Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlök mindenkit!
Olyan problémám lenne, hogy beleejtettem a benzin mellé keverendő olajba a telefonomat (Xperia X8), és azóta nagyon halványan világit, gondoltam szétszedem, kivettem magát a kijelzőt, és azt is darabokra szedtem, de még működik, csak külön van a ledektől mert azok is jók, na most a képernyő mögött volt egy pár darab ilyen átlátszó fólia pontosan a Ledek fölött meg egy plexihez hasonló lapka. Ezek szórták szét a fényt gondolom, úgy hogy egyenletes legyen! Ez tiszta olaj volt, megtakarítottam, de olyan baj van, hogy összerakás közben szétugrott, és most már nem tudom, hogy melyik hol volt, mert kipróbáltam ezek nélkül, de így csak a kijelző tetején lévő dolgokat látom amiket ugye megvilágítanak a ledek, ami nem túl előnyös! Hogyan kell azokat a lapokat visszatenni, vagy azt sem bánom, ha valaki tudna egy kijelzőt adni, és privátban megbeszélnénk!
Hali!
Az a pár darab gondolom kettő, plusz egy sima áttetsző fólia, meg esetleg egy vastagabb plexi... Szerintem nem olyan sok variáció van, próbálgasd végig... ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
Hűha, akkor az bele fog telni egy kis időbe, akkor megpróbálom úgy, hogy közvetlen a ledeknek adok áramot hadd világítson, és akkor hátha meg lesz a jó variáció! De ha van valakinek még ötlete akkor az szívesen megfontolom!
![]()
3 hónapja feltettem egy kérdést: Motorola V220; mindene működik, kivéve a kijelzőjét. Kinyitáskor világít, de semmi több, tud valaki javítási módot (és elkövetőt, mert én nem értek hozzá).Nem vagyok türelmetlen.
99%, hogy szalagkábel hiba.
Mielőtt rákérdeznél: nem, nem vállalom... ![]()
Az átvezető kábel kicserélése oldja meg a hibát. Értéke ha nem eszmei, akkor 0 a telefonnak.
Kb 5 ezer egy új kijelző más baja úgyse lesz a telónak az olajtól csak a mikrofonja nem fog működni,szerintem ha megteheted ne vacakolj vele.
Ez ugyan Samu, de talán segíthet: Bővebben: Link
Esetleg dobj fel képet azokról a lapokról, hogy lássuk hány van, akkor talán sikerül kihámozni a sorrendet.
Köszönöm nektek, megpróbáltam egy jó pár sorrendet, most úgy ahogy sikerült összerakni úgy, hogy látok is valamit, de majd valószínű, hogy veszek egy alaplap hibásat vagy valami olyasmit amiben a kijelző jó, és akkor legalább más alkatrészem is lesz hozzá!
Sziasztok!
Van egy samsung s5690 telcsim,most vettem az e-bay-en. Olyan gondom van, hogy bekapcsolnám,de nem látszik semmi a kijelzöböl,de a készülék müködik a háttérben. Olyan,mintha nem lenne háttér világitása. Páromnak van egy ugyanilyen, felcseréltem a kijelzöket.Ott minden müködik,de az enyémmel ez a kijelzö se müködik! A led világitáson nem tudtam semmilyen feszültséget mérni,a párom meg már nem engedi hogy mégegyszer szétszedjem az övét. Olvastam hogy a régebbi elsö kiadásuaknál volt valami probléma,de nem tudtam kihámozni hogy mi az? Tud valaki valamit hozzászólni hogy hardveres gond,vagy szoftveres?
Szia! Megoldódott a motorola problémád? A szallagkábeled van eltörve! Tipusbetegség! Sajna más mód nincs, e-bay és uj szallagkábel. Bontott az rizikós! Volt a pesi ut elején egy motorola szaküzlet,én ott vásároltam régen,de nem tudom hogy létezik e még? Nekem star tack-el volt ilyen kálváriám,de annál még lehetett felhuzni + szálat a szallagkábel mellett! Ezt nem tudom h lehet e? Zoli
Mennyiért vetted ? Hibásan árulták ? USA vagy közelebbről ?
Látatlanban hardver. A háttérvilágítást vezérlő IC nem nagyon megy tönkre de mellette egy tekercs + dióda+kondi kombó igen. Ez egy általános leírás vidd szerízbe talán tudnak vele kezdeni valamit.
2db.-ot vettem 60ero volt németböl. A másik az kuka.Rommá ázott,de be lehetett kapcsolni egy ideig,de az áttakaritás után megadta magát.Ha tudnám melyik az az alkatrész,átraknám?! A service manuállal kitörölhetem-semmit nem ir komolyabban le!
Sajnos ahány samu annyi megoldás. Talán felbukkan valaki akinek van kottája hozzá.
Valaki nem tudja,Samsungnál hány volt feszültséggel müködik a led háttér világitás?
Megpróbálnám hogy külsö tápot adva megnézni,hátha beállitási probléma lehet!
Pontosan nem tudom, de általában 4 fehér led van sorba kötve. Ebből következik, hogy 10-13V körül lehet. Kezd 10V-al és ha kevés a fényerő, akkor lehet növelni.
Szerintem sok lesz az a 10 volt és elfüstöli a ledeket...
Eddig úgy tapasztaltam, hogy 2-2 led volt sorbakötve.
Amivel én eddig találkoztam ott mind a 4 sorba volt kötve. De egy szabályozható táppal könnyen rájöhet az értékre. Alacsony feszről(2-3V) elkezdi lassan emelni és ahol már világít ott jó lesz.
Soros 1 K de már 330ohm is megmentheti ! Nem szabadna simán tápról járatni.
Maradt egy törött kijelzöm, szétszedtem. Ebben már nem olyan led van, hanem teli vékony lap az egész. Rámegy egy + és - jelölés szerint. Na, ez mi?
Nah,szétszedtema jó telefont mutyiba (hehe),rámértem a kijelzö feszültségre.
17.2volt-on indul el,ha növelem a kijelzö fényerejét,19,5volt!Ez a max.! ...Na ezért nem birják ezek a csucsszuper telefonok olyan sokáig! Zabálja a kijelzö háttérvilágitása az áramot!
Ez feszültség és nem áram! Az árama pedig lehet, hogy csak pár mA, ami 20V mellett elenyésző teljesítmény. Nem ettől merül gyorsan a telefon. Gondolj bele régen még egy egész billentyűzetet is meg kellett világítani a kijelző mellett, mára csak a kijelző maradt.
![]()
Elnézéseteket kérem, hogy csak most válaszolok de valahova eltűnt ez az oldal egy időre nálam.Köszönöm a válaszokat; tartottam tőle, hogy a macskák megdobásán kívül másra már nem használható.
Ha valaki gyűjti (és tán tud belőlük hasznosítani valamit), annak szívesen odaajándékozom őket. Van Siemens, Motorola, meg még nem tudom mik; nincs a többi kéznél. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2013
Az előző kérdésedre egy lehetséges válasz az a lap egy lumineszcens anyag ami gerjesztés hatására fénylik , pár telefon használta de csak régiek és monokrómok tudtommal. A fesz kb 60-100 V igen pici amperrel ami ezt hajtja. Nem jó a samsunghoz
Azzal, hogy szétszedted a jó telefont és megmérted a feszt kb. pontosan mire is mész ? Gondolom nem fogsz egy méretes konvertert fabrikálni amit hozzá szigszalagozol a telóhoz ! annyi hely meg nincs benne hogy bele építsd .... szóval mit tervezel ?
Ez két egyforma 2012-es samsung S5690! Hasonló a lumineszcens laphoz a világitása,de ez egy ujitása lehet kb.19volton. Arra voltam kiváncsi,hogy egyáltalán ha háttér világitást adok neki,müködik-e a kijelzö,vagy nem. Az müködik! Szóval érdemes lenne foglalkozni vele,de egyenlöre nem tudom hol keressem a hibát? Ugy be van zsufolva minden!
Az én tippem hogy valami gerjesztö modul szállt el,de ha valaki jobban meg tudná mondani...Meghajolok szavai elött!
Van egy kis apró konverter bennük, egy tekercs, egy dióda, egy fet. A fetet valamelyik soklábú fekete kocka vezérli. Tehát sok lehetőség nincs. Általában a fet pukkan meg, a tekercs menetzárlata miatt, vagy a tekercs szakad meg. De előfordulhat, hogy a vezérlő nem küld ki jelet a fetnek, ekkor viszont úgysem tudsz mit csinálni. Nem mintha a többi hiba esetén tudnál, mivel elég apró alkatrészek ezek.
Annyi elönyöm van,hogy van egy másik ua. készülékem,ha abbol átraknám...Csak nem tom hogy hol keressem rajta.Forró levegöm is van. Ha felrakok képet,valaki meg tudná mutatni?
Sziasztok! Valaki tudna segiteni?
Van 1 Nokia C5-00 RM-645 mobiltelefonom, szoftware hibás, a PC sem találja a Nokia Romot, néha pc re csatolva magátol beindul 2-3s re és leál, azt irja a kijelzőn Phone startup failed,... "szervizben is volt". valami tippetek? Kuka? :'-( Előre is Kösz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |