Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Szia!
Köszi a lehetőséget, de már beépítettem -bontottam- egy selejt noti előlapjából egy kapcsolót. Igaz nem világít, viszont már vissza is raktam a kocsiba az egészet -a feleségem legnagyobb örömére (Egyébként ezt a műanyag kapcsolót saját apparátusomal nem tudnám normálisan beforrasztani, kiszedni is vandálul sikerült... a bontott viszont fémházas)
Halló mindenkinek! Remélem tud valaki segíteni nekem. Most vettem egy JVC KD-R431-es lejátszót és mikor bedugom az USB-t a " can not play" felírat jelenik meg. Már mindent megpróbáltam amit a kézikönyv leírt, hogy mik lehetnek a hibalehetőségek és miért nem ismeri fel az adathordozót. Amúgy minden tökéletesen működik a CD-vel és a rádióval nincs semmi gond!
Remélem valaki nekem is tud segíteni! Előre is köszönöm!
Ill támogatja e. Azt nem írtad, hogy mekkora. Van olyan, hogy nem támogatja mert pl túl nagy méretű.
Sziasztok!
Nemrég elővettem a régi fejegységemet, egy Blaupunk FireburgC31-et! Tápjául egy 180W-os számítógéptáp szolgál, Aux bemenetén laptoppal. A kimeneteken pedig: front J és B 1-1 régi videoton hangszóró ~50W-os, 4Ohm-os. Rear Balon pedig egy mélynyomó 200W 4Ohm, de nem úgy hajtja, ahogy szeretném. Megtaláltam interneten a fejegység teljes műszaki dokumentációját, de sajnos én nem értem ezeket a rajzokat. Arra szeretnélek megkérni benneteket, hogy a linkelt dokumentumok megtekintése után, mondjátok meg, hogy a Rear jobb és bal hidalható lenne e. Tudom, hogy általában nem azok, de ennek az IC-jében 4 műveleti erősítő van a rajz alapján. Fejegység rajza: Blaupunk FireburgC31 IC rajza: Sony CXA2510Q Válaszaitokat előre is köszönöm.
Egy Hp usb flash drive v165w 4G van, de próbáltam már egy 512 mb kingstonnal ahogy írtad is a méret miatt, de sajna azzal sem volt jó! A fájl rendszer FAT 32 ami elméletileg jó hozzá!!
Köszike
Szia. Az mit jelent, hogy nem hajtja meg rendesen? Én a mai napon tettem be a kocsimba egy Pioneer Deh-2900MP fejegységet a gyári hangszórókkal( első kettő) a hátsó hangszórókimenetre pedig egy 250W-os passzív subcsövet. Szépen szól(t), de lekötöttem róla. Mivel nem vagyok benne biztos, hogy terhelhetem -e így a fejegységem végfokát? Valaki nem tud ebben valami használhatót írni? Gondoltam én is, hogy hídba kötöm, de én sem találtam rá egyértelmű kijelentést, hogy csinálhatom e. Ha csak a Rear balon van a szubcső (4OHM 250W) és a Rear jobbra nem kötök semmit akkor nem fog tönkre menni? Illetve mit kéne csinálnom, hogy BIZTONSÁGOSAN tudjam használni? Várom a válaszaitokat.
Antubisz, azzal, hogyha teszel a szub elé egy hangváltót, akkor szebben fog szólni, hisz csak a mély tartományt kapja meg a hangszóród. ( Egy ötlet, )
Sziasztok!
kis_kreisz köszönöm a tanácsot, van hangváltó előtte, 120Hz uzán 12dB/oktávval vált. Egyébként a fejegységek 99%-át nem lehet hidalni, én is csak azért kérdezem ezt, mert az IC rajza alapján az enyémben 4 műveleti erősítő van, és tudtommal 2 a normál. Továbbra is várom a választ hozzáértőtől, hogy tudom e hidalni a fent említett, illetve belinkelt fejegységet/IC-t.
Az ebben az évezredben és épkézláb gyártó műhelyéből kikerült fejegységeknek alapból hidaltak a kimenetei. Ezeket már nem lehet tovább hidalni, senki nem rak hidat hosszába is a folyón...
Amelyik fejnek a hangszórókimenetei hidaltak, arra általában igaz, hogy: - nem analóg potis a fader - 4*40W, vagy több szerepel rajta - ISO csatlakozós, vagy saját és az van ISO-ra alakítva - a hangszórókimenetek "-"jai nem testen vannak, hanem ezek is aktív kimenetek ellenfázisban - ép az előző pont miatt testhez képest ugyanúgy kb. féltáp (12/2=6V) mérhető rajtuk testhez képest, mint a "+"-al jelzett kimenetekre Mélyláda hajtásra erősítő nélkül megoldás lehet egy duplatekercses láda, vagy 2 azonos mélyhangszóró beszerzése. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2013
Sziasztok!
Eddig csak csendes szemlélődőként voltam jelen itt a fórumon. Nagyon sok jó ötletet, megoldást találtam a hozzászólásaitokban, most viszont kifogott rajtam az autórádióm. Ez egy Suzuki Ignisben levő gyári Blaupunkt - Bosch cd-rádió. A hiba a következő: nem kapcsol be, és a bekapcsológomb megnyomása után, a gombok világítása is elalszik. A gombok megvilágítása független a rádió ki- vagy bekapcsolt állapotától, a helyzetjelzővel együtt kapcsolódnak fel. Szabványos ISO csatin keresztül kap áramot, megmértem, megvan az összes feszültség. Nem szívesen cserélnék rádiót, mert az autóban levő órát is a rádió gombjaival lehet beállítani. Valakinek fordult már elő ilyen hibajelenség? Tudtok tippet adni merre keressem a hibát? Köszi!
Sziasztok!
Van egy Clarion CD lejátszóm autóba, 4*45 wattos, 4 csatornás összesen(nincs mélynyomó kijövetel). A 4 ajtóban van 4 hangszóró, és mind bekötve, tökéletesen megy minden. -a kérdésem az, hogy akarok egy mélynyomót rakni a csomagtartóba, és nincs ahová rákössem. Próbáltam, hogy a hátsó hangszórókat párhuzamosan "ráköttem" az elsőkre, és maradt szabadon egy RR(rear right) és RL csatorna. Ha az RR-re kötöm a ménynyomót, akkor bizonyos zenéknél, amikor a bal csatorna szól, akkor a mélynyomó hallgat, mert nem kap jelet. Próbáltam azt is, hogy az RR -t, és az RL -t is rákötöm az egy mélynyomóra, de akkor a sztereó miatt visszhangzik(vagy valami fura hangja van) néha. -előre is köszönöm a segitséget, tippeket, ötleteket várok! A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
Ne köss párhuzamosan hangszórókat, mert feleződik az impedancia, ami melegedést, torzítást és bántalmakat okozhat. A kimeneteket meg pláne ne párhuzamosítsd! Szegény Clarion többre érdemes ennél...
2 lehetőséged van: - hanyagolod a 2 hátsó ajtóban levőt és ebből az egyik helyett bekötöd a mélyet - a 2 hátsó hangszórót sorba kötöd és ezt kötöd az egyik hátsó kimenetre, a másikra a mélynyomót de a legjobb egy erősítő beszerzése lenne. Minden maradna az eredeti felállásban, a mélyet az erősítő hajtaná. Minden szépen szólna és nagyot dörrenne a mélynyomó is. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
köszi szépen a tippet, azt fogom csinálni, hogy marad a két elsőajtóban a hangszóró, és az RR -re teszem a mélynyomót(amugy van erősitő is) , és még annyi kérdésem lenne, hogy nem lehetne az RR és RL-t valahogy összefonni(hidalni?)? azért lenne jó, mert betudom állitani a fejegységen, hogy a hátsók hangosabban szóljanak(mélynyomó), és ekkor halk zenével nagy basszus van, de ha az RR-en van a mélynyomó, és RL-en az egyik hátsó hangszóró, akkor egyedül zenél, s az nem kóser nekem
és amugy köszi a segitséget
Állj, állj, állj!
Idézet: Ha van erősítőd, mi fenének kötöd a mélynyomót a fej hátsó kimenetére? „amugy van erősitő is)”
hát hová kössem? egy mono mélynyomóerősitőm van, arra nem köthetem rá az ajtóban lévő hangfalakat .. (fm modulátorról megy a zene, amit a fejegység fog be)
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
Idézet: „Van egy Clarion CD lejátszóm autóba, 4*45 wattos, 4 csatornás összesen(nincs mélynyomó kijövetel). A 4 ajtóban van 4 hangszóró, és mind bekötve, tökéletesen megy minden. -a kérdésem az, hogy akarok egy mélynyomót rakni a csomagtartóba, és nincs ahová rákössem.” Idézet: „(amugy van erősitő is)” Idézet: „egy mono mélynyomóerősitőm van, arra nem köthetem rá az ajtóban lévő hangfalakat” Most vagy nekem nem tiszta valami, vagy nem értelek... Van egy 4*40W-os Clarion fejegységed, amiről mehetnek az első és a hátsó ajtóban levő hangszórók, valamint van egy mélynyomód, és van egy mono mélynyomóerősítőd... Mi a probléma? Ez így egy korrekt rendszer lenne, erre van kitalálva? Miért kötnéd a fej valamelyik oldalára a mélyet, és miért akarnád a sztereó hangszórókat a mono mélyerősítőre rakni? Tehát miért is nem kötöd azt a mélynyomót a mono mélynyomóerősítőre? Nincs a rádión vonal kimenet, ez zavar? hangszóró kimenetből is lehet csinálni vonalkimenetet az erősítőnek, ez a megoldás is sokszor jobb lesz bármelyik eddigi megoldásnál... A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2013
a mélynyomó a monó erősitőn van. Az erősitőnek az RCA bemenetet mivel kössem össze?
valahogy a hátsó hangszóró kimenetekből(RR és RL)-ből kellene bemenetet csinálni az erősitőnek Idézet: .„(nem monó, csak bridges, és bocsánat ha összetévesztettem)(Mac audio 320watt 2:1 channel)” Kerestem googlebe de nem találtam, valaki küld linket h hogy tudnám ezt megvalósitani? előre is köszönöm, és elnézést a pontatlanságomért
Te kész vagy teljesen...
Idézet: Mióta? „a mélynyomó a monó erősitőn van.” Erről írtam az előbb, és adtam linket is! Csak rá kell kattintanod! Az eleje kicsit drága, de a racing bazárban van 1500Ft-ért, vagy SAL van 1890-ért. Ezt rákötöd a hangszórókimenetre, a másik vége meg RCA kábellel az erősítőbe.
Köszi szépen, de ilyen segitség, hogy innen-onnan ennyi forintért lehet venni, az nem érdekel, én akarom megcsinálni, és olyan linkre gondoltam, ahol van leirás erről..
1500Ft-ért kapsz egy bedobozolt, csatlakozókkal ellátott, szintszabályzási lehetőséggel megáldott korrekt cuccot. Ezt megint nem igazán éri meg megépíteni. kihívás sem sok van benne, néhány ellenállás és kondi, meg a trimmerek...
itt látszik több fajtának a lelki világa Az első egy sima ellenállásosztós, kondis leválasztós, amiről beszéltem. Olyasmi, mint itt az első: ellenállásosztós illesztő, csak még kell mögé egy-egy 22µF/25V-os kondi, valamint nem 1k/10k, hanem 1k/4k6. A doboz és az RCA csatlakozók alig jönnek ki egy készen vehető cucc árából. Nincs azon az erősítőn véletlenül gyárilag ilyen bemenet? A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013
Egy kisebb rajzot tudsz feltenni ? Mono kéne , itthon összerakom. Pont ezen gondolkodtam hát ha van ilyen , és mikor beléptem akkor láttam a hozzászólásba
ez jólessz mellékeltem egy rajzot, esetleg nem rajzolnád be nekem, hogy hogyan kössem össze a dolgokat, így sokkal egyértelmübb, és kondikat is rajzold be légyszives, és lehetne h
stereon működjön az erősitő(mélynyomós)? előre is köszi
A naezz.jpg törlendő.
A másikba belerondítottam a kért dolgokat...
Na ez igen, ez kellett, köszönöm szépen!
na megépitettem a cuccot, 22µF/63V -s kondikat használtam, ahol vettem, csak ilyen volt, aztmondták, hogy ez is jó, és 1.6k/10k ellenállásokat. ez igy fog tökéletesen működni?
Az autómban (Audi A4 8k 2008 új modell) gyári (Chorus4) fejegység van. Mivel az autó egyéb funkcióit is vezérli sajnos nem cserélhetem ki. Próbáltam Interface-t csatlakoztatni hozzá de a váltóvezérlő csatlakozó nem reagál, vagy kódolt vagy gyárilag süket. Rá tudtam dugni a Dension-t de nem történt semmi. Az Audi nem valami segítőkész, azt javasolták vegyek bele "tőlük" másik rádiót 170-ezerért...Pf!! az tuti eljátssza az Mp3-at. Ezügyben kérnék valamilyen segítséget, ötletet, van-e más megoldás, amivel megoldható lenne az jó minőségű Mp3-as zenehallgatás.Esetleg máshonnan, máshogyan bejuttatni a jelet,vagy a váltóvezérlőt feltörni vagy akár olyan megoldás is érdekelne hogy egy másik lejászót beépíteni a kesztyűtartóba. Én nem értek hozzá ezért olyan segítséget kérnék aki még is valósítja nekem.
Szia!
FM transmitter? Bar nem tudhatom hogy nalad a Idézet: „..jó minőségű Mp3-as zenehallgatás...” mit takar. Nalam ez a megoldas volt a legegyszerubb. Igaz nem Audi csak Renault
Most jelenleg az van benne, és azért írtam a minőségi zenét mert a rengeteg rádiócsatorna állandóan bezavarja. Azért köszi.
Oke, ertem.
Bocsanat akkor. a 95MHz kornyeke szabad, nincs kozvetlenul mellette ado ha jol emlekszem. A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
Ez egy egyszerű ellenállásos feszültségosztó, kondi leválasztással. Kevés dolog miatt következhet be a nem működés... Az azért fura szaküzlet, ahol nincs 1k-s ellenállás. Egyébként mindegy, nem olyan nagy eltérés, hogy észrevennéd, az erősítőn úgyis van szint állítási lehetőség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |