ! Ha könnyedén picit megmozdul de visszaugrik akkor nyeregben vagy hagyd önmagában kihűlni és ha kéz meleg a panel összerakhatod kipróbálni . Ha nem lesz jó akkor értelemszerűen leszedés stb. Remélem segítettem.
Hello.
Az előző oldalon írtam a mobilomról, amit SW hiba miatt adtam be szervizbe megjavítani. Most már ott tartok, hogy 3 szervizben volt. 1. Elszállt a FLASH, nem lehet javítani. 2. Cserélni kell az egész RF lapot. 3. A FLASHnek semmi baja, a processzorral rosszul komunikál.Megpróbálták ujra forrasztani a procit. A 3. ból visszakaptam, azzal hogy kész van.Megpróbáltam bekapcsolni, nem sikerül. Feltették töltőre nem ment. Visszamentem másnap, azt mondták1x bekapcsolt de máris leszívta az akkut. Visszaadták, megmértem multival az akkut 3,5V helyett 4,1 körüli, de nem kapcsol. Szerintem nem is kapcsolt be nekik sem. Már csak kidobhatom, egy SW hiba miatt...
Szerintem folia szakadt az alaplap amit melegítgetéssel egy kis ideig helyre tudtak tenni de mikor lehűlt visszaegyenesedett és megint az eredeti hiba... sajnos ez nem javítható. Alkatrésznek még jó lehet ha gondolod írj nekem.
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy mi lehet hiba oka szerintetek. Haverom kisfia rákönyökölt a c5-03 telóra az ágyon. Betört a kijelző nem volt kép rajta. Rendeltem kintről egy kijelzőt és ezt csinálja vele.(kép) Most ha bekapcsolom elindul de a kikapcsólóval nem lehet kikapcsolni. Ez kijelző hiba vagy valami software baja lehet? A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
A kijelző bekapcsoláskor egyenletesen fehér háttérrel világít vagy azonnal ez a zavar jön be rajta ? A telefon törött kijelzővel az eredetivel működött?
Lehetséges hibák véleményem szerint kijelzőcsatlakozó kitágult törött, törött alkatrész az alaplapon akárhol lehet!! , alaplap meggörbült , lcd hibás . Honnan van ?
Igen ez jön be rögtön.
Utána a jobb oldalon ahol most fehér futnak szines csikok. Ebay de komolyan be volt csomagolva.
Onnan 20 százalék hogy gyártási hibás cuccot kapsz azaz valószínűbb hogy jó. Vedd kia ezt az lcd-t tadd vissza régit és nézd meg vele a fent leírtakat. Ennek megnézheted a csatiját nem szennyezett-e.
Oké.
A régivel hasonló kép csak nem csikok vannak hanem foltok látszanak. Holnap megnézem majd mikrószkóp alatt a csatit.. Addig is köszi. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Ez simán lehet csatlakozási hiba. Ha nem megfelelően van az LCD csatlakozóba beletolva a fólia.
Ütközésig benne van? A rögzítőfül le van zárva?
Hát megnéztem bent van tövig a fehér csik mondjuk jobban kint van a csatin mint a régivel de beljebb nem birtam tolni.
Fül le van zárva.
Akkor az a gond, valami nem stimmel a csatlakozással...
Kösz majd akkor holnap ránézek de nem ment beljebb.
Addig is köszi nektek. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Sikerült szereznem alaplapot. Át is szereltem, működik. Csak van egy aprócska gond.
Van a beállítások közt olyan, hogy az órát a hálózat szerint szinkronizálja. Már nem emlékszek az enyémen, hogy volt.Talán ugy, hogyha beállítottam egy akármilyen időt és utána beállítottam automatikusra akkor azonnal szinkronizált. Most nem. Továbbá, ha kiveszem az elemet utána pár percel, órával különbözőre áll be, véletlenszerűen. Lehet nem fontos ez, de emiatt elkéstem az utolsó vonatom. Van ebben is vmi kis elem, ami esetleg egy RTC-t táplál?
Kipróbáltam más kártyákkal is. Minden akku kivevéskor törlődik a pontos idő. Egy bizonyos szolgáltató kártyájával működik a szinkronizáció, a többivel nem.
Arra az egy szolgáltatóra lett volna eredetileg blokkolva a telefon? Tegnap cseréltem benne androidot, de ez sem segített rajta.
Cyanogen mod androiddal sem müködik ? A térerő rendben van nem ugrándozik ?
Nem megoldhatatlan feladat a kernelbe írni egy szubrutint, ami ellenőrzi, hogy melyik szolgáltató kártyája van a telefonban, és engedélyezni a szinkronizációt.
ROM-ot hiába cserélsz, attól nem változik a helyzet. Egyébként miért kell kiszedegetni az akkut? Ha meg annyira lefagyott a telefon, hogy muszáj egy hidegstartot csináltatni vele, akkor a pontos idő beállítása már a legkevesebb. Így, hogy tudod, nem számíthatsz az automata beállításra, nem okozhat gondot.
Köszönöm a válaszaitokat.Most éppen kártyát váltottam, a térerő stabil, nem azzal van a gond.A jelenlegi idő 22:38 ról, 10:34 lett.
Nem is lenne gond, csak néha szükségem van kártyát váltani és ha elfelejtem, hogy be kell állítani akkor elkéshetek bárhonnan.Tudom luxus cikk ez már. Pár éve még természetes volt az idő beállítás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |