Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LC mérő
Szervusz!
És akkor honnan lesz az 5V stabil táp?
Igazad van
Akkor az LCM3 ++ rész megy az ON/OFF kapcsoló 2-es pontjához, a GND az egértelmű és az LCM3 RS összekötés, az a pic 16f690 11-es lábához van kötve? Jól gondolom? Az alkatrész listából kimaradt az R11, C7 és C11.
Igen, jól gondolod.
R11 39 ohm 0.6W C7 2.2uF C11 100nF
Köszi.
Még 1 kérdés. A D2 dióda a relé mellett jobbra, az milyen dióda? (BA43??)
Sziasztok!
Mennyire érzékeny a panel? Ha első körben próba panelre építeném meg, úgyanúgy működne? Köszi.
Nem értem mit akarsz egy sokak által megépített és működő műszeren próbálkozni.
A kontakthibákra nagyon érzékeny mindent forrasztani kell.
Szia!
Semmi kötekedés, kételkedés, stb.. nem vezérelt, egyszerűen még nem álltam neki megcsinálni a panelt hozzá (még), ezért kérdeztem, hogy ha összetenném úgymond "gyorsba" próba panelen, akkor is működhet-e rendesen, vagy nem sok esély van rá, mert akkor nem is próbálom eleve A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Nem érdemes , gyorsba összedobni mert még az aprólékos összerakásnál is vannak hibák főleg kontakthiba hideg forrasztás miatt. Nálam is volt kettő helyen és sok idő megtalálni.
Ezen a linken sok hibára le van írva a megoldás és építési segédlet is van, érdemes elolvasni sokat segít. A végén örülni fogsz, ha sikerül egyet is gond nélkül megépíteni. Idézet: „A kapcsoló közelsége, illetve annak a fémrészei miatt nagyobb a vesztesége az induktivitásnak” Ez alapján a fém doboz ill. a fém előlap nem ajánlott, igaz? Van egy fémdobozom, de nem szívesen vezetékelném az aljzatokat, illetve a kapcsolókat. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2013
Akkor, nincs más hátra mint előre! Akarom mondani, marad a zárt mágneskörös induktivitás. Fazékvasmag vagy valami hasonló.
Szia István !
Még a kezdetekben készítettem el a műszert, akkor Piri Dániel küldte el hozzá a programot verziója v1.1 090907 Azóta rengeteg verzió született, kérdezném Tőled kell -e és melyikre cserélnem a mostanit ? üdv gerenk
A cikkben részletesen le is van írva, hogy melyik verzió mit tud, melyik való a fazékmagoshoz, illetve fel is vannak töltve a hex fájlok!
Tisztelt István!
Vettem egy fazékvasmagot de nincs hozzá csévetest, hogyan tudom orvosolni ezt a problémát? Bevallom már teljesen ki vagyok mert nehéz volt ezt is szerezni, mindent úgy kell postáztatnom.
Készíts vékony, de kemény papírból. (kreatív alkotó tevékenység, + kézügyesség). Sajnos csak tekercselő gépen lehet ezután megtekerni, az oldalfalakat meg kell támasztani, és akkor jó lesz. Ha sikerül a helyére beleügyeskedni, akkor már más tennivaló nincs.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Vágj le egy műanyag flakonból egy hosszú csíkot és méretre tekerve rögzítsd celluxszal. Ezután már kellően merev lesz. Igaz nincs válla, de óvatosan meg lehet tekerni.
Tekercselőgép helyett például kézifúrógép is használható (de akár kézzel is lehet tekercselni).
Oldaltámasztás miatt két nagy, ún. "fakőtésű" alátét is jó. Ehhez még egy csavar és egy anya. Később másra is jók lesznek... Tényleg lehet flakonból is csévetestet csinálni Válla is lehet flakonból/papírból... De lehet hogy ha előbb szólsz, akkor akad vas is, meg csévetest is. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Egy műanyag toll házából vágtam le egy darabot és arra tekertem fel kézzel a vezetéket.
Előszőr átforrasztottam az induktivitást a panel aljára /hogy később könnyebben hozzáférjel/ és hoppá 152mV-ról 220mV-ra nőtt az user fesz és még a fazékvasmag seholse volt. Ez az egyszerű kis módosítás mennyit számít! Ez után beforrasztottam a fazékvasmagot/bár a tekercseléssel eljátszottam egész délután először 1 majd 4 végül 8 szálat sodortam össze/ és 326mV lett az user fesz. Köszönöm mindenkinek a segítséget! A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
P_istvántól kérdezném, hogy melyik mérés áll közelebb a valósághoz?
Egy elméletileg 150uH induktivitást: - az alap induktivitással /v.1.22, v.1.32/ 147.5uH-nek méri /user0=220mV/ - fazékvasmaggal /v.1.35/ 143 uH /user0= 404mV/ A fazékvasmaggal minden induktivitást kevesebbnek mér mint a sima induktivitással. A tekercseléssel lehet esetleg gond?
Induktivitás mérés előtt, illetve az induktivitás csere után nulláztad induktivitás állásban, rövidrezárt bemenettel?
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy ez az induktivitás "fazék" vagy nem "fazék"?
Sziasztok!
Van egy LCM3-as műszerem, ami In Circit mérővezetékkel használok. Az a baj vele az utóbbi időben hogy minden bekapcsolásnál újra kell kalibrálni. Kalibrálás nélkül ha bekapcsolom, és összezárom a két műszerzsinórt kb. 150-250 miliohmot mér. Forrasztásokat átnéztem úgy néz ki jó mindegyik. Mitől lehet ez? Valamelyik kapcsoló, vagy tantálkondenzátor lenne hibás? A műszert kb. 3-4 hónapja használom. Köszönöm előre is!
Elnézést, most találtam meg ezt az oldalt, itt van a múltkori kérdésem, meg a válasz is . Kapcsolóra gyanakszom, ahogy egy kicsit megnyomom, akkor is változik az érték.
Az nem lehet, hogy InCircit mérővezeték nélkkül is használod, illetve úgy is nullázod az ESR értékét? Mindig az utolsó nulla értéket menti el, és ha felteszed a mérővezetéket akkor nyílván annak veszteségével nagyobb lesz a null érték.
Már egy jó ideje csak az In circuit, vezetékkel használom.
Nem az egy smd teljesítmény fojtó, a palástja nem ferrit ahhogy látom, azaz a zárt mágneskör feltételt nem elégíti ki. Bár láttam olyan smd fojtót ami talán zártnak nevezhető, de a legfőbb gond az, hogy a fojtó céljára használt magok általában nem túl jó minőséggel birnak a geometriai kivitelüktől függetlenűl!
A fojtóknál a magas telítési gerjesztés fontosabb követelmény, ezért sokszor nem is ferrit hanem porvas az anyaguk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |