Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   227 / 400
(#) Doncso válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Ejha, ez már korrekt elrendezés műszakilag. Igen, ilyenre gondoltam. Én ilyen formán rendezném el, vagy esetleg még úgy, hogy a kondik nem az elejénél lennének, hanem mindjárt a trafó fölött keresztbe, de így sem rossz, így viszont a trafó fölött lehetne a hangszóró védő áramkör. Fontos, hogy az erősítőknek a tápot nem a graetz-ről vedd le, hanem a kondik fegyverzetéről, a kondi közös pontján alakítsd ki a csillagpontot. De ez már jobb elrendezés szerintem. Mindenképpen jó, hogy a trafó és a panel messze vannak egymástól.
(#) Bencze.k válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

A trafó mögött közvetlen lenne a zavarszűrés,meg 2db biztosíték.. Az nincs benne még.. A hangfalvédelemnek talán a kondenzátor mellett lenne helye.. "Fontos, hogy az erősítőknek a tápot nem a graetz-ről vedd le, hanem a kondik fegyverzetéről" Trafó,Graetz,kondenzátor,végfok.. erre gondoltál.. Mármint ebbe a sorrendben volt eddig a bekötés.. A "0" pontot is kitaláltam.. A kimenet is megoldva,a bemenet is kitalálva.. szét húzom a hűtőbordákat,lesz 1cm hézag a kettő között,ott pont befér a bemenet,a hangerőpotmétert is hátul fogom elhelyezni,és kivezetem egy mini tengellyel az előlapra.. Minimális kábelok.. minimális probléma..

Teljesen jól gondolkozol. Nincs is mit hossáfüzni. Esetleg annyi, hogy kicsit meleg lehet ott a potinak, de nek vészes. A többi ötös.

Megmagyarázom.. lesz ventillátor is..
Majd az hűti a hangot is..
(#) dudassandor1 válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 24, 2013 / 1

Szia! Én így rendeztem el a QUAD-om beleit. (Hátha segít valamit)
(#) Bencze.k válasza dudassandor1 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Szép munka,és szép darab.. Köszönöm az infót..
(#) dudassandor1 válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Köszönöm! Szemezgess belőle!
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013

Vagy úgy Egyébként, én ugyanekkora bordákra tettem a 100-as quadomat, bulikban használják, szóval kap az arcára, és eddig nem volt panasz, ha szobában hallgatod 8 ohmon, akkor én nem tennék rá ventit, nem szükséges. De ha érzésed szerint nyugodtabban alszol, akkor ki ne hagyd belőle. Bajt nem okozol vele. De én akkor úgy csinálnám, hogy feltekernék 30-40 menetet a toroidra, és egy diódán keresztül, kondival, hajtanám meg a ventit, így nem zavar semmit és halk is lesz. A poti hátra tétele jó ötlet, ezt is és a jel vezetékeket is minél messzebb a trafótól. Nem sok zajnak leszel fül tanúja.
(#) Doncso válasza dudassandor1 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Szép kivitelezés, és jó elrendezés, a venti itt jó, hogy van, a borda oldal irányú "erezete" miatt, így könyebben távozik a hő. Jól néz ki, mutatós lett. Gondolom zajnak itt sincs semmi nyoma.

Biztosan van már "hátra helyezett" potméter,nem én találtam ki,csak bekattant,mint a lágy indító.. A ventik 220v kialakításúak.. Agyalok az aktív hűtésen,de mivel ritkán lesz nagy power,lehet elmarad..

Hát, ha ritkán lesz, akkor tök fölösleges, a 220-as venti ha egy lenne az jó hangos lenne szoba hangerő mellett csak idegesítene.
(#) dudassandor1 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Köszi Doncso! Igen a ventilátorok kellettek bele, a borda kialakítása miatt is, meg hát ugye a borda a dobozon belül van. A zajmentességen én is meglepődtem, mert tényleg a 0-hoz konvergál. A táp szűrés és a puffer rész friss, ma került be a "rendszerbe" (tudom a takonyragasztó.... de a kondikat jól megfogja).

puffer_2a.JPG

Milyen OPA van benne? Megfigyeléseim szerint nem mindegy alapzaj tekintetében a tipus.

NE5534 eddig csak ezzel használtam/próbáltam. Azt mondod mondjuk TL071-gyel lehet zajosabb lenne?

5534-el nekem ha nagyon rátapadok akkor hallok egy kis alapzajt, de teljesen rajta vagyok a hangszórón, 071-el még nem próbáltam, szerintem egy picit, nem zavaróan , lehet , hogy hangosabb.

Ugyan ezt tapasztalom én is, ha a fülem beleteszem a hangszóróba, csak akkor hallani valami picit súgást. De elenyészően picit. Eleinte, mikor összerakáson volt a dolog, voltak alapzaji gondok de megoldódott. Mivel segédtáp is van benne és arról megy a védelem meg a hűtés, ott adódtak áthallási problémák eleinte. De a második segédtáp panel elkészítése után megszűnt a probléma. Lehet jobb lett volna egy pár menettel a toroidon megoldani a segédtápot (így utólag gondolva) de végül is rend lett így is.

nekem tl071 van bent,és nem tudok mit mondani.. mivel volt egy kicsi brumm,ami elnyomta az ic alapzaját.. Hamarosan kiderül mennyire vagyok jó fülű.. A táp része nekem sincs kész még.. van a polcon még 40.000uf-nyi kondenzátorom,az is belekerül majd.. Azaz 60.000uf-nyi kondival fogom szűrni,és simítani... remélem elég lesz Az aktívhűtés kimarad.. megbeszéltük.. A takonyragasztó a világ legjobb cucca,bármit - bárhová.. a legjobban a kábelok szép elvezetésénél lehet használni.. csak ne olvadjon meg a szigetelése..
(#) dudassandor1 válasza Bencze.k hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

60.000µF azért túlzás egy kicsit, nem? A fele is elég bőven! (sajnálnám a drága kondikat...)

Az alapzaj nem lesz zavaró, de jelen van, 1méterről nem is hallod. A szűrés több mint felesleges. A quadnak 2*10000µF tökéletesen elég. Zavar mentes nem ettől hanem a megfelelő szereléstől, kábelezéstől lesz.
(#) Bencze.k válasza dudassandor1 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Ha már van belerakom.. Még építek egy "A" osztályú erősítőt,és leállok egy darabig.. Nem szeretném,hogy értelmetlenül kallódjon a szekrényben.. itt legalább van érelme.. A másikban is megszereztem a kondikat.. szóval nem kell vásárolnom.. Csak azért az egy dologért szeretnék belepakolni rendesen..
(#) Sendi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Feb 25, 2013 /

Helló.
"Ha legközelebb nyákot ónozol, akkor használj némi sósavat, és minimális (kb fél centi) ónt, több részletben ! Azzal az egész nyákot filmszerűen be lehet ónozni pákával. Jobb mint a kémiai ónozó!"
Tudom kicsit OFF, de hogy is kell ezt, részletesebben csinálni?
(#) mcsubika hozzászólása Feb 25, 2013 /

Megoldódott a problémám.
C6 és C18 kondi fel volt cserélve, ezért szólt "tompán".
R10 átkötöttem, R12 2K2-re cseréltem.
R35 és R36 párhuzamosan 2 x 0,1ohmos 2wattos lett.
Így tökéletesen szól.
Köszönöm a segítséget!
(#) mcsubika hozzászólása Feb 27, 2013 /

Pár napot teszteltem az erősítőt és a véleményem, hogy egészen szépen szól.
Nem bántam meg, hogy belekezdtem az építésbe.
A végső kialakításról pár fotó (hangszóró védő már a következő tulaj feladata lesz):
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Feb 27, 2013 /

Sziasztok!
Itt van ez a kapcsolás ha jól értelmezem 100watos quad a rádiótechnikából. Biztosan sokan meg építettétek már az volna a kérdésem ezt a beültetési rajzot tekintve készíthetek e erről nyák terve ? Esetleg volna valakinek ehhez egy nyomtatási rajza ? Hol találhatok ? Köszi a segítségeteket.
(#) kadarist válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Szia!
A kereső találata: Bővebben: Link
(#) reloop válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Szia! Itt nézz szét
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
(#) 769gregory válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Szia !
Ragaszkodsz ehhez a régi verzióhoz, vagy szeretnél Quad-ot építeni esetleg már újabb verzióval?
Van már ennél újabb, szubjektív véleményem szerint jobb verzió, ahhoz minden anyag meg van itt a fórumon. De a régihez is.
(#) vipera1997 hozzászólása Feb 27, 2013 /

Hello!Ebbe a nyákterve 2n3055-jó lehet?
Köszönöm.
(#) vipera1997 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

+ - 42V-ról szeretném járatni.ahhoz milyen tranyo kellene?
vagy inkább tegyek bele BD249-et?
(#) vipera1997 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

A C-jelűre gondoltam csak az lemaradt.
Következő: »»   227 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem