Fórum témák
» Több friss téma |
Mengyán, Coyote55!
Kösz hogy válaszoltatok! Na akkor leírom, amit kiderítettem: Az alaplap az Everest szerint MX4BS azonosítója 09/25/2001-i845-6A69VAWEC-00 Main Memory Frequecy 133 Mhz. A BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG MX4BS R1.03T Sep.25.2001-6.00PG A gépben lévő két memória: 256MB PC133 SDRAM, egyoldalas. Amelyik benne volt és meghibásodott,: Value RAM KVR133X64C3/512 kétoldalas -(ennél a másik alaplapon memtesttel vizsgálva is bithibát jelez)- A problémás memória ( amelyik nem kompatibilis) típusa PC133 256MB 32MX4 SDRAM. A jelzett linket már végigbogarásztam, be csak R1.03 biost találtam, /Operating SystemOS -nem tudom ez mit jelent-/ R1.03T jelzésűt nem találok, pedig egy napot elkínlódtam a google-val. Ezzel meg nem merem frissíteni, mert nem vagyok benne biztos, hogy jó-e. Na meg úgy tudom, telepítéskor fel kell installálni az alaplapi chipkészletet, de i845 lapkakészletet az istennek nem tudok leszedni. Úgy kaptam én ezt a gépet, semmi telepítő CD nincs hozzá. A másik alaplapom csak ilyen tesztelgetésre való P4XFB és csak táp meg kártyák vannak hozzá, operációs rendszer nincs. Na itt tartok.Elnézést a hosszú litániáért.Úgy látszik, átok van ezen a gépen, mert két külön partícióra van egy-egy XP feltelepítve, az egyiket a feleségem használja hébe-hóba és tegnap amikor bekapcsoltam, rendszerbetöltés után néhány másodperccel megjelent egy fehér képernyő, és csak az egeret lehet mozgatni. Végigfuttattam a Spyware Terminátort, az Avastot, nem találtak semmit. Úgy tűnik, renszert kell telepítenem. Még annyit, hogy ha válaszoltok és nem reagálok azonnal, nem ülök állandóan a gép előtt, más dolgom is van.
Nem kompatibilis vele és nem is lehet ellene mit tenni.
Hát ez nagyon úgy néz ki, hogy nem kompatibilis. Nem értem, hogy miért csak 1.03-at találsz, meg miért nem találsz hozzá alaplapi drivert, amikor coyote55 linkjén ott van minden, szájbarágósan. 1.06-os BIOS, alaplapi driverek, utility-k, stb. De ha esetleg úgy jobban teszik, akkor itten van a gyártó oldala. Csak ki kell választani a tipusát, mert elqrták a weboldalukat, és nem csak az adott termék cuccait hozza, hanem mindet. A BIOS-nál az MS-DOS csak annyit jelent, hogy adnak hozzá egy programot, amit pl egy Win98 boot floppyra rámásolva meg tudod frissíteni a BIOS-t. De van egy 1.07-es is, az már asszem windows-os frissítő programmal. (Value RAM-al kapcsolatban: egészen addig nem tudtam, hogy mit jelent - nemigen tudok angolul - amíg meg nem láttam egy Te*co Gazdaságos WC papír csomagolásán a TE*CO VALUE feliratot. Valamiért mindig az "érték" jelentés ugrott be a szó hallatán, és ezt nem tudtam összeegyeztetni a velük való szívással) Sajnos ezen két módon tudsz segíteni: 1.) veszel/kérsz kölcsön hozzá normális memóriát, V*terán már vannak nagyon olcsón (értsd: a 300Ft-os postaköltség többe kerül) 2.) használod a másik alaplapot. Valószínűleg az nem annyira kényes a T*CO gazdaságos memóriára. Azt nem értem, hogy miért probléma az, hogy nem adtak hozzá operációs rendszert, hiszen úgyis újra akarod telepíteni, akkor meg van operációs rendszered. Ha legális az XP, és pont az alaplaphoz van zárva, akkor van csak szívás.
Idézet: „....egy uhu linux van, és nem enged belépni. Valakinek van ötlete, hogy lehet kikapcsolni a jelszót, hogy betudjak lépni? Le kellene mentem....” Tölts le pl. egy Xubuntu linuxot (vagy bármelyik mai live linuxot). Írd ki CD-re (vagy pendrájvra) Indítsd el gépet CD-ről (vagy pendrájvról), ezzel el fogod érni a benne levő winyó tartalmát, amit pl. hálózaton át le is tudsz menteni máshová.
Kösz a válaszokat.
Valami félreértés történt a telepítővel kapcsolatban: Én arra a telepítő CD-re gondoltam, amit annak idején a P4XFB alaplaphoz adtak, és "Magic Install Motherboard The Brand You Can Trust" néven tartalmazza mindazon drivereket, amit kell az alaplaphoz. WIN98, 2000, XP, WIN7 telepítő CD-k vannak, mindegyik legális. Namármost akkor tiszta a kép hogy mit is jelent az MS-DOS. /Régebbi alaplapokon frissítettem már BIOS-t./ A régebbi alaplapot azért nem használom, mert csak egy SDRAM és két RAM foglalat van rajta, és a RAM memóriáim is 2x256 MB. Na de majd elkinlódok vele, vagy megvárom amíg a fiam hazajön Angliából valamikor a nyáron és hozatok vele memóriákat, ott igazán fillérekbe kerűl.
A telepítő CD-n ami lényeges dolog van, azt le lehet tölteni a gyártó honlapjáról (katt a driver feliratra). Az a két "RAM" foglalat valójában DDR SDRAM, manapság úgy nevezik, hogy DDR-I (DDR egyes), és az SDRAM-nak az utódja! Jelenleg DDR-III-nál tartunk. Attól eltekintve, hogy ez az alaplap VIA chipset-es, minden tekintetben jobbnak tűnik. Főleg a DDR memória miatt. Nem is tudtam, hogy csináltak olyan P4 alaplapot, amin csak SD-RAM volt.
Idézet: „Support 1 pcs PC133/PC100 SDRAM Module expandable to 1.0GB, or 2 pcs DDR266/DDR200 DDR Modules Expandable to 2.0GB” Ez számomra azt jelenti, hogy 2GB-ig támogatja a DDR memóriát. Szóval nem tudom, honnan szedted a 2x256MB-ot. Egy dolgot tudnod kell: Amikor bejöttek a DDR memóriák, amit tulajdonképpen a P4 s478 processzorokhoz fejlesztettek ki, akkor nagyon drágák voltak. És mivel korábban volt egy befürdés a P4 S423-al, és a horror drága RD-RAM-al, az olcsóbb s478-as alaplapokat kompatibilissé tették az SD-RAM-al is, így nem kellett az alaplap-processzor-memória "szentháromságot" cserélni. Hiába volt a DDR jóval olcsóbb az RD-nél, az emberek féltek tőle az RD kudarca miatt. Az SD-RAM Pentium 1-től P3-ig volt, és kisebb-nagyobb gyártói "bakiktól" eltekintve elég volt csak processzort, vagy a processzort és az alaplapot cserélni egyszerre, a memóriát meg csak akkor, ha épp lement az ára. Szóval a régivel ki lehetett bekkelni még egy kicsit. Ezek után sokk volt a P4 423-nál a teljes szentháromság csere, amiből csak a memória volt 30-35ezer (ugyanennyi SD-RAMot meg lehetett kapni 10-12e-ből). Szóval mindenképpen DDR memóriát hozassál a fiaddal, az a jobb.
Na akkor csak a teljes érthetőség kedvéért. P4XFB Motherboard kézikönyvből kkimásolva:
Bank 184-pin DDR DIMM Bank 0,1 (DDR1) DDR266/DDR200 DDR DRAM Module X1 64MB-1.0GB Bank 2,3 (DDR2) DDR266/DDR200 DDR DRAM Module X1 64MB-1.0GB Total System Memory Max 2.0GB X2 64MB-2.0GB Bank 168-pin SDR DIMM Bank 0,1 (SDR1) PC/133/PC100 SDR DRAM Module X1 64MB-1.0G Total System Memory Max 1.0GB X1 64MB-1.0GB A 2x256 MB azt jelenti, hogy ehhez az alaplaphoz két darab 256 MB-os memóriám van, és azért használom a másik gépet, mert amíg tönkre nem ment a benne lévő 512 MB-os memória, gyorsabb volt a gép 1GB memóriával. Szóval tök mindegy, hogy melyiket használom, egyformán 512 MB a memória mennyiség.Remélem, igy már érthető. Erről ennyit. A másik problémámra, miszerint rendszerbetöltés után néhány másodperccel fehérre vált a képernyő, és csak az egeret lehet mozgatni, nem tudtok valami gyógyírt? Pár perce telepítettem új rendszert, és ugyanazt a hibajelenséget produkálja. A merevlemez ugyanaz, a videokártya ugyanaz,a monitor dettó, és a másik partíción lévő rendszer tökéletesen működik. A guglit már átbogarásztam, semmi használható ötlet. Próbáljam másik videokártyával, monitorkábel kontakthiba, ilyenek. Még jó hogy az egyik rendszert tudom használni. Egyébként telepítés előtt CHKDSK/F, Ashampoo Win-Doctor, meg ilyen-olyan hibakereső programok lefuttatva, egyik sem talált semmit. Néhány gépet már sikerűlt életre kelteni, de ez most feladta a leckét. Idézet: „miszerint rendszerbetöltés után néhány másodperccel fehérre vált a képernyő, és csak az egeret lehet mozgatni, nem tudtok valami gyógyírt?” Próbáld másik videókártya driverrel, próbáld másik videókártyával (olyannal, aminek még véletlenül sem ugyanaz a drivere).
Éppenséggel van másik videókártyám, csak az lassúbb, és mindenképpen szeretném kideríteni ; mi az oka annak hogy ugyanazon a merevlemezen egyik partíción vígan muzsikál az XP, a másik partíción meg ezt a jelenséget produkálja. Ha videókártya vagy driver probléma lenne, szerintem egyik rendszer sem menne hibátlanúl.
Idézet: „Ha videókártya vagy driver probléma lenne, szerintem egyik rendszer sem menne hibátlanúl.” Feltéve, hogy ugyanaz a driver van telepítve mindkettőbe. Idézet: „A 2x256 MB azt jelenti, hogy ehhez az alaplaphoz két darab 256 MB-os memóriám van,” Bocs, ezt tényleg benéztem. Idézet: „A másik problémámra, miszerint rendszerbetöltés után néhány másodperccel fehérre vált a képernyő, és csak az egeret lehet mozgatni, nem tudtok valami gyógyírt?” Próbáltad driver nélkül? Egyszer használtam vagy 2 hónapig driver nélkül az XP-t, mert nem volt normális driver hozzá. Ha GeForce kártyád van, kipróbáltad a kártyádnak megfelelő XP-s drivert letölteni az nVidia honlapjáról?
Hát jól elértetlenkedek ezen a fórumon. A videokártya:Radeon 9200 SE Family, Driver telepítve mindkét rendszerre. Driver nélkűl is ment de tavaly nyáron ráakadtam a driverére, felraktam, gondolván: ártani nem árt. Na de nekem most az az elsődleges problémám, hogy ha eddig /már több mint két éve/ problémamentesen ment, akkor most mi a francért makacskodik? Legyen ez egy költői kérdés. Mindenképpen meg fogom csinálni, már csak makacsságból is, de a fórumon ugye "több szem többet lát". Mindenesetre kösz a tippeket, -azért még jöhet néhány- én meg megálmodom hogy mi a megoldás. Be szokott jönni elég gyakran, hogy arra ébredek; hoppá, itt a megoldás! Biztos a tudatalattim is ezeken dolgozik ilyenkor. Na de az ezotéria már igazán nem ide tartozik.
ATI Catalist fent van? Egy fórumon hasonlóra panaszkodnak, igaz TV-vel kapcsolatban, és csak a drivert tette fel először, amikor feltette a Catalist-ot, megoldódott. Esetleg próbáltál az AMD honlapjáról letölteni drivert hozzá? Nekem többnyire be szokott jönni. (-> jobb, mint a CD-n lévő)
hoppá, itt a megoldás! Biztos a tudatalattim is ezeken dolgozik ilyenkor. Inkább a tudat feletti. (Azt hiszem Jung dolgozta ki a tudat-feletti elméletét.) De a többi stimmel.
Hibás a merevlemez. Indítsd el a másikat és a HD sentinellel végeztess rövid öntesztet, gondolom sikertelen lesz olvasóegység hibája miatt.
Más lehetőség híján leformáztam a partíciót és újraraktam a rendszert. Gond nélkűl megy. Ami kellett, lementettem. Érdekes módon csökkentett módban rendesen ment. Máig sem jöttem rá, mi okozta a galibát, de most már nem is foglalkozok vele. Azért kösz a tippeket.
Szinte biztos, hogy driver. A csökkentett mód tulajdonképpen annyit jelent, hogy nem tölti be a drivereket.
Sziasztok!
Az alábbi problémával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni: Gigabyte GA-G41M-ES2L alaplapú gépünkben a 2GB ramot 8 GB-re szerettem volna bővíteni, ezért rendeltem 2 db 4 GB-os (DDR2) PC2-5300P 667Mhz Ecc Reg CL5 típusú memóriát. Az alaplap a leírás szerint 8 GB ramot elfogad, a foglalat (DDR2) és a Mhz is rendben, berakás után azon ban nem indul a gép (folyamatos sípolás, a nemória problémát jelezve). A ramokat próbáltam külön-külön is, de a gép így se indul. Bios frissítés? alaplap csere? esetleg mindkét ram hibás?
Registered (Reg) memória szerverbe való, ebben a lapban nem fog elindulni. Unregistered/unbuffered kell bele, az Ecc nem számít.
Üdv.
Én azért szoktam látni az alaplap használati utasításában, hogy "non-Buffered, non-ECC". Jó hír, hogy ennek a leírásában nincs benne. Rossz, hogy a non-Buffered se, tehát lehetséges, hogy csak kifelejtették.
@csikost: Szerezzél 2db "hagyományos" DDR2-es memóriát, mégpedig 800MHz-est. Egy kis segítség, amit ilyenkor mindenképpen át kell olvasni: User Manual, Memória támogatási lista. Természetesen nem csak ezekkel a memóriákkal működik, de ezekkel tesztelték. Ezen kívül célszerű kerülni a nagy számítógép gyártók által márkázott memóriákat (IBM, HP, Dell), mert azokat azért gyártják, hogy csak a saját alaplapjukban üzemeljenek. Ui: Te tudod, de én biztos sajnálnák 40 rugót 8GB memóriára. DDR3-ból megkapsz ugyanennyit 12 ezerért. Ha muszáj a jelenlegi alaplapnál és processzornál maradni, én 2db 2GB-ost vennék, az jóval olcsóbb DDR2-ben, akár használtan is. Ha kevés a 4GB, akkor mégis nagyon erőteljesen el kell gondolkozni a DDR3-ra való áttérésen. Meg persze a Core i3-5-7 procin. A memória ár külömbségből megvan a proci vagy az alaplap.
Sziasztok!
Dell Vostro laptop. A win7 nem talál wifi hálózatot, ott ahol nagyon sok van. Be bootoltam live Linux alól is, az egyáltalán nem látta a wifi kártyát. Kicseréltem egy másikra, ami tuti jó, a win7 telepítette az újnak a driverét, a hibajelenség változatlan. Eszközt lecsatoltam, majd vissza, ugyanaz. Nem tudom, h. a windowson belül van v.mi elállítva (sok-sok éve nem win-t használok már, nem vagyok valami nagy guru MS termékekben), vagy valami egyéb hardver hiba, pl. szakadt antenna koaxkábel. Köszi
Esetleg FN gomb + F11? Azzal lehet ki/bekapcsolni.
Igaz, itt konkrétan nincs leírva sem az unbuffered, sem az unregistered a manualban, de azért következtetni lehet rá. Maga a G41 nem támogatja sem a reg-es modulokat, sem az Ecc-t Bővebben: Link.
Ennek ellenére ha a modul csak Ecc-s lenne, akkor kezelné az alaplap, csak nem használná ki ezt a funkciót. A registered már más tészta, ha a lap nem tudja akkor el sem indul, mivel itt a beírás/olvasás plusz hardverelemen (a modulon plusz ic(k)) keresztül történik.
Na ez érdekes. A régi kártyával kapcsolgattam ezzel a bill. kombinációval, de semmi változás. Az újjal meg ez v.miért kimaradt. Most kipróbáltam, és működik.
Gondolom akkor tényleg tönkrement az eredeti, és amikor az újat beleraktam, alapban kikapcsolva volt. Köszi.
Örülök, hogy sikerült!
Üdvözlök mindenkit az oldalon! A napokban olyan fura dolog történt, hogy minden videó lejátszásánál bezöldül az ablak, és pár másodpercre lefagy a gép, majd kiírja "shockwave flash has crashed" Win7-et használok Crom keresővel, de a firefox-al is ugyan így tesz.Kerestem vírust ,spyware-t, de nem találtam. A bővítmények között nincsen nekem shockwave program.Akkor hogyan ütközhet?Mi ilyenkor a teendő?Ja és nem hozható összefüggésbe semmilyen vírussal, vagy annak leirtásával ez a dolog.AZ egyik napról a másikra jött.Tud valaki okosat mondani?A segítséget előre is köszönöm!
Valóban én is frissítettem pár napja a flash-t. Utána még jó volt, ezért nem láttam összefüggést a két dolog között. Remélhetőleg kijavítják a hibát. Még jó, hogy nem tettem telepítettem újra a wint. Köszi a segítséget.
Hello!Van nekem egy P4I65G tipusú alaplapon és annyi vele a bajom hogy kétszer nem tölt be ugyanarról a portról.Próbáltam SATA-al és IDE-ssel is egyikkel sem sikerült ugyanonnan elindítani.Valaki nem tudja mi lehet a baja?
Köszönöm!
BIOS beállítás jó? A CR2032 elemben megvan a 3 volt? Okozhat még ilyen hibát a sérült IDE, vagy SATA kábel, a rossz XP telepítő, a hibás DVD olvasó, ezeket ellenőrizd.
Köszi robi!
Majd akkor te megcsinálod szerdán....
Sziasztok! Egyik ismerősöm gyereke hozzápiszkált a laptophoz és a Saját gépbe egy ikon jött létre,
Hálózati helyként (G-meghajtó) .A kérdésem hogy ezt hogyan lehet onnan eltüntetni? A választ előre is köszönöm. Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |