Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Szia! Szomorú vagyok mert ugyanaz a márka és a modul is nagyon hasonló. Lehet azért megpróbálom majd.
Szia!
Lehet, hogy fordított polaritással kellene megpróbálni. A Mule-2 alacsony szintre menő impulzusokat vár.
Szia! Egy 3,3 V zener ellenállással és egy NPN tranyó szerinted megérné a próbálkozást? A TCO vagy a PON kimenet kell neki?
Nekem 3V-ról, tranyóval illesztve vitte a mulet.Nem csak éjjel szinkronizál,ha jó helyre teszem, eltalálom az irányt -már kitapasztaltam -napközben is bármikor hajlandó.
Az éjjeli szinkronizálás nem a DCF modul sajátossága, hanem az óráé (függetlenül attól, hogy éjjel állítólag növelik az adóteljesítményt). Tényleg, valószínű én nem mule v2-vel próbáltam, mert akkor még az nem is létezett. Majd megpróbálom újra. @patexati: a PON bekapcsolja a modult, nem kimenetként működik.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Helló mindenkinek.
Szeretnék belekezdeni egy ideje már én is egy óra építésébe vfd csövekből. És most pont az ölembe hullott pár db Nec LD8035E típusú cső és fel is használnám a célra őket. Szeretném megkérdezni mert neten nem találtam lábkiosztást valamint különböző értékekről adatokat ehhez a típushoz, hogy valaki nem e rendelkezik vele, vagy valami információval mert szívesen fogadnám. Előre is köszönet!
Helló.
Én is hasonló cipőben járok, én is ebből a csőből szeretnék órát építeni éppen. Én ezt találtam többek között:Bővebben: Link
Tessék itt van...
Szia!
Csak keresni kell...
Szia! Esetleg ITT
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy valaki fel tudná-e nekem ide tölteni az egycsöves 24 órás nixie .hex fájl -ját?A PIC16F628A-hoz kellene.
Szia.
Nekem arról a web linkről ez van meg. üdv. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Azt nem tudom, mert az archívumomba csak ez volt, de bele lehet égetni a 16f628 ba is csak a weblapon ahonnan származik meg kellene nézni a kapcsolást milyen kristály kell hozzá. Egy próbát megérhet.
Hp41C megcsinálta sok picre lásd itt csak be kell fordítani.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Bár eddig még nem volt rá szükségem, de elteszem az archivumba
A Tom025-ös 6 csövű nixie óránál ugye hálózatról vesz le anódfeszt.
De ezt nem nagyon szeretném Az lenne a kérdésem ,hogy 1 db Nixie-s DC-Dc konverter el tud hajtani 6 db csövet? illetve ,hogyan oldható meg a kettőspont glimm villogtatása?
Az emule órában is egy dc-dc hajtja a csöveket. A villogtatásra két egyszerű módszer jut most eszembe: 1. vicsys féle DCF77 vevőről véve a jelet 2. az emule RTC ic-jén valamelyik (nem jut eszembe melyik) nem használt láb ad ki 1 Hz-es jelet, ezt felhasználva tranzisztoron keresztül megoldható ugyan úgy mint vicsys órájában.
Tehát meg kell keresni az IC 1 Hz-es kimeneti lábát.
arra rákötni pl még 1 MPSA42 tranyót és azzal kapcsolgatni a DC-DC feszültséget?
Közbe megnéztem az emule a pcf8583 ic-t használja annak a 7. lába a kérdéses kimenet. A kapcsolást nézd meg vicsys overkill órájának cikkében, van rajz meg minden amiből egyértelműen kiderül minden, csak a vezérlő jelet nem a dcf modul adja.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
Nekem 16F628A- van
Az rendben van, de nincs sok köze ehhez amiről most beszéltünk...
Itt a forumban fent van a Tom025 glimvillogtatós változata Tom025_glimm. Az összes mule 6 csöves órának van vicsys féle tápegységgel készült változata, sőt 6 db z566m csövet is elvisz ugyanez a táp, ha visszakeresel a fórumban láthatod. (A keresőfunkció hasznos dolg ) Ugyanúgy fent van az overkill óra dcf jeltől független glimm villogtatós változata is , ami még nyomógombbal be is állítható (az eredeti overkillben nincs ilyen funkció). overkill_glimm
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
Ha 15 K ohm -os az anód ellenállásom akkor mennyire kell állítani a DC-DC konvertert ?
kb 170 v, de nem megy tönkre a cső azonnal, ha több a feszkó. Azért van a poti a tápon, ha derengést, kék áthúzást látsz, visszaveszed, ha nem ég a szám rendesen, vagy határozatlan, elmosódott a kontúrja a kisülésnek, akkor ráadsz egy kicsit.
Álmomban, de felébredtem...
Még nem, de ha megajándékozol egy 6-os szettel akkor beszámolok szívesen a tapasztalatokról
|
Bejelentkezés
Hirdetés |