Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Az egy régi nyomtató, ne is várd el, hogy azonnal nyomtassa a pdf-et.
Az új nyomtatók fel vannak töltve a postcript 3 karakterkészlettel. A szg csak szkripteket küld, pl itt egy négyzet, ott egy kör. A te esetedbe a szg egy bittérképet kreál a pdf ból és képként küldi el: ezért lassú, + a párhuzamos adatátvitel se gyorsítja meg a dolgát. Ennél durvább dolgok is vannak, mikor egy szélesformátumú tervrajz esetén a pár száz KB-os rajz pár száz megás lesz emiatt, ott akár percek is eltelhetnek... Üdv
Sziasztok!
Van egy Magicolor 2300DL lézernyomtatóm. Nem egy mai darab, viszont "szép" képeket nyomtat. Régebben volt egy szerelőnél, mert mindig beakadtak a lapok. De nem is ez a lényeg, hanem, az, hogy utána kb fél év után kipróbáltam, és most a következő üzenetet dobta a szemem elé: Fatal Error CODE:14H. Le is töltöttem a "magicolor 2300 Series Service Manual"-t (link ITT), ahol azt írják, hogy a "second image transfer roller"-rel van valami probléma. Már szétkaptam a gépet, de nem nagyon veszek rajta észre látszólagos hibát. Valakinek van valami ötlete? Köszönöm előre is a segítségeteket! Zsolti
Sziasztok!
Van egy HP LJ1100 laser nyomtatóm és szeretném felújítani hogy nyákvasaláshoz tudjam használni. A mellékelt kép szerint nyomtat. Mit kellene cserélnem benne? Más nyomtatót is csinálhatok ha azzal könnyebb a diagnózis. Köszönöm a választ!
A papír bal oldalán az ismétlődő foltok az a OPC henger miatt van meg van már kopva, a halvány nyomat pedig festék hiányra utal.Lehetne benne OPC cserélni meg pengét és megtölteni de szerintem vegyél bele új tonert HP C4092 névre hallgat . Ha a gép nagyon koszos egy kis takarítást is meg érdemel.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
Köszi a választ. Takarítás megvolt. A toner valóban kifogyóban van, de tényleg csak azt vegyek kompletten újat? (pl a fuser fólia ilyenkor rendben van?)
A nyomatot nézve szerintem semmi baja a fóliának, ha nincs kép ismétlés és nem tudod ledörzsölni a papírrol a tonert akkor valószínüleg semmi baja. De ha nagyon akarod nézd meg, hogy nincs e megkopva vagy nem e rojtos a két a széle.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
Ha javasolhatom, eredeti tonert vegyél. Olyan észrevételeim voltam a töltöttel, hogy a fedés elég silány minőségű volt. Halvány, vagy foltos-csíkos. Jelenleg egy hibrid, házilag átalakított tonert használok, amivel eddig 100%os paneleket tudtam vasalni.
Köszönöm, OK. Megnézem a fóliát is. Jó lenne ha tudnám használni vasaláshoz mert akkor vennék hozzá eredeti tonert is. Üdvözlettel!
Javaslom, hogy nézd meg a lézer környékét és a tükröket is, azok is el szoktak a poros környezetben koszolódni, és szürkébb lesz a nyomat miatta. A tisztítást csak óvatosan, ha lehet izopropil alkohollal. Célszerű a takarítás első műveleteként a port kompresszoral kifújni a toner kivétele után persze.
Sziasztok!
A Samsung scx-4521f multifunkciós lézernyomtamóm szkenner része begyűrte a lapot és azóta bekapcsoláskor 5 hosszú "beep" van és kiírja hogy a "Szkenner lezárva". A többi része működik, a szkennert szétszedtem kitakarítottam. ? Köszönöm.
Ha jól értelmezem te ADF ből (automatikus lapadagolóból ) szerettél volna másolni és begyűrte a papírt, ha így történt akkor van benne 2db papírérzékelő lent is és fent is azt nézd meg nem a akadt ki ilyen kis fekete műanyag valami . Piszkáld meg, hogy mozog e szépen ha megakad akkor lehet kiakadt a rúgója vagy valami hasonlóra tudok gondolni.
Ha jól emlékszem akkor ezen mechanikus lezárás nincs mint a nagyobb fénymásolókon de a scenner alatt ahol a papír kijön ott nézz szét nincs e valami kis tologatós vagy forgatós bütyök. Összerakásnál nem pergett szét valami a mechanikába?
Igen, a pípírérzékelőket megtisztítottam vattával meg is mozgattam, de semmi. Az 1-es számú érzékeli, hogy van e papír az adagolóban mikor beteszem a papírt csippan is egyet a gép és ennyi.
Nem esett szét a mechanika, bekapcsolásnál azonnal hibát jelez meg se mozdítja. Ha lehúzom az elektronikát ugyanezt a hibát adja. Már átforrasztottam a panelt is. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2013
Lehet , hogy a szkenner nem tudott visszamenni a parkoló helyzetébe , vagy a benne lévő mikró kapcsoló nem zár , vagy be van ragadva.
a gép bekapcsolásakor teszteli a gép a funkcionális egységeket , és ha valamelyiknél hiba van , azt mint írtad is jelzi .Én a szkenner környékén keresném a hibát nem pedig a lap adagolónál . A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2013
Szia, a "szkenner lezarva" uzenet akkor szokott kijonni, ha a szkenner (NEM ADF) motor nem tudja mozgatni az optikai egyseget. A kepekbol itelve Te nem a szkennert takaritottad meg, hanem az adf-et. Nezz be a szkenner ala, oda, ahol a papir jon ki, nem-e latsz valami tili-toli muanyag fulet, amivel a szkennert lehet blokkolni. De az en halovany emlekeim szerint sincs ennek ilyen lehetosege. Ez aazt jelenti, hogy szet kell szedd a gepet. Elso lepesben ellenorizd a szkenner motor cstlakozojat, a helyen van-e. Gondolom bekapcs utan nem az elso pillanatban adja az 5 bipet, hanem megprobalja megtalalni a "home position"-t. Figyeld meg azt is, hogy kigyul-e a szkenner lampa, probalja-e mozgatni azt. Az uvegen keresztul figyeld meg nincs-e valami a fogaskerekek kozott, ami nem engedi azokat forogni. Ha nincs, szet kell szedd a szkennert. A billentyuzetet felulrol kell kipattintani, 3 fule van. Alatta van 2 csavar ami rogziti az uveges felso reszt. Hatul van meg 2 csavar, es korbe fulek, amiket ki kell pattintani. Sok sikert.
Egyet értek, szerintem megakadt a ccd, nem tudja kimozdítani a holtpontról! Le kellene venni a gép tetejét, és az üveglap alatt szépen megtakarítani, majd a tengelyt finom olajjal kicsit meg is kenheted. A ccd-t mindenképpen húzogasd oda-vissza, hogy ami esetleg megakasztotta, azt megtaláld! Mellesleg ragyogó alkalom arra, hogy az üveglapot elmosd, mert általában le szokott retkesedni.
Szerk.: Ehh.. kellett nekem ennyit pofázni, közben beelőztek ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2013
Bekapcsolás után azonnal csipog, nem világít a ccd, meg se mozdul a motor, csatlakozója helyén van, oszcilloszkóppal mérva a motor nem kap áramot.
Szétszedés előtt a ccd alaphelyzetben volt, optokapun mért adatok a képen. Kapcsolót a szkenner blokkolására nem találok és a könyve se ír.
Bocs az amatőr kérdésért, de a fuser fóliának mi a szerepe? (sajnos lyukas a nyomtatómba cserélnem kell azt is)
Hát akkor pedig kezd a kérdés aggodalomra okot adni! Azt próbáld még meg, hogy a szkennert kitolod középre, és úgy indítod a gépet, történik-e valami! Vissza kellene húznia (de gondolom nem fogja).
Ezért esélyes, hogy odavan a főpanel, vagy pedig valami más nem távdoki-baja van ![]()
Sziasztok!
Én is szeretnék panelra NYÁK mintát vasalni. de a lézernyomtatóm nem akarja. Amikor eltettem, tükörmotor hibával, új, kibontott tonerrel került a polcra. Évekig pihent, és most kicseréltem a tükörmotort, meg a vezérlő kapuját, és jött szép szürke papír. Kivettem a fényhengert, kiporoltam, lemosogattam a porlehúzó műnyagkéseket. Megjelentek a betűk. testlap1 Aztán vettem a Vaterán új tonert. Bár a papírdoboz leragasztott volt, a fóliás zacskó érintetlen, és a védőcsíkot is én téptem ki a kazettából. Ismét szürke lap. Első próbák Végigpörgettem ezt a topikot, és megtaláltam, hogy HP IIIP-vel más is járt így, vagy hasonló módon. Szétkaptam egy kazettát, és a blade konyult mindenfelé benne, gondoltam azon kísérletezem tovább. Plusz még kivettem a tápot, és a 24V szűrőkondiját kicseréltem. Az új kondinak fele akkora az ESR-je, mint amit kivettem. Ezután már volt fehér sáv a nyomtatáson. (Fehérmintának egy négyzet van a képen.) folt Az utolsó felvétel a donorkészülékből kivett használt nyomtatópatron fényhengerével készült, és a régen félretett kibontott kazettába raktam bele. A mágneshenger melletti (dr blade?) lehúzókést még nem vettem ki. Kajlának nem látszik. Mit tanácsoltok? Ennek a késélén lesz a lerakódás? Másik kérdés, hogy a felbontott új kazettákból szórjam ki a port védett helyre, és úgy tegyem el a tonereket későbbre, ha mégis sikerül nyomtatót faragni ebből a DEC laser 1100ból? (Canon 4l mechanika)
Köszi!
Ott kezdtem a javítást, azóta tágítom a fejem. Túl vagyok a takarításokon. Most takarítottam ki a papírkihordó részt a hőérzékelővel és hőkapcsolókkal. Az új kazettából még azért nem kaptam ki a drumbladet, mert full tele van, és hideg van az udvaron.
Az elektrotanyán azt a választ kaptam nyomatós kollégától, hogy ehhez a Tonerhez (92275A) nincs külön blade. Ragasztott, és már aktív korszakában ('90-es évek) is sok baj volt vele.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
Még egy apró kiegészítés.
Az első szürkét nyomtató új kazetta után a kereskedőtől kaptam egy 'mégújabbat'. Azon kis szürkés háttérrel jelent meg a nyomtatás. Sajnos korai volt az öröm, mert 4-5 lap próba után egyre rondább foltokat hagyott a papíron. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
Nem lehet, hogy a lézer se a legjobb benne? Vagy még a nyomtató és a toner dob közti kontaktus? Vagy maga a nagyfesz?
A nagyfesz vallatása a következő lépésem.
Kimadzagolom az engedélyező csatlakozó pontokat kapcsolóra, és egyenként kapcsolom be a nagyfeszt, meg a másik két feszültséget. A doksik szerint 3-6kV-ra számíthatok. Ehhez szükségem van - már kaptam, csak az osztót kell összeállítanom - nagyfesz mérőfejre. Sajnos a két nagyfesz modul teljesen egyformán működik. Egyforma a két fényforrás keltette kép is. A forgótükörből van csak egy. Illetve hát ha vennék ic-t a másik motorhoz, de a tükör felületén nem látok különbséget. Eddig még csak denszesszel mostam le. Az íves optikát pedig csak ecsettel poroltam. Nem mertem mással, hátha nem üveg, csak műanyag. Még tervezem hogy IPA-t veszek, (isopropyl alcohol), de nem érzem, hogy nagyon különbözne. Hideg zsíroldós fürdőt már kapott. Füst és kátrány biztos nincs rajta. Van még egy csatlakozó a vezérlő panelen, amit jó lenne tudni, mire jó. Sejtem, hogy diag csatlakozó, és pont ezeket a feszkókat lehetne ki-be kapcsolni, motort felpörgetni, stb. Függetlenül a soros párhuzamos vagy video interfésztől. A HP-nek csak Centronix van.
Hello
Próbelj bele új dobot és bladet szerezni, mert ez nagyon odavan. Üdv
Hello
A szkennert egy léptetőmotor mozgatja, aminek van egy vezérlő IC-je, ezt kéne megkeresni és megvizsgálni. Üdv
Köszönöm, már megtaláltam a problémát, egy biztosíték volt kimenve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |