Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   85 / 148
(#) _vl_ válasza Gabó hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

(#) _vl_ válasza Gabó hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

2SA1024 és 2SC3206 néven keress rájuk, kb. komplementer NPN/PNP páros, 150V max. feszültség, 50mA max. áram, 120MHz sávszélesség, az Y jelölés miatt pedig hFE=120..240.
(#) Gabó válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 19, 2013 /

Így már értem. Köszönöm.
(#) braner hozzászólása Márc 20, 2013 /

Sziasztok!
Szeretném megépíteni a Technics SH-DJ1200 mixert a szervízkönyv után.A panelokat már majdnem átrajzoltam az eredeti után.De a benne lévő tranzisztorok-at nemtudom honnan lehetne beszerezni.Esetleg helyettesíteném valami más tipusokkal.

2SC3327ABTA
2SD2144STA
UN4115TA

Köszi előre is
Szép napot
(#) kaszas19 hozzászólása Márc 20, 2013 /

Sziasztok kiderítettem milyen ic ment tönkre SBT100-16LS 160V 10A ezt milyen másik IC vel tudnám helyettesíteni amit itthon is kapni???
(#) kadarist válasza kaszas19 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

Szia!
Ez nem IC, hanem egy dióda. Ez jó lesz helyette.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
(#) kaszas19 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 20, 2013 /

köszönöm szépen nézzétek el nekem csak hobbi szinten csinálom csak.
(#) urh hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sziasztok!

S9013
S9014
TCD8050D

Helyettesítőt keresnék, jó lenne ha ugyanezt tudná mint az eredeti, scak jó lenne ha nagyobb áramerősséget képes lenne elviselni egy 12V-os szerkezetbe kellene ami körülbelül 10db ledet villogtat (kék).

Előre is köszönöm!
(#) llax válasza braner hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

UN4115TA: Adatai alapján "általános" kisjelű PNP tranzisztornak néz ki, amely tokon belül tartalmaz egy bázisával sorba kötött 10 kOhm-os ellenállást. BC széria valamely PNP-je egy bázisára kötött 10kOhm-al kiválthatja.

2SD2144STA: NPN, Vceo:20V, Ic:0,5A, 0,3W, ft:350MHz. Az extrém magas béta értéket (1200) leszámítva különleges tulajdonságát nem látok. Ha nincs jelen nagy frekvencia (f<1Mhz) és szükséges a magas béta, akkor darlingtonnal is kiválthatod.

2SC3327ABTA: Eleve spéci felhasználásra szánja a gyártó: for muting and switching, ha a kapcsolásban ilyen módon van a hangfrekis jel útjában, akkor csak a karakterisztikák összevetésével tudod kiváltani. Bár a görbék alakja nem tűnik szokatlannak, össze kell vetni más kisjelű tranzisztorokéval. Van egy paraméter, amit ált. nem szoktak megadni, de itt a felhasználás miatt fontos lehet: reverse hfe:150... Nem egyszerű eset, de nem is megoldhatatlan (olyan nincs...).
(#) braner válasza llax hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Halihó!
Felraktam a kapcsolás azon részét, amibe vannak a tranyók.Lehet, hogy így könnyebb helyettesítőt keresni.
(#) braner válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Így már összejött.Eddig nem tudtam, hogyan kellett helyettesítőt keresni azon az oldalon.
Szép estét
(#) llax válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 21, 2013 /

Félig ON, félig OFF...

Amit az a kereső eredményként kidob, az kellő biztonsággal csak DC-n felel meg helyettesítőként... Annyi paraméter alapján, amit az a kereső használ, pl. a kért 2SC3327 abszolút nem helyettesíthető, olyan paraméternek kell megfelelnie (inverz üzemre megadott hfe), amit általános tranzisztoroknál még a részletes adatlapok sem közölnek (jó példa ezen erősítő bemenete, ami több oldalon át tartó vitákat váltott ki).
Kering fenn a neten sok keresztreferencia táblázat, amely más gyártó egy az egyben megfelelő típusát tartalmazza, csak az a gond, hogy a Google itt sokat nem tud segíteni, mivel ezek többsége szkennelt kép, így jön a tűt a szénakazalban effektus. Az egyik ilyen táblázatban megtaláltam ugyan a keresett típust, de az funkcionális helyettesítőt nem ad meg. DC helyettesítő természetesen van kilóra... Illetve van (szerintem) licencgyártmány, ami KTD1303 néven fut, de a hazai kereskedők fiókjai nem azzal vannak kitömve...

A sikerre vezető út az ilyen spéci tranzisztoroknál szerintem az lehet, hogy funkcióra keresünk (alldatasheet.com: sok találat), a DC paramétereket a kapcsolás alapján ellenőrizzük. Audio kapcsoló és némító célokra gyártott / válogatott tranzisztorokat kell keresni, majd a beszerezhetők közül olyat választani, ami az adott kapcsolásban DC-re is megfelel. A fenti sárga linken elérhető kereső sok olyan típust kiejt, ami megfelelne ugyan a feladatra, de pl. a max. Ic nem 300mA vagy több, hanem mondjuk csak 100mA. Hol érdekli ez magát az áramkört, ha abban csak pl. 10mA Ic mellett üzemel???
(#) braner hozzászólása Márc 21, 2013 /

Sajnos a rengeteg kiadott helyettesítőből alig lehet valamit beszerezni, vagy más tokozása van.A HQ VIDEO oldalán szinte mindenre amit beírtam azt dobta ki, hogy kifutó tétel.Vagy egyátalán nem rendelhető.
(#) kadarist válasza braner hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Szia!
Itt is kereshetsz helyettesítőket.
(#) _vl_ válasza braner hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

(#) braner válasza kadarist hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Üdv!
Itt pontosan melyik oszlopot kell nézni?(Replace part, Product summary)
(#) braner válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Valóban ez az egyetlen vásárolható meg a 3-ból.
Halihó
(#) reloop válasza braner hozzászólására (») Márc 22, 2013 /

Ez előbb-utóbb elérhető lesz.
A bázis-előtét ellenállásos tranzisztort, pedig elkészítheted külön 10k-val, általános célú BC tranzisztorból.
(#) gery20 hozzászólása Márc 22, 2013 /

Sziasztok!

Igaz ez nem tranzisztor de lehet hogy valakinek van valami ötlete hogy, egy stk 4040X mivel lehet helyettesíteni.
(#) akos70 hozzászólása Márc 28, 2013 /

Sziasztok! 2N5088-at helyettesíthetek 2N3904-gyel?
(#) Gabó válasza akos70 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

(#) _vl_ válasza akos70 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

hFE-szerinti válogatás után: veszel 20-at, és megméred, hogy melyik elég jó hozzá. Az 5088 garantált minimum hFE-je magasabb, a 3904-ből nem mindegyik fogja ezt tudni; ha az áramkörben kihasználták ezt (valószínű, különben nem ilyet raktak volna bele), akkor válogatni kell.
(#) akos70 válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Köszi mindkettőtöknek, akkor másképp teszem fel a kérdést, hogy biztos lehessek a dolgomban.
Ehhez a kapcsoláshoz milyen tranzisztorokat használhatnék a 2N5088 helyett?
Tudom, hogy ahhoz is hozzá lehet jutni, de a Hestore-nál rendelnék sok egyébbel együtt, náluk ez nincs.
(#) kadarist válasza akos70 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Szia!
Az itt felsoroltak közül akármelyik jó az eredeti helyett.
(#) akos70 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Nagyon köszönöm.
(#) at22 hozzászólása Márc 28, 2013 /

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Db238 helyet jó-e a mje243. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) at22 válasza at22 hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

e*lírtam bd238 helyet jó-e az mje243.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
(#) goa2400 hozzászólása Ápr 4, 2013 /

helló sziasztok!
tranzisztort keresek vagy helyettesítőt,tudtok mondani valamit ?
2sa1065 és 2sc2489 ?
(#) kadarist válasza goa2400 hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

(#) adika28 hozzászólása Ápr 16, 2013 /

Sziasztok. Érdeklődnék egy C1815-ös tranzisztorról hogy mivel tudnám helyettesíteni? Előre is köszönöm.
Következő: »»   85 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem