Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   179 / 254
(#) patexati válasza sooty hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Szia! Szomorú vagyok mert ugyanaz a márka és a modul is nagyon hasonló. Lehet azért megpróbálom majd.
(#) Hp41C válasza sooty hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Szia!
Lehet, hogy fordított polaritással kellene megpróbálni. A Mule-2 alacsony szintre menő impulzusokat vár.
(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Szia! Egy 3,3 V zener ellenállással és egy NPN tranyó szerinted megérné a próbálkozást? A TCO vagy a PON kimenet kell neki?
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Nekem 3V-ról, tranyóval illesztve vitte a mulet.Nem csak éjjel szinkronizál,ha jó helyre teszem, eltalálom az irányt -már kitapasztaltam -napközben is bármikor hajlandó.
(#) sooty válasza Csupasz hozzászólására (») Feb 10, 2013 /

Az éjjeli szinkronizálás nem a DCF modul sajátossága, hanem az óráé (függetlenül attól, hogy éjjel állítólag növelik az adóteljesítményt). Tényleg, valószínű én nem mule v2-vel próbáltam, mert akkor még az nem is létezett. Majd megpróbálom újra. @patexati: a PON bekapcsolja a modult, nem kimenetként működik.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
(#) szegedijan hozzászólása Feb 24, 2013 /

Helló mindenkinek.
Szeretnék belekezdeni egy ideje már én is egy óra építésébe vfd csövekből. És most pont az ölembe hullott pár db Nec LD8035E típusú cső és fel is használnám a célra őket. Szeretném megkérdezni mert neten nem találtam lábkiosztást valamint különböző értékekről adatokat ehhez a típushoz, hogy valaki nem e rendelkezik vele, vagy valami információval mert szívesen fogadnám.
Előre is köszönet!
(#) kocsgab002 válasza szegedijan hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Helló.
Én is hasonló cipőben járok, én is ebből a csőből szeretnék órát építeni éppen.
Én ezt találtam többek között:Bővebben: Link
(#) vanzerr válasza szegedijan hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Tessék itt van...
(#) Hp41C válasza szegedijan hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Szia!
Csak keresni kell...
(#) Honki válasza szegedijan hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Szia! Esetleg ITT
(#) bbazs hozzászólása Feb 27, 2013 /

Aki nem nézett mostanában az apróhirdetésekre annak ajánlom!
(#) sooty válasza bbazs hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

120-nál jár ... de lehet több is
(#) havranarpi hozzászólása Márc 1, 2013 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy valaki fel tudná-e nekem ide tölteni az egycsöves 24 órás nixie .hex fájl -ját?A PIC16F628A-hoz kellene.
(#) kondorzs válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Szia.
Nekem arról a web linkről ez van meg.

üdv.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) Atosz90 válasza kondorzs hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Az nem véletlenül 16f84 re íródott ?
(#) kondorzs válasza Atosz90 hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Azt nem tudom, mert az archívumomba csak ez volt, de bele lehet égetni a 16f628 ba is csak a weblapon ahonnan származik meg kellene nézni a kapcsolást milyen kristály kell hozzá. Egy próbát megérhet.
(#) sooty válasza kondorzs hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Hp41C megcsinálta sok picre lásd itt csak be kell fordítani.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
(#) kondorzs válasza sooty hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Bár eddig még nem volt rá szükségem, de elteszem az archivumba
(#) havranarpi hozzászólása Márc 3, 2013 /

A Tom025-ös 6 csövű nixie óránál ugye hálózatról vesz le anódfeszt.
De ezt nem nagyon szeretném Az lenne a kérdésem ,hogy 1 db Nixie-s DC-Dc konverter el tud hajtani 6 db csövet?
illetve ,hogyan oldható meg a kettőspont glimm villogtatása?
(#) Pali79 válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Az emule órában is egy dc-dc hajtja a csöveket. A villogtatásra két egyszerű módszer jut most eszembe: 1. vicsys féle DCF77 vevőről véve a jelet 2. az emule RTC ic-jén valamelyik (nem jut eszembe melyik) nem használt láb ad ki 1 Hz-es jelet, ezt felhasználva tranzisztoron keresztül megoldható ugyan úgy mint vicsys órájában.
(#) havranarpi válasza Pali79 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Tehát meg kell keresni az IC 1 Hz-es kimeneti lábát.
arra rákötni pl még 1 MPSA42 tranyót és azzal kapcsolgatni a DC-DC feszültséget?

Közbe megnéztem az emule a pcf8583 ic-t használja annak a 7. lába a kérdéses kimenet. A kapcsolást nézd meg vicsys overkill órájának cikkében, van rajz meg minden amiből egyértelműen kiderül minden, csak a vezérlő jelet nem a dcf modul adja.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) havranarpi válasza Pali79 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Nekem 16F628A- van

Az rendben van, de nincs sok köze ehhez amiről most beszéltünk...
(#) sooty válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Itt a forumban fent van a Tom025 glimvillogtatós változata Tom025_glimm. Az összes mule 6 csöves órának van vicsys féle tápegységgel készült változata, sőt 6 db z566m csövet is elvisz ugyanez a táp, ha visszakeresel a fórumban láthatod. (A keresőfunkció hasznos dolg ) Ugyanúgy fent van az overkill óra dcf jeltől független glimm villogtatós változata is , ami még nyomógombbal be is állítható (az eredeti overkillben nincs ilyen funkció). overkill_glimm
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
(#) havranarpi hozzászólása Márc 4, 2013 /

Ha 15 K ohm -os az anód ellenállásom akkor mennyire kell állítani a DC-DC konvertert ?
(#) sooty válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

kb 170 v, de nem megy tönkre a cső azonnal, ha több a feszkó. Azért van a poti a tápon, ha derengést, kék áthúzást látsz, visszaveszed, ha nem ég a szám rendesen, vagy határozatlan, elmosódott a kontúrja a kisülésnek, akkor ráadsz egy kicsit.
(#) havranarpi hozzászólása Márc 4, 2013 /

Valakinek volt már szerencséje ilyen csővel dolgozni?
Nixie cső
Csak szimpla érdeklődés
(#) sooty válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Álmomban, de felébredtem...
(#) bbazs válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Még nem, de ha megajándékozol egy 6-os szettel akkor beszámolok szívesen a tapasztalatokról
Következő: »»   179 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem