Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm szépen a tanácsokat mindenkinek, holnap meg fogom nézni ezek fényében.
Monitorba teljesen felesleges a lowESR kondenzátor, nicns ott akkora terhelés, hogy ez gondot okozzon. a LowESR nem picit túl van értékelve...
A kapcsolóüzemű tápok mindegyikébe low esr-t kell tenni! Normál kondinak nagy az ellenállása magas frekin és ez hőtermelés+gázfejlődéssel jár illetve jóval hamarabb ki is nyiffan.
Ha nagy a terhelés, de monitorban nem az. Csak a nagyfrekvencia miatt nem kell lowESR, az azért kell, mert alacsony kapacitás mellett is nagy áramok folynak rajta, ellenben egy sima 50Hz-es megoldással, ahhol a nagy áramhoz, nagy kapacitás is kell. Egy minőségi sima kondenzátor is többet ér élettartam szempontjából, mint egy gagyi lowESR, ilyen terhelés mellett. A PC táp, az más, ott 20A is folyik egy kondenzátoron, na oda kell a LowESR.
Volna egy samsung 720n monitorom és egy kérdésem. A hibája: középen bekapcsolás után mindig ott van hogy brightness (osd menü) és nem tűnik el. Mindig ez a felirat jelenik meg és a gombokra nem reagál. Ha lekötöm a gépet, akkor meg tesztábrák jönnek be. (piros kék stb homogén teleháttér). Táp rendben van. Ötletetek volna valami?
A gombokat neznem meg. Van-e olyan, ami allandoan nyomva van. Ezeknel keves a gomb, igy nem szoktak matrixba szervezni. Probald meg pl. lehuzni a gombokat vagy egyes vezetekeket kihagyni (nincs sok) es ugy nyomogatni.
Ha ez nem hasznal, akkor procihibara gyanaxom...de elsokent a banalis kontakthibat kellene kizarni.
Ok köszi. Lehet gomb lesz. Megaohm tartományba átvezet két gomb! Köszi a tippet.
A másik: Standby működik, ha a pc-kábel rá van dugva monitorra és ki van kapcsolva a gép. VGA kábel nélkül viszont színes teleképeket (tesztábrákat) villogtat a monitor. Ez gyárilag ilyen? (samsung 720n)
Nem, az tesztüzembe ugrott és ezeknek jellegezetes problémájuk a meghűlyült mikrokontroller, mint a legtöbb samsung-nak.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
ok! Köszi! TSUM16AL az mcu-ja. Lehet majd cserélem ha végül semmi sem segít. Kiforrasztom az átvezető gombokat és megnézem a maradékkal, hogy megy e a menü stb. Ha a menü stb megy és a standby is jó (utóbbit teszteltem) akkor menni fog egy darabig?
Nem azzal van a gond, hanem a mikrokontrollerrel, de így séróból meg nem mondom mi van benne.
Általában nagy négyzet alakú IC, olykor foglalatban és a rajta lévő szoftver nélkül semmit sem ér a csere.
Tettem fel képet egy oldallal előbb, ha segít valamit.
Igen, látom, de így érdekes módon nem ismerős a nyák, csak a transzformátor és van belőle hibás bőven.
![]() Így eléggé "nem érdemes foglakozni vele" kategória, de, ha szeretsz barkácsolni, 1984white kolléga univerzális inverter javaslatát megcsinálhatod.
Univerzális inverter: Bővebben: Link
És még egy ka78r12 stab ic kell a megvalósításhoz, ha e megoldás mellett döntesz. Egy inverterpanel 2db csőhöz van.
Csak érdeklődni szeretnék. Ezzel az inverter panellal már nem lesz fényerő szabályzás?
Idézet: „Ezzel az inverter panellal már nem lesz fényerő szabályzás?” Sajnos az nem. A ka78r12 vel viszont a ki/bekapcsolást meglehet oldani. Én csináltam már vagy két darab monitort ezzel a megoldással és mai napig jók! Azokban a monitorokban a trafók voltak a rosszak, csak kínából lehetett volna rendelni hozzá. Emiatt döntöttem ennél a megoldásnál. Amúgy a pc-n és a kontraszttal is elég jól be lehet állítani a képet, és nem venni észre azt hogy fullon megy a háttér. A legtöbb monitor (főleg az öregebbek) úgyis full fénnyel adják a legjobb képet az öregebb csöveik miatt. Nyugodtan csináld meg jó lesz az.! A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Nos megvan a hiba a monitornál. Két darab mikrokapcsoló is rossz, cserélem mindet. Elindítottam a kiszerelt kapcsolók nélkül a monitort és megjavult, viszont SERVICE állapotban van. A "hagyományos" osd menü nem jön be, helyette agc whitebalance stb vannak.
Hogyan lehet kikapcsolni a service módot ennél?
Lehetséges, hogy még mindíg van valami kombináció miatt van, hogy a service módba lép, csak a bekapcsológombot hagyd rajta. Ha így sem, akkor továbbra vezérlő gond van.
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Winmate WN17PT LCD monitor, aminek a főpanelján elhalálozott egy IC. Feltételezem nem a megfelelő tápfesz lett rákötve a monitorra- külső tápos 12V 4A. A kérdés, meg tudná- é valaki fejteni, miféle IC lehetett, én semmilyen dokumentumot nem találtam ![]() Képek mellékelve, lőre is köszi a segítséget!
3.3, vagy 5V-os feszstab, viszont, ha a kimenetére is átkerült a nagyfesz, akkor nem sok értlme van foglalkozni vele. Szedd le az IC-t ás mérd meg, hogy utána nincs-e rövidzár.
Amúgy én nem nagyobb feszre tippelnék, hanem a táp elhalálozására, vagy villámcsapásra..
Szerintem is festab, de step down konverter valami lm ic-vel. Mini kapcsolóüzemű táp ez. Elképzelhető, hogy döglött lesz a scalered, azt kéne megmérni, hogy most szétszedés előtt a rossz ic be és kimenete között mérsz e valamit ellenállásban, ha 100ohm alatt van az érték szinte tuti a halála a scalernek meglátásom szerint. Ekkor ne foglalkozz vele, azt tanácsolom. Kijelző és csövek talán épek (a cső biztosan).
Kaptam egy tippet miszerint tegyek bele üres eepromot. Szerinted megpróbáljam? Biztos nem kell programozni? Egyik eeprom 24c04 másik sst25vf0010a.
Ha üres eeprom-ot teszel bele van néhány ami felprogramozza és megy. De ezt én is csak neten olvastam ilyesmivel nem szoktam szórakozni, alacsony költségvetéssel dolgozok.
![]() Próbát megérhet, de az biztos, hogy csak üressel működhet és az eredményre én is kíváncsi vagyok.
Sziasztok!
Hanns G HN198D típusú monitorhoz keresek Service Manual-t, vagy tápegység és vezérlőpanel szerelési vázlatot.Ehhez a monitorhoz már próbáltam más, de ilyen tápegységgel szerelt( XAD819AR EA02819X )szerelési vázlatokkal, de természetesen nem egyezik. Szóval a típus az a lényeg! Segítségeteket előre is köszi, Csaba
Megy a monitor. Nem kellett eeprom csere. Minden gombot kicseréltem újra aztán bekapcsoltam majd kikapcsoltam kétszer a nyomógombal és kijött a service menüből. Belépés is hasonlóan van: nyomva kell tartani a bekapcsológombot 15 sec-ig... Köszi az ötletet!
Kösz a tippet. Megmértem minden lábat minden lábbal- mivel nem tudom melyik a ki- be menet- ellenállás szempontjából, mindegyiknél KOhm os értékek vannak. Akkor szerinted merre tovább ?
![]()
Köszi! Majd leépítem az IC t és megnézem!
Ahogy írták már, a kapcsolóüzemű tápIC-t leforrasztod és méred a panelon a lábainál lévő PAD-ek közti rövidzárat, van-e, ha igen mely pontokon...
Sziasztok!
Van egy Benq Q5T3 LCD monitorom, ami azt csinálja hogy ha bedugom a konnektorba, akkor előjön a Benq felirat, majd eltűnik, majd megint előjön és megint eltűnik. Vagyis ki-be kapcsol magától, a bekapcsoló gombra viszont nem reagál. Találkozott már valaki ilyen problémával, merre keressem a hibát? Előre is köszönöm a segítséget.
Inverter. Rövidzárban vannak a tranzisztorai és bekapcsoláskor "leszívja" a tápot, akkor megint újraindul és ezt ismételgeti amíg szét nem megy a táp.
modder86 Nagy a valószínűsége annak is, hogy villám végzett vele, vagy nagyonnagy túlfesz, én nem is foglalkoznék azzal tovább... A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem. Van egy DELL 1704FPVt tipusú monitorom amelybe van egy PTB-511 típusú tápegység. Képek mellékelve. A tápegységet sikerült megjavítanom de 4 db alkatrésznek kétséges az éréke. Ezekre az értékekre lenne szükségem. Az R805, R814, R815, ellenállás valamint a D806 dióda. Sehol nem találtam róla rajzot vagy valami leírást. Segítségeteket előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |