Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   367 / 1152
(#) Gabó válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

coyote55 módszerét próbáltad? Ill tedd fel a wint, és próbáld ki, hogy már akkor is csinálja e. Ha nem, utána jöhetnek a driverek meg a többi sallang. Persze Menet közbe próbálgasd, és amint csinálja akkor ott a hiba.
(#) sardi_hunor válasza Gabó hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Az lenne az utolsó probálkozás, de szerintem holnap kiprobálom egy másik HDD-n úgy ahogy leírtad, hátha kiderül melyik a ludas driver. Viszont ha alap winnel is csinálja akkor megint tanácstalan leszek.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) Gabó válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 22, 2013 /

Proci cserénél csináltál bios resetet?

Nem csináltam, kellett volna?

Megropalom holnap a BIOS resetet, hátha segít, de ha az sem segít, akkor remelem valami driver lesz a probléma és kiderül új windowsnál, hogy melyik az. És ha megvan a problémás driver, akkor mi a teendő?
(#) ha9pi.feri hozzászólása Feb 23, 2013 /

Üdv!
Segítséget szeretnék kérni: A Firefox egy frissítése után eltűnt az egész program. Letöltöttem egy újat, de erre nem tudom a Foxlingo-t telepíteni. Ezt írja ki: syntax error unrecognized expression (src
Köszönettel Feri
(#) sardi_hunor válasza coyote55 hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Ujra telepitettem a windowst, alap orajeleken. Talan meg van a problema, is a geforce 210 hd audio drivere osszeakad, vagy nem kompatibilis az alaplapon levo realtek hd audio driverevel es ezert fagy le. amig nincs fent a hangkartya drivere addig mukodik rendesen, es felebred a gep gond nelkul, viszont a windows automatikusan felteszi a drivert az elso frissitesnel es az utan mar lefagy ha felebresztem a gepet. Viszont ha nincs driver nincs hang, tehat nem latok mas megoldast. A gond vegul is az, hogy a videokartya hangdrivere WDDM 1.1 besorolasu, a hangkartyae pedik Vistahoz valo WDDM1.0, es szerintem nem kompatibilisek. Estetleg megprobalok keresni a neten wddm 1.1-es drivert a hangkartyahoz. Szerintetek ez lehet a problema?
(#) Gabó válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Szerezz be rendes win7 drivereket. Köztudott, hogy a vista alapból is egy rakás...
Meg asszem ki lehet választani a telepített dolgokat.
(#) sardi_hunor válasza Gabó hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Hogy erted, hogy ki lehet valasztani a telepitett dolgokat? Az Nvidia driver instalalasanal?
(#) Gabó válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Régen lehetett. Nekem pl ati van, és ott ha nem az experess-t választom akkor lehet válogatni, hogy mi települjön. Szerintem az Nv-nél is van ilyen.

Igen igy van, es kiprobaltam de ugyan ugy lefagy Nvidia audio driver nelkul is. Ami azt jelenti, hogy valami nem stimmel a hangkartya driverrel, viszont eddig is ezt hasznaltam. Na mindegy nincs mar tobb otletem, ezert egy megoldas maradt, NEM hasznalom az alvas es hibernalas modot.

Amugy a windows 7 driverekkel az a helyzet, hogy minden hardveremhez van normalis windows 7 driver egyedul a hangkartya ALC880-hoz nem kaptam csak xp es vista drivert. Sajna.
(#) mizsei.robi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Örülj, hogy neked csak megfagy az alvó mód után. Nekem komplett windows 7 omlott össze az alvó módtól 4-ből 3-szor simán fel lehetett éleszteni, negyedjére már nem sikerült.
(#) pittti válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

(#) sardi_hunor válasza pittti hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Probaltam ezt is de nem segitett sajna. Azert koszi.
(#) pittti válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 23, 2013 /

Akkor ott más lesz a gond, mert én ezt a drivert használom az összes HD Realtekhez - XP, Win7 alá. Biztosan ilyen a hangkártyád?
(#) david10 hozzászólása Feb 23, 2013 /

Sziasztok,egyik nap cd-ket irtam...amikor rakattintottam a NeroStartSmart-ra a kepernyo 1 masodpercre elfeketedett ,a gep eggyet kattant es azota elegge le lassult.Mit csinaljak,hogy ismet gyors legyen?
(#) sardi_hunor válasza pittti hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Igen, biztos, nezd meg az alaplap oldalan is : ECS AMD 690GM-m2.
(#) hideg83 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

(#) pittti válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Sajnos az a gond, hogy ez az alaplap már nem kap Win7 támogatást a gyártótól - a kolléga által belinkelt is csak XP, 2000, és Vista alá jó.

Amit én küldtem, az a Realtek honlapjáról való gyári referencia driver, elvileg minden HD audiohoz, minden OP-rendszer alá jó.

Ha mégsem lehet összehozni (ez lehet hardverhiba miatt is), nem marad más hátra mint letiltani a biosban az alaplapi hangcodecet és egy PCI hangkártyát beszerelni - mondjuk egy SB Live-ot, vagy Audigy-t. Még lehet hogy jobban is jársz velük, ezek mindennel kompatibilisek és a támogatottságuk is jobb (Creative gyártmányok, és egy időben hozzájuk alakítottak minden szabványt).
(#) sardi_hunor válasza pittti hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Amugy az a driver amit te ;linkeltel, nem akar feltelepulni mert az 64 bites rendszerre van, nekem 32 bites kell.
(#) eSDi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Üdv!

Általános és bevált gyakorlat, hogy nem az alaplap, hanem a chip gyártójától kell beszerezni a friss drivereket. Az alaplap gyártók, a széria kifutása után már nem fognak friss drivert felrakni a saját oldalukra.
Realtek HD Audio Driver
(#) david10 hozzászólása Feb 26, 2013 /

Sziasztok
Egy olyan szamitogep kerult hozzam amelyikben nem menyen a cd-rom.Kicsereltem es bele tettem az en gepembol a cd-romot.De valamiert most sem olvassa be a cd-t.A''Device Manager'' nem lassa cd-romot.Mit csinaljak?
(#) pittti válasza david10 hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Indulásnál lépj be a biosba és ellenőrizd hogy ott látja-e.
Ha nem, akkor nézd át a kábelezését (táp, adatkábel), esetleg cseréld ki az adatkábelt és dugjál rá egy másik molexet. Ha jónak néz ki (bios látja), akkor az eszközkezelőben távolítsd el a portot amin van a CD, és indítsd újra a számítógépet. Fel fogja ismerni, és akkor már használható lesz.
(#) david10 válasza pittti hozzászólására (») Feb 27, 2013 /

Koszonom a valaszt.
(#) _ampervadasz_ válasza Mengyán hozzászólására (») Feb 28, 2013 /

Szia. Tudom, csak megoldás erejére van így kialakítva a problémát megkönnyítendő, egyébként három router meg egy WiFiAP van a hálózatban illetve a nyomtatószerver.

Egy HP6100 -as laptopot is szereztem, gyakorlatilag kukára volt ítélve, de megmentettem.
A CCFL cső jó, az inverter megnyekkent, viszont nem sokat számít, mert az LCD panel leszereltem, de ez most nem lényeg.

A kis hp -n egy uhu linux van, és nem enged belépni. Valakinek van ötlete, hogy lehet kikapcsolni a jelszót, hogy betudjak lépni? Le kellene mentem, de nem tudom, mert nincsen mini P ATA - P ATA átalakítóm, mert akkor a windozos gépre rátudtam nyomni, így voszont ezt most másképp kell megoldani.

Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
(#) nemprofi hozzászólása Márc 1, 2013 /

Üdv. Szakértők!
Már megint memóriaproblémám van. Az MX4BS alaplapom a 256 Mb-os memóriát 512 Mb-nak érzékeli, és ha csak azt az egy modult rakom be, a rendszer el sem indúl. MEMTESZT valami ffffffffff dolgokat írkál ki, fogalmam sincs hogy mit jelent. A többi modullal együtt betöltődik a rendszer, de perceken belűl kékhalál jelentkezik. /Page Fault in nonpaged area/ Egy másik alaplapon simán viszi a rendszert, a memteszt sem jelez hibát. Sajna azon csak egy SDRAM foglalat van, a másik kettő DRAM és ahhoz is csak két 256-os DRAM-om van. Még annyit, hogy a 64 MB-os SDRAM hozzáadásával is hiba nélkűl megy, de hát azzal együtt is lassú a gép /XP/. Nem lenne kompatibilis a memória? Vagy valami drivert frissíteni kellene? Mondjatok valami használható ötletet. Azon kívűl, hogy vegyek egy új gépet, mert a szociális támogatásból élek. Kösz az esetleges véleményeket.
(#) Mengyán válasza nemprofi hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Jól gondolod, nem kompatibilis a memória. Próbáld megnézni/kideríteni az alaplap és a memória pontos tipusát. A memória tipusának kiderítésére jó lehet a CPU-Z program, de az Aida/Everest is jó. Természetesen azon a gépen kellene futtatni, ahol nincs memtest hiba. Az alaplap tipusát meg megtalálod rajta felszitázva. Ezután elő a google-t, és rákeresel az adataira mindkettőnek. Én valami olyasmit tudok elképzelni, hogy 66-100 MHz-es az alaplap, és 133-as a memória. Vagy fordítva. A P3-ak végén volt valami kavar a memóriával. Arra emlékszem már csak hogy volt a P3-ba való meg a többibe való memória.
(#) coyote55 válasza nemprofi hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Az a bizonyos memória egy,- vagy kétoldalas?
PC133-as memóriát 100, vagy 66 MHz-en járatni luxus, de elviselik, fordítva be sem kapcsol a gép, csak kétségbeesve csipog. A gond abból adódhat, hogy a BIOS régi - apropó, ezen az oldalon Bővebben: Link megtalálsz mindent, ami kellhet.
(#) coyote55 válasza Mengyán hozzászólására (») Márc 1, 2013 /

Az MX4BS socket 478-as...
Következő: »»   367 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem