Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kaputelefon
 
Témaindító: Pere, idő: Jan 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 34
(#) Alex2 válasza mps hozzászólására (») Feb 6, 2013 /
 
Lefotóztam a központot.
Mellékelek egy rajzot is, remélem ki tudod bogozni.
Hozzányomtam a fehérhez (8-as), de csak kattan egy kicsit a hallgató.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
(#) mps válasza Alex2 hozzászólására (») Feb 6, 2013 /
 
Ok. Ez az iq. Megpróbálom leírni, mert csak papíron van rajzom, de mivel vagy 21 éve nem csinálok már kaputelefont eléggé elpakoltam
Szóval alapból 3 vezeték jön föl a lakáshoz: ebből ami a 8asra megy lenne az érdekes. A negyedik vezeték valamikor a nyitásé lehetett, az most nem kell, elég ha rövidre van zárva a vonal (közös-egyedi, 1-3) már nyit is. A két vezeték közöl kellene megkeresni azt amivel a nyolcas pontra téve sípol. Ha egyikkel sem teszi, akkor gubanc van, vagy szakadt a vezeték, lehet egyszerűen elvágták mikor a másik csengőt kötötték be (azért vigyázz vele, előszeretettel szokták a 220as bim-bam csengőt rákötni, ilyenkor az egész házban ráz a kaputelefon!), meg kellene keresni a lépcsőházban az elosztót, jól megnézni nincs e kiszakadva valami. De akár az is lehet, hogy be sem tették a kültéribe a csengőoszcit, de akkor a szomszédoknál sincs. Hirtelen ennyit nézz végig. Mérni műszerrel nem igen tudsz, az ajtócsengő vezetékén jöhet fel dc amíg nincs terhelés a közöshöz képest, de ez oszci függő, 'hál Istennek ebből is van többféle.
A legjobb műszer ide egy hallgató betét!
(#) Alex2 válasza mps hozzászólására (») Feb 6, 2013 /
 
A dallamcsengőt én kötöttem be, az nem okoz gondot. Végig próbálgattam a 8-assal az összeset, de semmi. A 14V-ossal is de csak néha kattan egy kicsit a hallgató.
A csengő gombnál lévő vezetékekkel is végig próbáltam, mert ott is van 6 vezeték, de egyik se reagál.
Megkérdeztem a szomszédot, de náluk se megy régóta a fenti csengetés. Lehet, hogy amikor cserélték a lenti központot, akkor kinyírták a fenti csengetést? Ez miért jó? Ez egy kicsit azért furcsa. Akkor mindenki saját csengős megoldást alkalmazna?
(#) mps válasza Alex2 hozzászólására (») Feb 6, 2013 /
 
Ha a szomszédoknál sem megy, akkor lenti hiba van. Ha a kültéri csere óta, akkor lehet, hogy nem rakták bele a generátort. A közös képviselőnél kellene jelezni a rosszaságot.
Merre laksz?
(#) Alex2 válasza mps hozzászólására (») Feb 6, 2013 /
 
Nem messze tőled.
(#) papus51 hozzászólása Feb 11, 2013 /
 
Szia Mindenki!

Tudna valaki segíteni DP 03 kaputelefon javításában? A nejem vett egyet a Vaterán, de nagyon halkan működik csak. Úgy lehet hallani ha nagyon fülel az ember.
Kapcsolási rajz sokat segíthetne.
Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
(#) MrZls hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Sziasztok!
Legrand kaputelefonhoz szeretnék kiegészítőt beépíteni, ami a felcsengetésre kapcsol egy kis plusz jelzést. Az eszköz külön tápról működne, a kérdésem az, hogy közösíthetem-e a táp testpontját a kaputelefonéval? Ebben a katalógusban , a 19. oldalon található a kaputelefon bekötése. A felcsengetést a Pn vezetéken érkező 12V feszültség végzi, amit a 2 ponthoz képest mértem. Eszerint a 2 pont a kaputelefon testpontja. Ha igen, akkor összeköthetem-e a táp testpontjával, hiszen az ahhoz képest pozitív impulzus kapcsolja a jelzést? Ha nem jól gondolom, akkor melyek a lehetőségek?
Köszönöm!
(#) mps válasza MrZls hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Szia! Nem ismerem ezt a típusú kaputelefont. De, a bekötés és a leírás alapján amit mérsz az csak egy kis egyen komponens esetleg a műszert "bolondítja" meg a csengető generátor. Ha lehet ne közösíts semmit csak úgy.
Itt egy lehetséges megoldás: Bővebben: Link, olvasd el az előtte lévő őár hozzászólást is!
(#) MrZls válasza mps hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Szia! Maximálisan köszönöm, ez így nekem pont jó is lesz (remélem)! A vicc az, hogy olvastam az éjjel azt a topicot, és nem esett le, hogy azt a megoldást keresem. Tanulság: hajnali 3-kor nekem nem kell erőltetni a gondolkodást.
(#) Georgee hozzászólása Márc 6, 2013 /
 
Üdv Mindenkinek! Elakadtam kaputelefon ügyben, Valakinek van működőképes kapcsolási rajza MKT rendszerhez? Lemásoltam az Aquincum típusú kaputelefon NYÁK-ját, de valamiért nem akarja az igazat, a csengő és a kaputelefon részről is jelez, de ha a kagylót felveszem onnantól teljes csöndben van a szerkezet, a mikrofon is és a hangszóró is néma.
(#) mps válasza Georgee hozzászólására (») Márc 6, 2013 /
 
Melyik rajz kellene? Megpróbálom valahol beszkennelni ha megvan.
(#) Georgee válasza mps hozzászólására (») Márc 6, 2013 /
 
A pontos típusát meg nem mondom a kaputelónak, Erről lenne szó.. De ha esetleg tudsz működőképes kapcsolást feltölteni, azt megköszönném. 3 vezetékes a rendszer. Fermax kapcsoló tábla van az ajtó előtt, és nyomni kell beszélgetés közben, ennyit tudok róla. Ennél az aquincum telefonnál valószínűleg én rajzoltam valamit hibásan.
(#) mps válasza Georgee hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
No, itt vagyok csak este mire megrajzoltam elment a netem.
Az Aquincum helyett nem jó a Venesia, az diódás. A bekötést lerajzoltam mert a scan nem jött össze, remélem erre voltál kíváncsi.
(#) Georgee válasza mps hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Köszönöm a rajzot! A kondi értéke az mekkora legyen? Illetve gazdaságos mikrofonból kiszedett mikrofon jó a beszélőbe? Vagy elektret mikrofon legyen? Utóbbinál az erősítést hogy oldjam meg? Nem a bekötésére voltam kíváncsi, hanem magára a kapcsolási rajzára, mert ami jelenleg van az nem működik, mármint a hang része. Azért gondoltam, hogy valami más elektronikával próbálkozok. A diódás erre a rendszerre sajnos nem jó.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
(#) mps válasza Georgee hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Át tudod kötni a diódást is. A kondi 470n-1u közötti.
Azért ezt a hang dolgot át kellene nézni, nagyon ritka amikor az Aquincum miatt nem szól.
Első lépés: a szomszédé jó? Második: a kaput nyitja? Esetleg a kaput egyből nyitja ha felveszed?
A felmenő vonal ellenállásának nem szabad többnek lennie 40-50 Ohm-nál, de már ez is határeset.
(#) Georgee válasza mps hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Az eredeti aquincum-al amit kölcsön kértem azzal rendesen működik, tudunk beszélni stb, ezért döntöttem úgy, hogy lemásolom az elektronikáját (valószínüleg ott hibáztam valamit amikor visszarajzoltam a kapcsolási rajzot a NYÁK-ról). Amit saját magam készítettem azzal a csengetés lentről működik (bejárati ajtó), de ha felveszem fennt a lakásban, akkor semmi hang, se fentről se lentről az ajtó elől, tehát innentől teljesen néma. Az ajtónyitás viszont működik, illetve az ajtó csengő is jelez, ha a gombot megnyomom.
(#) mps válasza Georgee hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
A bekötés megegyezik azzal amit rajzoltam? Abba a rajzba vagy szénmikrofon való, vagy elektret de akkor kell egy kis tranyós elektronika, keresem a rajzát, csak 2 éve abba hagytam a kaputelefonozást nem lesz egyszerű, mert még csak papíron van.
(#) Georgee válasza mps hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Igen, a bekötése az amit rajzoltál. Van elektret mikrofon, vagyis azzal szeretném megcsinálni.
(#) Georgee válasza mps hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Esetleg ha gépközelben leszek feltöltöm az aquincum kapcsolási rajzát, ha úgy van át tudod nézni, mi lehet a hiba??
(#) crock hozzászólása Márc 12, 2013 /
 
sziasztok

van 1 tönkrement társasházi kaputelefonom

hátulján FLM.100 van, borítóján elöl "Audio" felirat

Megy kábel a -hoz a +hoz és elég érdekesen össze van kötögetve a kábel a kagyló vezetékével...

Mi kompatibilis vele? Hívjak szerelőt vagy be tudom kötni én is, ha van némi műszaki érzékem?



előre is köszönöm a válaszokat
(#) MrZls válasza mps hozzászólására (») Márc 22, 2013 /
 
Szia! Le tudnád írni egyszerű nyelven, hogy a 4 közös vezetékből mi, mire szolgál, milyen feszültségek, jelek közlekedhetnek rajtuk?
Köszönöm a fáradozásod, előre is!
(#) wasserpok hozzászólása Márc 24, 2013 /
 
Codefone-os kérdésem lenne, remélem tud nekem valaki tanácsot adni. 4 lakásos társasházban csak a mi lakásunknál hibásodott meg a kaputelefon, a felcsengetéskor, kód beírása után OFF-ot ír ki. Ahogy olvastam, ez azt jelentheti, hogy nem látja a digitális lakástelefont. A bejárati ajtó csengője sem szól. Mit nézzek meg először? Mivel tudom kizárni a különböző hibákat?
(#) mps válasza MrZls hozzászólására (») Márc 24, 2013 /
 
Melyik 4 közös vezetékre gondolsz?
(#) mps válasza wasserpok hozzászólására (») Márc 24, 2013 /
 
Először mérd meg a kaputelefonban a vezeték végén a feszültséget, 12V körül kell mérned, megfelelő polaritással kell bekötve lennie a panelra rá van írva. Az ajtócsengő gombja csak simán be van kötve a lakáskészülékbe. Ha meg van a feszültség akkor a készüléked rossz, általában a kagyló szokott megpusztulni, leginkább a vezetéke ha rosszul préselték rá a sarut, csatlakozót.
Ha a feszültség nincs meg akkor kezdj menni visszafelé és minden kötésnél mérd meg, ha szerencséd van az elsőnél megleled a hibát
(#) MrZls válasza mps hozzászólására (») Márc 24, 2013 /
 
Itt a 19. oldalon lévő, 4 lakásos kaputelefon, "2,3,4,5" jelzésel ellátott vezetékekre gondolok. Bocsánat, hogy nem utaltam az előzményekre!
(#) mps válasza MrZls hozzászólására (») Márc 24, 2013 /
 
Ezt én sajnos nem tudom, soha nem szereltem ilyet, maximum a lakáskészülékét alkottam át, ha épp hagyta magát a boltban rábeszélni a lakó.
A 25. oldalon van a bekötés, bár ebből nem derül ki mi micsoda.
(#) MrZls válasza mps hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Akkor magamnak kell rájönnöm. Köszönöm a válaszod!
(#) klaczy hozzászólása Ápr 4, 2013 /
 
Üdv Mindenkinek!

A segítségeteket szeretném kérni. A párom lakásából az előző tulaj magával vitte a kaputelefont. A falból 3 vezeték lóg ki. A kapuban egy számkódos egység van. Milyen beltéri készüléket kellene venni és hogyan kell bekötni? A három vezetékből 2 egy színű szürke a harmadik pedig kék!

Előre is köszönöm!
(#) uniman válasza klaczy hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /
 
Hello.
Valószínűleg a szomszédoknál ugyanolyan típus működik...csak be kell kopogni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2013
(#) klaczy válasza uniman hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /
 
Mint új lakó, nem hinném, hogy örülnének, ha lekapnám a falról, hogy megnézzem a bekötést....
Következő: »»   11 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem