Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   782 / 1273
(#) laca80 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Köszönöm a válaszod !
(#) laca80 válasza kislacikahu hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
DVD -vel is meg lehet oldani?
(#) kadarist válasza laca80 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
A DVD-lejátszóban nincs tuner (hacsak nem felvevős), ezért azzal nem lehet megoldani.
(#) laca80 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Köszönöm !
Megpróbálom videóval.
(#) laca80 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Szia !
Nem tudnál segíteni ,,,Találtam 1 funai videólejátszót.rákötöttem a tv-re ,és elég összekötni az euró csatlakozóval a kábel tv csatlakozóját hová kell bedugni a tv -be vagy a videóba?
(#) kadarist válasza laca80 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
A kábeltévét a videóra kötöd és a tévét meg a Scart-al kötöd a videóra.
(#) laca80 hozzászólása Márc 7, 2013 /
 
a tv-re megy a scart csatlakozó a videóra pedig a két dugó megy rá mert arra nem tudok scart csatlakozót tenni,és hogy kell beállítani a csatornákat az av menübe?
(#) kadarist válasza laca80 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
A videót úgy kell behangolni, hogy a tévét monitorként használod az AV-csatlakozó segítségével. De úgy is megpróbálhatod a dolgot, hogy a videó koax antennakimenetét kötöd a tévé antennabemenetére és a tévével megkeresteted a videó jelét. Ehhez a kereséshez nagy segítséget nyújt a videó hátulján lévő kapcsoló, amivel bekapcsolhatsz egy csíkgenerátort, megnövelve ezzel a tévé keresési hatékonyságát.
(#) laca80 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2013 / 1
 
Az a probléma hogy rákötöm a tv-t a videóra bedugom a koax kábelt a videóba át kapcsolom AV-ra de nem tudom hangolni mert nem engedbe a tv menűbe . A videón két kapcsolóvan az egyik RF MOD a másik TSG SW melyiket kapcsoljam be?
(#) zolika60 válasza laca80 hozzászólására (») Márc 7, 2013 / 1
 
Nem a TV-t kell hangolnod, hisz az úgysem tudja az adott csatornát, hanem a videót. A TV-t csak állítsd AV-ra és a videón keresd az adásokat.
(#) kadarist válasza laca80 hozzászólására (») Márc 7, 2013 / 1
 
TSG SW lesz a jó választás. De ha a tévét átkapcsolod AV-ra, akkor ne a tévét próbáld hangolni, hanem a videót, amit persze a power gombbal be kell kapcsolni, hogy adjon képet a tévének, ami kezdetben lehet, hogy csak hangyaháború lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
(#) laca80 hozzászólása Márc 7, 2013 /
 
Akkor a videon keresem a csatornákat .Köszönöm a válaszotokat.Remélem most már sikerül.
(#) bubuc17 hozzászólása Márc 8, 2013 /
 
Sziasztok
Javítok egy Orion tv-t aminél a hiba hogy hang van , kép nincs.
Sortrafón feltekerem a G2 potit akkor kivilágít a képernyő a visszafutást rajzolva. Tehát fűtés, nagy fesz megvan.
Merre keressem a hibát?
Alaplap száma: HL512M-13
(#) ligyakeli hozzászólása Márc 8, 2013 /
 
Hi mesterek, hoztak javítani egy techwood 11 AK 30 sasszival az lenne a kérdésem mitöl vágjaki a biztit mindig hol keressem a hibát.
(#) mineral válasza ligyakeli hozzászólására (») Márc 8, 2013 / 1
 
Keress a panelen egy ilyen alkatrészt. A lemágnesezést végzi a tv bekapcsolásakor. Azt forraszd ki lehet, hogy az zárlatos.
(#) ligyakeli válasza mineral hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Köszi a választ még annyit tennék hozzá,hogy menetközben szüntmeg létezni közben levettem a hátulját a táprészben a tranzisztor lábain egy pokvolt odasülve ez nemlehetett a hiba oka? A PTC ha kiforrasztom és zörög akkor rossz?
(#) Orion90 válasza ligyakeli hozzászólására (») Márc 9, 2013 / 1
 
Szia!

Akkor valószínűleg a FET elhalálozott. Meg kéne mérni a FET-et és van egy néhány ohm-os 5 w-os cement ellenállás. Ezt is mérd meg, nem-.e nyúlott meg. Jobb esetben a FET cseréje után indulnia kéne. Rosszabb esetben a zárlatos FET miatt, a táp IC is tönkrement. Ha FET-et cserélsz ajánlott először a biztosíték helyett egy 100 watt-os izzón keresztül indítani. Ha csak egy pillanatra villan fel utána elsötétedik az azt jelenti hogy elvileg a táp működik. Ha világít folyamatosan, még mindig van valami gond a vezérlésnél (pl. táp IC). Ezzel az izzós módszerrel megvédheted a FET-et a túl nagy áramtól ha baj van.
(#) ligyakeli válasza Orion90 hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Köszi a gyors választ
(#) jdani hozzászólása Márc 9, 2013 /
 
Helló. Lenne egy TV, amit ha bekapcsolok, csak ciripelést hallok, és ennyi lenne a TV működése. LED visszajelző nem világít, természetesen kép sincs. Ez egy tipikus hiba lenne, és valaki csak így tudná, hogy hol lehet a baj?
(#) kadarist válasza ligyakeli hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Szia!
Nem, az a sortranzisztor.
(#) ligyakeli válasza kadarist hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Akkor márcsak a 6FE427lehet ugye Kadarist
(#) kadarist válasza ligyakeli hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Egy kisebb háromlábút keress a hálózati oldalon, ami egy hűtőlemezre van csavarozva.
(#) sero12 hozzászólása Márc 9, 2013 /
 
Üdvöllett:egy kérdésem lenne van egy grand prix STV 71-165TF TF3PT90 TV kéttoldald befeléhajlik a kép és egyre jobban kezd befelé halanni akitud segitsen,elöre is köszönöm.
(#) asco85 hozzászólása Márc 9, 2013 /
 
Sziasztok!Tegnap vettem észre hogy a másfél éve vásárolt Philips (42PFL3606) LCD tévém halk "sistergő" sercegő hangot ad amikor is a képernyő 40-50%-nál nagyobb részen fekete a megjelenített kép.Kizárólag VGA Számítógép módban produkálja ezt..1600x1200-as felbontásban használom egyébként jelenleg egy laptop van rákötve.Egy éve így használom (aktívan)és eddig nem volt probléma.Tegnap előjött viszont ez a jelenség.Minél nagyobb a fekete rész a képen annál erősebb és intenzívebb a pattogó-sercegő hang.Ha TV-t nézek és keresek egy sötét (adásmentes) csatornát akkor nincs hang.Nem tudom kellene-e aggódnom ez miatt, és esetleg nem vezet-e a TV komolyabb meghibásodásához.
(#) ligyakeli válasza kadarist hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Igen ez leszaz kiforrasztva kell mérni? Alábakközt kb menny ohmet kellene mérnem
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
(#) baloghzsolt81 válasza baloghzsolt81 hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
üdv emberek egy kérdésem lenne evvel kapcsolatban még hogy a transzformátor vagy lehet az
áramkorlátozó elenállás szált e-el mert ha a lehúzom a főpanelről akkor nem vágja ki a biztosítékot ha rádugom akkor amint áram aláhelyezem a készüléket kivágja.

válaszotokat köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013

orion 001.JPG
    
(#) BarnaPili válasza baloghzsolt81 hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Szerintem ez csak egy soros induktivitás,ez lenne a PFC a TV-ben. Véleményem szerint nem ez miatt vágja ki a biztit,sokkal inkább a tápban kellene szétnézni.Lemágnesező PTK,tápFET,...
István
(#) HurKaa hozzászólása Márc 9, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Samsung ck-5012 xt tévém. Olyan problémája van, hogy ha a hátuljába bedugom a scart csatlakozót, szalad a kép. Menüje nincs, így nem tudok semmit állítani (ha esetleg ntsc-n lenne pal helyett). A csatornaszám és a hangerő megjelenítésével semmi gond nincs a hiba közben. A koax kábelről is veszi az adást rendesen. A média box miatt lenne rá szükség. Akik kint voltak bekötni azt mondták, hogy meg kell forrasztani, mert biztos elengedett a forrasztás. De azzal nincs gond.
Mi lehet a probléma?
(#) canon1990 válasza HurKaa hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Szia!
Próbáltad AV-re kapcsolni a tv-t? Nem minden tv kapcsol automatikusan, ha rákötsz valamit scartról. Ha nem kapcsol AV-re akkor futhat a kép. Remélem tudtam segíteni.
(#) mineral válasza HurKaa hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Én akkor találkoztam ilyen hibával , hogy ha scart elosztón keresztül több kütyü volt rákötve a tv-re. Te használsz scart elosztót?
Következő: »»   782 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem