Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm. Tehát akkor azon a részen kell kutakodnom. Megpróbálok valami rajzot keríteni róla, hátha könnyebben megy.
Persze lehetséges szimpla elkó hiba is, de ezeknél sajnos jellegzetes az inverter halála, nézz bele és többet tudsz.
Sziasztok!
Mai nap váratlanul fogta magát a monitorom, és "elment" a képe. Kihúztam, vártam egy jó darabig, hátha csak valami túlmelegedett, de nem. Bekapcsoláskor 1-2 másodpercre felvillan (az LG logo), aztán elsötétül, majd egy pillanat múlva megint villan egyet, aztán megint elsötétül. A monitor típusa: LG Flatron W1943S, Service manual: Bővebben: Link Úgy néz ki, hogy a háttérvilágítás száll el, az LCD-re kimegy a kép. Nekiestem szkóppal meg multival, a CCFL inverterénél az OZ9938 IC kimenetén (ami a nagyfesz trafót hajtja meg) a már leírt ideig adja csak ki a jelet, aztán leáll. Az MCU-tól a fényerő PWM jel megvan, az Enable jel is megvan (bár az kicsit gyanús, de lehúztam földre, és nem változott a helyzet). Szóval vagy a CCFL cső a rossz, és azért kapcsol le az inverter, vagy valami más baj van. A kérdésem: mivel tudnám hellyettesíteni a CCFL-t, hogy úgy lássa az inverter, mintha a cső lenne rajta?
Mérd meg a transzformátorok szekunderének ellenállását. Ha egyeznek csőgond, ha nem, akkor trafó.
Egyeznek.
Szerk.: holnap megnézem milyen cső kell bele, aztán ha drága, akkor rakok bele LED-et A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Akkor jó eséllyel megvan a válasz. Én nem raknék bele ledet, csövet találsz vaterán, de a cseréje mókás lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2013
Gondolom nem ártana mind a 4 csövet cserélni, még ha csak 1-2 is szállt el.
Ez jó lesz: Bővebben: Link ? Ha próbára egy 17"-es csövet rakok az inverterre, az nem jó, ugye? (Gondolom minél nagyobb, annál nagyobb a teljesítménye.)
Próbálni nagyonjó, az inverter megoldja a többit, ha túl hosszú a cső, az nem jó, mert kevés a fesz neki. Amit linkeltél jó lesz bele és érdemes mind a négyet cserélni. Viszont vásárlás előtt próbáld ki mindenképpen másikkal, mert nem valószínű, de így is lehet az inverter hibája.
Akkor kipróbálom majd egy kisebb (17") csővel.
Köszi a választ!
Bocs, hogy beleszólok. Én a következőképpen szoktam csinálni hátha hasznodra válik: egy kartonlapra felragasztottam 4 darab 17 ccfl (új és én is a vateráról vettem) csövet. Ha van ilyen monitor ami ezt a hibát produkálja, először a csöveket egyesével kiváltom a külső csövekkel majd párban majd pedig mind a 4-et. Eddig míg mindig jó volt ez a módszer és meg lehet állapítani melyik cső (csövek) rosszak. Cserekor, mivel elég macerás, szokták ajánlani mind a 4 cső cseréjét, de anyagi dolgok miatt ezt általában nem fogadják meg.
Én is csak saját monitoromnál cseréltem mind a négyet a többi esetben "nem ért annyit a dolog".
Azért van a fórum, hogy írjunk.
Viszont csak 2 csövet tudok szerezni, remélem nem mind a 4 ment ki. Köszi a választ!
Na közben mégiscsak 4 csövet sikerült szerezni (csak 2 van egy sínben). Kicseréltem, és tökéletesen működik.
Szóval a csőnek reszeltek, valószínűleg vaterán veszek újat, máshol ahogy nézegettem, drágább. Köszi a segítséget!
Ha nem cseréled mind a négyet, akkor nem lesz egyforma a kép és zavaró lehet, főleg, ha öregek a régi csövek.
Mind a 4-et kicserélem, meg se nézem hogy melyik a rossz
Szerk.: az LCD belső oldalát majd meg kéne tisztítani, mert szétszerelés közben egy pár porszem rászállt. Mivel tisztítsam meg? A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2013
Azta mindenit!
Mondom addig szétszedem már a csöveket, hogy ha megjön az új, ne azzal kelljen még tölteni az időt. Aztán látom, hogy az egyik cső végéről le volt szakadva a vezeték. Visszaforrasztottam, és voala, működik tökéletesen! 5 percen múlott kb. hogy megvegyem az újakat Bár kicsit már feketés a cső eleje meg vége, de azért nem veszek újakat.. Majd ha tényleg kimennek.
Az mázli, a feketedés normális, attól még évekig is elmehet.
Amit rendeltem új csövet, azon is volt egy kis fekete pötty. Szerintem gyárilag van ott egy kis fekete rész. Olyan ccfl-t én nem láttam még aminek az eleje nem volt fekete vagy szürke. (újak tuti újak voltak, mert én vágtam méretre az érintkezőit)
Vagy, másban voltak használva.. Olykor még a használtakban is alig látszik..
Az LCD belső felületét ha áttörlöm nedves ronggyal, majd óvatosan papírtörlővel, abból nem lesz gond? Nincs valami spec védőréteg az LCD-n?
Nincs, de néhány nagyon könnyen karcolódik. A csövezést érdemes gumikesztyűben csinálni, ezt elfelejtettem mondani.
Az összeszerelésbe fogok megőszülni. Már vagy 3 órája rakosgatom, a jobbfelső sarokban pár pixel szét is ment úgy megnyomtam, aztán most kezdhetem előlről, mert a csövek fordítva voltak berakva...
Én ez alat kb. húsz évet öregedtem volna.
De ha nem kapkodtam volna annyira, akkor megúszta volna a jobb felső sarok, de ez van, néha vannak veszteségek
Tul keson olvasom mar, de eszedbe ne jusson SEMMIVEL letorolni! (kiveve persze ha oriasi foltok vannak rajta, de ugyan mitol lennenek rajta HATUL?
Csak plusz koszt viszel fel, ami kesobb zavarni fog atvilagitas utan (feher hatternel jol latszik majd). Ha nem tudlak lebeszelni, akkor esetleg szarvasbor johetne szoba max...
Sajnos itt sok a por, és rögtön rárakódik mindenre.
Nekikezdtem egy kicsit nedves ronggyal törölni, de aztán abbahagytam, mondom inkább nem, nehogy valami baj legyen. Azóta összeraktam már teljesen a monitort, szerencsére nem látszódik semmi, csak 2 helyen valami szösz eltakar 1-2 pixelt, de az nem vészes, azért nem szedem szét, ráadásul lehet még csak rontanék a helyzeten (több por kerülne be). Viszont a jobb felső sarokban mintha "tisztulna", amit szétnyomtam pixeleket.
Sziasztok!
Van egy ASUS LCD monitorom. A gondom, hogy sípol, ha nem kap video jelet. Mihelyt bekapcsolom a számítógépet egyből elhallgat és tökéletesen működik. Szerintetek mi lehet a gond? |
Bejelentkezés
Hirdetés |