Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 735.25Mhz-en jövő csatorna zavarása
Témaindító: Bártfai Ferenc, idő: Nov 12, 2007
Témakörök:
Sziasztok.... nekem most az a gondom, hogy a 735.25Mhz-en jövő csatornát szeretném zavarni... bővebben nem szeretném, hogy meg tudják jeleníteni a Tv-n erre érdekelne valami elektronikus megoldás. Mindent köszi
bekötsz egy sávszűrőt a tv+antenna/bejövő kábel közé
Valamelyik rádiótechnikában volt egy un. HBO dekóder kapcsi rajza, "interferencia szűrő kábeltelevízióhoz" címen. No az kéne neked, pár alkatrészből összerakható hangolható lyukszűrő. Elég jó leszívást csinált, én sorozatban gyártottam ilyet a '90 es évek elején a kábel TV őskorában.
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy MO-n hol lehet kapni 663.25 MHz sávszűrőt? Kerestem a google-ben de nem talált semmit...
Olyat nem lehet, hogy a megadott frekvencián egy zavaró jelet hozzáadok az adáshoz? Azt nem egyszerűbb elkészíteni, mint egy sávszűrőt?
Ha kábel TV-ről van szó, akkor jó lehet a lyukszűrő, de ha antennával fogható az adás, akkor a 735,25 MHz-re, vagy ahhoz közeli frekvenciára kell adót építened. Abban a körzetben, ahol az áltatad sugárzott jel erősebb mint a zavarni kívánt adó jele, lehetetlen lesz befogni az adott TV-adást.
Halli!
Hogyan lehet ekkora órajelet előállítani olcsón és egyszerűen? Meg ugye legalább olyan sávszél'ű jel kell, amekkora a tv adó sávszélessége. (Mert ha csak egy tiszta szinuszt odatesz az ember, akkor kicsit félrehangolva, kicsit hangyásan, de jön az adás.) Zs
Szia!
A tévé csatorna-sávszélessége elég nagy. Úgyhogy ha félrehangolsz, akkor még a zavarójel(vagy ami abból lesz ) ugyanúgy szépen eljut a képcsőig. Tehát fordítva nézd a helyzetet nem a zavaró jelnek kell nagy sávszélességűnek lenni, hanem a tévének. Az meg már úgyis adott. Ezt a frekvenciát pedig egy LC-oszcillátorral elő tudod állítani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |