Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alkatrész ajánlás, avagy: Milyen alkatrész lenne jó ehhez?
Témaindító: dB_Thunder, idő: Okt 17, 2007
Témakörök:
6-7 dollárért kapsz az ebay-en, végülis lehetne erőlködni valami műveleti erősítős kapcsolással is, csak logaritmikus digipotot kell szerezni ennél olcsóbban
Szóval akkor a TC9153 -s ic felejtős? Hangzásra gondolom ne várjak húúúúú, de nagyot.
Nem tudom, a Toshiba amúgy nem csinált sose rossz cuccokat, de én biztosan nem vennék gyártásból évtizedekkel ezelőtt kifutott terméket, amihez írógéppel gyártott, fénymásolt/szkennelt adatlapot lehet csak találni a neten ("természetesen" a gyártó oldalán a nagy nuku van már csak róla), amikor modern cucc is elérhető emberi áron, amiről élő ember azt mondja, hogy jól működik. Ha mondjuk van belőle otthon egy szakajtóval, akkor értem, hogy szívesen használnád, tegyél vele próbát.
De persze mindenki a saját szerencsétlenségének pogácsa
Ezzel meggyőztél!
Modern, jó cuccot szeretnék építeni. Jó hangzás világgal rendelkezzen e vezérlő egységrész.
Sziasztok!
Szeretnék egy DC motort hajtani PWM-mel. Szeretném ha ajánlanátok nekem megfelelő motort Kritériumok: Legkisebb fordulat: 1 fordulat/mp (60RPM) Legnagyobb fordulat: 45 fordulat/mp (2700RPM) Működési feszültség: 5-12V Nem kell bivalyerősnek lennie, mert csak egy kilométerórát szeretnék vele meghajtani, de ugyan olyan stabilan tartania kell a forgását 60rpm mellett, mint 2700nál. A legkisebb fordulat lefelé, míg a legnagyobb fordulat felfelé eltérhet. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
Hét szegmenses kijelzőket kellene kiemelnem a nyákból kb. 15-18mm-t. Most több ilyet Bővebben: Link használok egymásba dugva, de 90 pin-t kellene kiemelne, így elég drága. Létezik ebből valahol magasabb, mert nem találtam? Vagy valami más ötlet?
Esetleg megpróbálhatod, hogy csinálsz egy kis "patch" panelt, aminek az egyik oldalán tüskesor van, a másik oldalára meg ráforrasztod a kijelzőt. Vagy a patch panelt forrasztod a panelba állítva, és a kijelző felől használsz hüvelyeket.
Igen, de valami egyszerű olcsó megoldás kellene. A plusz panelek gyártatását mindenképp elkerülném, akkor inkább marad az egymásba dugdosás.
Az is jó volna ha olyat találnék aminek mindkét fele anya, mert akkor ilyen tüskesorral megoldható lenne: Bővebben: Link
Mindenképpen bonthatónak kell lennie? Mert a linkelt tüskesorral fixen be tudod forrasztani (lehet, hogy méretre kell vágni).
Jó lenne ha bontható maradna, de amit írsz az megoldható úgy is hogy a nyákba forrasztott aljzatba dugom, és a kijelzőre forrasztom. Ha nem találunk valami normális távtartót, akkor marad ez a megoldás...
Csak nehezen akartam beletörődni hogy nem létezik ilyen tüskesor aljzat magasabb verzióban. Az volna a tökéletes megoldás. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
Megoldható, de nem találsz pont olyan hosszút gyárilag, ha pedig elkezded vagdosni, akkor ennek a relatíve vastag tüskéjét bizony ki kell hegyezni, különben igen nehezen fog belemenni bármilyen aljzatba.
Esetleg 2x20-as 19mm hosszban van a ret nél.
Ha még kapható ilyen foglalat, akkor valószínűleg lehet találni máshol, másfajtát is. A kulcsszó a wirewrap. Akár még elfekvő is lehet, mert manapság már egyre kevesebb az ezzel a technológiával készülő berendezés. Talán még nekem is van 3-4 darab valahol.
Szeretném ha segitenétek, hol tudom beszerezni,Frekvenciamérő MSP430 -al, a HSP 430G2202 integrált áramkört. Gyöngyösön lakom, nem gond az utazás B.pestre.
Köszönöm a segitséget.Email .. * Tisztelettel Szabó László A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2013
Hello!
Egy DC motor PWM szabályzóba keresek MBR1654 helyett valami más "SCHOTTKY BARRIER RECTIFIER" -t, ami kapható is Valaki tud helyettesítőt? (Mert a Google nem, vagy béna vagyok). Esetleg tuti beszerzési forrást itthon, ahonnan nem 5000Ft a posta?
Kétlábú kéne. A 1645 nem lesz gyenge? 24-36V-ról üzemel a motor.
Nem azt vártam, hogy tudd, csak kicsit félreérthető volt, úgy keresem helyette, hogy helyettesítőjét, mert MBR1654-et nem találok az ebayen MBR1654-et javasol a rajz, ami alapján építem a cuccot. Nem volt benne semmi, mert most rakom össze
Az MBR1654 elvileg 50V körüli, és a kapcsolásnak 24-36V-os motort kéne meghajtania. Ha már nem pont ugyanolyan diódát teszek bele, amit előír, akkor már kicsit combosabb talán jobb ötlet. Amúgy az a jó, hogy 1654-ről nem találok adatlapot sem, azt sem tudom, milyen tokozású... Idézet: „...hogy 1654-ről nem találok adatlapot sem...” VL válaszában a fórum motor kiemelte a HeStore hivatkozást, csak le kell hívni a lapot és máris ott az adatlap linkje...
Az 1645. Én mondjuk 1654-et keresek...
De az adatlap alapján gyanús, létezik egyáltalán 1654? A rajzot itt kaptam a HE-n (Közben átírtam a linket, már a jó rajzra mutat) A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2013
1654 nincs, de van 1650 meg 1660. Azok is jók lehetnek, ha a 1645 feszültsége kicsi.
Idézet: „Amúgy az a jó, hogy 1654-ről nem találok adatlapot sem, azt sem tudom, milyen tokozású...” Szerintem azért nem találsz róla ilyet, mert ilyen nincs is. Amúgy kapásból azt gondoltam, hogy szimplán elgépelted a 45-öt... A 36V-os motorhoz az xx45 elegendő. Lehet ugyan magasabb feszültségtűrésűt használni (1660 meg 2060CT létezik még), de azokon nagyobb lesz a veszteség, ezért jobb ide az xx45. Ezen felül ha nem konkrét készülékbe kell cseredarabnak, akkor viszont a 2045CT jobb a 1645-nél (párhuzamosítva a két diódát benne).
Jól írtam a 1654-et, a rajzon van rosszul, ha megnézed
Akkor 1645-öt veszek, asszem* azt tudok szerezni is. Végülis nem sokra megyek a nagyobb feszültségtűréssel, ha jobban is melegszik (gondolom a veszteséggel ez is jár). A 2045-ön gondolkodok még... nagyobb áramra van méretezve, az viszont jól jöhet. Köszi a segítséget! A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
Szia! Én valami modell szervót keresnék. Abból dunát lehet rekeszteni. Amúgy ne akarjam tudni miért kell tekerni egy km órát.... ...
Hello!
Milyen 15V-os zenert ajánlotok max. 36V-os tápfeszültséghez, és. kb. 1,5W-os teljesítményhez? Egy 12V-os PWM áramkörnek (a múltkori diódás műsorom is ehhez volt ) kéne előtétnek, ami várhatóan valami 24 és 36V közti tápot fog kapni, de a 12V-os stabilizátor ugye csak 35V-ig jó...
Szia!
Jobban jársz, ha beruházol egy LM317HV-be.
Nem akarom még egyszer legyártani a panelt
Az ürge a kész nyáknál említette, hogy akkuról fog menni, és nem feltétlen beltérben lesz, mert az eredeti elgondolás az volt, hogy kap hozzá egy 15v körüli tápot. A PWM 12V-os része meg nem fogaszt sokat. Megcsináltam már az előtétet 15V-os zenerrel, de csak 500mW-osom van :S Bár aztán... a 317 is létezik TO220-as tokban, ha tudok szerezni, lehet azt teszek bele... A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |