Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Alaplap kérdések
Lapozás: OK   9 / 18
(#) Misi92 hozzászólása Szept 24, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy Asrock 755v88+ alaplap Intel cerka d336 os procival , Ati videokártyával és egy 420 as táppal...
A problémám a következő agépem beadott egy "kék halált" és miután újraíndítottam se kép se semmi.. ezután nehezen de elindult még párszor de mindig kifagyott és sokszor be sem tudta tölteni a windowst csak az üres képernyő volt...első tipp videokártya volt kivettem kipróbáltam másik alaplapon és működik ugyanyígy a tápegység is működik hibátlanul...De a lap, procival anélkül..rammal ram nélkül bios chippel anélkül, elmmel elem nélkül..sehogy nem működik és nem is sípol.. bármit csinálok vele.. a proci venti megy..melegedik is.. elvileg minden oké..slotok takaríva voltak de semmi eredmény púpos kondik nincsenek egy sem...
Viszont a memórioaslot alatt lévő kis fekete tranzisztor úgy tűnik megégett semmi szaga nincs viszont barnás volt picit körülötte a lap és olyan minha fel lenne válva legalábbis ha tűvel megpiszkálom mozog.. a forrasztásnál pedig mindkét lába stabil..
Ha valaki tud segíteni hogy mi lehet vele kezdeni esetleg..menthető a lap vagy kuka??
bárkinek bármi ötlete van előre is Köszönöm
(#) laszlokunstar válasza Misi92 hozzászólására (») Szept 25, 2012 / 1
 
Egy közeli jó minőségű kép esetleg?
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
(#) hmzs válasza Puklee hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Ha púpos, akkor az a kondenzátor már rég nem csinál semmilyen tápszűrést az alaplapon, ami a dolga lenne.
(#) vazee00 hozzászólása Szept 25, 2012 /
 
Szép napot!

Van egy ASRock > N68C-S UCC típúsú számítógép alaplapom, mely -el van egy kis probléma.
Az alaplapon 2db DDR2 -es, illetve ugyan ennyi DDR3 -as memóriafoglalat található. A 2db DDR2 -es foglalat közül az egyik rosszul érintkezik, ha beteszem a memóriát, csak úgy érzékeli a gép, ha lefelé, és oldalirányba nyomom kézzel, sokat sakkoztam vele, egyértelmű, hogy érintkezési hiba lépett fel. Próbálkoztam egyéb ideiglenes alkalmazásokkal, de nem jártam sikerrel arra jutottam, hogy ki kéne cserélni az említett hibás foglalatot.

Van egy másik alaplapom, amely hibás, ugyan olyan ram foglalat található rajta. És akkor most következne a kérdésem, hogy mennyire lehetséges ennek a kicserélése egy sima páka segítségével?

Egy kép az alaplapról: (Nem saját kép, felülről a második sárga foglalat az említett hibás jószág) LINK

Úgymond még kezdő vagyok, de tapasztalatom azért van, viszont nem tudom, hogy alaplapnál egy ilyen csere mennyire lehetséges, kivitelezhető, illetve hogy mire kell figyelni.

A válaszokat előre is köszönöm. Üdvözlettel: vazee00
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2012
(#) Panhard válasza vazee00 hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Szerintem esélytelen a csere. Én biztos nem állnék neki. (pedig nem mostanában kezdtem forrasztani) Üdv!
(#) joetaylor válasza vazee00 hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
A csere többe fog kerülni mint az alaplap értéke. Próbáld meg a DDR2-t elcserélni DDR3-ra és meg is oldódik a problémád. Vizsgáld meg a forrasztásokat és magát a csatlakozót is mert lehet, hogy csak valamilyen szennyeződés okozza a hibát.
A foglalat kiforrasztása a nehéz főleg akkor ha szeretnéd még használni, berakni már gyerekjáték. Én azt tanácsolom, hogy vegyél egy új foglalatot a hibás csatlakozó műanyag részét ovatossan vágd szét majd egyenként forraszd ki az érintkezőket, távolítsd el az ónt a lyukakból és rakd be az újat.
(#) Misi92 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Egy ilyen képet sikerült hirtelen csinálnom...nemtudom segít-e..

DSC03678.JPG
    
(#) bbalazs_ válasza vazee00 hozzászólására (») Szept 25, 2012 /
 
Valoszinuleg erintkezesi hiba. Ezek aranyozott erintkezok, valoszinuleg elhajlott. Valamennyi erintkezot kenyszeritsd egy kicsit szorosabbra, ehhez egy egyszeru varrotu elegendo es persze egy megfelelo mozdulat.
Sajnos, ha viszont korrodalt az erintkezo, akkor ez nem segit - de szerencsere ennek ellentmond az a teny, hogy nyomasra mukodk.
Azonban meg kellene bizonyosodnod, hogy tenyleg a foglalat a kontakthibas es nem mondjuk a hatretegu nyak belul valahol
(#) Puklee válasza hmzs hozzászólására (») Szept 26, 2012 /
 
Azt gondoltam. Hozzáteszem volt olyan alaplapom ami közel egy évig ment ilyen kondenzátorokkal, és utána is működött volna még csak valahogy 2006-ban egy p3-as gép már elég elavult volt ezért lecseréltem, de akinek eladtam még sokáig használta, az hogy meddig azt nem tudom. Persze mindenképp cserélek kondit, főleg hogy most akarok bele venni 2magos processzort.
(#) tiborjan hozzászólása Szept 26, 2012 /
 
Üdv!

Jelen topicban szeretnék kis segítséget kérni meghibásodott noti alaplapom felélesztéséhez, vagy legalábbis megtudni mi a hiba. Szó mi szó ráborult egy csésze kávé és se kép se hang. Isopropil alkoholos tisztítás megtörtént. Eztán hálózatra csatlakozva aksi nélkül elindul, de csak a power led világít illetve az elnémítva és hangerő növelése led(ek), nem postol, se kép se hang. Lenovo G550 esen. Szétkaptam teljesen, kicseréltem rajta 2 db elkót mert melegedett nagyon vmi L-C körnél, bár nem oldott meg semmit . Szeretném üzem közben megmérni, hogy a ram (ddr3) és a processzor kapnak-e feszültséget, ha nem kapnak vagy nem eleget gondolhatok arra hogy a "belső tápegység" hibás. Ellenben ha megvan a feszültség akkor olybá veszem, hogy házilag általam nem javítható. Logikus a gondolatmenet? Vkinek vmi tanács tipp ötlet?
ui.: nincs több 10ezer Ft-om új alaplapra
(#) gammabuta hozzászólása Dec 6, 2012 /
 
Üdv,

Van egy
ASUS p5ld2 SE
alaplapom, ami meghibásodott villámcsapás miatt.

A villám az ethernet kábelen keresztül szokás szerűen a hálókártyát rontotta el.
Az integrál gigabit hálókártya típusa
rtl8111b
de sajnos a lábkiosztást nem találom és nemtudom ezt a datasheetet letölteni hogy kellene.

Az a gond vele, hogy bebootol, kiírja hogy az USB vezérlő talált mass storage eszközt majd hogy az USB- túláram terhelést észlelt és 15másodperc múlva kikapcsol.

Ki is kapcsol, és egy stab IC ami az USBt és ezekszerint a gigabit lan chipet látja el árammal tűzforró, de alvó állapotban is, illetve az integrált hálókártya IC is tűzforró.

Hogy tudnám kiiktani a chipet? Szerintem rövidzáras lett benne valami a villámlástól.

Nekem nem baj, ha leválasztom a hálókártyát vagy azt a 2 usb portot csak a többi rész használható legyen az alaplapon...
Mit lehetne kiforrasztani, hogy ne vehessen fel túláramot az első kör USB-n?

Csatolok képeket, az USB feszstab IC-ről és a hálókártya chipről!
Még egyet csatolok a kettő összekötéséről mert van még egy IC köztük....

Elkókat még nem cseréltem, de nem tűnnek púposnak sem meg ha azok ütöttek volna át nem a chip melegedne szerintem...
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2012
(#) kadarist válasza gammabuta hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
Szia!
Tapétavágó késsel vágd ki a LAN-IC-t a helyéről a lábainak elmetszése által. Ezek után már nem lesz hová elfolynia az áramnak. Arra vigyázz, hogy vezetősávokat meg ne sértsél a vágás közben!
(#) gammabuta válasza kadarist hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
köszi, már közben sikerült elrontanom az egészet

a késsel előbb a feszstab IC egyik lábát vágttam el, aztán már nem kapcsolt be a power on zárásával, majd visszacineztem akkor bekapcsolt, aztán a késsel a szélesebb rézbevonatot (csavarhely mellet ami megy) vágtam el keresztben, vigyázva, nehogy alávágjak a 8rétegű nyák másik rétegébe.

Ezután már a feszstab IC kevésbé melegedett, de a LAN chip továbbra is melegedett.
Visszacineztem a megszakított részt majd újra melegedett a fesz IC is, így meggondoltam magam és lekapartam a cint, csak ezúttal túl mélyre vágtama késsel és elnyiszáltam a második rétegben valamit.
Most már bármit csinálok cinezek nem kapcsol b a a power on zárására, tehát mehet a "kukába" az alaplap.
(#) gammabuta válasza kadarist hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
kipróbáltam a lábak levágását is, de ez az IC úgylátszik nem csak a lábaknál van odacinezve hanem a hasánál is mert nem engedi magát teszedni.

Ezek után hiába nem maradt már nagyon lába még mindig forrósodott mindkét IC, ez is de márcsak nemjött kép sem, és speaker se csipog tehát tényleg javíthatatlan mostmár.
(#) bbb válasza gammabuta hozzászólására (») Dec 7, 2012 /
 
Most már az esélytelenek nyugalmával játszhatsz vele. Fogj egy hőlégfúvót és azzal melegítsd le szépen az IC-t. KB. fél perc alatt le fogod tudni kapni vele Eredetileg is inkább a vagdosás helyett hőléggel kellett volna nekiesni (tudom, utólag könnyű)...
(#) kalosavo hozzászólása Jan 3, 2013 /
 
Sziasztok én egy érdekes problémával fordulok hozzátok ! évekig jó volt a pwm vezérlése az alaplapomnak de egyszer csak maxon forog a ventilátor és ezer százalék hogy alaplap hiba másik ventilátorral is ugyanez frissitettem is a biost, cm-os reset is volt beállítások is jók win 7 reinstall is volt tehát a kérdésem melyik müszer felelős ezért hogy maxon forog folyamatosan mi romolhatott el? a hőmérséklet 30fokosak a magok alpenföhn himalaya val baromira zavaró hogy maxon megy c &q is működik tehát szoftveres hiba kizárt! program sem engedi lejebb emelni név szerint argus monitor és tegnap teljesen szétt szedtem mindent nincs egyetlen púpos kondi sem! nagyon remélem tudtok hasznos tanáccsal válaszolni előre is köszönöm
az alaplapom gigabyte ga-ma78gpm ds2h f6h bios phenom II 965 proci enermax 500W táp
(#) smarty2012 válasza kalosavo hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Nekem a gigabyte-os alaplapom alapból rosszul szabályozta a fordulatszámot, majdnem mindig maxon járatta a proci ventit. Annak a bios-ában még nem lehetett állítani a kapcsolási hőfokot. A tied gondolom modernebb már, így kipróbálhatod, hogy mit csinál, ha magasabb hőfokot állítasz be a bios-ban, mondjuk 50-et. (Windows alatt futó programok nagy része nem tudja szabályozni rendesen a fordulatszámokat, szóval tőlük ne is várd.)
(#) axterix hozzászólása Feb 2, 2013 /
 
Sziasztok!

Az lenne a problémám hogy van egy M955G V:3.0A alaplapom , bekapcsolás után kb2perc kikapcsol és csak a power led villog, se ki se be. Kihúzom a hálózatból majd vissza és ismét kezdődik.Már kicseréltem mindent így a lappal lehet valami?
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
(#) kalosavo hozzászólása Feb 2, 2013 /
 
szia ha kicseréltél mindent főleg processzor cserénél akkor csinálj egy CMOS resetet az alaplapon és talán beindul! ha processzor csere volt bennt elképzelhető hogy nem támogatja az alaplap illetve ram probléma is lehet tegyél bele csak 1 et miután cmos resetelted és írj!
(#) gordonfreemN válasza axterix hozzászólására (») Feb 2, 2013 /
 
Epp ilyen hibaba futottam bele nehany napja.
Nalam az okozta, hogy nem volt a helyen a CPU huto, es a rossz hoatadas miatt atmelegedett a CPU.
(#) axterix hozzászólása Feb 2, 2013 /
 
Köszönöm válaszaitokat.Én is valami termikus problémára gondoltam,a resetet próbáltam,és igen legalább 5 processzorral bajlódtam amik más alaplapban működnek beleértve a ramokat is.
(#) pauer1998 hozzászólása Feb 15, 2013 /
 
Sziasztok! a problémám a következő:
Van egy régi ASUS laptopom nevezetesen A4000 szériás A4G.
Egyik este hibernáltam rajta az XP-t majd reggel nekiálltam kitakarÍtani mert koszos volt. Összerakás után már nem indult el, sem cd ről sem hdd ről. Elvittem a szervÍzbe ott azt mondták déli hÍd hibás. Én ezzel nem értek egyet mert hogy lehet HIBERNÁLÁS UTÁN ilyen probléma vele???
A bios bejön utána abban minden működik de amint bootolni akarok egy kis kurzor villog semmi több. Minden jó benne talán a hangkártya kivételével de az alaplapban van szerintem a hiba. A kondenzátorok látszólag jók de nem tudom mi baja lehet. Újra sajnos most nincs keret és a régi 466mhz es celeront huzatom a réti portocom gépembe. Mit cseréljek vagy nézzek meg? Nincsen hozzá semmi féle leÍrásom vagy ilyesmi.
Mindenféle resetet ilyemit próbáltam.
Köszönöm a segÍtségeteket!
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
(#) pauer1998 válasza kalosavo hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Szia! nekem laptopnál egy ilyen (kép) okozta. A d58 as kis alkatrész.
Üdv!

DSC_0289.JPG
    
(#) tom75 válasza pauer1998 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Live cd-vel kitudod próbálni, hogy be bootol-e pl egy live linux.
Ha beindul nagy gond nincs, de ez nem déli hid hiba söt nem is híd hiba szerintem. De így nem tudom megmondani mi lehet a gond.
Próbáld ki live cd-vel.
(#) pauer1998 hozzászólása Feb 17, 2013 /
 
Szia! windows xp vel 2000 rel (eredetivel is és màsolttal) sem megy. Semmi boot jelet nem ad. Ha a biosban kiveszem a quick és a fast bootot akkor bejön a post de mikor a boothoz ér semmi nem történik. Ilyen nagy lenne a különbség a windows és a live cd között????
Mind 1 megpróbàlom, te melyiket ajànlanàd hogy kipróbàljam???? Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
(#) mizsei.robi válasza pauer1998 hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Nem hibás a vinyó vagy az ODD? A képen a "ATAPI Incompatible" felirat utalhat ilyesmire. Nézd meg, hogy a BIOS látja-e a vinyót és az ODD-t.
(#) pauer1998 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
nem, csak a beállításokat próbálgattam és akkor állítottam úgy de a bios látja az odd-t és a hdd-t is. (hdd-t a bios frissítő is látja)
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
(#) pauer1998 válasza tom75 hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
nem indul live cd vel, (reburn linux-szal próbáltam)
(#) mizsei.robi válasza pauer1998 hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Vinyó nélkül sem indul el a liveCD?
(#) Stranger válasza pauer1998 hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Szia
Én is jártam így, cseréld ki a ramot, kapcsold be utána leállítás. Tedd vissza a régi ramokat és valószínű jó is lesz.Üdv
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
Következő: »»   9 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem