Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Olvasható a NET-en pár vitaoldal a Stihl vs. más 2T relációban, de azon kívül, hogy egyesek bizonygatják hogy nem jó, semmilyen gyakorlati bizonyíték, vagy megalapozott magyarázat nem támasztja alá az állítást.
No megyek is szerelni, mert defektem van.
Idézet: Ez is a St. olaj miatt van... „No megyek is szerelni, mert defektem van.” Idézet: „Újabb zombihálózat másfél milliárdos havi haszonnal A „kattints és keress pénzt” típusú hirdetőoldalakat más néven PTC (paid-to-click) oldalaknak is nevezzük. A pénzkereséshez mindössze annyi a feladatunk rajtuk, hogy regisztráljunk, hozzákapcsoljunk egy online számlát (PayPal, AlertPay, stb), és hirdetéseket tekintsünk meg vagy rájuk kattintsunk. Ezek után pedig bezsebelhetjük a kis összegű honoráriumokat. Ezzel egy kiegészítő bevételt meg tudunk teremteni havonta, de nem nagy összegekről van szó. Vagy mégis? De persze nem ilyen kis körben. Vannak olyan csoportok, melyek úgy tesznek szert hatalmas bevételekre, hogy vírussal fertőzött gépek végzik el helyettük a hirdetéslátogatást, nagy mennyiségben. Ilyen a legutóbb felfedezett zombihálózat is, a Kaméleon. A körülbelül 120 ezer vírusfertőzött számítógépből álló botnet 202 oldalon dolgozik és havonta megközelítőleg 9 milliárd érvényes hirdetéskattintást generálnak. Ez havi 6 millió dollár, vagyis 1,4 milliárd forintnyi bevétel a csoport számára, bár azt még nem tudni, hogy hogyan jut el a pénz hozzájuk. A Chameleon újszerű, nehezen leleplezhető eljárásokkal dolgozik, így kis mérete ellenére rendkívül hatékony. Motorja a Flash-animációkban tárolt hirdetésekkel is megbirkózik és tevékenysége kísértetiesen hasonlít a valós felhasználókéra. Változó és véletlen egérkattintások és egérmozgás jellemzi, mellyel nem egyszerű rájönni, hogy milyen kilétű a kattintó. A Spider.io biztonsági cégnek is csak úgy sikerült a vírusra rábukkanniuk, hogy gyanússá vált nekik a rengeteg Windows 7, azon belül is az Internet Explorer 9 alóli bejelentkezés. Persze nem újdonságok az ilyen hálózatok, a közelmúltban a Symantec és a Microsoft együttműködése okozta egy hasonló hálózat „halálát”.”
A Máriahilferen is árultak AKAIWA készülékeket. Kettő volt a polcon. Az árcédula úgy volt ráragasztva, hogy az egyiken AKAI, a másokon AIWA látszott. Volt válasszték.
Tényleg pont ilyen 211-essem van!
Arra kérek tippeket, hogy a fürdőszoba felső sarkaiban penészedő fallal mit lehet kezdeni?
Van valamilyen hatásos módszer a penész eltüntetésére, ill a megelőzésére? Olyan tippeket kaptam, hogy kenjem be a falat hidrogénperoxiddal, vagy rézszulfát oldattal - vegyészek előnyben - érhet ez valamit? Vagy valami jobb tipp? A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
Külső hőszigetelés. Ott penészedik, ahol hőhíd van, hideg a fal.
Lapostetős ház emeletéről van szó - a külső szigetelés sajnos egyelőre nem járható megoldás.
A sarok feletti padlásrész miből van? Mellesleg a penész nem bírja se a savas, se a lúgos közeget. Legolcsóbb megoldásnak ez lenne, de nem ajánlom.
Ecetbe áztatott rongy, letöröl...
Akkor csak a penészgátló festék marad, vagy a pára elszívás csökkentheti a tüneteket.
A fentiekkel lemoshatod, de a hypo is jó szokott lenni, viszont ezzel csak a nyomot tünteted el amíg megvan a hőhíd elő fog jönni. Esetleg egy fokozottabb szellőztetés még segít valamit.
Na ezt semmiképpen. Mész alapú falon akkor inkább erősen hígított akkusav. CaCO3+H2SO4= gipsz+ CO2+víz. És mivel cement is van azt is megeszi, közben meg még jól fel is forrósodik. Nekünk a külső falon szokott gond lenni, de ígérem holnapra kipróbálom és megmondom a végeredményt.
Esetleg rézgálicos meszelés is jó lehet, még fehérebb minta sima mész. Persze nem szabad túlzásba vinni a gálicot, mert kék lesz a felület.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
Gyakorlatból mondtam, sajátkezűleg töröltem le 25-30 évvel ezelőtt azt a sarkot és máig sem omlott le, mindnyájan megmaradtunk tőle, csak a penész nem.
Nem csodaelixír, utána jött a szokásos aktális festés is az egész helyiséget illetőn. Az ecetes dolgot nem én találtam ki, hanem a parancsnok kijelölt és máris a falon voltam az ecetes ronggyal. Így van ez fiatal házasoknál...Persze, lehet olyan, hogy valaki nem kedveli az ecetes falat. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
A rézgálic csak kristályvizes formában kék. Na mindegy, lelocsoltam a falat és holnap meglátjuk mi lett az eredmény. Nekünk olyan házunk van, hogy ennél még én is jobbat építek. Szóval mindegy mit csinálok vele.
Ha telített az oldat kristályos marad, tehát kék. De ha bekevered látod mennyit vesz fel.
Ezt csak azért mondom, mert ha már lekezelted, akkor kezdhetsz imádkozni, hogy a víz hatására ne kezdjen el még leperegni se. Vagy valamilyen páramegkötő anyag. Amikor még suliba jártam akkor volt olyan anyag, hogy egységnyi anyagmennyisége 16*18=288, vagyis majdnem 3 deci vizet köt meg.
Szilikagélnek hívják, ha jól gondolom. Az elektronikai berendezések csomagolásába teszik.
Mint említém 25-30 éve(!) volt. Most ne haragudj, köpjek vért, hogy higyjél nekem?
Csináld amivel jónak látod, én csak beszámoltam a saját tapasztalatomról. De, ha az Írás mást mond, mit tudok csinálni? Legyen úgy...
Akkor csak erős fűtés és rendszeres szellőztetés a megoldás. A fal hőmérsékletét a harmatpont fölött kell tartani, hogy ne tudjon a levegőből kicsapódni a pára. Nagyon drága megoldás.
Szia! Ezt használom. Pár perc alatt felszámolja, és hetekig véd. Ahova nem tudok permetezni (nem érem el) kis festőhengerrel viszem fel. Fémet sajnos marja, körültekintően kell vele bánni.
Igaz hogy vegyész vagyok, és az évek alatt sokat felejtettem, de én ezekből indulok ki, mint amire még emlékszek. Ettől függetlenül tényleg csak a szigetelés marad és/vagy a fal egy adott ph értéken való tartása.
Azt bizonyára ismered, hogy a tudósok sok-sok számatás és elemzés után kijelentették, hogy márpedig a dongó az aerodinamika állása mellett nem tudhat repülni. Mivel erről a dongót nem értesítették azóta (előtte is) repül. Na ez pont így van most.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
Huhhh, köszi mindenkinek. Amit belinkeltél, annak vajon mi lehet a hatóanyaga?
A szaga alapján sósav az egyik alkotó eleme. Régebbi építésű házban lakom, több helyen is meg szokott a penész jelenni. Lefújom, nyomtalanul eltűnik.
Mi is használtuk ezt, és bevált több helyen is.
ÁÁÁ halljátok íme egy kis ízelítő a pénteki Sabaton koncertről.
Bővebben: Link Bár én mondjuk az Eluveitie-re csapattam jobban A szombati Amaranthe kontra Stratovarius meg egyszerűen METÁL. Megvan az egyik énekes szignója és haveromat is lefotóztam az énekesnővel is mármint az Amaranthe-ról van szó. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |