Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem tudod véletlenül a Szlovákok milyen kódba nyomják, mert ,ha MPEG4 akkor lehet hogy egy szoftver frissítés elég lenne és be tudná hozni a magyar adókat is?
MPEG2-ben adnak Szlovákiában és a tévéknél nem szokott működni a szoftverfrissítés, mert ott hardveres a dekódolás.
Szia István!Igen jók a kondik a szekunder körben.Elindult a tv most már a földelősodronnyal együtt,csak még olyan hiba van hogy két
oldalon 10-10 cm fekete csík van függőlegesen.Ez gondolom valamelyik kondenzátor a vízszintes eltérítő körében.Ezt még kisakkozom,és remélem örülhetek.A sorkimenőről kijövő tappancsot vezetékkel együtt cseréltem,és így beindult a tv.Azt nem értem ha hiányolta a képcső a feszt az anódon akkor miért nem pattogott a sorkimenő?Na mindegy.Lényeg hogy eddig megvagyunk,mostmár csak a csíkokkal kell foglalkoznunk.Van vmi.tipp hogy melyik kondit cseréljem? A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
A két függőleges csík egyenes,vagy van neki hasa?
Hasa is van neki.Bocs hogy szakadozva írok de a műhelyem lent van a külső épületben,és még nem vittem le a netet.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
A csatolt rajzrészletben lévő alkatrészeket nézd meg! Amit leírtál az a raszterkorrektor hibája.
C513, C518, C520, C520A, C506, D507 mérésre jók,de a diódán kívül nem tudok belerakni semmit,mert nincsenek itthon ilyen kondijaim.Holnap birok csak venni ha van az üzletben raktáron,ahonnan szoktam vásárolni
A T501-et is ellenőrizd, és ha mérésre jók az alkatrészek, akkor nem kell őket kicserélni.
Ezt egy csatolmányban olvastam,ami a tanyáról lett letöltve.A fetet mérem mindjárt.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Ez mind igaz,de neked most nem a sorvégtranyót zabálja a gép.
A te esetedben nem a sorvégtranyó megy tönkre, hanem "csak" torz a kép.
Igaz,ezt benéztem.Annyira örültem neki hogy 6nap meló és mérés után beindult a tv,hogy már olvasni is csak a sorokon átfutva tudok.
A C507-et ne felejtsd ki.Az egy elkó,ráadásul meg is van terhelve kicsit.
C507-et már előzőleg cseréltem.Lehet hogy kapacitásszegény mert már jó pár éve porosodik a fiókban.Mindjárt nézek másikat helyette.
C507 cserélve,ugyan az a helyzet.Kép ugyanúgy párnatorzításos 10-10 cm-en
Üdv.Mindenkinek!A gondom a következő,meghalt a LG 1921 tip lcd.Tv/monitorom.Tünete:Le lett állitva a számitógép.a moncsi készenlétiben állt,újrainditásnál átváltott a led pirosról zöldre,majd eltünt minden.A tápban találtam 2 db.1000 mikrós púpos kondit,cserélve.Próba,elvileg a tápok megvannak,de nem indul semmi.Ha találkozott esetleg valaki,hasonló hibával,a segitséget előre is köszönöm!Üdv:Bandesz.
Sziasztok.Van egy TOSHIBA 43PH36P projektoros tévém és a képen látható hiba a jelensége.Ha tud valaki segítsen?Köszi!
Szia!
Tönkrement a konvergencia-áramkör. Van benne két STK IC, azok közük rossz valamelyik. A rajz letöltéséhez kattints az alul megjelenő "Get Manual"-ra.
Köszi kipróbálom. Szervízmenű van benne? Ha van nem tudod hogy tudok belelépni? Mert a sima menüben nem tudok oda lépni.
És még az a baja hogy a hangot leadja de a képet nem ,csak az osd-t
Szép napot!a tévém pár napja ezt a jelenséget produkálja!műsor alatt nem zavaró anyira de észrevehető!valami ötlet milehet a gond találkozott valaki hasonlóval?kép t-homos beltérivel ,házimozival antennával is próbáltam ugyanezt produkálja
A videovégfok 200V-ját nézd meg.Illetve a segédrács feszültség szűrését.
üdv Mindenki.
LG 47LM 3000 LCD TV bekapcsolás után csak fel-fel villan a kép,utána készenlétbe kacsol. Ötleteket szeretnék. Előre is köszönöm. jalos
Szia!
Igen az STK IC a ludas ebben az esetben, sajnos nem is olyan egyszerű hozzájutni, és még drága is. Ha szerencséd van akkor csak az egyik rossz. A kép problémára meg szerintem első körben menj végig a video panelen lévő csatlakozókon, el szoktak válni a lábak a forrasztási ponttól, egy után forrasztás jól jön. Viszont a képnek ahogy látom már homorú a széle, ez legtöbbször kondi hiba. A "meleg" helyeken kéne kondit vizsgálni, látványos esetben már púpos, ha peched van akkor látszatra semmi baja, viszont értékét száradás miatt elveszti. B.
Helló! Jelentem kész a Grundig C7-es tv.A sorméret a T501-es fet fölötti fóliaszakadás miatt nem volt tökéletes.Kijavítása után a kép tökéletes.3.5 órája jártatom hiba nem jelentkezett.A táp nemindulása,ill.a táp cincogása az MCR22-8 tirisztor hibája és a P601 10K USys beállító poti kontakthibája,TL431C cseréje,és a körébe tartozó smdk rossz forrasztása okozta.Köszönöm a segítséget Neked is és Kadaristnak is.
Remek! Örülök,hogy sikerült megcsinálni. És nagyon szívesen.
Tiszteletem!
Olyan kérdésem lenne lenne egy régebbi tv-m és a képernyőjén egy függőleges csík jelenik meg. Szeretném megkérdezni meglehet csinálni vagy kár vele bajlódni? Köszönettel Laci
Ha használni akarod,nem pedig a lomokat szaporítani,akkor mindenképpen érdemes.Írd le ide a típusát,és megpróbálunk kiokoskodni valamit.De így látatlanba a sorkimenő környékét nézd át.Szakadások,kirohadt forrasztások,eltérítő tekercs csatlakozó...
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |