Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   181 / 254
(#) sooty válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Ilyen esetben az extra fényerejű kevesebb árammal is megfelelő fényt fog nyújtani ezt leginkább egy pwm-es szabályzás esetén tudnád kihasználni. Mekkora a mostani trafó? Ha lead 500mA-t akkor nem biztos, hogy érdemes kicserélni. A másik trafó 20VA ezek az órák nem vesznek fel 1,6 A-ert.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
(#) havranarpi válasza sooty hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

A mostani trafóm: 9V 3.5VA
(#) sooty válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Igen ez valóban kicsinek tűnik, a 380mA kevés lesz 9 volton. Az én Tom025-ös órám 6V 800mA-es táppal megy ami 9V-on 530mA körül lenne. (A mule 12V 1000mA -es tápról jár nálam, persze nincs kihasználva)
(#) Csupasz válasza Csupasz hozzászólására (») Márc 9, 2013 /

Én 5000-6000mcd-s RGB-t használok,és sikerült a fényerőt megfelelőre beállítanom.Vicsys órájában pedig ott van a fotoellenállásos fényerőszabályzás.
Árpi! Szerintem is az 50.000-es sok lesz...
(#) kocsgab002 hozzászólása Márc 10, 2013 /

Polctakarítás miatt összeálltak egy csoportkép erejéig..

DSC_0785.jpg

(#) Pali79 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

4 db Z568M? Mázlista... hogy jutottál hozzá? Egy kolléga árul itt az apróban 6db-ot, kíváncsi leszek mi lesz a vége...
(#) kocsgab002 válasza Pali79 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Kb 2 éve vettem a vakerán.Egy mostani minimálbér volt a 4 darab..
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
(#) sooty válasza kocsgab002 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Ja, akkor ezeket takarítottad le a polcról? Es hol a többi
(#) kocsgab002 válasza sooty hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Sajnos nincs több Bár lenne még egyszer ennyi. Mondjuk 24 darabot felhasználtam már óraépítés céljából..persze a Z568-akból
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
(#) kisgeri válasza kocsgab002 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Szép csoport, hasonlít az enyémre
(#) sastas01 válasza kisgeri hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

És akkor most becsukom a számat és hozom a felmosót...
(#) bbazs válasza kocsgab002 hozzászólására (») Márc 10, 2013 /

Ide a 4 nagy pirost, még összetöröd
(#) Csupasz hozzászólása Márc 12, 2013 /

Sziasztok
Egy gyors kérdésem lenne. A Mulev2 az anódon, vagy a katódon csinálja a fényerőszabályzást?
(#) sooty válasza Csupasz hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Az anódon a fényellenállással, a katódon pwm-mel szabályoz (menüből beállítható éjszakai-nappali fényerő)
(#) Csupasz válasza sooty hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

Tehát a LED-es kivitelnél valószínüleg az ULN 2003 adta meg magát, ha nem veszi le a fényerőt, és olyan szegmensek is világítanak, aminek nem kellene.
Köszönöm!
(#) havranarpi hozzászólása Márc 15, 2013 /

Végre összejött a Tom025 Nixie óra.
Halott volt a PIC és a 74141-is.
Az IC-ért köszönet Rezisztor kollégának
(#) rockersrac hozzászólása Márc 19, 2013 /

Sziasztok! Először is, bocsánat, ha nagyon nem ide illő esetleg a kérdésem, csak a többi ilyen jellegű topic eléggé kihalt sajnos... Szóval a kérdésem a következő: miben különbözik a dcf77, és a rádió vezérelt óra? Próbáltam utána olvasni, de sajnos nem lettem okosabb. Egyik helyen azt írják, hogy hasonló a dcf77-hez, de más a kódolása, másik helyen meg egészen mást írnak. Szóval ebben légyszi homályosítsatok fel, ha lehet!
(#) sooty válasza rockersrac hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

A dcf77 hosszúhullámú adás Frankfurt mellől Németországból a pontos ídőt, dátumot bcd kódolással sugározzák ki egy perc alatt. Van angol adó is és amerikai is azok is mind rádióvezérelt órák számára adnak jelet. Tehát a dcf77 egy a rádióvezérelt órák számára jelet sugárzó adók közül.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
(#) vicsys válasza rockersrac hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Bővebben: Link Elég sok adó van, akik különböző módon sugározzák az időkódot.
(#) botoseli hozzászólása Márc 25, 2013 /

Tiszteletem, egy kis segítség kellene, a mellékelt kapcsolási rajz szerint elkészített nyákra beültettem az alkatrészeket, a nixie csöveknek én készítettem el a nyomtatott áramkört, de bekapcsolás után a csövekben "minden látszik" csak a szükséges számjegy nem, a tápfesz, ha egy cső van berakva, fel lehet "csavarni"200V is a nagyfesztápot, de a 6 cső terhelése mellett 110 V nem megy feljebb a tápfesz, ha a tápfesz panelon az R5 ellenállást növelem kb +150 K-al, akkor kapok 145 V max. Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
(#) Pali79 válasza botoseli hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Zárlat nincs a csövek környékén? A táp kapcsolásánál azokat az alkatrészeket használtad ami a rajzon van? A FET nem melegszik?
(#) Csupasz válasza botoseli hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Szia
Először nézd meg a tápot terheletlenül, leadja-e a megfelelő feszültséget.Ha igen, akkor valószínüleg valahol zárlatod van, azért nem megy feljebb a feszültség.Nézd át a panelt, és az IN-12-esek lábait, nem cserélted-e fel valamelyiket.Hirtelen ennyit tudtam..
Üdv,Csupasz
(#) vicsys válasza botoseli hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

A PIC programja jó? Lehet, hogy nem indul...
(#) sooty válasza botoseli hozzászólására (») Márc 25, 2013 /

Ez a "simple dcf-nixie-clock" még senkinek nem működött rendesen, többen megépítettük annak idején, én ki is hajítottam egyből. Amikor működött akkor is sípoltak benne a csövek a rosszul megválasztott multiplex frekvencia miatt. Azt az egész 4028-as tranyós diódás dolgot 1 db sn74141-el ki lehetne váltani, de akkor se működne jól. Jól látom, hogy a csövek nincsenek beforrasztva, csak be vannak dugva a furat galvanizált panelbe? Ha a pic most jó és működik, akkor olyan mintha nem kapnának katódvezérlést a csövek, a levegőben lebegnek. csak egy csövet kéne bennehagyni (s1) és megnézni, hogy pic és 4028-ak nélkül az anódot és a katódokat sorra bekapcsolva, hogy megjelnik-e a megfelelő szám.
(#) botoseli hozzászólása Márc 26, 2013 /

köszönöm a segítő válasdzokat. terheletlenül leadja, egy cső símán megy, de kettő vagy több már nem kap elegendő feszültséget. a FET nem melegszik, egy picit langyos, de hűtőborda nélkül ez nem sok, a lyukak furatgalvanizáltak,, alig préseltem be a csöveket, kapcsolat van, sőt lecserélem a panelt, mert a vékony vezeték-e vagya a közelség, de ha lekapcsolom a panelről és egyenkét akarom megjeleníteni a számokat van, hogy a 3 csőben is bevilágít egy szám, vagy csak egy kicsit. A Pic működik, teszt panelom van, és igen egy kicsit sípol, de két nyákot készíttettem, sajnáltam volna kidobni. Már vettem még egy trafót, hogy a 9/220V hozzak elő anódfeszültséget. Ha másik tervezésű nyákkal sem megy, akkor átdolgozom 74141-re, beszereztem 20 darabot a biztonság kedvéért.
(#) havranarpi hozzászólása Márc 29, 2013 /

Sziasztok!
Ma elkezdtem bepakolni a csövek alá a ledeket.
De megakadtam.
UA7809 Feszstab-ra szeretnék rákötni extra fényerejű ledeket úgy ,hogy 3-at 3-at sorba kötök és ezeket párhuzamosan.
Csak az a bajom ,hogy nem tudom ezeknek a ledeknek a feszültségét.Csak besaccoltam szerintetek így jó lesz?
Vagy használjak 7812-t?
(#) Csupasz válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

Szia
Az extra fényerejű ledek általában 3,2-3,4V-ot igényelnek 20mA mellett.
De nem tudom, a Tiéd pontosan milyen.Inkább a 12V stabkocka, és az ellenállást ehhez méretezve próbáld meg csökkenteni az ártékét.
Üdv,Csupasz
(#) havranarpi válasza Csupasz hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

Akkor ha simát beteszem a stabkocka mögé akkor menni fog ellenállás nélkül is?
Vagy nagyon sokat dob az az 1.5V?
(#) sooty válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

Ellenállás nélkül nem üzemeltethető, használd a kalkulátort itt a segédptogramokban. Az áramot korlátozni kell.
(#) havranarpi válasza sooty hozzászólására (») Márc 29, 2013 /

Megnéztem.
3.14V-ot adtam meg led nyitónak 3 db és akkor 60 mA
33 Ohm -os ellenállást dobott ki.Akkor amint tudom beszerzem és beteszem a 2 sor elé.
Akkor beragasztom a ledeket a helyükre.
csak addig nem akartam míg nincs meg a pontos érték.
Köszönöm. FBS ragasztóm optimális erre a célra?
Következő: »»   181 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem