Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Most is a poti középállásában hallod erősebben?
Igen ott elég jól ha teljesen felhangosítom akkor eltűnik a zaj tetem a csuszka részre kondikat is. Csillámot a tranyok alá! A potit leföldeltem!
Ez föld probléma. A fűtést közepeld ki két 100 ohm 2w -os ellenállással. A graetz elé tegyél 47nF 400V-os kondit. Segíteni fog. A trafó mennyire van közel a kócerájhoz?
A fűtést közepeld ki ezt nem nagyon értem a tápot azt kb 1m teröl kapja graetz nincs a panelon! Bocsáss meg de nem nagyon vágom ezt a témát!
Ok. A panelon van az elektroncső fűtés szálai. mindkettőre forrassz egy egy 100 ohmos ellenállást, és kösd össze a két ellenállás szabad lábait. Ezt a pontot pedig a földhöz kösd. A graetz, vagyis az egyenirányítás elé, szóval a trafó szekunder tekercsére, ahol még váltófesz van, oda kellene a kondit kötni.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Szia! Úgy látom ez egy csupasz 12VDC-t kap, az fűti a csövet is.
Titi11! Milyen tápegységet használsz? Szűrés, stabilizálás milyen van benne? Jó lenne a tápról és az erősítőről egy fotót látni.
Okés megpróbálom az az igazság a táp egy stabil tápegység de megpróbálom szétbontani!
Igaz. Nem figyeltem. Elég hitvány ez a kapcsolás, kapcsoló üzemű step up konverter csinálja az anódfeszt, de még egy nyamvadt CRC tag se nincsen benne szűrésnek, semmi értelmét nem látom ennek a kapcsolásnak egyébként. Se csöves hangzása nem lesz, se normálisan nincs megcsinálva a táp szűrés. Az egyen fűtés mellette szól, de egyébként nekem ez így nem tetszik.
Jó lenne , ha szkóppal rá tudnál figyelni az anódtápra, lenne ott szerintem minden ami szem szájnak ingere.
Stabil tápegység http://www.alibaba.com/product-gs/456877158/Original_NETGEAR_12V_1_...e.html köszönöm azért Doncso értem én hogy hitvány az egész de megpróbálom kihozni belőle amit lehet
Bocs, nem leszólni akartam. Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem a leg elegánsabb megoldásokat vonultatja fel aki tervezte a kapcsolást. A tápod nem stabil. Ha nehéz, akkor trafós, sima egyenirányítás után pufferelt, ha könnyű, akkor meg kapcsi üzemű, ezek nem audio célra készült stabilizált tápegységek. Persze ez nem zárja ki a használatukat, csak értsd mi a különbség stabil és nem stabil csak szűrt táp között.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
Optimistábban látom a helyzetet. A panelen lévő 1000µF kondenzátorral párhuzamosan tudnál kötni valami hasonló, vagy nagyobb értékűt?
Értelek azért köszönöm hogy próbálsz segíteni , ennél akkor a fűtés ha jól emlékszem 4,5,9 es lábon van akkor a rajzon a 4es 5 ös lábról hozzak le egy 100ohm ellenállást és kössem a földre!
Úgy is jó, de hatásosabb a két párhuzamos kondenzátor.
Használd kérlek a válasz gombot. Így nem tudjuk kinek írsz. Igazából ha egyen fűtése van akkor értelmetlen kiközepelni. Váltó fűtésnél szoktuk, ott sokat segít. hasznosabbat nem tudok, úgyhogy innentől befogtam.
Megpróbáltam csak a hűtő borda izzik jobban ami mellet-e van nem lett halkabb
Amikor kézel megérintem a két darab 1uf/250V kondikat akor az egész zúgás eltűnik nem tudom ez mond e neked valamit?
A kondenzátor azt mutatta nem a táp felől jön a búgás.
A csatoló kondenzátor érintésétől kevésbé búgó erősítőt fém dobozba kéne szerelni, mert vélhetően a környezetéből szedi össze a zajt.
Az az igazság a doboz amit csináltam neki az fából van belül meg kifújtam fémréteg szigetelő spray el! Hiába rakom bele akkor is megmarad a zúgás a bejövő 12V ot mivel tudnám megszűrni lehet a fűtéstől szedi ősze a zajt!
Alacsony a bemenet ellenállása azért zajos. Használj kissebb potit, vagy a bemenetet húzd földre akkora ellenállással, mint a poti.
Befelé egyen 12V megy ott a pozitívot huzam le a földre mekkora ellenállással?
A 4700µF épp a táp szűrését célozta - kevés eredménnyel. A fűtés szintén erről a 12V-ról megy, sajnos a NYÁK rajzon nincs rajta minden alkatrész beültetése így csak tippelem.
A 12V betáplálásánál lehetne egy komoly simítást végezni: 4700µF soros 1 ohm 4700µF (C-R-C szűrő). Az a jelenség, hogy a hangerő poti középső részén erősebb a búgás elsősorban arra utal, hogy nem fémházas a poti, illetve ha az, nincs a ház a testre kötve. Ha mutatnál fotót, több ötlete lehetne meríteni.
Micsoda?
Reloop, ha a poti félállásánál zajos, az a legkevésbbé sem a táp hibája, egyszerűen lóg a bemenet olyankor és összeszedi a zajt. A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
A képek amiket kértél! A poti a földre le van kötve!
A CRC szűrőben a párhuzamos pufferek az egyik (általában pozitív) ágban ellenálláson keresztül vannak összekötve.
A fotó alapján sikerült az áramköri tervet átlátni. Nem szűkölködik földhurokban Mellékelek egy egyszerű javítási elgondolást. |
Bejelentkezés
Hirdetés |