Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   39 / 129
(#) jd6820 hozzászólása Feb 17, 2013 /

hali
olyan kérdésem lenne hogy 3.000ft ig milyen multimetert vegyek vagy ilyen olcsón nem érdemes venni?
akkumulátor kimérésre szeretném használni.
(#) agressiv válasza jd6820 hozzászólására (») Feb 17, 2013 / 1

Jónéhány éve vettem kettőezer párszáz forintért kis uni-t műszereket és a mai napig semmi gond velük, ellenben a 15000-es maxwell...
(#) jd6820 hozzászólása Feb 17, 2013 /

ezt néztem ki, ilyen árban van nála jobb?
Bővebben: Link
(#) abcdabcd válasza jd6820 hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Szerintem általános használatra simán jó lehet, van rajta nagyobb áramú árammérés is, némelyik olcsóbb multiból ahogy láttam mostanában ezt kispórolták...
(#) blackdog válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Azért tegyük hozzá, hogy az a 'nagy áramú' mérés nem sokat ér mert nem bírja a folyamatos terhelést.
Alapvetően jó műszer, de én olyan multimétert nem vennék ami csak 250V-ig képes mérni.
(#) Leaslie hozzászólása Feb 17, 2013 /

Sziasztok!
Nekem egy DT-830B-s multiméterem van, és olyan kérdésem van hogy szerintetek ez mennyire megbízható, illetve jó egy kezdőnek. ÉS a másik hogy ezzel hőmérsékletet lehet mérni, és ha igen akkor hogy?
(#) Teaway válasza Leaslie hozzászólására (») Feb 17, 2013 / 1

Hőmérsékletet közvetlenül a 83x sorozatból csak a 837 és a 838 tud.
(#) Leaslie válasza Teaway hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Köszöntem szépen!
(#) teddysnow válasza Leaslie hozzászólására (») Feb 17, 2013 / 1

Szia

Teljesen jó, nekem is van olyan. Összehasonlítottam egy Uni-t ut71b -vel és digit-re pontosan ugyan azt mutatta az összes méréshatárban.
(#) bankimajki válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 17, 2013 /

Ez inkább a kalibráltságtól függ, mint a DMM-től. (Persze annak is függ a pontosságától, de ez kb. irreleváns ebben az rkategóriában, mivel ahova nagyon pontos mérés kell, oda nem az 1-2 e Ft-os műszereket alkalmazzák.) Saccolni meg 10 e Ft-ig kb. mindegyik tud.
(#) Imre hozzászólása Feb 25, 2013 /

Sziasztok!

Van erről valakinek véleménye?

MS8209
(#) Imre hozzászólása Márc 1, 2013 /

Látom kihalt a topic. Azért megkérdezném még ezt a műszert is (valahogy nem sikerült döntenem) :

Voltcraft VC 840
(#) blackdog válasza Imre hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Nem hasonlítottam össze őket, de én elfogultan a Voltcraft-ot ajánlom.
Nekem van pár: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) megaohm válasza Imre hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Akkor már inkább egy VC850-es -szerintem- ezzel legalább normálisan tudsz elkókat mérni.

VC 850
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
(#) djuice hozzászólása Márc 28, 2013 /

Olcsó kategóriában ezek vagy valamely más jó lehet? Ismeritek?
ETDT838
MXPOWER_MAN_MM011
(#) rammeradrian hozzászólása Ápr 2, 2013 /

Üdv! Mi a véleményetek az alábbi két multiról?
1- Pro'skit MT-1820
2- VICTOR 86C

Mind kettő hasonló paraméterekkel bír, de a a Victor olcsóbb ( csak kérdés hogy milyen )
Melyiket éri meg jobban?
(#) rammeradrian válasza rammeradrian hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Illetve, épp most találtam még kettőt:
1- AXIOMET AX-594 őt
2- AXIOMET AX-18B és őt
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
(#) DecebaL válasza rammeradrian hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Nekem van egy AX-18B elégedett vagyok vele semmi rosszat nem tudok írni róla.
(#) Hilo hozzászólása Ápr 4, 2013 /

Sziasztok,
Erről UT-33 C (UNI-T) mi a véleményetek, érdemes megvenni vagy mást ajánlotok helyette?
(#) llax válasza Hilo hozzászólására (») Ápr 4, 2013 / 1

Az igényeidet nem ismerve nehéz tippet adni. Ez az UT-33C funkcióiban azonos bármely noname vagy nevesített *830* jellegű műszerrel.
Komoly korlátai:
AC áramot nem tudsz mérni.
AC feszültséget csak igen korlátozottan tudsz mérni (kb. 5-10V alatt csak becslésre jó).
Ha a fentiekre nincs szükséged, akkor nyugodtam megveheted. Szerintem a 35-40 alatti hobbisták többsége ilyen kategóriával kezdett
(#) Schnitt válasza rammeradrian hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

Nekem olyan van, mint az AX18B, de nem úgy hívják, hanem így: Maxwell MX-25328
Valószínűleg ugyanaz a belső, csak más a szitázás a dobozon.

Megvan vagy 3 éve, eddig még semmi gond nem volt a mérési funkciókkal.
Apróbb problémáim vannak azért vele:
- A hőszenzor elvileg 1000 fokig mér, de gyakorlatilag már 300 fokon szétolvad az érzékelőnél lévő zsugorcső, amitől elég tré kinézete lesz, ráadásul a szanaszét álló burkolat szálai akadályozzák a mérést, mert a takarásuk miatt nem lehet normálisan pozicionálni a szenzort.
Kerestem már hozzá normális nyeles pálcikás hőmérőszondát, de minden boltban azt mondják, hogy kínlódik a gyár, nincs szállítás.
Esetleg, ha valaki tudja, mivel helyettesíthető a gyári, szóljon, legyen szíves

- van ugyan standby funkció, ha bekapcsolva felejtenéd, de attól, hogy a kijelzőt kikapcsolja 10 perc után, ugyanúgy lemerül az elem másnapra.

- a PC szoftver érzékeny arra, hogy induláskor már a multiméteren aktív legyen a PC link, különben nem látja a mért adatokat a számítógép.
Ez igaz arra is, ha kikapcsolod a multit, mert egy ideig nem kell, bekapcsolás után a szoftvert is restartolni kell.

- Freki mérésnél ha nem szabályos a jelalak, pl a nullátmenetnél "zizeg" a görbe, meghamisítja a mérést. Mondjuk ez a nem állítható trigger szint miatt van, mégsem szkópról beszélünk.

-kicsit lassú az auto méréshatárváltás, de meg lehet szokni

De hogy előnyökről is legyen szó:

- a kábelek jó minőségűek, hajlékonyak fröccsöntött törésgátlóval, bár a mérőtűk lehetnének hegyesebbek.

- a relatív méréssel ki lehet küszöbölni a mérőszondák kapacitív/rezisztív tulajdonságait

- a min/max/hold funkció nagyon hasznos, jól használható, szintúgy a háttérfény, bár az nekem kicsit erős.

- a pc szoftver másodpercenként 3 mintát vesz, excel formátumban menthetők a mért adatok, utána már lehet grafikonozni, stb

- a beállítótárcsa mindkét végállása off, így nem kell végigdarálni az összes kattanást, ha pl hőt mértél és kikapcsolnád, ráadásul az érintkezőlap is egyenletesebben kopik a belsejében. (később jönnek a kontakthibák). Mondjuk egy power gomb is elfért volna...

- a szakadásvizsgálója azonnal sípol, ha rövidre zárod, nincs késleltetés, mint néhány más típusnál. Ez akkor hasznos, ha kis kapacitású elkót áramkörben szeretnél gyorstesztelni, és hozzáérinted a szondákat a kivezetéseihez, egy rövid sípot kell hallanod, amíg feltöltődik, utána elhallgat. A késleltetve sípolóknál ez nem megy, mert mire sípolna, már nem sípol

- az elemzabálós hírekkel ellentétben nálam egészen sokáig bírja egy 300 forintos aldis elemmel is.

- a PC link optikailag leválasztott, tehát nem fog szikrázni az USB
A multiban egy infra led villog, amit az usb kábel csatlakozóban egy fototranyó érzékel. Ha meg tudod fejteni a protokollt, más adatgyűjtő egységet is építhetsz a PC-hez ezzel a kábellel.

Most ennyi jut eszembe pro és kontra, ha konkrét kérdésed van, szívesen válaszolok ezzel a típussal kapcsolatban.
(#) rammeradrian válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

Köszi a terjedelmes véleményt, már megrendeltem az AX594-est, árban és tudásban sem különböztek jelentős mértékben, úgyhogy az 594 mellett döntöttem. (szimpatikusabb volt) Remélem nem lesz vele problémám
(#) Schnitt válasza rammeradrian hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

OK, talán majd másnak hasznos lesz
Megnéztem az általad megrendeltet is.
Azt írják, hogy tranzisztor mérést is tud, de annak nem látom a csatlakozóját.
A másik, hogy egy ekkora multiméterbe miért tesznek 2 db AAA elemet 9V kocka helyett, azt nem értem.
Ez lehet, hogy csak elírás, de ha megkaptad, nézd már meg ezeket, légy szíves, mert tényleg kíváncsi vagyok.
(#) rammeradrian válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

Igazad van, az a bétamérés tényleg érdekes :O na majd meglátjuk holnap...
(#) Hilo válasza llax hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

Köszönöm.
Amire használnám: Mostanság kezdek/kezdtem bele PIC ezésbe, elsősorban e mellé kellene.
AC-t nem terveztem mérni vele, amiket építgetek, építgettem mind DC.
(#) rammeradrian válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 10, 2013 /

Nincs is béta mérője, érdekes... Na mindegy, van itthon egy öreg multi is ami viszont tudja, úgyhogy nincs probléma, amúgy eddig meg vagyok vele elégedve, bár még csak kipróbáltam, tetszik. De a sípoló módja ennek is gondolkodik mielőtt fütyül.
(#) Teaway válasza rammeradrian hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

És 9V-ról megy, vagy 2xAA-ról?
(#) rammeradrian válasza Teaway hozzászólására (») Ápr 11, 2013 /

Nem, 2db AAA-s elem van benne, majd meglátjuk mennyit bír ki egy egy garnitúra.
(#) vzoole hozzászólása Ápr 22, 2013 /

Ha valaki szeretne egy értelmes multimétert, az most csapjon le rá:
Bővebben: Link
(#) Glitter válasza vzoole hozzászólására (») Ápr 23, 2013 /

Hát elég borsos az ára!
Következő: »»   39 / 129
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem