Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?
 
Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   459 / 1165
(#) meszy18 hozzászólása Márc 8, 2013 /
 
Üdv.Lenne egy érdekesen intim kérdésem.Már felkutattam a netet,de sajna választ nem kaptam a kérdésre,emiatt fordulok hozzátok.Van egy SCHP-30003R tipusú PS2,aminek behalt a tápja.Próbáltam kapcsolási rajzot szerezni hozzá,de sajna nem találtam megfelelőt.Mindegyik eltérő,pedig van már kb. 10.Két alkatrész volt behalva benne.Az egyiket cseréltem,de a másik eléggé érdekes.Egy diódának álcázott tárgyról van szó.Száma KIV410 (panelon D015 jelzés).Egyszerűen semmit nem találtam róla.Sem karakterisztikát,sem pedig helyettesítő alkatrészt.Előre is köszönöm a segítséget.
(#) kameleon2 válasza meszy18 hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Szia ! Esetleg tranziens szupresszor? Német fórum
(#) meszy18 válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Köszi,de ebbe az oldalba én is belefutottam,lefordítottam angolra,de sajna nem biztosak benne,hogy a TPA62 megfelelő helyettesítő lenne.Ami meg átirányító link lenne,az nem él már,pedig ott bővebb kifejtés lenne a dolgokról. Igaz,nagyon gondolkozok azon,hogy belepróbálom.Max. megint elszáll a biztosíték. A legidegesítőbb,hogy rendelni sem nagyon lehet sehonnan ilyen alkatrészt,emiatt vadászok a helyettesítőjére.
(#) Balagemann2031 hozzászólása Márc 10, 2013 /
 
Sziasztok! Hozzám került 2db, a képen látható alkatrészt! Tudna valaki mondani pár szót erről az alkatrészről? Mi ez egyáltalán? És mennyit ér? Üdv! Balázs

ezmiez.jpg
    
(#) nedudgi válasza Balagemann2031 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /
 
Ennyit tudok: Hitachi gyártmány.
(#) kameleon2 válasza meszy18 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /
 
Nem kell aggódni. Mert ha most rövidzárba ment, akkor elég valószinű, hogy alapesetben az üzemi állapota szakadás (Limitált feszültségig!). Ha a kiváltó ok, amiért tönkremehetett - megszűnt - akkor jó eséllyel az áramköröd a dióda nélkül így is úgy is működni fog. Ugyanis diódát legtöbbször védelem céljából tesz be az ember 1-1 db-ot. Vagy fordított polaritás ellen, vagy a magasabb nyitófószültségűeket tranziens limiternek - régen ilyen volt a telefonos sokkvédő dióda is, vagy tranziens szupresszorként, amikor a megszólalási feszültséget meghaladó zavarimpulzus ellen kell védeni az áramkört. Az persze kérdés, mivel nem láttam az áramkört, hogy egyirányú, vagy kétirányú szupresszor lehetett, de a kapcsolásból azért ki szokott derülni és nem nehéz helyettesíteni. Ha soros a dióda, akkor polaritásvédő, ha párhuzamos kötésű akkor szupresszor. Talán még zener lehetne, de azoknak értelmezhetőbb, könnyebben azonosíthatóbb a típusjelük.
(#) tvo válasza Balagemann2031 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /
 
http://www.szsemi.com/Product_List.asp?SortID=4&ID=261
esetleg ez? talán van valami köze hozzá.
(#) oven hozzászólása Márc 10, 2013 /
 
DBL 339; DBL 494
PC tápból bontattam ki és szeretném megtudni hogy használható-e másra?
(#) kadarist válasza oven hozzászólására (») Márc 10, 2013 /
 
Szia!
Írj a DBL helyére LM-et, egybe a betűket a számokkal és úgy add be a keresőnek.
(#) Balagemann2031 válasza tvo hozzászólására (») Márc 10, 2013 / 1
 
Szia, én is keresgéltem adatlapokat, kapcsolásokat, de egyértelműen nem tudom megállapítani hogy ez az-e...Egyébként 14 lába van.
(#) kadarist válasza Balagemann2031 hozzászólására (») Márc 10, 2013 / 1
 
Szia!
Sajnos nem nagyon hasonlít rá: Bővebben: Link
(#) Balagemann2031 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 10, 2013 / 1
 
Szia! Nézegetem de a 14 kivezetést valahogy nem értem... De köszönöm azért!
(#) pucuka válasza oven hozzászólására (») Márc 10, 2013 /
 
Esetleg LM339 (komparáior) TL494 (PWM szabályzó), valamilyen klónja, mindkettő gyakori PC tápban.
(#) kadarist válasza Balagemann2031 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /
 
Nem kell azért köszönnöd, csak azt akartam kifejezni, hogy nem az lesz. Ezt a Hitachi nem gyárthatta nagy sorozatban vagy kérésre átnevezték azt a soklábú TO-3-as tokos IC-t.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
(#) Szpisti válasza kadarist hozzászólására (») Márc 10, 2013 /
 
Lehet hogy csak 6 darab készült belőle, a 006 feliratból következtetve
(#) zoly15 hozzászólása Márc 10, 2013 /
 
Sziasztok!
Valójában tudom milyen alkatrész ez, csak a paramétereket nem tudom. Egy autó generátor egyenirányítójáról kellene némi információ. Az áram és a feszültségi adatokra lennék kíváncsi.
Erről lenne szó. Az árama igazából szerintem nekem elég (én max 8A-t fogok alkalmazni) de a feszültségre kíváncsi lennék, előre is köszönöm!
(#) gkari válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /
 
Szerintem 20A min.biztosan, min. 50V zárófesz., de arra ügyelj, hogy csak 3 egy sorban lévő azonos-, a másik 3 fordított-bekötésű.
(#) zoly15 válasza gkari hozzászólására (») Márc 11, 2013 /
 
Köszönöm, utánanézve autó generátorból való, a leg kisebb generátor is kb. 45A. A diódák pedig 2-2 sororan van kötve.
(#) meszy18 válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 11, 2013 /
 
Köszi a körültekintő leírást,szerencsére sokat segített.Kétirányú a kicsike,ebben teljesen biztos vagyok (a panelen lévő jelzésből ítélve),a multiméter viszont nem szakadást,hanem rövidzárat mér.Emiatt sajna adott,hogy szerencsétlen meghótt. Mintha csak egy tekercset,vagy biztosítékot mérnék.Így viszont nem merem megpróbálni sem,hogy enélkül az alkatrész nélkül adjam vissza a PS-t,mert ha egyszer már sikeresen megadta magát,akkor sanszos,hogy idővel megint megfogja,viszont enélkül félő,hogy a kövinél nagyobb lesz a kár.Így nem marad más,mint a pótlás,de sajna adataim nincsenek.
(#) _vl_ válasza meszy18 hozzászólására (») Márc 11, 2013 /
 
Azt lehet tudni, hogy milyen vezetéken lakik ez? Mert annak a normál feszültségszintjéből ill. sebessége alapján azért lehet tippelni, hogy kb. milyennek kéne ott lennie.
(#) kameleon2 válasza meszy18 hozzászólására (») Márc 11, 2013 /
 
Éppen ezt írtam le neked, ha szupresszor, akkor az a dolga, hogy rövidzárba menjen . Így védi meg az elektronikát. Ha kiemeled és tudod izolálni a tápot a többi résztől - csatlakozóval, vagy vezeték leforrasztásával, akkor indítsd el a szupresszor kiemelése után csak a táp részt és mérj tápfeszültséget! Ha a táp rendben, akkor már nem nehéz más, helyettesítő típust kiválasztani, például a Lomexnél. Ha például 5V-od van, arra létezik többféle is, de 6V-osnak jónak kell lenni egyirányúból. Ha valamilyen külső busz vagy vezérlő csatlakozik rá, akkor lehet kétirányú is, de mivel képet nem tettél fel a konzolt pedig nem ismerem, így nehéz beazonosítani, hogy kell-e egyáltalán kétirányú, vagy csak az volt sok raktáron.
(#) gkari válasza zoly15 hozzászólására (») Márc 12, 2013 /
 
Nem hiszem, hogy sorosan lennének kötve, mert az autógenerátorok 3 fázisúak, tehát -az akkumulátor felől nézve- 3-3 inkább párhuzamosan kell, hogy legyen.
(#) Szpisti válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 12, 2013 /
 
Túlfeszültség levezető parázsfény kisüléses lámpa... a gyengén sugárzó bevonat valamit javít a hatásfokán. Nem ez az egyetlen alkatrész aminek minimális radioaktiv sugárása van manapság sem, de ezeknek a sugárszintje jóval a veszélyesnek alatta van. Amennyiben nem szopogatja valaki, vagy elégetve belélegzi.
A világító számlapos foszforeszkálós óralapoknak és mutatóknak is van ennyi sugárzása, mégsem rajzoltak rá sosem elakadásjelző háromszöget
A témáról ezen a katonai cuccokkal foglalkozó fórumon még lehet pár érdekességet olvasni.
(#) kameleon2 hozzászólása Márc 13, 2013 /
 
Sziasztok! örököltem "valamit". El szeretném indítani, hogy tudom-e használni vagy sem, de jó lenne, ha valaki meg tudná mondani ez mi is lehetett - így egyben, illetve, hogy ezt a motort el lehet-e indítani valahogyan. Mindhárom ponton 310Ohm körüli értéket mérek egymáshoz képest.
(#) noctilux hozzászólása Márc 13, 2013 /
 
Uraim!

Adott a fent nevezett stúdiómonitor a kis saját FET-es erősítőjével. Mint kiderült a saját védelme kevés volt, és megolvadt picit. Kapott egy kicsit nagyobb terhelést, kb 20mp-ig..
Mérsékelt elektronikai tudásommal megpróbálom vázolni az alkatrészeket, amiknek a beszerzéséhez szeretnék segítséget kérni. Sajna itthon nem találtam. Mellékletem képet a másik (még ép ) oldalról is.
Szóval :
IRLB 4343
C3421

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) gkari válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Szerintem ez egy kefés motor, eltolt keferendszerrel, ha igaz, akkor 2 féle ford.számon tud működni.
(#) kameleon2 válasza gkari hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Szia! Kérdés hogyan, mert eredetileg 2 vezeték volt bekötve a 2 és 3 pontokra, de ha oda áramot adok nem indul el, kézzel megsegítve sem, pedig épnek tűnik. Gondolom kellene valamilyen segédfázis megoldás neki, de nem értek a motorokhoz, tehát azt sem tudom mekkora értékben gondolkodjak, illetve milyen módon tudom kihasználni a többi kivezetést, vagy melyik kapocsra mit kössek, hogy jó legyen.
(#) Szpisti válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Én megpróbálkoznék azzal az elrendezéssel, amit ezen az oldalon az asszinkron motorokkal kapcsolatban lehet találni.
Elég értelmesen leírja a működtetést.
(#) Szpisti válasza noctilux hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Szerintem próbálkozz meg a kérdéseddel a "Kapcsoló üzemű (PWM) végfok építése" topicban is érdeklődni, mert ezt a fetet én annak tippelem, és lehet hogy kevés lesz csak a füstös alkatrészek cseréje!
(#) nagy hoho hozzászólása Márc 13, 2013 /
 
Van egy kukorica pattogató gép ami nem pattogat. Van valakinek dokumentációja ehhez a géphez?
Típusa: Pk8000 a Three-Seven Kft gyártotta Tiszakécskén.
Következő: »»   459 / 1165
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem